Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D90 I D7000 İle Değiştirmek
Değerli üyeler bir kaç evvel Nikon D90 almıştım ve severek de kullanıyorum. Ancak kısa süre önce D7000 alan bir arkadaşım aklıma girdi. Daha doğrusu D7000 in kendisi aklıma girdi
D90 a göre artıları Magnezyum alaşımlı gövdesi olması, 16.2 MP lik yeni sensörü ki bir çok sitede en yüksek puanları almış bu sensör (gerenk dinamik aralık, gerek iso başarımı gerek color reproduction açısından)
Beni özellikle 39 noktalı yeni AF sistemi cezbetti. Ciddi bir esneklik sağlıyor çünkü. Saniyede 6 kare sürekli çekim hızı, 1/8000 shutter hızı, çift hafıza kartı alması ki birine jpeg diğerine RAW atayabiliyorsunuz, bu gibi özellikleri ile D90 dan bir adım ileride bir makine.
Video anlamında da ciddi artıları var ama ben onlarla pek ilgilenmiyorum açıkçası.
Bu makineyi kullanan ya da tanıdığı birileri kullanan değerli üyelerden d90 ile kıyaslama rica edeceğim. 1.000 TL civarı bir fark ödeyerek almaya değer mi?
sayın türk
nasıl istiyorsanız öyle anlayabilirsiniz
ben söylemem gerekenleri yazdım zaten yani amacıma ulaştım gerisi boş
herkese iyi forumlar...
ASELSIS
NIKON D7000 IN SORUNLU BİR MAKİNA OLDUĞUNU TEKRAR TEYİT ETMEN YETERLİ DİĞER KISIMLARA İHTİYAÇ YOK BİZ senin durumunu anladık, tutarsızca yorumlamalara ihtiyaç yok.. sana iyi çekimler...
SEN MAKİNANI İLK ALDIĞINDA BACK FOCUS SORUNU OLDUĞUNU BİLE ANLAMADIN ANLAMAN İÇİN BANA BAŞKA İSİMLE SORU SORUP 3 AY MAKİNEYLE FOTOGRAF ÇEKİP VE BU FORUMDAKİ YAZILARI OKUYUP MAKİNANIN NASIL DEĞERLENDİRİLEBİLECEĞİNİ HANGİ TESTLERİ YAPMAN GEREKTİĞİNİ ÖĞRENMEN GEREKTİ ONDAN SONRADA BİZİ AHKAM KESMEKLE SUÇLUYORSUN MAKİNANDAKİ SORUNU ANLAYA BİLDİYSEN VE YENİSİYLE DEĞİŞTİREBİLDİYSEN BENİM VE BURADAKİLERİN YAZILARI SAYESİNDEDİR!!!! SEN BÖYLE BİRİSİN...
AHKAM KESMEKLE SUÇLADIKLARININ SAYESİNDE BAZI ŞEYLERİN FARKINA VARABİLDİN!!!
BOŞVERSENE SEN... YOKSA HALA İLK D7000 MAKİNENLE DOLAŞIP NORMAL MAKİNA BÖYLE BULANIK ÇEKER DİYE SİNEYE ÇEKMİŞTİN ZATEN...
BUNU SENDE BENİM KADAR BİLİYORSUN!!!
BİZ BURAYA YAZIYORSAK SENİN GİBİLER İÇİN YAZDIK BELKİ BAZILARI SENİN KADAR NANKÖR DEĞİLDİR!!!
LÜTFEN BİR DAHA BURAYADA YAZMA ...
ENGİN BİLGİNLE YOLA DEVAM ET BİZ BURADA SADECE AHKAM KESİYORUZ KARALIYORUZ OK... Zaten bu makinalardaki sorun backfocus hatasıda değil focus algoritması bozuk.(YİNE AHKAM KESİYORUZ BAK DAHİ MÜHENDİS EDASIYLA!!!)
Sana 30 kere kibarca ne sonuç aldın diye sorduk senin tarzın belli 6 ay sonra buraya dönüp yazma artık makinenle mutlu mesut günler sana ...BİZ OLAYI ANLADIK BYE...
#buzlucam' tarafından 24.02.2012 18:50:22 tarihinde düzenlendi.
