muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Nikon D90 I D7000 İle Değiştirmek

Değerli üyeler bir kaç evvel Nikon D90 almıştım ve severek de kullanıyorum. Ancak kısa süre önce D7000 alan bir arkadaşım aklıma girdi. Daha doğrusu D7000 in kendisi aklıma girdi

D90 a göre artıları Magnezyum alaşımlı gövdesi olması, 16.2 MP lik yeni sensörü ki bir çok sitede en yüksek puanları almış bu sensör (gerenk dinamik aralık, gerek iso başarımı gerek color reproduction açısından)

Beni özellikle 39 noktalı yeni AF sistemi cezbetti. Ciddi bir esneklik sağlıyor çünkü. Saniyede 6 kare sürekli çekim hızı, 1/8000 shutter hızı, çift hafıza kartı alması ki birine jpeg diğerine RAW atayabiliyorsunuz, bu gibi özellikleri ile D90 dan bir adım ileride bir makine.

Video anlamında da ciddi artıları var ama ben onlarla pek ilgilenmiyorum açıkçası.

Bu makineyi kullanan ya da tanıdığı birileri kullanan değerli üyelerden d90 ile kıyaslama rica edeceğim. 1.000 TL civarı bir fark ödeyerek almaya değer mi?

Tarih: 10 Mayıs 2011, 10:13 - İp: 62.***.**2.1
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Pentur Sensör temizleme diye bahsettiğimiz şey zaten gerçek sensör temizleme değil sensörün önündeki ince cam bunun adı low pass filter bunun üzerinde gözlük camlarındaki gibi özel bir kaplama var yansıma onleyici vs yani temizlediğimiz şey sadece sensörün önündeki CAM gerçekte sensörü temizlemiyoruz zaten sensör temizlemesi ancak japonyadaki araştırma laboratuarında yapılabilir onu temizlemeyi hiçbir servis hiçbir kurum yapamaz...!! bu lekelericamın üzerinde 3 ayda 8 AYDA bekletsen bir sorun OLMAZ!
Bendeki sensörün hala kirlenmesi sendedE devam edecek azalarak pentur merak etme bu sorun bana özgü değil ZATEN MAKİNANIN NE ZAMAN SORUNLARINI YAZSAM HERKES HEMEN SAVUNMAYA GİRİŞİP BENİMKİ O KADAR SORUNLU DEĞİL YAZILARINA GİRİŞİYOR.bU PİSİKOLOJİK OLARAK İNSANIN KENDİNE YARATTIĞI BİR RAHATLAMA VE SAVUNMA MEKANİZMASI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM ÇÜNKİ BU DURUM KİMSENİN hoşuna gitmiyor...
AMA HERKESİNKİ AYNI!!!
Sadece damlacıkların boyutu yağ miktarı azaldıkça azalacak ve küçülecek aynadaki mekanik kolun mekanizmasını yağlıyor bu yağ NİKON D7000 DE AYNA ÇOK SERT VURDUĞU İÇİNDE BU YAĞ SIÇRIYOR SAĞA SOLA, BİR İHTİMALDE PERDE MEKANİZMASININ YAĞI OLABİLİR AÇILMA ESNASINDA SIÇRAYAN AMA BENCE AYNAYLA ALAKALI.... Zaten D7000 DEKİ OTOMATİK SENSÖR TEMİZLEME mekanizması hiçbir işe yaramıyor . Diğer makinalarda çok efektif olanları var nikon varmı var demek için toz temizleme koymuş... zATEN HİÇBİR TOZ TEMİZLEME MEKANİZMASI yağ lekesini temizleyemez sadece tozları temizleyebilir...
@Emilce anlattığın duruma hiç şaşırmadım bu arada!!!
bU ARADA DÜNYACA MEŞHUR amerikadaki B&H MAĞAZASI 3 AYDIR HALA D7000 SATMIYOR... STOKTA YOK VS DİYEREK ... YA YENİ DUZELTİLMİŞ URUNLERİ BEKLİYOR YADA BİLMİYORUM!!!

