muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Nikon D90 I D7000 İle Değiştirmek

Değerli üyeler bir kaç evvel Nikon D90 almıştım ve severek de kullanıyorum. Ancak kısa süre önce D7000 alan bir arkadaşım aklıma girdi. Daha doğrusu D7000 in kendisi aklıma girdi

D90 a göre artıları Magnezyum alaşımlı gövdesi olması, 16.2 MP lik yeni sensörü ki bir çok sitede en yüksek puanları almış bu sensör (gerenk dinamik aralık, gerek iso başarımı gerek color reproduction açısından)

Beni özellikle 39 noktalı yeni AF sistemi cezbetti. Ciddi bir esneklik sağlıyor çünkü. Saniyede 6 kare sürekli çekim hızı, 1/8000 shutter hızı, çift hafıza kartı alması ki birine jpeg diğerine RAW atayabiliyorsunuz, bu gibi özellikleri ile D90 dan bir adım ileride bir makine.

Video anlamında da ciddi artıları var ama ben onlarla pek ilgilenmiyorum açıkçası.

Bu makineyi kullanan ya da tanıdığı birileri kullanan değerli üyelerden d90 ile kıyaslama rica edeceğim. 1.000 TL civarı bir fark ödeyerek almaya değer mi?

Tarih: 10 Mayıs 2011, 10:13 - İp: 62.***.**2.1
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

PENTUR JAPONYA DAKİ DEPREM diye örnek verme ÇÜNKİ HİÇBİR D7000 JAPONYADA ÜRETİLMİYOR HEPSİ TAIWAN YAPIMI.....

Tarih: 10 Şubat 2012, 13:07 - İp: 85.***.**6.12
pentur
pentur (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

onu bende biliyorum ama senin bilmediğin bişey var galiba sensörler japonya da üretiliyor...

#pentur' tarafından 12.02.2012 21:55:15 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Şubat 2012, 21:49 - İp: 85.***.**5.143
emilce
emilce (üye)
İstanbul / Amatör

merhaba ben d7000 7d veya k-5 den birini almayı düşünüyorum d7000 i nasıl bir sağlamlık testine tutabilirim acaba bir de şu var alacağım yer bunu izin verir mi vatan da böyle birşey yok bugün baktım topkapı mağazasında denemeye izin yok

Tarih: 12 Şubat 2012, 22:11 - İp: 78.***.**3.23
pentur
pentur (üye)

emilce sağlamlık testi derken makinenin internette dolaşan kronik bazı hatalarıyla ilgili bir test yapabilirisin. Bu tip hatalar ilk sürümlerinde var genelde.

Tarih: 13 Şubat 2012, 15:54 - İp: 85.***.**5.143
pentur
pentur (üye)

Arkadaşlar sonunda arkadaşımdan D300S i ni alıp D7000 ile karşılaştırmalı focus testi yaptım. aynı konuyu, aynı lens ile ve tamamen auto focus ile aynı değerlerde pozladım. Netliğin aynı noktada olmasına da özellikle özen gösterdim. sonuçlar ortada...

D7000
http://www.imagebam.com/image/06f3fc175564214

D300S

http://www.imagebam.com/image/f3d7f4175564295

Tarih: 19 Şubat 2012, 04:35 - İp: 85.***.**5.145
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

Pentur:

Makinaların keskinlik, resim stil ayarları aynımıydı?

D7000 nin fotoğrafında bir anormallik var, kompak makinadan çıkmış gibi fotoğraf işlenmiş görünüyor. Ya makina içinde keskinlik abartılmış, yada başka bir şey.
Plastik şişelerin üzerindeki siyah yazıların kenarlarında, kompak makina fotoğraflarında, makina içi işlemede oluşan benzeri beyaz konturlar oluşmuş (yeşil şişenin üzerindeki yazılar).
Ve yine D7000 fotoğrafında, fotoğraftaki objelerin arka planla kesiştiği tüm noktalarda beyaz kontürlenme var.

