muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Nikon D90 I D7000 İle Değiştirmek

Değerli üyeler bir kaç evvel Nikon D90 almıştım ve severek de kullanıyorum. Ancak kısa süre önce D7000 alan bir arkadaşım aklıma girdi. Daha doğrusu D7000 in kendisi aklıma girdi

D90 a göre artıları Magnezyum alaşımlı gövdesi olması, 16.2 MP lik yeni sensörü ki bir çok sitede en yüksek puanları almış bu sensör (gerenk dinamik aralık, gerek iso başarımı gerek color reproduction açısından)

Beni özellikle 39 noktalı yeni AF sistemi cezbetti. Ciddi bir esneklik sağlıyor çünkü. Saniyede 6 kare sürekli çekim hızı, 1/8000 shutter hızı, çift hafıza kartı alması ki birine jpeg diğerine RAW atayabiliyorsunuz, bu gibi özellikleri ile D90 dan bir adım ileride bir makine.

Video anlamında da ciddi artıları var ama ben onlarla pek ilgilenmiyorum açıkçası.

Bu makineyi kullanan ya da tanıdığı birileri kullanan değerli üyelerden d90 ile kıyaslama rica edeceğim. 1.000 TL civarı bir fark ödeyerek almaya değer mi?

Tarih: 10 Mayıs 2011, 10:13 - İp: 62.***.**2.1
esiren
esiren (üye)
İstanbul / Amatör

#sdk34' tarafından 02.03.2012 00:48:09 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Şubat 2012, 23:39 - İp: 95.***.**9.25
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

50mm'de f1.8'de bu fotoğrafta alan derinliği 1-2 mm arasında . Diğer bahsettiğiniz geniş açı manzara f2.8 çekiminde ise 3-5 metreden sonsuza netlik sağlanıyor. O sebeple geniş açıda back fokus şikayetiniz yerinde olmaz demiştim .

Bu fotoğrafa dönersek , fokusun KK harfleri üzerinde olduğunu söylemişssiniz - muhtemelen de haklısınız ama bundan emin olabilmek lazım . AF area ve çekim modu gözükmüyor - normalde PhotoMe adlı detaylı EXIF programı bunları gösterir ( belki PC'de işlendiği içindir ). Hiç dokunulmamış halini isterseniz bir yükleyin - bir daha inceleyelim . Fokus noktasal değil ise veya doğru noktada değil ise görmemiz mümkün olur .

Tarih: 26 Şubat 2012, 00:24 - İp: 96.***.**5.17
esiren
esiren (üye)
İstanbul / Amatör

#sdk34' tarafından 02.03.2012 00:48:21 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Şubat 2012, 01:01 - İp: 95.***.**9.25
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Fokus, programda sağdaki K harfi üzerinde gözüküyor ama dediğiniz gibi O harfi daha net. Çok hafif - belki 2-3mm'lik back fokus sorunu var gibi gözükür ama bu kadar sorunun her makinada olabileceğini düşünüyorum .

------

Denemek için aynı testi yine 50mm 1.8D lens ile kendi D300 'üm ile yaptım . Fokus noktası sağdaki K harfi üzerinde olacak şekilde . Tam boy tıklayınca açılır herhalde yoksa http://imageshack.us/photo/my-images/42/gsc0252.jpg/ deneyin.

İncelendiğinde bakılırsa , benim D300'de de "1 harf " front fokus var ! Soldaki K harfi daha net sağdakinden .Şimdi bu en fazla 2-3mm hatayı dert eder miyim ? Hayatta hayır ....

Bu kadar yakın mesafe makro filan çeksem ( ki onu da f1.8 ile çekmem )belki . Ama her lenste, her makinada olabilecek bu küçük hata , alan derinliği sayesinde kendiliğinden çözülen bir sorun.
2-3 mm ile işiniz varsa , diyaframı 1 stop kısarsınız - sorun çözüldü . Zaten o netliği isteyen kişinin lenlerin en zayıf görüntüsünü veren en açık diyaframlarla işi yok .

Diyeceğim, sorun bununla kısıtlıysa makinanızda back fokus sorunu var diye üzülmeyin .

edit: Yukarıdakileri yazdıktan sonra , hazır makina el altında iken, 10 kere daha aynı fotoğrafı çektim . Alınan sonuçlar daha ilginç zira yaklaşık 5 tanesi tam doğru fokus verirken ( sağdaki K ) , 2 kare yine soldaki K üzerinde frontfokus , 2 kare sağdaki O üzerinde back fokus ve 1 tanesi de - hazır olun - ilk harf N üzerinde front fokus verdi ! !

Fokus noktasını mı hatalı seçmişim diye PhotoMe 'de inceledim - her birinde fokus doğru yerde - sağdaki K harfi üzerinde .( Yer tutmasın diye çekimleri eklemiyorum ; istenirse yüklerim.)

