muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Nikon D90 I D7000 İle Değiştirmek

Değerli üyeler bir kaç evvel Nikon D90 almıştım ve severek de kullanıyorum. Ancak kısa süre önce D7000 alan bir arkadaşım aklıma girdi. Daha doğrusu D7000 in kendisi aklıma girdi

D90 a göre artıları Magnezyum alaşımlı gövdesi olması, 16.2 MP lik yeni sensörü ki bir çok sitede en yüksek puanları almış bu sensör (gerenk dinamik aralık, gerek iso başarımı gerek color reproduction açısından)

Beni özellikle 39 noktalı yeni AF sistemi cezbetti. Ciddi bir esneklik sağlıyor çünkü. Saniyede 6 kare sürekli çekim hızı, 1/8000 shutter hızı, çift hafıza kartı alması ki birine jpeg diğerine RAW atayabiliyorsunuz, bu gibi özellikleri ile D90 dan bir adım ileride bir makine.

Video anlamında da ciddi artıları var ama ben onlarla pek ilgilenmiyorum açıkçası.

Bu makineyi kullanan ya da tanıdığı birileri kullanan değerli üyelerden d90 ile kıyaslama rica edeceğim. 1.000 TL civarı bir fark ödeyerek almaya değer mi?

Tarih: 10 Mayıs 2011, 10:13 - İp: 62.***.**2.1
pentur
pentur (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

sayın serkansan ben daha öncede belirttiğim gibi ben bir çok arkadaşıma daha bir kaç ay öncesine d7000 aldırdım gönül rahatlığıyla alabilirsin bu kronik sorunların hiç birisi yok makinelerde. Ben bizzat gözlemlemiş birisi olarak söylüyorum bunu. Ayrıca bende geçen gün ben de ki d7000 ile bir arkadaşımda ki 60d yi karşılaştırma fırsatı buldum muzocan76 ya katılıyorum gerçekten d7000 her anlamda üstünlüğünü ortaya koyuyor. ayrıca canon un menüsünün ve ince ayar yapılabilme kapasitesinin de nikon a göre ne kadar zayıf kaldığını bir kez daha görmüş oldum. Nikon inanılmaz bir şekilde her ince ayrıntaya manuel ayar yapabilmenize izin veriyor gerçekten çok başarılı bir yazılımı var bence. Video konusuna da gelirsek bir çok arkadaşımız canon un başarılı olduğunu düşünüyor ama bence çok yanılıyorlar nikon hem d7000 de hemde yen çıkan d800 ve d4 de video konusunda canon un mevcut ve yeni cıkan 5d mark 3 ün den daha fazlasını sunuyor keza 5d mark 3 canondan fazlaca beklentisi olan 5d mark 2 kullanıcıları için br hayal kırıklığı oldu. çok az yenilik var...

#pentur' tarafından 02.04.2012 14:30:53 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 2 Nisan 2012, 14:23 - İp: 78.***.**7.229
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

SN Muzaffer Ali bey çektiğiniz fotografları tekrar tekrar gözden geçirdim ben bazı problamlerin hala devam ettiğini görüyorum ama sizin yorumunuzu duymak isterim... fotografların tam boyutu olsaydı daha net bir yorum yapabilirdim tabiki...

Tarih: 3 Nisan 2012, 10:29 - İp: 85.***.**6.12
muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

ilk kare diye yayınladığım çocukların fotoğrafını kastediyorsanız o makinenin değil benim hatam. Nikon D90 ile de çektiğim çok fazla öyle fotoğraf var. Onun haricinde 300 e yakın fotoğraf çektim şu ana dek, açıkçası focus noktası 1-2 cm kaymış mıdır diye uğraşmadım ama ben aldığım sonuçlardan memnunum. Benim beklentim D90 dan düşük bir performans almamaktı. Şuana kadar makine fazlasıyla onu sağlıyor. Canon 60D ye kıyasla ile çok çok iyi olduğunu düşünüyorum her bakımdan. Focus işi karışık iş ama biraz da sizin makinede nasıl yönettiğinize bağlı. 39 nokta auto modunda netleme yaptığınızda çok farklı yerlerdeki 5 nokta aktive oluyor mesela. O noktalara odaklandığında diğerleri görece soft oluyor. Yani çok klasik bir örnek ama tel örgü arkasındaki bir nesneyi çekerken tele mi nesneye mi odaklandığımızı doğru belirleyemiyorsak kah tel net obje soft kah obje net tel soft oluyor. Netice itibariyle ilk izlenimlerim sonucunda makinenin beni rahatsız eden bir focus problemi yok. Canon 60D ile çok daha fazla focus hatalı fotoğraf çekmiştim örnekse. Bu arada klasik focuschart testini de yaptım ve kusursuz şekilde odakladı makine AF-A modunda ve tek nokta focus ile.

