Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D90 I D7000 İle Değiştirmek
Değerli üyeler bir kaç evvel Nikon D90 almıştım ve severek de kullanıyorum. Ancak kısa süre önce D7000 alan bir arkadaşım aklıma girdi. Daha doğrusu D7000 in kendisi aklıma girdi
D90 a göre artıları Magnezyum alaşımlı gövdesi olması, 16.2 MP lik yeni sensörü ki bir çok sitede en yüksek puanları almış bu sensör (gerenk dinamik aralık, gerek iso başarımı gerek color reproduction açısından)
Beni özellikle 39 noktalı yeni AF sistemi cezbetti. Ciddi bir esneklik sağlıyor çünkü. Saniyede 6 kare sürekli çekim hızı, 1/8000 shutter hızı, çift hafıza kartı alması ki birine jpeg diğerine RAW atayabiliyorsunuz, bu gibi özellikleri ile D90 dan bir adım ileride bir makine.
Video anlamında da ciddi artıları var ama ben onlarla pek ilgilenmiyorum açıkçası.
Bu makineyi kullanan ya da tanıdığı birileri kullanan değerli üyelerden d90 ile kıyaslama rica edeceğim. 1.000 TL civarı bir fark ödeyerek almaya değer mi?
2011 den beri araştıracaksın, makinadaki sorunları bileceksin, buna rağmen denemeden test etmeden internetten makina alacaksın !
Vallahi bravo !
Dün başka bir sitenin forumunda sadece 700 çekimde, yepyeni bir D7000 i piyasa satış fiyatının yarısına aldığı için sevinen birinin net fotoğraf çekmeme maceralarının başlangıcını okumuştum. (yakında kendisini bu forumda görürüz)
Bildiğim kadarı ile Nikon sadece Pro gövdelerini Japonyada üretiyor. D7000 gibi amatör gövdeler, bir tek yerde, Tayland da üretiliyor. Yani farklı üretim yeri diye bir şey yok.
Yine forumlarda okuduğum kadarı ile seri numarası 8 ile başlayan gövdelerde bile sorunla karşılaşılmış. Bununda anlamı, 9 ile başlayan seri numralı gövdeler piyasaya çıkmadığına göre, 2012 yıl üretimli gövdelerdede sorun olma ihtimali var.
Bu makinayı test edip, kontrol etmeden almamak lazım.
sN.turk sorun sadece tayland da üretilenlerde değil d800 lerinde aynı focus hatasına sahip olduğu tescillendi forumun diğer bölümünde mansurov un yazısı adres göstermiştim üstelik mansurov fanatik derecesinde nikon savunucusu bir fotograf ve ekipman uzmanı... yani focus hesaplama algoritmasında ve faz kontrast algılama sisteminde aynı nikon d7000 ekipmanı kullanılmış yeni geliştirildi bu focus sietemi diye ve sonuç aynı problem d800 lerde de var malesef... ve bu konuda pek çok otorite nikonu topa tutmaya başladı... yalnız şu da bir gerçek makinadaki sorunu herkesin anlaması mümkün değil belirli bir tecrübe bilgi birikimi olması gerekiyor birde daha önce slr kullanmış olması lazım ki farkı anlasın...
koskoca nikon söyleminin anlamıda yok koskoca nikon koskoca canon diye birşey yok BAZEN KOSKOCA NİKON UN GÖREMEDİĞİNİ ZURNANIN SON DELİĞİ GÖRÜP BÜTÜN DÜNYAYI UYANDIĞI UYKUDAN UYANDIRABİLİYOR BİLMEM ANLATABİLDİMMİ Bunu yazma nedenim aşağıda yine koskoca nikon söylemi kullanılmış, koskoca nikon diye birşey yok koskoca canon diyede birşey yok biz son kullanıcı bu kadar para veriyorsak doğru düzgün ürün istemek hakkımız, hiç mi iyi tarafı yok dersen ürünün iyi taraflarıda var tabiki FOCUS düzgün olduğunda.......
