muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Nikon D90 I D7000 İle Değiştirmek

Değerli üyeler bir kaç evvel Nikon D90 almıştım ve severek de kullanıyorum. Ancak kısa süre önce D7000 alan bir arkadaşım aklıma girdi. Daha doğrusu D7000 in kendisi aklıma girdi

D90 a göre artıları Magnezyum alaşımlı gövdesi olması, 16.2 MP lik yeni sensörü ki bir çok sitede en yüksek puanları almış bu sensör (gerenk dinamik aralık, gerek iso başarımı gerek color reproduction açısından)

Beni özellikle 39 noktalı yeni AF sistemi cezbetti. Ciddi bir esneklik sağlıyor çünkü. Saniyede 6 kare sürekli çekim hızı, 1/8000 shutter hızı, çift hafıza kartı alması ki birine jpeg diğerine RAW atayabiliyorsunuz, bu gibi özellikleri ile D90 dan bir adım ileride bir makine.

Video anlamında da ciddi artıları var ama ben onlarla pek ilgilenmiyorum açıkçası.

Bu makineyi kullanan ya da tanıdığı birileri kullanan değerli üyelerden d90 ile kıyaslama rica edeceğim. 1.000 TL civarı bir fark ödeyerek almaya değer mi?

Tarih: 10 Mayıs 2011, 10:13 - İp: 62.***.**2.1
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

ASELSİS 6 AY ÖNCE MAKİNENDE SORUN OLDUĞU için amerika Nikon a yazı yazdığını cevap beklediğini söyleyen sen değilmiydin!!!!
ondan sonra sana 40 kere ne oldu sonuç diye yazdık SANANE gibi BİR cevap yazdın şimdide çıkmış millet karalıyor bunlar başka firmanın adamı diye yazıyorusun !!!
BU NE TUTARSIZ BİR YAKLAŞIMDIR!
DUYANDA SENİN MAKİNANDA SORUN OLMADIĞINI ZANNEDECEK!!! Önce sirkecideki Nikon servisine götürüp kalibrasyon yaptırmayı düşünüyorum demedinmi, sonra amerika nikona fotograflar yollayıp makine problemli yazmadınmı!!
DEĞİŞTİRMEK İÇİN 4 AY AMERİKAYA E MAİL ATIP UĞRAŞMADINMI? BENMİ YANLIŞ BİLİYORUM. Benim 50 yerde ismim var fotograf paylaşım sitelerinde vs.... ne firmasından ne karalamasından bahsediyorsun O ZAMAN BU HESABA GÖRE SENDE NIKON DÜŞMANISIN ÇAMUR ATIYORDUN SÜREKLİ!!!! ŞİMDİMİ BİRDEN HERŞEY GÜZELLEŞTİ!!!
BOŞVERSENE GEÇ BUNLARI GEÇ PROBLEM VARSA VARDIR YOKSA YOKTUR...
SENİ DUYANDA MAKİNADA HİÇ PROBLEM YAŞAMADIN ZANNEDECEK!!!
milleti ahkam kesmekle suçlayacağına dönde aynaya bak bence!!!
PROBLEM YOKSA NİYE DEĞİŞTİRMEK İÇİN 4 AY UĞRAŞTIN!!! Lütfen biraz ciddi olun...
2. ELDE SATARSAM ZARAR ETMEYİM DİYE Mİ ŞİMDİ BU LAFLAR!!!
AJAN MAJAM GİBİ PARANOYAK YAKLAŞIMLARA DA GÜLÜYORUM SADECE!!
Makinadaki sorunlar belli isteyen alır istemeyen almaz....

#buzlucam' tarafından 22.02.2012 21:38:16 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Şubat 2012, 11:46 - İp: 78.***.**1.56
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Pentur bu arada çektiğin iki fotografa baktım,d7000 KONTURLERİN daha belirgin olduğu belli bir iki yabancı forumda da bu işlenme sorunundan bahsediliyordu.. ben genelde +5 keskinlikte kullanıyorum bu keskinliktede konturler belirgin biraz işlenme sorunu var . d7000 i pek sevmesemde bu iki fotograf arasında başka bariz bir sorun ve fark yok konturler dışında bence d300 e yakın bir fotograf vermiş d7000 tarafsız bir gözle bakmış olarak bunu söyleyebilirim... Fakat bunlar belli şartlarda çekilmiş fotograflar diğer durumlarda d300 daha iyi fotograflar çıkarır bence.... odak vs olarak..

#buzlucam' tarafından 22.02.2012 15:35:07 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Şubat 2012, 12:00 - İp: 85.***.**6.12
pentur
pentur (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Buzlucam arkadaşımın d300s i yalaşık bir haftadır elimde ve makineyi farklı koşullarda süreli d7000 ile karşılaştırmaya gayret ediyorum. Dikkatimi öeken ilk şey tabiki d7000 iso başarısının çok yüksek olması. ayrıca çektiğim bütün fotoğraflarda d7000 daha fazla renk yakalıyor gibi geldi bana. bunda 23.5 bit lik bir renk derinliğinin olmasının etkisi büyük sanırım.