Tarih: 3 Nisan 2012, 11:19 - İp: 62.***.**2.1
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

aslında ben sandal keyfi fotografınızda esas focus hatası görüyorum ... teknenin sol en arkasındaki izmir yazısı sandalcıdan daha net 1/2500 ile çekilmiş bir fotograf! sharpening +6 da...kontrast +1 de... fotograf kucultulmuş 1024 pixel çok çok daha net olması gerekirdi benim fikrim bu. fotograflar aşırı soft ve detay içermiyor..over expose sorununda hala bir değişiklik yok. ama siz memnunsanız güle güle kullanın ... benim değerlendirmem bu yönde ... çocuk fotografında da focus hatası görünüyor ama 1/30 ile çekildiği için iso 1100 olduğu için ve full exif ve tam fotograf görülmediği için tam bir değerlendirme zor... TEKRAR YAZIYORUM siz memnunsanız güle güle kullanın...(fotograflarınızı bilgisayara kaydedip view nx2 de baktım)

#buzlucam' tarafından 03.04.2012 14:40:03 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Nisan 2012, 11:50 - İp: 85.***.**6.12
muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

sandal fotoğrafında 39 nokta Auto ve AF-A modunda çekim yaptım. Dediğim gibi sonuçta birden fazla focus noktası aktive oluyor. Yani aynı kare içerisinde birden fazla alanın net olması mantıksız gelmiyor bana. Eğer yeterince detay içermiyor diyorsanız bir de 60D ile çektiğim kareleri görecektiniz. Haklısınız sonuçta kullanan memnun ise sorun yok demektir dediğim gibi 300 e yakın fotoğraf çektim olması gerektiğinden flu ya da bulanık sonuçlarla karşılaşmadım. Evet arada sırada bir iki kare oldu ama o kadarı D90 ile de oluyordu. Bu sürekli yaşanan bir focus sorunu olduğu anlamına gelmez sanıyorum. Eşimin çok fazla portresini çektim örneğim tümü mükemmel bence yani zaten anladığım kadarıyla back focus sorunu oluyor ise en açık diyaframda olacak portreleri genelde öyle çekiyorum. Mesela çiçekler çektim arka flu şekilde çiçeğin tohumlarına kadar net ve keskin bir odaklama söz konusu. Neyse ben focus uzmanı değilim neticede açıkçası sizin kadar kafa da yormadım ama açıkçası çok da umurumda değil bakıyorum çektiğim fotoğrafı beğeniyorsam benim açımdan sıkıntı yok

Tarih: 3 Nisan 2012, 18:23 - İp: 62.***.**2.1
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

ok güle güle kullanın Muzaffer bey...

Tarih: 3 Nisan 2012, 19:36 - İp: 78.***.**3.68
serkansan
serkansan (üye)
İstanbul / Amatör

Buzlucam live view de focus sapması oluyor mu?

Muzaffer bey 60D ile D7000 arasında ciddi bir İmaj kalitesi farkı varmıdır? Benim Kompakt nikonum sürekli fulü fotolar çekip beni delirtiyordu, aynı sıkıntıyı D7000 de yaşamaktan çekiniyorum. Siz D7000 Türkiyeden mi aldınız?

Birde Portre çekimi için 50mm mi önerirsiniz, 35mm mi? Küçük bebeğimin fotolarını çekmek için bir lens önerisi istiyorum.

Çok teşekkürler.

Tarih: 3 Nisan 2012, 23:49 - İp: 82.***.**9.141
muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

serkansan siteye anlamsız fotoğraflar yüklemeyemediğim için size farkı gösteremiyorum ama Canon 60D ile Nikon D7000 arasında dağlar kadar fark var her ikisinde de kitlensleri takılı iken. Ama 60D ekstrabir lens ile iyi sonuçlar veriyor olabilir bişey diyemem denemedim. Ama D7000 kit lensi ile bence harikalar yaratıyor. Gene de D7000 den korkuyorum diyorsanız ki bence neden yok, 60D yi sadece body alın üstüne keskin bir lens alın. Ama size nasıl anlatacağım ki önce D7000 i elinize almanız lazım. her iki makineyi de elinize aldığınızda anlayacaksınız farkı. Mesela Canon neden hotshoe kısmını boş bırakır da Nikon oraya boş kalacağı zamanlar için bir plastik takoz koyar? Neden nikon kit lensinin hem lens çantası hem orijinal parasoleyi kutu içerisinde vardır da Canon da yoktur? Ben büyük konuşmayayım ama bir daha asla canon almam. Bu dediklerim teferruat olabilir ama şeytan ayrıntıda gizlidir demişler. Neden bir firma müşterisini bu kadar basit detaylardardan mahrum bıraksın ki? her iki ürünün kutusuna ve kutu içeriğine bakın kararı öyle bile verebilirsiniz bence