Açıkçası D300S in fotoğrafı çok temiz, doğal ve PS de işlemeye çok daha müsait.

Fokus konusunda ben bir hata göremedim.
Ama dediğim gibi, ben bu iki fotoğraftan D300S'in kini çok beğendim. D300S çok temiz fotoğraf vermiş.

#turk' tarafından 20.02.2012 02:21:10 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Şubat 2012, 01:01 - İp: 78.***.**8.253
abdullah
abdullah (üye)
İstanbul / Meraklı

Bende D7000 almayı düşünen biri olarak google da araştırma yaptığımda bu foruma ulaştım.

Yazılan sorunları okuduğumda, olympusla çekilen fotoğraflara ve en son yüklenen 2 örnek fotoğrafa baktığımda D7000 den vazgeçtim. D300S daha mı pahalı acaba. Birde D300s i araştırayım.

Bende kodak ın kompak makinası vardı bozuldu, onunla çektiğim fotoğraflarda da büyüttüğümde insanların yüzünde gözünde, çektiğim şeylerin kenarlarında böyle ince beyazlıklar oluyordu. Araştırıp sorduğumda kompak makinalar fotoğrafı çok işler ondan olur, dslr alırsan olmaz demişlerdi. d7000 nin fotoğrafıda kodak fotoğrafları gibi görünüyor.

Tarih: 20 Şubat 2012, 14:59 - İp: 146.***.**3.179
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

D7000 fotoğrafında "sharpness"/keskinlik ayarı +9 gibi maximum bir değerde ; farklı görüntü sunmasının nedeni muhtemelen o. Bu arada - farklı belki ama ben ortada problem görmüyorum.

D300s fotoğrafı daha ılımlı bir +3 keskinlik ayarında .

Tarih: 20 Şubat 2012, 17:30 - İp: 96.***.**5.17
pentur
pentur (üye)

Paperman katılıyorum bende bir anormallik görmüyorum keza iki makinede de standart imaj modunu seçmiştim şimdi farkettimki evet haklısın d7000 varsayılan değerlerde standart modda sahrpnes +9 olarak görünüyor. bu tüm değerleri sıfırlayıp tekrar bir deneme yapacağım.

#pentur' tarafından 20.02.2012 19:21:06 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Şubat 2012, 19:18 - İp: 85.***.**5.145
aselsis
aselsis (üye)
Artvin / Amatör

sayın pentur

fotoğraflar arasında ilk bakışta göze çarpacak birşey yok dikkatli incelendiğinde d7000 in daha canlı ve bariz birşekilde daha keskin olduğunu görüyorum sonuç olarak bahsedilen sorunların son üretilen makinalarda olmadığı ortada ilk üretilen makinelerde back focus ve perdeden yağ sıçraması gibi ki bu yağ sorunu benim makinemde asla yoktu, olabilir fakat fabrika güncellemelerle busorunların önüne geçmiş diyeceksinizki ilk çıkan makineleri alanların suçu ne ? firma bu sorunları giderebilmek için servis ağı kurmuş zaten ve bahsettiğimiz sorunların hiçbiri makineye kalıcı olarak zarar vercek sorunlar değil tabi siz makineyi yurt dışından alıp servis hizmetinden yararlanamıyorsanız bu tamamen sizin sorununuz bende yurt dışından almıştım ve back focus sorunu ile karşılaştım ve birşekilde makinemi aldığım ülkeye yollayarak iade ettim ve yeni bir d7000 aldım ve yeni makinede bu sorunların hiçbirisi YOK

bazı arkadaşların dahi mühendis edasıyla sanki makineyi kendi tasarlayıp üretmişte her detayını biliyormuş gibi yorum yapmaları bu forumdan fikir almak isteyen insanlara zarar veriyor.

birkaç nikon marka makine kullanmakla nikon firmasının şirket politikaları hakkında ahkam kesme hakkını kimseye vermez ben bu arkadaşların açıkçası rakip firmaların ajanları olduğunu düşünüyorum.

Tarih: 21 Şubat 2012, 22:01 - İp: 46.***.**5.251