Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D90 I D7000 İle Değiştirmek
Değerli üyeler bir kaç evvel Nikon D90 almıştım ve severek de kullanıyorum. Ancak kısa süre önce D7000 alan bir arkadaşım aklıma girdi. Daha doğrusu D7000 in kendisi aklıma girdi
D90 a göre artıları Magnezyum alaşımlı gövdesi olması, 16.2 MP lik yeni sensörü ki bir çok sitede en yüksek puanları almış bu sensör (gerenk dinamik aralık, gerek iso başarımı gerek color reproduction açısından)
Beni özellikle 39 noktalı yeni AF sistemi cezbetti. Ciddi bir esneklik sağlıyor çünkü. Saniyede 6 kare sürekli çekim hızı, 1/8000 shutter hızı, çift hafıza kartı alması ki birine jpeg diğerine RAW atayabiliyorsunuz, bu gibi özellikleri ile D90 dan bir adım ileride bir makine.
Video anlamında da ciddi artıları var ama ben onlarla pek ilgilenmiyorum açıkçası.
Bu makineyi kullanan ya da tanıdığı birileri kullanan değerli üyelerden d90 ile kıyaslama rica edeceğim. 1.000 TL civarı bir fark ödeyerek almaya değer mi?
sayın turk, saldırma ve sataşma taraflısı bir tavırla ne yapmaya çalıştığını anlayamıyorum doğrusu? hemen şunu söyleyeyim ki ben nikon dan bir komisyon felan almıyorum her kez gibi normal kullanıcıyım hiç bir markayada senin gibi önyargılarımla yaklaşmıyorum. benim için markadan daha çok alacağın makinenein niteliği daha önemli. önerme konusuna da gelince yazdıklarıma lütfen bir kere daha bak ben yeni alınacak bir d7000 de de bu risk var eğer eski üretimlerden bir nikon ise dedim. sen arkadaşına aldığın makinenin böyle olmadığını nereden biliyorsun? ayrıca akıl var mantık var nikon gibi dünya çapında bir firmanın böyle bir arızaya kayıtsız kalacağını düşünmek ve sonraki üratimlerde bu sorunu gidermeyerek aynı şekilde üretim yapacağına inanmak akıl dışı kesinlikle.
paperman hocam yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. burada da anlatmaya çalışıyoruz insanlara ama nikon dan komisyon almakla suölanıyoruz bu çok komik. nikonun işi kalmadı benim ile itibarını düzelmeye çalışıcak gülünç
pentur "hiç bir markayada senin gibi önyargılarımla yaklaşmıyorum. benim için markadan daha çok alacağın makinenein niteliği daha önemli. önerme konusuna da gelince yazdıklarıma lütfen bir kere daha bak ben yeni alınacak bir d7000 de de bu risk var eğer eski üretimlerden bir nikon ise dedim. sen arkadaşına aldığın makinenin böyle olmadığını nereden biliyorsun? ayrıca akıl var mantık var nikon gibi dünya çapında bir firmanın böyle bir arızaya kayıtsız kalacağını düşünmek ve sonraki üratimlerde bu sorunu gidermeyerek aynı şekilde üretim yapacağına inanmak akıl dışı kesinlikle."
Pentur bizimle kafamı buluyorsun. Bu işin önyargısımı kalmış. Bu forumda sen dahil kaç kişinin makinası sorunlu çıktı. Yabancı forumlarda binlerce insan aynı sorunu yaşarken, sen hala önyargıdan bahsediyorsun.
Birde koskaca firmanın bu sorunu gidermeyerek aynı şekilde üretim yapmasını akıl dışı demişsin. Sanırım senin dünyadan haberin yok.
Nikon nun yeni çıkan makinaları D600 ve D800 serilerindede aynı sorunlar görüldü. Ve Nikon aynen D7000 lerde olduğu gibi D600 ve D800 modellerindede hiç bir açıklama yapmıyor, makinaları geri almıyor.
Neymiş, koskaca firma bile akıl dışı işler yapabiliyormuş. D7000 lerdeki sorunun aynısı şimdi D600 ve D800 lerde...
D600 ve D800 ler fiyat olarak oldukça pahalı makinalar olduğu için şuan Türkiyede pek kullanıcısı yok. Ancak yurt dışında bu sorun oldukça yaygın. Çok yakında bu makinalarda Türkiyede çoğalınca aynı D7000 gibi hatalı üretimle ilgili forum konuları açılıp, insanların isyanlarını forum sayfalarında görmeye başlarız. Geçen hafta D800 alan bir arkadaşım aynı sorun nedeniyle (sensörde yağlanma sorunu) aldığı makinayı iade etti. Şimdi bir başkası aynı makinayı sensördeki yağ temizlendikten sonra sıfır diye satın alacak.