Tarih: 23 Şubat 2012, 06:00 - İp: 85.***.**4.255
aselsis
aselsis (üye)
Artvin / Amatör

Herkese Merhaba

#aselsis' tarafından 23.02.2012 19:52:00 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Şubat 2012, 19:21 - İp: 46.***.**5.251
aselsis
aselsis (üye)
Artvin / Amatör

Herkese Merhaba

Evet yarası olan ve gocunan arkadaşımız kendini belli etmiştir

Herkesten ricam lütfen benim bu forumda yazdığım mesajları okuyun ve idda edildiği gibi makinemdeki sorunu inkarmı etmişim yoksa kabulmü etmişim gözlemleyin...

öncelikle idda edildiği gibi makinemdeki back focus sorunu kesinlikle inkar etmiyorum hatta tekrar söylüyorum EVET BENİM İLK MAKİNEMDE BACK FOCUS SORUNU VAR VE BUNU YAZDIĞIM BÜTÜN MESAJLARDA AÇIKÇA GÖREBİLİRSİNİZ. (sayın buzlucam mesajımın buraya kadar olan kısmı hakkımda yazdıki iddalarınızı çürütmüş ve mesajınızı anlamsız kılmıştır )

birkezdaha söylüyorum benim ilk makinemde back focus sorunu vardı ve makineyi abd den aldığım için türkiyedeki servis kalibrasyon için ücret talep etti nikon usa ya mail attım ve birkaç örnek fotoğraf gönderdim ve makinedeki sorunu kabul edip abd deki herhangibir nikon servisine başvurmamı istediler hatta türkiyeden kargo ile gönderebileceğimi söylediler bende bir yakınım vasıtasıyla makineyi abd ye gönderdim ve öncelikli tercihim olan iade kabul edildi ve sıfır bir makine ile değiştirildi buraya kadar nikonun bana sıkıntı çıkardığını söyleyemem bu sürecin uzaması tamamen benim sorunum çünkü makineyi yurt dışından aldım eğer türkiyeden alsaydım sorunu görür görmez yetkili servise başvurur ve sorunumun çözülmesini isterdim...

şimdi ben bu sorun ve çözüm sürecini bizzat yaşamış, tecrübe atmiş bir kişi olarak NİKON BU SORUNU ÇÖZÜYOR KULLANICIYI MADUR ETMİYOR VE GÜNCELLENEN MAKİNELERDE BAHSEDİLEN SORUNLARIN HİÇBİRİSİ YOK diyorum.

Sayın buzlucam ise elindeki D7000 de back focus sorunu var diye çözüm aramak yerine bütün makinelerin sorunlu olduğunu idda etmekte ve d7000 alınmamalı diyor...

sanırım daha açık yazamazdım şimdi sevgili Forumcular TUTARSIZLIK bendemi yoksa sayın buzlucam damı varın siz karar verin...

bu arada sayın buzlu cam gökten aksakallı dedenin gelip alinizdeki makinenin sorununu çözeceğini yada size yeni bir makine getireceğini bekliyorsanız yanılıyorsunuz uyanın lütfen )

Tarih: 23 Şubat 2012, 19:51 - İp: 46.***.**5.251
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

Merak ettiğim bir şey var. Konuya en başından beri tekrar göz attım.
D7000 kullanıcıları konu içinde fikir almak, görüşlerini desteklemek için mutlaka örnek fotoğraflar koymuşlar.
buzlucam arkadaşımız aselsis e defalarca siteye örnek fotoğraf yüklemesini söylemiş, aselsis tatildeyim döndüğümde yükleyeceğim deyip konuyu geçiştirmiş. aselsis her ne hikmetse test kartıyla ve örnek çektiği fotoğrafları ABD ye kadar gönderip makinasını değiştirdiğini söylüyor ama ne hikmetse bu foruma hala makinasındaki problemi gösteren bir fotoğraf yüklemiyor.

Ben aselsis kullanıcısının çok methettiği Nikon nun Sirkecideki servis çalışanlarından biri olduğunu düşünmeye başladım. Çünkü kendisi Artvinde yaşıyor, makinasının değişimini ABD den yaptırmasına, rağmen hiç işinin düşmediği Nikon İstanbul servisini methediyor.

Ayrıca buraya yazılanlar konusunda kimsenin aklına gelmeyen aselsis in tabiriyle rakip firmaların ajanlık yaptığı konusunu ortaya aselsis attığına göre "kişi kendinden bilir" diyorum.