BİZ NE KOSKOCALAR GÖRDÜK 1 LİRA KAR İÇİN TÜKETİCİYİ HİÇE sayan... sözümüz meclisten dışarı...
aşagıdaki nikon focus sorunundan bahsediliyor ki mansurov a ben ilk defa nikon d7000 i incelemişssiniz şu sorunları göremedinzmi diye yazdığımda kendisi sorunu reddetmiş ve size öyle denk gelmiş gibi bir cavap yazmıştı bana...;
aşağıda son yorumlarında durumu tescillemeye başladı
MANSUROV NIKON FOCUS SORUNU TIKLA
#buzlucam' tarafından 23.07.2012 01:25:00 tarihinde düzenlendi.
Buzlucam Mansurov kesin Canondan para almıştır.
DXO gibi sözde dünyanın en saygın testlerini yapan bir sitenin, en iyi ilk 10 makinası arasında yer alan D800, D800E, D4, D3200 gibi dört modelinin hatalı fokus yaptığını söylüyor.
Bazı(!) Nikon fanatiklerinin ona, kendisinin bir Nikoncu olduğunu tekrar hatırlatıp, DXO nun bilimsel verilerine bakmasını söylemesi lazım
Belkide DXO, testlerinde kullandığı objektifleri gizlediğine göre, hatalı fokus yapan Nikonlar için üretilmiş, özel objektifler kullanıyorlardır Yoksa hatalı fokus yapan 4 makinanın sensörü, nasıl dünyanın en iyi 10 sensörünün içine giriyor !!
Hatalı fokus ile doğru çözünürlülüğü nasıl elde etmişler çok merak ettim ?
-----------------------------------------------------------------
Buzlucam hatalı fokus yaptığı söylenen Multi-CAM 3500FX modülü hangi modellerde var. D700 de aynı modülü kullanıyor diye biliyorum. D700 de böyle sorunlar yoktu. Bu sorunlar D7000 ve sonraki modellerde ortaya çıkmadımı ?
Buna göre bu modülü kullanan modeller için üretim yılı diye bir şey söz konusu değil. Nikon modülde değişiklik yapmadığı sürece üretim tarihi 2011 olmuş, 2012 olmuş, 2013 yılı olmuş, tüm makinalarda, bu hata potansiyeli var demektir.
Ayrıca, siteye üye olup, ilk attığı mesajda "Koskoca Nikon" diye söze başlayıp "D7000 satın aldım sorun, yok, sorun düzeltilmiş" diyen bu kaçıncı üye, ben artık sayısını unuttum.
Bu adamlar ortalıkta bir gözüküyor, sonra bir daha ne gören var, ne makina aldıklarını duyan var, nede yeni makinasıyla çektiği bir tane fotoğrafı siteye yükleyen !!
bende uzun zamandır bu yazıyıyı takip ediyorum.1 hafta önce bi d7000 de ben aldım 1 haftadır 400-500 çekim yaptım daha back focus sorunu var mı diye bi test yapmadım ama şuana kadar hiç bi sorun yok gibi görünüyor.yani beni zorlayan rahatsız eden hiç bişe olmadı.daha önce d90 kullanıyordum focuslama konusunda d90 nasılsa buda öyle açıkçası.belkide benim yeterince bilgim olmadığından anlayamadım.testi nasıl yapacağım veya buraya örnek fotoğrafı nasıl yükleyeceğim konusunda bilgisi olan var mı.örnek foto yükleyebilirim.bu arada ürünü amerikadan aldım seri numarası 631... ile başlıyor.
#carpediem1302' tarafından 23.07.2012 16:05:13 tarihinde düzenlendi.
"DXO gibi sözde dünyanın en saygın testlerini yapan bir sitenin, en iyi ilk 10 makinası arasında yer alan D800, D800E, D4, D3200 gibi dört modelinin hatalı fokus yaptığını söylüyor. Bazı(!) Nikon fanatiklerinin ona, kendisinin bir Nikoncu olduğunu tekrar hatırlatıp, DXO nun bilimsel verilerine bakmasını söylemesi lazım"
Sizin de biraz daha iyi okumayı öğrenip hatanın tüm makinalarda değil bir kısmında olduğunu anlamanız lazım. Malum, forumlara şikayeti olanlar yazıyor ; sorunu olmayan yazmıyor . Üretilen tüm makinalarda sorun olsa Nikon çoktan kapayıp giderdi herhalde
DxO'ya hatasızı denk gelmiş demek ki . Belki fokus manuel bile yapılıyordur - ne de olsa bunlar makina değil SENSOR değerlendirmeleri , hala farkında değilsek
Şu DXO yu haklı çıkartacağım diye 40 takla attın kesmedi, 41. yi atmaya çalışıyorsun. İlgili konu başlığında sana 6-7 tane soru sordum, bir tanesine bile cevap vermedin.
