Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D90 I D7000 İle Değiştirmek
Değerli üyeler bir kaç evvel Nikon D90 almıştım ve severek de kullanıyorum. Ancak kısa süre önce D7000 alan bir arkadaşım aklıma girdi. Daha doğrusu D7000 in kendisi aklıma girdi
D90 a göre artıları Magnezyum alaşımlı gövdesi olması, 16.2 MP lik yeni sensörü ki bir çok sitede en yüksek puanları almış bu sensör (gerenk dinamik aralık, gerek iso başarımı gerek color reproduction açısından)
Beni özellikle 39 noktalı yeni AF sistemi cezbetti. Ciddi bir esneklik sağlıyor çünkü. Saniyede 6 kare sürekli çekim hızı, 1/8000 shutter hızı, çift hafıza kartı alması ki birine jpeg diğerine RAW atayabiliyorsunuz, bu gibi özellikleri ile D90 dan bir adım ileride bir makine.
Video anlamında da ciddi artıları var ama ben onlarla pek ilgilenmiyorum açıkçası.
Bu makineyi kullanan ya da tanıdığı birileri kullanan değerli üyelerden d90 ile kıyaslama rica edeceğim. 1.000 TL civarı bir fark ödeyerek almaya değer mi?
mUZAFFER BEY nİKON GENEL OLARAK KALİTESİNİ KANITLAMIŞ BİR FİRMA , Ben Nikonun d90 olsun D300 olsun diğer makinalarında kronik bir sorun olduğunu duymadım genel dış yapı olarak nikon d3100 örneğin muadili canon 1100 d den çok daha oturaklı ve kaliteli bir yapıda görünüyor. Ama benim gördüğüm D7000 BAŞTAN hatalı doğmuş sonrdan doğrultulmaya çalışılıyor... Keskinlik meselesinde size katılamayacağım d7000 60 d den daha soft görüntüler veriyor fakat d7000 makina içinde çok fazla dijital müdahele yapıp keskinmiş gibi gözükmesine neden oluyor fakat buda kontrastlı fotograflarda siyahların kenarında kontur çizgilerine vs neden oluyor ve photoshop da ufak müdahelerde hemen fotograf kabul edilebilir müdahele sınırlarının dışına çıkıyor...temiz bir görüntü imajı yerine çok fazala müdahele yapılmış bir fotografa dönüşüyor... benimde naçizane fikrim bu 18-135 lens konusunda haklı olabilirsiniz Nikon un 18-105 i çok daha kaliteli sonuçlar veriyor olabilir zaten OBJEKTİF range i arttıkça kalite düşer doğal olarak...
#buzlucam' tarafından 04.04.2012 15:18:31 tarihinde düzenlendi.
Muzaffer bey yeni makinanız hayırlı olsun.
Benim Canon 60D ve Nikon D7000 kullanan arkadaşlarım var.
O yüzden az çok bu makinalar hakkında fikir sahibiyim. Çünkü beraberce tura çıktığımızda, çektiğimiz fotoğrafları hep beraber değerlendiriyoruz, bazende PS de birlikte işliyoruz.
Öncelikle Canon 18-135 in 18mm. de fotoğraflar balık gözü gibi çıkıyor ve yazılımla düzeltilmiyor demişsiniz. Bu konuda yanılıyorsunuz. Sanırım makina ile birlikte gelen Canon nun DPP yazılımını kurmadınız veya yeteri kadar incelemediniz. Bu sorun yazılımla düzeliyor. Ayrıca aynı yazılımla, var ise mor saçaklanma sorunu, noise, köşe kararma sorunu gibi sorunlar tek tıklamayla çözülüyor. Çünkü DPP fotoğrafta hangi objektif kullanılmış, kaç mm. de çekilmiş gibi tüm bilgileri fotoğraftan okuyor ve ona göre otomatik düzeltmeyi tek tıklamayla yapıyor.