Sen de tıpkı D7000 de olduğu gibi, D600, D800 ve D800E yi de aynı şekilde tavsiye edip, milletin canını yakacak önerilerde bulunmaya devam edersin.
Sanırım sen, ben yandım, herkes de benim gibi yansın zihniyetinde birisin.
Turk , sana son zamanda bad piksel , ölü piksel testlerinde dahil bizzat test ederek gözlemlediğim bir dünya canon makinenin fotoğraflarını istersen gönderirim. Ha bu neyi ifade eder kardeşim dersen, bu hiç bir makinenin sorunsuz olmadığını ifade eder ki bu da önemli kriter benim için. Kimse mükemmel değil... Dolayısıyla ben burada kimseye Nikon reklamı yapmıyorum alında demiyorum . Ben sorunlar yaşamış ve bunlarıda artısı eskisisiyle burada yüreklice paylaşmış, gerekirse bu markayı yermiş bir kişiyim. Dolayısıylla ben bu konuya senin düşündüğün perspektifden bir markanın propagandasını yaparak yaklaşmıyorum. O markanın doğrusunu da yanlışınıda tartışıyor ve açık yüreklilikle ortaya koyuyorum.
İkincisi ben yaşadığım sorunlara rağmen d7000 in segmentinde halen başarılı bir makine olduğunu düşünüyorum. Çünkü bana bu fiyat aralığında bu özelliklerde bir makineyi başka bir firma sunmuyor. Ha eksikleri ve komik sorunlarıda var ve bunlarla konuştuk ama ben kendi adıma sorunlarına çözüm bularak makinemi kullanıyorum olay bu.
Ayrıca sorunun halen devam ettiğini idda ediyorsun ki ozaman benim arkadaşlarıma aldığım herhalde başka bir makinaydı ve ben bunadım sanırım ben bizzat iki kişiye 2012 de aldığımız makineleri 3-4 aylık kullanımdan sonra inceledim ve bende ki sorunlardan eser yoktu. Ne yani var mı diyelim sen bunu istiyorsun herhalde? Biz gördüğümüzü söylüyoruz. Ayrıca madem sana göre bu adamların bütün ayna mekanikleri sorunlu ozaman benim mekaniği neyle değiştirdiklerde benim sorunum halloldu acaba merak ettim doğrusu?
#pentur' tarafından 30.10.2012 05:13:54 tarihinde düzenlendi.
@Pentur
Hot piksel dead piksel sorunu hemen hemen tüm makinalarda oluyor. Senin D7000 ninde de vardı. Makinanı servise gönderdiğinde yeniden haritalayarak o piksellerin elektriğini keserek pikselleri iptal ettiler. Yani artık çalışmıyorlar, dolayısı ile görünmüyorlar. Sende onlar düzeldi sanıyorsun.
Ben D7000 lerdeki arızaların devam ettiğini iddia etmiyorum. Son bir hafta içinde D7000 alan bu forumdan iki üyeninin makinalarının arızalı çıkarak iade etmek zorunda kaldıklarını gördüğümüz için sorun devam ediyor diyoruz..
Shutter mekanizmasındaki yağların tamamen temizlenerek, sensör yağlanma sorunun giderilmesi, arızanın düzeldiği anlamına gelmediğinide söylemek lazım. Özel bir Nikon servisinin ifadesine göre, shutterin yağı tamamen temizlendiğinde, makinanın shutter ömrünün düşeceği, shutterin normal ömründen çok daha çabuk arıza yapacağı söyleniyor. Yani bunun anlamı shutterın yağını temizleterek, sorununun çözüldüğünü sanan Nikon kullanıcıları, aslında farkında olmadan makinalarının ömürlerinden yediklerinin farkında değiller.
Nikon aynı problemli shutter mekanizmasını yeni makinaları D600 ve D800 lerde de kullanarak çok büyük hata yaptı. Yabancı forumlar bu şikayetlerle çalkalanıyor.
Bu hatalar göz göre göre üretim hatası olup, bu hatayı diğer firmaların ürünlerindede ölü piksel, sıcak piksel sorunları oluyor diyerek maruz göstermek, züğürt tesellisinden başka bir şey değildir..