ÇOK ZEKİSİN BUZLUCAM NE DİYEYİM KENDİNCE BİŞİLER UYDURUP YAZMIŞSIN NE DEMEK İSTEDİĞİNİDE ANLAMADIM AMA NEYSE BENDEDE OKUDUĞUMU ANLAMAMA PROBLEMİ BAŞLADI HERALDE SİZE PARONAYALARINIZLA VE SORUNLU MAKİNELERİNİZLE MUTLULUKLAR DİLERİM ZATEN BU KONUDA SİZE TEKRAR CEVAP VERMEYECEĞİM EMİNİM DİĞER FORUMCU ARKADAŞLAR ANLATMAK İSTEDİKLERİMİ ANLAMIŞLARDIR.
AYRICA BU FORUMA TEKRAR YAZIP YAZMAMAK TAMAMEN BENİM İNSİYATİFİMDEDİR BUNA SİZ KARAR VEREMEZSİNİZ BİR MEMNUNİYETSİZLİĞİNİZ VARSA SİTE YÖNETİMİYLE GÖRÜŞÜN LÜTFEN...
HALA BEN SİZİN RAKİP FİRMA AJANI OLDUĞUNUZDAN ŞÜPELENİYORUM İŞTE BUDA BENİM PARONAYAM
HERKESTEN MALUM KİŞİLERLE GEREKSİZ YERE MÜNAKAŞA ETTİĞİM İÇİN ÖZÜR DİLİYORUM
HERKESE İYİ FORUMLAR..
#aselsis' tarafından 24.02.2012 20:07:59 tarihinde düzenlendi.
BAL GİBİ ANLADIN !!!! / AMA uğraşamam artık .... BU ARAda BUARASI AYNI ZAManda bir fotograf paylaşım sitesi ama hiç fotograf paylaşmıyorsun aselsis d7000 le çekilmiş fotograflarından örnekler görmek isterdik!!!! Malum biz ahkam kesenler olarak ufak tefek paylaşımlarımız var malum biz ajanız ya !!!!!! senin neden hiç paylaşımın yok...
Ben 2009 da (ajan ) )olarak bu siteye üye olmuşum çeşitli konulara 454 cevap yazmışım yuzlerce makina hakkında, çekim teknikleri photoshop hakkında yorumum olmuş ama sen 2011 haziranında üye olmuşsun ve d7000 dışında hiçbir konuyla bağlantın olmamış..
HİÇBİR TEKNİK KONUDA YORUMUN OLMAMIŞ !!!
bAŞKA HİÇBİR FOTOGRAF PAYLAŞIM SİTESİNDE ASELSİS RUMUZU YOK FOTOGRAF PAYLAŞIMI HİÇBİR SİTEDE YOK... fOTOĞRAFLA İLGİLİ OLDUĞUNDAN BİLE ŞÜPHE DUYULABİLİR..
Durup dururken ahkam kesiyorlar bunlar rakip firma ajanı gibi KİŞİSEL SALDIRI DÜZEYİNDE saçma sapan şeyler yazarak konuyu sulandırmanın gereği yoktu...
ACABA AJAN PROVAKATOR TİPLEMESİNE KİM DAHA İYİ UYUYOR!!!!
YİNEDE Bunlar beni ilgilendirmiyor fotografla ilgiliyim diyorsan ilgilisindir yolun açık olsun ....benim için bir kişinin böyle demesi yeterlidir ben herkesi kendim gibi bilirim...
Tekrar söylüyorum yolun açık olsun...
#buzlucam' tarafından 24.02.2012 22:33:14 tarihinde düzenlendi.
bende problem yok tek problem nikon lensler canona göre daha da pahalı sorun bu
Merhabalar...
buzlucam.. yaklaşık bir aydır D7000 kullanıyorum.. yalnız değilsin. makineyi alalı yaklaşık 1 ay oldu ve 3000 kare fotoğraf çektim.. yaklaşık 2000 karesi back focus u görebilmek içindi ve görüldü.. çok ufak da olsa bir kayma var focusta.. ve bu 2.8 diyaframda geniş açı manzara çekimlerinde tamamen netsiz bir fotoğraf demek oluyor.. yaklaşık 2000 liralık bir lensim var 2.8 olduğu için alınan fakat 2.8 ile çekilemeyen. gerçekten de sinir bozucu bir durum..