Tarih: 4 Nisan 2012, 00:22 - İp: 88.***.**1.194
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

liew vew da focus sapması olmuyor ve olmaz genelde (ışık yeterliyse) çünki liew viewda tamamen farklı bir odaklama mekanizması kullanılır... zaten makinanızda problem olup olmadığını en iyi bu şekilde anlarsınız tek nokta odaklamaya alırsınız önce normal şekilde fotograf çekersiniz sonra liew la arada fark varsa o makinadan uzak durun.. portre için genelde 50 mm önerilir ama ben kesinlikle size 35 mm 1.8 Nikon objektifi öneririm çok daha iyi kaliteli bir objektif ve çok daha net sonuçlar veriyor gözün görme açısına daha yakın genel amaçlı kullanımda işinize çok daha fazla yarar sağlar ben 35 mm kullanıyorum...bir arkadaşın yeni doğmuş bebeğinin fotograflarını flaş kullanmamak 1.8-2 diyaframda çok loş ışıkta hastanede bu objektifle çekmiştim oldukça iyi sonuçlar veriyor bu objektifi kesinlikle tavsiye ederim 50 mmden çok daha iyi...
Muzaffer beyin canonla ilgili yorumuna karışamam herkesin kendi fikridir. Ben bundan önce uzun yıllar SLR olympus kullandım çok iyi BİR MAKİNAYDI objektifleri canon dan da nikon danda daha keskindi bunu söyleyebilirim..... Bu arada Muzaffer bey siz canon 60 d yi hangi objektifle aldınız nereden aldınız çünki bizim arkadaşa aldığımız yerde para soley ve objektif kılıfı beraberinde kutudan çıktı.... 18-135 lensle kullandınızmı 18-105 le nikonu kullandınız sanırım en yakını canonda 18-135 olması lazım karşığı olarak ... tabi çok daha iyi objektifler iki firmadada mevcut..

#buzlucam' tarafından 04.04.2012 11:51:02 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 4 Nisan 2012, 11:29 - İp: 85.***.**6.12
muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

60D yi yurt dışından getirtmiştim kutusundan dediklerim çıkmadı kutuyu da ben açtım üstelik ama farklı ülkelerde farklı içeriklerle satılıyor mudur bilemiyorum. Hep kötü şeyler söyleyecek değilim 60D ile çektiğim portreler daha soft ve daha başarılı idi. Ama bu kadar soft olması genel kullanımda benim hoşuma gitmedi. 18-135 lens ile kullandım evet. 18 mm de çok ciddi dağılma var, tüm fotoğraflar balık gözü gibi üstelik makine bunu yazılımsal olarak düzeltmiyor, sonradan düzeltebildiğiniz bir seçenek de yok makine üzerinde. Dediğim gibi benim değerlendirmem subjektif olabilir sadece kendi hislerimi anlatıyorum. Ama mesela Grip kısmının çok daha iyi olduğunu söylemiştim. Ayrıca saçma bişey ama shutter sesi de çok daha hoştu Canon'un seri modda cidden ateş ediyormuş hissi veriyordu. Yazdılarımın tümünden anlaşılacağı üzere benim teknik detay üzerinden değil tamamen hissi görüşlerimi paylaşıyorum. Ayrıca 60D nin focus sistemi de bana çok tutarlı gelmedi ama ben kullanmayı öğrenemeden sattığım için olabilir. En azından focus özelliklerini değiştiren atanmış bir tuş olmadığını söyleyebilirim.18-135 lensin akma değil belki ama en küçük müdahalede elinize aldığınızda tuttuğunuzda açılan bir yapısı olması da benim hoşuma gitmedi. Malum D7000 ile ilgili azımsanmayacak şikayetler var geçmişe dönük, hatta siz bu sorunun önemli mağdurlarındansınız, o yüzden ben yine de kimseye D7000 de kesin sorun yoktur diye bir iddiada bulunamam. Ancak benim kişisel araştırmalarım sonucunda 62 ile seri nosu başlayan makinelerde sorun yaşanma oranının çok düşük olduğunu okudum ben. Sn Serkansan ve bu forumu okuyan diğer insanlar için benim kişisel önerim Nikon almalıdır, illa D7000 olsun demiyorum. İmkana göre modelleri var. Ama Canon bana beklediğim mutluluğu yaşatmadı benim duygum bu.

Tarih: 4 Nisan 2012, 13:39 - İp: 62.***.**2.1