Tarih: 24 Şubat 2012, 12:33 - İp: 173.***.**6.69
aselsis
aselsis (üye)
Artvin / Amatör

sayın türk
öncelikle yazılanları okuşsunuz fakat anlamamış olduğunuz ortada buzlucam bana siteye örnek fotoğraf yüklemem ile iligli hiçbir istekte bulunmadı benden istediği abd den gelen sonucu sitede paylaşmamdı paylaştımda siz okuduğunuzu anlamakta sıkıntı çektiğiniz için burayada yanlış yazmışsınız ama üzülmeyin tekrar okuyun eminim anlıyacaksınız

ayrıca "kişi kendini bilir" sözünüz çok doğru size sonunakadar katılıyorum bende kendimi bildiğim için hakkımdaki iddalarınıza cevap vermek konusunda bir ihtiyaç hissetmiyorum...

gelelim neden bukadar saldırgan bir tavır sergilemenizin nedenine

sizde bazı arkadaşlar gibi il hakem heyetleri konusunda yeterli bilgiye sahip olmadan bu forumda ahkam kesmiş ve insaları yanlış yönlendirmiştiniz sanırım sizin hatalı bilgilerinizi düzelttiğim için bana kızdınız ama bana kızmayın sayın türk bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp...

bu forumda yazılanlar herkese açıktır ve dileyen herkes okuyabilir ve okuduğunu anlama yeteneğine sahip olan her insan benim nedemek istediğimi anlaya bilir

iyi forumlar...

Tarih: 24 Şubat 2012, 13:18 - İp: 78.***.**4.172
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

aselsis:
Tüketici hakem heyeti maksimum limiti aradabir değişen bir rakam. Bunda hata olabilir. Bunu düzelttin diye neden sana kızgın olayım.

Ben D7000 kullanıcısı değilim. D7000 deki kronik sorunlardan ilk defa dijital fotoğrafçılık fuarında Nikon D7000 kullanıcılarının Nikon standında neredeyse kavgaya varan isyanlarını gördüğümde haberdar oldum. Burada da aynı konuyla alakalı açılmış bir forum konusu görünce konuya dahil olup, fuarda Nikon yetkililerinin D7000 arızaları konusundaki vurdum duymaz tavırlarını aktardım.

Burada cevap yetiştirmeye uğraşacağına ABD ye gönderip makinanın değişmesini sağladığın fotoğrafları burada paylaşıp diğer D7000 mağdurlarına örnek olması açısından paylaşsan çok daha faydalı bir şey yapmış olurdun. Sonuçta bu fotoğraflar sende varsa paylaş, insanlara sorunlarını nasıl çözebilecekleri konusunda, çözüm için nasıl test fotoğrafları çekmeleri konusunda yol göster.

Yoksa makinasından şikayetçi olanları karşı firma ajanları olarak suçlamak çözüm değil.

Tabii şöyle bir çözümde bulunmakta;
Fuarda bir D7000 kullanıcısı sorununa çözüm bulamayınca, diğer Nikon D7000 kullanıcılarına "tamam arkadaşlar olayı büyütmeyelim, bu sorunun tek çözümü, D7000 deki sorunlar duyulup yayılmadan makinaları elden çıkarmak, yoksa bu sorunlar duyulursa, makinamız değer kaybeder, elimizde patlar" (sorunlu bir makina sahibinin sözleri) gibi çözümde mümkündür!!!

#turk' tarafından 24.02.2012 14:18:58 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Şubat 2012, 14:15 - İp: 193.***.**6.101
aselsis
aselsis (üye)
Artvin / Amatör

SAYIN TÜRK
sanırım okuduğunuzu anlama konusundaki sıkıntınız hala devam ediyor

neyse benim anlatmak istediğimi diğer arkadaşlar anlamışlardır sanırım burada birbirimizle atışmak kimseye fayda getirmez

ben diyorumki benim makinemde sıkıntı vardı geri gönderdim yenisi ile değiştirdim sıkıntım giderildi buun açıklamasını yapmaya gerekyok zira d7000 sahibi olan herkes nasıl yapabileceğini biliyor diğer yandan d7000 in değerinin düşmesi konusunda sıkıntım yok çünkü bu işin ticaretini yapmıyorum hobi amaçlı kullanıyorum ve satmak için almadım makinemi kullanmak için aldım ve sorunsuz bir şekilde kullanıyorumda ...

bu forumda kimseye birşeyler ıspatlamak zorunda değilim lütfen sizde bu kendinizi mecbur hissetmeyin

herkese iyi forumlar

Tarih: 24 Şubat 2012, 15:06 - İp: 78.***.**4.172
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

turk;
"makinanın değişmesini sağladığın fotoğrafları diğer D7000 mağdurlarına örnek olması açısından paylaşsan çok daha faydalı bir şey yapmış olurdun."

aselsis;
"bu forumda kimseye birşeyler ıspatlamak zorunda değilim"

Konu şimdi anlaşılmıştır !!!

Teşekkür ederim...

#turk' tarafından 24.02.2012 15:30:32 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Şubat 2012, 15:27 - İp: 62.***.**9.3