#buzlucam' tarafından 28.02.2012 11:13:34 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Şubat 2012, 11:00 - İp: 85.***.**6.12
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

emilce: hocam karfoya mail attım d7000 de sorunlu olan arkadaşlar var garantiniz neyi kapsıyor bende ona göre almayı düşünüyorum mağazada satanlar bile cevap veremedi bari siz verin dedim tık yok insan bir cevap yazar yani pes

Önceki sayfalarda servisin bu sorunlara yaklaşımı hakkında yazılar vardı. Makinanda sorun çıkarsa, büyük ihtimalle ortada kalacaksın.
Muhtemelende cevap alamayacaksın.
Firma elemanları zaten burada, konuyuda takip ediyorlar. Belki sana buradan bir cevap yazarlar.

Tarih: 28 Şubat 2012, 12:12 - İp: 85.***.**7.125
pentur
pentur (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

buzlucam kimsenin savunmaya girdiği felan yok. burada açık açık sorunlarınıda artılarınıda söylüyoruz büyük bir yüreklilikle hepsi bu... Birşeyin sıfır hataya sahip olmasını beklemiyoruz zaten önemli olan firmanın tüketiçinin sorunlarına çözüm üretebilmesi yada üretmiyorsa bizim hakkımızı arıyor olmamız.

Tarih: 28 Şubat 2012, 12:57 - İp: 85.***.**5.200
aselsis
aselsis (üye)
Artvin / Amatör

SAYIN PENTUR

istanbuldasın madem eğer makinen garantiliyse sirkecideki servise götürebilirsin bakalım ne diyecekler ben eski makinemi back focus sorunu için hafta sonu götürmüştüm ama öğleye kadar çalışıyorlarmış geç kaldım gösteremedim makineyi daha sonrada değiştirdim zaten makinenin garantisi yoksa bile en azından fikir verebilirler diye düşünüyorum...

Tarih: 28 Şubat 2012, 15:37 - İp: 212.***.**6.26
viola887
viola887 (üye)
İzmir / Amatör

arkadaşlar belki biraz saçma olucak ama ben fotoğraf olayına çok merakım vardı artık başlamaya karar verdim fakat benim için hangisi daha iyi olur karar veremedim. Canon eos 1100d. bunu yeni başlayanlar için diolar sizce almalımıyım?

Tarih: 28 Şubat 2012, 16:30 - İp: 85.***.**6.6
pentur
pentur (üye)

aselsis benim makinem yurt dışı garantili türkiye garantisi yok ama ben yurt dışında media marktdan aldığım için burada media markt a götürdüm sağolsunlar ilgilendiler ve yurt dışında almış olmamın önemli olmadığını ve servise gönderbileceklerini ürünün bir yıl garantili sayılacağını belirtiler. bu güzel bir şey tabi... senin önerdiğin şeyide yaptım sirkeciye nikon servisine götürdüm makineyi iki tane teknisyen geldi baktılar sensördeki lekeri gösterdim. ama adamlar ilkkez karşılaştıklarını söylediler bu sorunla. ve 50 tl ye temizleyebileceklerini belirttiler. ama ben temizletmedim tabiki. tabi bu sorunla ilk kez karşılaşıyor olmaları garip tabi ama bu bahsettiğim mevzu yaklaşık 4 ay öncesi

#pentur' tarafından 28.02.2012 23:42:09 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Şubat 2012, 17:44 - İp: 85.***.**5.200
mrbleeeed
mrbleeeed (üye)
İzmir / Meraklı

20sayfa okudum gözlerim şişti bu back focus ve yağlanma sorunu hala devam ediyor mu?
d7000 alacaktım burayı görünce erteledim dün

Tarih: 10 Mart 2012, 19:57 - İp: 46.***.**1.127
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

ediyor....

Tarih: 11 Mart 2012, 00:26 - İp: 78.***.**2.199
pentur
pentur (üye)

Dostum ben üç ay önce arkadaşıma doğu bankdan aldığım makineye arkadaşın 2000 sutterlık kullanımı sonrasında detaylıca baktım sensöründe hiçbir yağlanma sorunu yok. Yani bizim şanssızlığımız ilk seri üretimleri satın almış olmamız.

#pentur' tarafından 12.03.2012 05:58:08 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Mart 2012, 02:55 - İp: 85.***.**2.157
emilce
emilce (üye)
İstanbul / Amatör

yardımcı olanalra teşekkür ediyorum 60d aldım ben

Tarih: 12 Mart 2012, 22:41 - İp: 78.***.**7.78