Her makinada bu tip minimal fokus problemlerinin olabileceğinin yanısıra bir başka sonuç daha çıkarılabilir bu testten - 50mm lensin fokusundaki tutarsızlık. Zaten 1.8D lensin pek hassas bir fokusu olmadığı fokus anındaki sesinden,fokus noktasına karar veremeyişinden, titremesinden belli.

#paperman' tarafından 26.02.2012 03:17:07 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Şubat 2012, 02:28 - İp: 96.***.**5.17
pentur
pentur (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

bende elimdeki imkanlarla benzer bir test yapayım dedim elimde 50mm 1.8 outofocus lens yok ama sigma 50mm 2.8 outofocus lens var onunla iki fotoğraf çektim d7000 le ve bir focus sapması göremedim. ha ben mi yanılıyorum dedim ve aynı testi tekrarladım farklı noktalara ama bende yok bu problem. Buyurun fotolar bura da ilk fotoda A harfinin baş kısmında netlik ikinci fotoda ise ikinci T harfinde.

http://www.imagebam.com/image/89c981176782870
http://www.imagebam.com/image/fadd93176782964

[/IMG]

[/IMG]

#pentur' tarafından 26.02.2012 03:32:53 tarihinde düzenlendi.

#pentur' tarafından 26.02.2012 03:34:45 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Şubat 2012, 03:28 - İp: 85.***.**4.255
emilce
emilce (üye)
İstanbul / Amatör

merhaba bu hafta sonu hayyama gittim makine almaya ama alamadım akşam vatanada gittim 60d yada d7000 almaya 60d biraz daha geniş elde daha iyi duruyor d7000 az daha dar d7000 nin imaj kaitesi bariz övülüyor sizce siz bunca problem yazmışkın maceraya gerk yok mu d60 mı almalıyım nikon almak istiyorum ama 3200 tl verip de arızalı bir mal almaktan korkuyorum gerçi distribitör garantili ama cevap yazarsnız sevinirim

Tarih: 26 Şubat 2012, 10:33 - İp: 78.***.**7.114
pentur
pentur (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Ben arızalı çıkacağını düşünmüyorum ama garantili bir ürün almaızda yarar var. ayrıca 60D başarım, sağlamlık ve body kalitesi olarak D7000 yarışamaz açıkçası. 60D body si halis muhlis plastiktir. ayrıca iso başarımı ve birçok diğer özelliklerde d7000 bir kaç gömlek üstündür diyebiliriz. konu ile ilgili bu sitede ki karşılaştırmalara bakabilirsin

http://snapsort.com/compare/Canon_EOS_60D-vs-Nikon_D7000

#pentur' tarafından 26.02.2012 14:16:51 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Şubat 2012, 14:08 - İp: 85.***.**4.255
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Ya arkadaşlar bu konunun bu kadar tekrarını yapan tekarar tekrar aynı şeyleri yazan biri olarak artık size şunu yazıyorum boşverin focus problemini çekmeye bakın insan giderek fotograf çekmekten soğumaya başlıyor bırakın bence artık biaraz fotograf çekip kompozisyona yoğunlaşalım ben bile artık bıktım bu konudan şu anda tek canıumı sıkan nokta yağ lekeleri gerisini boşverin çekin gitsin ...... Makinayla uğraşmaktan doğru düzgün fotograf çekemez olduk ....
Yalnız bu arada zaman zaman kullandğım olympus E-510 da 4 yıldır bir kere olsun sensör temizlemeye ihtiyaç duymadım çünki mükemmel bir toz temizleme mekanizması var yağ vs sorunuda hiç görmedim...

#buzlucam' tarafından 26.02.2012 23:33:43 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Şubat 2012, 23:31 - İp: 78.***.**5.37
emilce
emilce (üye)
İstanbul / Amatör

buzlucam hocam haklısın tabi de şu var yani ben garantili almayı düşünüyorum 3200 lira da iyi para ama elimde patlasın istemiyorum siz kullananlara sormak ve bilgi paylaşımı yapmak güzel değil mi emanet 400d ile kursa gidiyorum arkadaş sağolsun ama fazla bekletmek de istemiyorum.Sordum hayyamda adamalr tabi uyanık sorun olursa değişiriz diyorlar hatta spotu bile garantii satan yerlerde sorum mediamark merter de eleman bilmiyor problem olursa ne olura cevap veremedi vatanda sordum dün topkapıda eleman boşver hocam nikonu canon 60d verelim sana hem uğraşmazsın diyor onlarda bilmiyor yani tabi ki yasalar var tüketici hakları var o ayrı ama malına sahip çıkmıyorsa distribitör veya alığın yer neyse çok uğraşman gerek.Neyse bilgi ve yardımlarınızla bende ilk dslr imi alacağım inş.

Tarih: 26 Şubat 2012, 23:50 - İp: 78.***.**4.225
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

eMİLCETAKINTI YAPACAKSAN D7000 E BULAŞMA DERİM... o fiyata canon 7d bulabilirsin bence!!!

Tarih: 27 Şubat 2012, 00:28 - İp: 78.***.**5.37