Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D90 I D7000 İle Değiştirmek
Değerli üyeler bir kaç evvel Nikon D90 almıştım ve severek de kullanıyorum. Ancak kısa süre önce D7000 alan bir arkadaşım aklıma girdi. Daha doğrusu D7000 in kendisi aklıma girdi
D90 a göre artıları Magnezyum alaşımlı gövdesi olması, 16.2 MP lik yeni sensörü ki bir çok sitede en yüksek puanları almış bu sensör (gerenk dinamik aralık, gerek iso başarımı gerek color reproduction açısından)
Beni özellikle 39 noktalı yeni AF sistemi cezbetti. Ciddi bir esneklik sağlıyor çünkü. Saniyede 6 kare sürekli çekim hızı, 1/8000 shutter hızı, çift hafıza kartı alması ki birine jpeg diğerine RAW atayabiliyorsunuz, bu gibi özellikleri ile D90 dan bir adım ileride bir makine.
Video anlamında da ciddi artıları var ama ben onlarla pek ilgilenmiyorum açıkçası.
Bu makineyi kullanan ya da tanıdığı birileri kullanan değerli üyelerden d90 ile kıyaslama rica edeceğim. 1.000 TL civarı bir fark ödeyerek almaya değer mi?
İşin garip tarafı bu D7000 yüzlerce site tarafından incelendi.
Özellikle DXO sitesi bu makinayı zamanında dünyanın en iyi 10 sensöründen birine sahip diye açıkladı (sözde bilimsel verilere, grafiklere bakarak !!!).
Ama hiç biri kardeşim bu makinanın sensörlerinde hot pixel sorunu oluyor, ayna mekaniği sorunlu, fokus sorunlu diye yazmadı...
Olan DXO gibi sitelerin grafiklerine, sonuçlarına bakarak makina alan tüketicilere oluyor.
sağolun arkadaşlar gerçekten yuh dedirtecek kadar saçma sorunlar bunlar. Dün gece sağlam bir mesaj gönderdim nikon servisine ve bu gün geri dönmüşler hot piksel olduğunu teyyit ediyorlar onlarda ve servisde remaping işlemi yapılması gerektiğini yazmışlar. bense bu işten fena halde sıkıldım. keza zamanımda zok zaten bir 3 hafta daha bekleyecek. en iyisi aldığım yere gidip alın malınız geri demek sanaırım...
pentur son yazılımı yukledinmi zaten son yazılım otomatik remaping yapıyor 1.3... yani servise boşa götürme bence zaten yaptıkları birşey yok..
Buzlucam selam.
Sen D7000 sahibisin ve teknik olarakta bu konuda bilgilisin.
Bu makinanın gövdesinde su ve hava sızdırmazlık özelliği varmı ?
Ben dpreview incelemesinde böyle bir ibare göremedim.
Olması lazım diye biliyorum....su sayfalara bir bakın
NIKON SIZDIRMAZLIK1
NIKON D7000 WEATHER2
Buzlucam son yazılımı yüklüydü zaten daha önceden yüklemiştim. işim garip tarafı bunun daha önce olmadığına eminim. serviste ne yaptılar bu makineye bilmiyorum ama ayna mekanizmasını değiştirdiklerini yazmışlar servis belgesinde. aklıma acaba sensorüde değiştirdilermi sorusu geliyor ama servis belgesinde böyle bir ibare yok?
birde arkadaşlar benim bildiğim hot pikselin kapak kapalıyken yapılan pozlamada görünmesi gerekmezmi? bunda öyle bir durumda sözkonusu değil çünkü hot piksel testini bu anlamda yaptım göremedim.
Birde nette bu sorunun zamanla her makinede oluşabileceği yazıyor nekadar doğrudur bu?
Arkadaşlar nasıl oldu anlamadım ama bu gün tekrar test yaptım hot piksel kendi kendine yok oldu. Sevineyim mi endişeleneyimmi anlamadım?
Arkadaşlar tam herşeyden kurtuldum derken başka bir sorun farkettim makinede. eskisi gibi yağ lekelirini f10 üzerinde görmüyorum ama f32 gibi bir diyaframda aşağıdaki resimdeki noktalar ortaya çıkıyor bunlar ne anlamadım? bilen varmı aranızda? kafam karışrtı şimdi bunlar ölü pikselmi?, sensörün üzerindeki lekerlermi? yoksa lensin üzerindeki tozlar vs mi? Yurt dışından dönmek üzereyim 12 gün sonra dönmeden makinede bir sorun var ise garanti kapsamında geri iade etmek ve ya sorunlara çözüm aramak istiyorum. bu soruna akıl erdiremedim fikri olan acil paylaşabilrimi acaba?
http://www.imagebam.com/image/14a99b199762443
#pentur' tarafından 03.07.2012 01:07:35 tarihinde düzenlendi.
herşey olabilir toz kir yağ lekesi f20 ye kadar gözükmüyorsa umursama... dead pixel olduğunu sanmıyorum dead pixel her zaman çıkar diyaframdan bağımsızdır...
Buzlucam sağol bilgi verdiğin için denedim f20 de de çok az da olsa görünüyor gri bir leke şeklinde ama f20 altında tamamen yok oluyor. Bence bu adamlar aynayı değiştirdikten sonra sensörü iyice temizleyemediler sanırım ve belkide küçük yağ lekeleri kaldı sensörün üstünde diye düşünmeye başladım.
İlgili olabilecek konular
-
Baki Kılıçarslan Anam Türküsü Bozlak
24 Kas. 2024, 21:05 prodersler
0724 Kas. 2024, 21:05
prodersler -
Ülkelere Göre Araba Markaları Ve Logoları
22 Kas. 2024, 15:47 prodersler
02822 Kas. 2024, 15:47
prodersler -
Caz'ın Kadrajı'nın Bu Haftaki Konuğu Cenk Mirat Pekcanattı
15 Kas. 2024, 13:35 miratcenk