#turk' tarafından 30.10.2012 09:22:43 tarihinde düzenlendi.
yalnışın var turk bu sorun makinenin sutther mekaniğinden kaynaklanmıyor bir kere, ayna mekaniğinden kaynaklanıyor. ikincisi adamlar bu mekaniği temizlemiyorlar direk değiştiriyorlar ben bizzat şshidim elimde polonya nikon servisinin bana verdiği rapor var isterseniz paylaşırım da buradan.
daha önce de söyledğişim gibi tekrar ediyorum senin bahsettiğin daha yeni makine almış ve sorun yaşamış kişilerin aldıkları makinelerin eski üretim ve sorunlu makine olmadığını nereden biliyoruz? alan arkadaşlar buna bakıp araştırmışlarmı? piyasada eski ğretimler hale cirit atarken böyle olmaması mümkün değil....
#pentur' tarafından 30.10.2012 10:26:49 tarihinde düzenlendi.
#pentur' tarafından 30.10.2012 10:27:12 tarihinde düzenlendi.
pentur aşağıdaki linkleri oku, fotoğrafları incele.
Kimisi shutter mekaniği sorunlu, kimisi, ayna mekaniği sorunlu deyip, örnek fotoğraflar koymuş. Bunların tümü yeni makinalar.
Fotoğraflarda ayna mekanizmasının gövde içinde oraya buraya sürtmesi sonucu oluşan izler, hasarlar, shutterdan sıçradığı sanılan yağların görüntüleri var.
Ben Nikon servis elemanı değilim. Ben sadece Nikon kullanıcılarının şikayetlerini, makinalarındaki arızaları gösteren fotoğraf ve yorumlarından bilgi ediniyorum. Nikon özel servisinin Shutter yağı ile ilgili söylediği şeyde onu bağlar. Shutterın yağını değilde ayna mekanizmasının yağını temizlemeleri, bu seferde ayna mekaniğinin ömrünü azaltır. Yani pek bir şey farketmez.
Şimdi bu sorunları görmezden gelip, her firmanın ürünlerinde hot piksel, dead piksel oluyor diye lafı çevirmek kendini kandırmaktır.
İşte aşağıda linklerini verdim. Hepsi yeni makinalar. Millet çaresizlik içinde Nikondan bu sorunlara çare beklerken, sen hala bu sorunları görmemezlikten gel, problemli makinaları tavsiye etmeye devam et. Aynen ben yandım sizde yanın mantığı...
Yazıktır, günahtır, bu sorunlar düzelmeden, sorunlu gövdeleri tavsiye etmeyin, insanların canını yakmayın.
TIKLA
TIKLA
TIKLA
TIKLA
TIKLA
TIKLA
TIKLA
TIKLA
#turk' tarafından 30.10.2012 11:16:24 tarihinde düzenlendi.
biz kimseye burada problemli makine tafsiye etmiyoruz benim yazdıklarımdan bunu anlıyorsan sen bir daha oku bence... ben iyisiyle kötüsüyle değerlendiriyorum bu ürünü... kimseyede tafsiye ettiğim felan yok. bura da ortaya çıkan asıl şu durum ki senin nikon firmasıyla genel bir sorunun var ki bunu daha çnce yazdıklarınlada biliyoruz. benim se hiç bir markayla sorunum yok açıkçası daha önce canon makinemde vardı ve uzun süre onu da kullandım çok memnundum hatta fotoğrafa canon ile başladım yıllar önce. dolayısıyla ben marka bazında bakmıyorum olaya. ayrıca insanlara nikon sorunluda efendim diğerleri pür pak diye lanse etmenin anlamıda yok kanımca dediğim gibi sorunsuz bir makine bulmak mümkün değil her makinenin bir kusurlu eksik yönü vardır. bunu da bütün arkadaşlar bilir ki burada tartıştık da bu konuyu.
bir önceki mesajında sutther mekanii diyordun şimdi ayna diyorsun. senin gönderdiğin örneklere bakmama gerek çünkü benyepyeni makinemde bu sorunu yaşadım kafayı yedim günlerce araştırdım vs. ama sonunda sorunun nedenini de çözümüde iyice öğrendim yurt dışından aldığım makineyi yine yurt dışına çıktığımda servisde tamir ettirdim. ve diyorum ki elimde servis belgesi var ve aynen ayna mekaniğinin birebir değiştiğini yazıyor anlatabiliyormuyum. istenirse yüklerimde buraya tekrar ediyorum. yani kimse yağını temizlemiyor ki bunu yapmalarıda fiziken olanaksız çünkü yağı olmayan bir ayna mekaniği mantıken zaten ilk aşamada düzgün çalışmaz. az çok mekanik bilgisi olan bir kişi olarak söylüyorum bunu. dolayısıyla bence insanlara nikon u kötülemek adına böyle işlere girmeye gerek yok bence. ne demişler "yiğidi öldür hakkını yeme" yani biraz insaf bu makinenin sunduklarınıda ortaya koymak lazım bence.