Soft fotoğraf konusunda söyleyeceklerimi buzlucam söylemiş. Default ayarlarda benzer fotoğraflar çekildiğinde D7000 nin fotoğrafları aslında daha soft. Makina içinde picture stillerde ayar yapılıp çekildiğinde ise D7000 nin fotoğrafları daha keskin, daha kontrastlı ve daha doygun görünüyor. Bu fotoğrafa makina içinde daha fazla müdahele ediliyor demektir. Çünkü D7000 nin fotoğraflarında köşe ve keskin yerlerde siyah-beyaz kontürleşmeler oluşuyor. Ayrıca PS da 60D nin fotoğrafları çok daha fazla oynamayı kabul ederken, D7000 fotoğrafları, bir kaç müdaheleden sonra hemen bozuluyor.
Bunu iki makinanın benzer fotoğraflarında Nik colours efex yazılımında uyguladığımız filterelerde hemen farkedebilirsiniz. D7000 nin fotoğrafına 2-3 filtre uyguladığınızda fotoğrafta bozulmalar oluşurken, 60D nin fotoğrafına 7-8 filtreyi fotoğrafı bozmadan uygulayabiliyorsunuz.
D7000 in hazır işlenmiş fotoğraflar verirken, 60D daha ham fotoğraflar veriyor.
Sonuçta bu 60D ve D7000 kullanan arkadaşlarımında ortak fikri.
Burada önemli olan sizin beğeniniz. Siz bu tür makina içinde hazır işlenmiş fotoğraflardan hoşlanıyor, PS başında vakit kaybetmek istemiyor olabilirsiniz. O zaman terciniz doğru.
#turk' tarafından 04.04.2012 16:43:31 tarihinde düzenlendi.
Sn Turk aynen söylediklerinize katılıyorum. Benim kastettiğimde tamamen sizin söylediklerinizdi aslında. Canon da düzeltilemiyor derken kastettiğim makine üzerinde düzeltilemediği idi. DPP kurmuştum aslında çok vakit geçirememiş olsam da. Yalnız zaten belirttiğim bir hususu hatırlatmak istiyorum ben kıyaslamayı 18-105 ve 18-135 kit lensler üzerinden yaptım. Keskin bir lens ile Canon 60D nin de iyi sonuçlar vereceğini kabul ediyorum zaten. Hatta o yüzden diğer bir arkadaşa da sadece Body almasını ve keskin bir lens ile tamamlamasını önerdim. Benim subjektif görüşlerim şuan 5 DSLR makinemim olan D7000 e kadar 60D öncesinde hiç Canon kullanmamış olmamdan kaynaklanıyor muhtemelen. Ancak sizin yazınızda bahsettiğiniz bir çok düzelmeyi Nikon da makine üzerinde çarçabuk yapabiliyor olmak bence yine de avantaj. Elbette sonrasında yazılım ile bir çok şey değiştirilebilir, uygulanabilir,sizin de belirttiğiniz gibi sanırım benim tercihim hafıza kartını makineden çıkarırken daha hazır fotoğraflar elde etmiş olmak. Onun haricinde 60D ile alakalı internette okuduğum bir çok eleştirinin de yersiz olduğunu gördüm. Örnekse plastik kalitesi gayet yüksek. D90 gibi tam adını bilemediğim pütürlü bir kaplama yerine düz parlak bir kaplama kullanmışlar ama gayet sıkı bir hissi var. Manuel modun kullanım kolaylığının daha üst seviyede olduğunu zaten söylemiştim burada ya da bir başka konuda. Benim ellerime göre ergonomisi D7000 den daha iyi idi, özellikle grip çok başarılı tasarlanmış bence. Ama ısrarla 18-135 kit lensin son derece başarısız bir lens olduğunu düşünüyorum kaldı ki bir çok uluslararası sitede de 18-55 in bile daha keskin olduğu belirtilmiş. Benim gibi aldığı makineyi büyük oranda kit lensi ile kullanacak biri için bu önemli bir faktör. Değilse Tamron 17-50 f2.8 alıp çok daha keskin sonuçlar alacağımı bende tahmin ediyordum elbette. Olaya tamamiyle profesyonel bakmadığımı kabul ettim ediyorum, ama Nikon diğer herşey aynı olsa bile yazılımı itibariyle ciddi anlamda Canon'dan üstün bence. Keza Kit lensinin kalitesi itibariyle de.
