muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Nikon D90 I D7000 İle Değiştirmek

Değerli üyeler bir kaç evvel Nikon D90 almıştım ve severek de kullanıyorum. Ancak kısa süre önce D7000 alan bir arkadaşım aklıma girdi. Daha doğrusu D7000 in kendisi aklıma girdi

D90 a göre artıları Magnezyum alaşımlı gövdesi olması, 16.2 MP lik yeni sensörü ki bir çok sitede en yüksek puanları almış bu sensör (gerenk dinamik aralık, gerek iso başarımı gerek color reproduction açısından)

Beni özellikle 39 noktalı yeni AF sistemi cezbetti. Ciddi bir esneklik sağlıyor çünkü. Saniyede 6 kare sürekli çekim hızı, 1/8000 shutter hızı, çift hafıza kartı alması ki birine jpeg diğerine RAW atayabiliyorsunuz, bu gibi özellikleri ile D90 dan bir adım ileride bir makine.

Video anlamında da ciddi artıları var ama ben onlarla pek ilgilenmiyorum açıkçası.

Bu makineyi kullanan ya da tanıdığı birileri kullanan değerli üyelerden d90 ile kıyaslama rica edeceğim. 1.000 TL civarı bir fark ödeyerek almaya değer mi?

Tarih: 10 Mayıs 2011, 10:13 - İp: 62.***.**2.1
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

her neyse sn muzaffer bey amacım sizi kırmak değil ama makinada içinize sinmeyen şeyler vardı ki bu kadar kısa sürede hızla değiştirdiniz . overexpose hakikaten bu makinada öemli sorunlardan , bazen ciddi sorun yaratıyor daha öncede bu konuya değinmiştim...

#buzlucam' tarafından 02.11.2012 18:58:02 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 2 Kasım 2012, 16:58 - İp: 78.***.**7.136
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

yazmayacağım dedim ama 2 aydır uğramadığım forumda okadar uyardığım kişilerin yeni makina alıpda fuaddoner vs yine aynı şikayetleri yazması sinirimi kaldırdı...... Bu arada Sn Muzaffer bey overexpose u yazmışssınız ama sizin daha önceki incelediğim 2 fotografınıza objektifleri -10 , -12 gibi değerlerde kullanığınızı back focus sorunu olan makinaların böyle kullanıldığı sizinde makinanızı böyle kullandığınız gördğümü yazmıştım fortograflarınıza zannederim sizin d7000 dede back focus sorunu vardı Yoksa Neden -14 lerde kullansınızki d7000 i öyle değilmi? .... ornek 1: fotograflarınızdan( -14) focus ayarlı

ORNEK2

herneyse ben d7000 lerde ne gördüysem açık açık yazdım ...

#buzlucam' tarafından 03.11.2012 12:06:03 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 2 Kasım 2012, 19:13 - İp: 78.***.**7.136
pentur
pentur (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

muzafferacar bey in yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. bence de bir ürün hakkında yorum yapılırken onunda yaptığı gibi iyi ve kötü yönleriyle ortaya koymak lazım. bu çok doğru bir yaklaşım... ama benim gördüğüm insanlar marklar savaşı ve marklarla ilgili takıntıları boyutunda olaya yaklaşıyorular ve asıl bu kişiler insanları yalnış yönlendirmiş oluyorlar...

Tarih: 3 Kasım 2012, 12:48 - İp: 78.***.**5.106
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

GERÇEKÇİDE OLMAK LAZIM sn PENTUR, olaya duygusal yaklaşmaya gerek yok... bazı gerçekleri hala görmemek de biraz garip..

#buzlucam' tarafından 03.11.2012 14:09:29 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Kasım 2012, 13:32 - İp: 78.***.**7.136
pentur
pentur (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

iyi işte aynı şeyi söylüyoruz evet "GERÇEKÇİ OLMAK LAZIM"... bu işi marka takıntısı haline dönüştürünce duygusal ve takıntılı bir durum oluşuyor.

Tarih: 3 Kasım 2012, 14:52 - İp: 78.***.**5.106
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

Pentur dediğin gibi gerçekçi olmak lazım.

İşte gerçek

TIKLA

TIKLA

TIKLA

TIKLA

TIKLA

TIKLA

TIKLA

TIKLA

Tarih: 4 Kasım 2012, 14:18 - İp: 78.***.**3.252
fotocu55
fotocu55 (üye)
Samsun / Stüdyo Fotoğrafçısı

D7000 kullanıyorum 8 aydır ve mukemmel sonuç alıyorum studyo ve dış çekimlerde hd olarak 16,2 mp hızıyla harika bi makina md11- griple birlikte aldım süper D90 dan 1 adım degil 10 adım önde bence pişman olmazsınız makinaya deger kullananda yorum yapıyo kullanmayanda once al bi kullan kulaktan duyma şeyleride anlatmayın hoca kesiliveriyolar sonra başımıza ben memnunum kardeşim haa daha iyiside var paran varsa 36mp 11 bin tl

#fotocu55' tarafından 04.11.2012 14:43:27 tarihinde düzenlendi.

#fotocu55' tarafından 04.11.2012 14:46:54 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 4 Kasım 2012, 14:28 - İp: 78.***.**7.42
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

Demekki sen oturmuşundan almışsın

TIKLA

Tarih: 4 Kasım 2012, 14:30 - İp: 78.***.**3.252
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Ya arkadaşlar diğer topicte söylediğim gibi bırakın isteyen istediği makineyi alsın. Akmı Karamı makineyi alan kişi şikayet topiği açtığı zaman herşey belli olur. O zaman bu tavsiye edenler aynen şu şekilde söylecekler. Aaaa! sen hatalı üretim olanını almışsın. YA işte Nikon zaten üstüne yazıyor bunun Way canına ! d90'dan 10 gömlek üstün olduğuna göre Hasselblad amca solda sıfır kalır. Ne makineymiş yahu

Tarih: 4 Kasım 2012, 16:10 - İp: 78.***.**2.168
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

"dış çekimlerde hd olarak 16,2 mp hızıyla " bu cümleniz zaten bu konudaki engin bilginizi ortaya koyuyor kusura bakmayın.... Evet hoca kesiliyoruz bir bildiğimizde var. VE D7000 KULLANMIŞLIĞIMIZDA VAR VE D7000 SAHİBİYİMDE esas tecrübesiz ve acemi olan siz siniz kusura bakmayın. Marka falanda umurumda değil yarın canonda problem görürüz onuda yazarız......... Ku7sura bakmayın da bu konuyu biraz araştırıp yazın bence... birisi makinayı taaa polonyaya kadar gönderip tamir ettirmek zorunda kalıyor binbir güçlükle hala diyorki yok canım makinada ne problem var. YAHU saçımı başımı yolacağım kafayı duvarlara vuracağım..... kişi problemlerin her türlüsünü yaşıyor over expose , -14 lük back focus ve sensörün sürekli yağlanması yok canım makinede problem yok sayılırdı çok beğeniyorum diyor, Allah ALlah ben bu mantığı DA anlayamayacağım o zaman bende var BİR tuhaflık.!!!!
TURK, PUSKAS BİZDEN BU KADAR KARDEŞ ANLAYAN ANLASIN...

#buzlucam' tarafından 04.11.2012 22:23:22 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 4 Kasım 2012, 22:17 - İp: 78.***.**7.136