birde bad piksel konusunda bütün makinelerde var bu sorunlar gibi bir söz etmişsin evet var haklısın benim makinemde bir ara hot piksel çıktı bir adet ama servisden önce değil sonra çıktı ve malum sonra kendi kendine yok oldu. fakat gel gelelim ki o dönem bu nasıl oldu diye düşünüp kendi kendimi yerken arkadaşımın 500d sinide bir test edeyim dedim o nasıl acaba diye? gördüğüm şey öok daha vahimdi bende hiö ölü piksel yokken 500d de sayabildiğim 8 ölü piksel ve bir okadarda hot piksel vardı. eee dedim ki birde dier arkadaşdaki 5d mark2 ye bakayım, keza onda da durum hiç farklı değildi. isteyenlere bu test fotoğraflarınıda gönderirim... ben tekrar sormak istiyorum sana turk; DAHA YENİ D7000 ALIP DA SORUN YAŞADIĞINI İDDDA ETTİĞİN İNSANLARIN ALDIKLARI MAKİNELERİN PİYASADA HALEN GEZMEKTE OLAN ESKİ SÜRÜM MAKİNELER OLMADIĞINI NEREDEN BİLİYORSUN?
Eski konu yine dirilmiş, muzafferacar bey bile bütün uyarılarıma rağmen d7000 aldı ve 5-6 ay sonra alelacele makinayı sessiz sedasız değiştirmiş canon 7d ile klasmanı bu kadar yakın bir makinaya, bu makinaya bu hızla değiştirmesinin nedenleri bellidir.. hİÇ KİMSENİN MEMNUN OLDUĞU BİR MAKİNAYI BU KADAR KISA SÜREDE DEĞİŞTİRECEĞİNİ SANMIYORUM...Kral çıplak artık, birşey yazmaya gerek yok. YALNIZ şunu da belirteyim işini bilen her makinayla iyi çeker... AMA 2 SENEDİR YAZDIĞIMIZ ELEŞTİRLEREDE BİR KULAK VERMEK LAZIM !!!!
MANSUROV BİLE İLK KENDİSİNE D7000 hakkında eleştiri yazdığımda bana veryansın etmişti şimdi sitesine girip bakın sözümüze nasıl geldiği ve hak verdiği bellidir.
koskaca NIKON dur ama küçücük tek bir tüketiciyede arada bir kulak verse iyi olur bu adamlar nediyor diye yoksa o küçücük tüketicileri küstürürse BÜYÜKlüğü oranında hızla yok olur gider... yuvarlanan tek bir kar tağnesi çığa dönüşe bilir ... 2yıl önce benim yazmadığım yer kalmadı nikon turk ede dışarıyada yazdım servislerinede gittim böyle burnunun okuna giderse daha çok zarar görür.....
#buzlucam' tarafından 02.11.2012 16:54:17 tarihinde düzenlendi.
Sn buzlucam yanlışınız var ben makineyi memnun olmadığım için değiştirmedim, sadece farklı ekipmanlar kullanmayı sevdiğim için değiştirdim. 7D ile kıyaslamaya gelince gerek fotoğraf kalitesi, renkler dinamik aralık vs, gerek iso başarımı anlamında D7000 in eline su bile dökemez. Zaten sensor testlerinden 60-65 puan almış bir sensör kullanıyor. Ama body yapısı kullanım kolaylığı ele oturuşu menü dizaynı vs faktörler itibariyle D7000 de 7D nin yanına bile yaklaşamaz. 7D varken elinizde kaliteli bir makine tuttuğunuzu hissediyorsunuz. Herneyse sonuç olarak Nikon D7000 kullandığım süre içerisinde bariz olarak sevmediğim tek özelliği overexpose olayıydı. Cidden aydınlık güneşli günlerde exposure u kontrol etmek son derece zor oluyordu. Onun haricinde isminden hareketle "fotoğraf" makinesi olarak ciddi başarılı bir IQ su vardı makinenin. Ama fotoğraf kalitesindeki %20 lik fark dışında asla bir 7D değil.
İlgili olabilecek konular
-
Baki Kılıçarslan Anam Türküsü Bozlak
24 Kas. 2024, 21:05 prodersler
0724 Kas. 2024, 21:05
prodersler -
Ülkelere Göre Araba Markaları Ve Logoları
22 Kas. 2024, 15:47 prodersler
02822 Kas. 2024, 15:47
prodersler -
Caz'ın Kadrajı'nın Bu Haftaki Konuğu Cenk Mirat Pekcanattı
15 Kas. 2024, 13:35 miratcenk