Şimdide testleri MF ile yaptıklarını söylüyorsun!
Doğru ya, bu makinaları alanlar hiç AF kullanmıyorlar...
Bundan sonra millete söz konusu makinaları alın diye tavsiye ederken, alın ama AF değil, MF olarak kullanın dersin
Problemli makinalar hep müşterilere, sorunsuz makinalar hep DXO ya
Ne kadar inandırıcı... Bizde inandık, safmıyız neyiz...
Her firmanın makinasında sorun olabileceğini, (bakınız 5DmarkIII te ışık sızma sorunu) kabul edip, insanları bu konuda dikkatli olmaya davet etmek yerine, sorunlu makinaları dünyanın en iyi sensörlü makinası ilan eden, testleri ne şekilde yaptığını gizleyen, hangi optiklerle test ettiğini açıklamayan, aynı sensörü, aynı fabrikada üretilen iki makinada farklı sonuçlarla açıklayan, Olympusun sensörlerini test için Olympus lensleri kullanmayan bir sitenin, sırf Nikonları üst sıralarda yayınladı diye reklamını yapmak, onun avukatlığına soyunmak, fanatiklikten başka bir şey değildir.
Nikon fanatikliği yapacaksanız, gerçek tecrübe ve deneyimlerin anlatıldığı bu forum konusuna değil, kendi açtığınız, Nikonun makinalarını dünyanın en iyi sensörlü makinaları diye reklam yaptığınız, konuya yazınız. Tüm fanatikler orada toplaşır, kendi kendinizi eğlersiniz.
Çünkü üzülerek söylüyorum hiç bir inandırıcılığınız kalmadı.
#turk' tarafından 23.07.2012 21:13:29 tarihinde düzenlendi.
Turkce de yaziyoruz - testler SENSOR testi , genel makina testi degil diye - hala anlayista zorluk var. Yani sensor testinde AF ne alaka.
Siz her acilan topikte 5-10 defa bu konuya dokundurup, benden reaksiyon alamayinca sikintiya girdiginizi sezip sizi mutlu edeyim demistimbu sefe.
Topigin 1.sayfasina/da bakin bakalim - ki demis ilk D7000 almayin/su sikintilari var diye ( nasil Nikon fanatigiysem artik ) - siz daha oralara gelmemisken ..
Bu arada tum sorduklariniza cevap vermistim, donup tekrar bakarsiniz bir ara...
Anlayışta zorluk falan yok.
Mantıksızca verilen cevabı kabul etmeme var.
DXO nun sensör sonuç verilerinde yer alan, çözünürlük, noise, renk derinliği gibi veriler, doğru AF yapılmadan nasıl elde edilir açıklarmısın.
Doğru AF olmadan sensör nasıl doğru sonuç verir ? Bunlar birbiri ile bağlantılı değilmidir ?
Mansurov un test düzeneğini anlattığı, ve hatalı fokus ile, doğru fokusu gösterdiği test kart fotoğrafında, çözünürlük, renk doğruluğu ve noise aynı olurmu bir bak istersen.
Ondan sonra sensör testi ile AF ne alaka dersin.
#turk' tarafından 23.07.2012 23:41:53 tarihinde düzenlendi.
olayı markalar savaşına döndürmenin anlamsız olduğu kanısındayım. sonuç ta denediğim bir çok canon modelinde de farklı ve ya benzer problemler olduğunu bizzat gördüm ve anladım ki sorunsuz makine diye bir şey yok. her makinenin bir kusurlu tarafı var malesef...
İlgili olabilecek konular
-
Baki Kılıçarslan Anam Türküsü Bozlak
24 Kas. 2024, 21:05 prodersler
0724 Kas. 2024, 21:05
prodersler -
Ülkelere Göre Araba Markaları Ve Logoları
22 Kas. 2024, 15:47 prodersler
02822 Kas. 2024, 15:47
prodersler -
Caz'ın Kadrajı'nın Bu Haftaki Konuğu Cenk Mirat Pekcanattı
15 Kas. 2024, 13:35 miratcenk