Merhaba Hocam İlerice Düşündüğüm Bir makina almak istiyorum.Her Yönden Kullanmak istiyorum.Hem Doğa,Hem Kişisel,Hemde Şehir Fotoğrafları çekmek istiyorum.Ben Marka olarak Nikon düşündüm Lens Olarak 18-105 kullanmak ama model konusunda bir türlü karar veremedim.Nikon d90,D5100,D7000 Sizce hangisi beni yarı yolda bırakmaz veya hangisini almam gerekiyor...
kişisel görüşüm 18-105 ile kullanılacaksa D5100 ün gövdesi küçük ve hafif gelecek. D90 ve D7000 den birisini alabilirsiniz benim tespit edebildiğim sıfır fiyatları D90 2.250 TL ve D7000 3.000 TL 18-105 ile beraber. Bu aradaki fiyat farkına değecek artılar konuyu ilk açtığım mesajımda mevcut zaten. Magnezyum gövde, %100 vizör kapsaması, daha iyi sensör, daha yüksem MP, daha iyi renk ve dinamik aralık sonuçları, tartışmasız çok daha iyi ISO performası sayılabileceklerden bazıları. Ama D90 bugün bile son derece başarılı bir makine onu alsanız da pişman olacağınızı düşünmüyorum ben kendi adıma. D7000 de artık bu forum boyunca çokça tartışılan klasik sorunlar kesinlikle kalmamıştır denilebiliyor mu ben ondan emin değilim. Kendi araştırmalarım sonucunda bu görüşe yatkın olunduğunu düşündüğüm için aldım ve memnunum ama size bir sorun tesadüf eder mi? onu bilemiyorum.
Yani hocam siz şiddetle Nikon d90 veya d7000 şimdiden kafam karıştı.Nikon d7000 alsam d90 ne fark var veya d7000 nie alayım.Hocam sizden çok özür dilerim.Ama makinanın güzel birşey ve değiştirmekte istememek için alıyorum...
bana net bilgi verirseniz çok sevinirim yanı d7000 mi alayım diyorsunuz
Doğrudur D7000 alın diyorum ama imkan varsa Sn.Buzlucam'ın bahsettiği backfocus sorununun olmadığından emin olarak alın diyorum.
60d alacakalrın kafasını bulandırmayın canon ayzlımı ile birçok hata düzeltiliyor 40d ile bile hala iyi iş çıkarabilirsiniz uygun objektif olduğu takdirde 60d iyi bir makinedir
Tam Canon 60D ve 50mm. sigma f.14 lens e karar vermişken, Amerikada 60D nin 100$ artması bütün planlarımı değiştirdi.
Geçen hafta 899 dolardı. Bu hafta 999$ . Şimdi D7000 den, 300$'dan 200 dolara indi fiyat farkı. Canon 60D ve artan 300 dolarada iyi bir lens almaya karar vermiştim, Şimdi tekrardan D7000 de düşünülebilinir oldu. D7000i nedir bilen var mı geçen başka bir forumda görümüştüm. Aynı modelin hataları düzeltilmiş hali olabilir mi diye merak ettim. Bilgisi olan var mı?
Çok teşekkürler...
Kusura bakmayın Arkadaşlar Tekrar bir sorun olacak Nikon D7000 alacağım bugün canon 60 d gördüm oda çok güzel mükemmel makina.Siz hangisini tercih edersiniz...
İlgili olabilecek konular
-
Baki Kılıçarslan Anam Türküsü Bozlak
24 Kas. 2024, 21:05 prodersler
0924 Kas. 2024, 21:05
prodersler -
Ülkelere Göre Araba Markaları Ve Logoları
22 Kas. 2024, 15:47 prodersler
02822 Kas. 2024, 15:47
prodersler -
Caz'ın Kadrajı'nın Bu Haftaki Konuğu Cenk Mirat Pekcanattı
15 Kas. 2024, 13:35 miratcenk