Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D90 I D7000 İle Değiştirmek
Değerli üyeler bir kaç evvel Nikon D90 almıştım ve severek de kullanıyorum. Ancak kısa süre önce D7000 alan bir arkadaşım aklıma girdi. Daha doğrusu D7000 in kendisi aklıma girdi
D90 a göre artıları Magnezyum alaşımlı gövdesi olması, 16.2 MP lik yeni sensörü ki bir çok sitede en yüksek puanları almış bu sensör (gerenk dinamik aralık, gerek iso başarımı gerek color reproduction açısından)
Beni özellikle 39 noktalı yeni AF sistemi cezbetti. Ciddi bir esneklik sağlıyor çünkü. Saniyede 6 kare sürekli çekim hızı, 1/8000 shutter hızı, çift hafıza kartı alması ki birine jpeg diğerine RAW atayabiliyorsunuz, bu gibi özellikleri ile D90 dan bir adım ileride bir makine.
Video anlamında da ciddi artıları var ama ben onlarla pek ilgilenmiyorum açıkçası.
Bu makineyi kullanan ya da tanıdığı birileri kullanan değerli üyelerden d90 ile kıyaslama rica edeceğim. 1.000 TL civarı bir fark ödeyerek almaya değer mi?
Bütün D7000' lerde varmı bu sorun yoksa back-focus gibi şansa kalmış bir şeymidir?
over expose butun d7000 lerde var çünki bu programsal bir sorun butun d7000 lerin programı ve firmware i aynı yeni guncelmeden sonra bu sorun halen devam ediyor ama ben genlde -0.7 yada -0.3 de kullanıyorum her turlu ortamda bu sorun var ama bu sorun çok buyuk bir sorun değil bence çünki genelde aynı sabit değer kullanılıyor ama yinede sıkıntı..... sorun normal ışıklı ortamlarda da var yoğun ışık olması şart değil....
#buzlucam' tarafından 21.09.2011 20:04:56 tarihinde düzenlendi.
Nikon DSLR'lerde over exposure / fazla pozlama hikayesi eskidir , D80'den beri aynı şeyler söylenir . Bazılarına göre "matrix" ölçüm seçildiğinde makina 0.5-1 stop fazla pozlama yapar ; ben katılmadığımı söyleyeyim . Kimilerine göre vardır , kimilerine göre yoktur sorun - herkesin çalışma/pozlama tekniği farklı . Üstelik dijital fotoğrafçılıkta arkadaki LCD ekran / highlights seçeneği / histogram gibi doğru pozlamaya yardımcı bir çok mekanizma ve matrix yerine "nokta" pozlama gibi çözümler var .
Diyeceğim , D7000'in diğer sorunları gerçek olsa da bazılarının belirttiği pozlama şikayetleri pek ciddiye alınmıyor . Nikon'a göre de bir sorun yok demek ki - tek bir yazılımla çözebileceği şeye 5-6 yıldır müdahele etmediğine göre.
Diğer sorunlara gelirsek ... Forumlarda hot pixel ve back focus şikayetlerine artık rastlanmıyor . İlk üretimlerden sonraki makinalarda gerekli düzeltmeler yapıldığını gösteriyor .
Sensör yağlanmasında durum farklı ; Ağustos forumlarında bile hala epey şikayet var - zamanla ve kullanımla ortaya çıkan bir durum olduğu için . O sorun da mutlaka yeni üretimlerde aylar önce giderilmiştir ama dediğim gibi ilk aylarda alınan makinalarda yağlanmanın daha yeni yeni oluşması / farkına yeni varılması muhtemel . 4-5 defa arka arkaya sensör yağı temizletenler bile var .
Yurtdışında olsam yeni üretim olduğuna güvenip D7000 alırdım . Turkiye için bir şey demek zor - makinalar çok değişik kaynaklardan geliyor . Alınırsa ve bahsedilen sorun oluşursa, kesin çözümün nerede bulacağından emin olmak lazım.
hala problemli bir makina...
#buzlucam' tarafından 29.09.2011 23:45:11 tarihinde düzenlendi.
Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim. O zaman D7000' de karar kılmış bulunuyorum. Şimdi sırada para biriktirme kısmı var.
İlk D-SLR makinem olcak, başlangıç için hangi lensi önerirsiniz? 18-105 veya 18-135 düşünüyorum.
arkadaşlar yurtışından d7000 almayı düşünenlere önerim media markt gibi Türkiye de de şubeleri olan büyük mağzaları tercih etmeleri. çünkü benim aldığım makinedeki sensör yağ ekesi sorunu ile ilgili geçenlerde buradaki media markt a gittim sağolsunlar çok ilgilendiler ve yurt dışındaki ğrğn garantisinin 1 yıl süre ile burada da geçerli olduğunu ve ürünü benim adıma servise gönderip sensör temizlenmesi işlemlerini yaptırabileceklerini belirtiiler. bu gerçekten süper....
Sayın Pentur,
Bu yağlanma konusu dikkatimi çekti, benim makinemin de (d5100) lcd ekranını yana çektiğimde, lcd yuvasının içinde sanki hafifçe yağlanmış gibi lekeler oluyor, sizdeki de buna benzer bir yağlanmamı acaba, servise götürmeye değer birşeymidir bu?
Selamlarımla..
Bendeki yağ lekesi problemi ve ayna mekanısmasının açılıp kapanması sırasında sensörün üzerşne yağ sıçramasından kaynaklanan bir sorun. sizin bahsettiğiniz farklı bir problem sanırım. sensördeki lekelr ve var ise yağ lekesini tespit etmenin en kolay yolu kısık diyafram değerlerinde makineyi sonusza netleyerek beyaz zeminde fotoğraf çekmek. ben böyle farkettim lekeleri tabi toz lekelrinide bu yolla tespit etmek mümkün.
ALAHAN seninki lcd rahat hareket etsin diye lcd ekranın menteşesinin yağlanmasından kaynaklı ve bu bir arıza değil, D7000 deki sorun tamamen ayrı....
Sevgili Dostlar,
İçimi rahatlattınız teşekkür ederim..:-))
Not : Burası yeri değil biliyorum ama yukarıda bir arkadaş "makineyi sonsuza netleyip" diye bir ifadede bulundu. Öğrenmek maksadıyla soruyorum bağışlayın, benimki gibi kit lensin/objektifin üzerinde bu ayarın bulunmadığı makinelerde bir makine nasıl sonsuza netlenir??
Görüşmek dileğiyle..
İlgili olabilecek konular
-
Baki Kılıçarslan Anam Türküsü Bozlak
24 Kas. 2024, 21:05 prodersler
01024 Kas. 2024, 21:05
prodersler -
Ülkelere Göre Araba Markaları Ve Logoları
22 Kas. 2024, 15:47 prodersler
02822 Kas. 2024, 15:47
prodersler -
Caz'ın Kadrajı'nın Bu Haftaki Konuğu Cenk Mirat Pekcanattı