makineyi aldıktan sonra bir firmware güncellemesi yapıldı ve backfocus olayı biraz olsun giderildi.. ancak hala devam ediyor ve dediğin gibi sürekli de olmuyor bu.. ancak çoğunluğunda var..
bu konuda ne yapılabilir tam olarak bilmiyorum. diğer dslr modellerde var mı dikkatimi çekmedi ama D7000'de AF İnce ayar diye bir özellik varmış. http://www.outletphotography.com/nikon-d7000-back-focus-fix/ bu linkte gördüm ben de.. yeni ayarlamasını yaptım bilmiyorum çözüm olacak mı ama burada paylaşmak istedim. şimdilik düzgün gibi görünüyor.. belki de bu af ince ayar muhabbeti işleri karıştırmıştır.. kesin çözüm olmasını ümit ediyorum..
syglr
@esiren
Konuya ilk cevap verip D7000 back focus problemini açan kişi olsam da her netlik problemini back fokusa bağlamak doğru değil diye belirtmek isterim . ( Buzlucam'ınkini ayrı tutuyorum - onunki kesin )
" çok ufak da olsa bir kayma var focusta.. ve bu 2.8 diyaframda geniş açı manzara çekimlerinde tamamen netsiz bir fotoğraf demek oluyor.. "
Öncelikle lenslerin en açık diyaframları, görüntü kalitesi/netlik açısından her zaman problemli . f2.8 diyaframda %10 keskinlik eksikliği şaşırtmamalı mesela. Netlik kaybını , fokus hatasıyla karıştırıyor olmayalım ? Aynı netlik problemi f4'de , 5.6'da var mı mesela ?
Geniş açı manzara fotoğrafında sorun oluyor demişsiniz. Alan derinliği / DOF hesaplayıcılara göre 20mm f2.8 'de 7-8 metreye yapılan bir fokusta , 4 metreden sonsuza kadar bir alan derinliği sağlanıyor. Yani bu durumda ( Geniş açıda ) back fokus kaale alınabilecek bir problem değil zira kullanılan fokal uzunluk fokus problemini zaten ortadan kaldırıyor. 18mm'de 3 metreden sonsuza netlik sağlamak mümkün f2.8 diyaframla . Eh geniş açı dediğimiz de bu mm'ler ; manzara dediniz mi zaten sonsuza uzanan bir fokus söz konusu .( Hani 50mm'de , 100mm'de deseniz anlarım ).
İsterseniz örnek yükleyin , beraber bakalım ...
Bende siteye 2006 da üye olmuşum. Tam 6 sene boyunca Nikon D7000 ni çıkarsın, gizli ajanlık yapayım diye beklemişim
Ama beyefendi, siteye Nikon nun bir makinasındaki üretimden kaynaklı sorunlar yazılınca anında üye oluyor, hayatında hiç gitmediği Nikon servisine övgüler yağdıyor, bir kaç fotoğraf örneği çekip, Amerikaya gönderip, Amerikada makina değiştittirebiliyor falan filan
Bizde safız ya, hemen inanıverdik ...
#turk' tarafından 25.02.2012 13:41:09 tarihinde düzenlendi.
TURK x 10....
paperman dediklerinde teknik olarak haklısın açık diyafram daha netsiz fotograf ama bu makinalarda bence focus sitemindeki bir problemden dolayı açık diyaframdaki hata çok daha fazla oluyor bendede 35 mm 1.8 bir objektif var 1.8 - 2.8 arası arası çok problemi neden dersen ben deneme çekimleri yaptım bu lensle ve bu aralıkta makina inanılmaz focus hataları yapabiliyor bu çok garip bir durum ama biraz böyle...Her mkina açık diyaframda hata daha fazladır ama bu çok daha problemli.. Bir bakıyorsunuz tam odakta arkasından 20 çekim daha yapmışım bunun 3 tanesi tam odakta 17 tanesi tamamen odak dışı 1-1.5 metrelik mesafede odak sapması 10-15 cm ye çıkabiliyor. fine tune hiçbir işe yaramıyor. Çünki 1-1.5 metrede en iyi gibi gördüğünüz odak 5-20 metrede tammen farklı durum izleyebiliyor ve odağı çok öne çekmiş olabiliyorsunuz onun için ben bu mkinalarda daha çok bir algoritma problemi olduğunu düşünüyorum. Ben en son açıkçası alyan anahtarıyla focusu 18-105 için sıfır olacak şekilde ayarladım . pek çok fotograf iyi odakta çıkyor ama lens değiştirince işler tümüyle değişiyor mesela elimdeki lenslerden 2 tanesi mekanik olarak focus duzeltmesi yapmadan once -8 fine tune ile kullandığım lenslerdi mekanik olarak focusu duzelttim şu anda 18-105 i fine tune sıfır(0) ile kullanıyorum ama diğer objektifi hala -4 ile kullanmak zorunda kalıyorum yani tam bir mantığa uymuyor. Dof herne kadar manzara fotograflarında çok geniş olsada sapmada çok geniş olabiiyor... Ama bence bu makinadaki netsizliğin bir diğer nedenide ayna mekanizması ben artık çekimleri aynanın çok daha yavaş vurduğu Q quite modunda kullanıyurm bütün slr lerde aynanın sert vuruşu makineyi titretir ama bu makinada X4 titretiyor çok sert vuruyor defalarca denedim özellikle uzak çekimlerde 4-5 mtre ve uzağında makina titreme sapması çok fazla olacağı için mutlaka D7000 de DEKLANŞÖRÜN q modunda kullanılmasını tavsiye ederim elde çekimde. AMA 1-1.5 metrelik yakın çekimde çok fazala fark yaratmaz ... Her ne kadar yazdıklarım biraz uzun ve karışık olsada benim tavsiye deceklerim bunlardır AMA TEKRAR SÖYLÜYORUM BENCE BİR ALGORİTMA SORUNU VAR... Nasıl olur böyle bir hata boyle bir firmada bilmiyorum ama bence var... Sensöre sıçrayan yağ sorunu zaten illallah dedirtti 2 ayda bir sensörü kendim temizliyorum yani rtık bu makina bu kadar olurmu dedirten bir durum buda ve geçen ay Avustralyadan biriyle forumda yazıştık aynı sorunla makinayı 2 kez servise götürmek zorunda kaldığını Nikon firmasının bu sorun nedeniyle 2011 aralıktan beri ayna mekanizmasını yenisiyle tammen farklı bir mekanizmayla ueretmeye başladığını Nikonun kendisine bildirdiğini fakat firmayı dava edeceğini söylüyordu. YANİ FİRMANIN MEKANİZMANIN YAĞ SIÇRATTIĞINI ANLAYIP DEĞİŞTİRMESİ 1.5 YILI ALDI!!!! Geçen bir hafta once BİRBAŞKASIYLA 1 ay once makinayı yurt dışında alan yabancı biriyle bir forumda yazıştık ve adamın söylediği ben bu FOCUS SORUNUNU FORUMLARDAN biliyordum ama makina çıkalı 1.5 sene oldu artık gidermişlerdir rahatlıkla alınabilir diye aldım ama aynı sorunla karşılaştım şeklinde bir yorumu oldu sürekli Nikon servisle irtibat halindeydi ve firmaya veryansın ediyordu Bu makina hatalı doğdu ve sorun herneyse hala uzayıp gidiyor...Ben bu problemlerin çok kısıtlı sayıdaki üretimde olduğuna kesinlikle inanmıyorum..!!
yAZDIKLARIMIN İÇİNDE EN UFAK BİR ABARTMA VE YALAN OLMADIĞINA SADECE SİZİ TEMİN edebilirim ister inanırsınız ister inanmazsınız ama yukarıdakileri okursanız fikir sahibi olursunuz..
#buzlucam' tarafından 25.02.2012 16:51:10 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Baki Kılıçarslan Anam Türküsü Bozlak
24 Kas. 2024, 21:05 prodersler
01024 Kas. 2024, 21:05
prodersler -
Ülkelere Göre Araba Markaları Ve Logoları
22 Kas. 2024, 15:47 prodersler
02822 Kas. 2024, 15:47
prodersler -
Caz'ın Kadrajı'nın Bu Haftaki Konuğu Cenk Mirat Pekcanattı
15 Kas. 2024, 13:35 miratcenk