muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Nikon D90 I D7000 İle Değiştirmek

Değerli üyeler bir kaç evvel Nikon D90 almıştım ve severek de kullanıyorum. Ancak kısa süre önce D7000 alan bir arkadaşım aklıma girdi. Daha doğrusu D7000 in kendisi aklıma girdi

D90 a göre artıları Magnezyum alaşımlı gövdesi olması, 16.2 MP lik yeni sensörü ki bir çok sitede en yüksek puanları almış bu sensör (gerenk dinamik aralık, gerek iso başarımı gerek color reproduction açısından)

Beni özellikle 39 noktalı yeni AF sistemi cezbetti. Ciddi bir esneklik sağlıyor çünkü. Saniyede 6 kare sürekli çekim hızı, 1/8000 shutter hızı, çift hafıza kartı alması ki birine jpeg diğerine RAW atayabiliyorsunuz, bu gibi özellikleri ile D90 dan bir adım ileride bir makine.

Video anlamında da ciddi artıları var ama ben onlarla pek ilgilenmiyorum açıkçası.

Bu makineyi kullanan ya da tanıdığı birileri kullanan değerli üyelerden d90 ile kıyaslama rica edeceğim. 1.000 TL civarı bir fark ödeyerek almaya değer mi?

Tarih: 10 Mayıs 2011, 10:13 - İp: 62.***.**2.1
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

her objektifte bu ayar vardır kit vs farketmez manuel ayara alıp ileride çok ileride bir obje seç ve netle başka yolu var ama şimdi kafan karışmasın... İleri dediysem yalnız kapalı mekanda değil ilerideki dağ tepe gibi bir mesafeye manuel netleme yap...

#buzlucam' tarafından 14.10.2011 15:28:38 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Ekim 2011, 15:27 - İp: 85.***.**6.12
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Sn ASELSİS@
2 ay once amerika nikon a yazmıştın d7000 focus sorununu merakımdan soruyorum bir netice alabildinmi bu foruma yazmıştın....

Tarih: 17 Ekim 2011, 18:54 - İp: 88.***.**7.233
dsaf
dsaf (üye)
Edirne / Doğa Fotoğrafçısı

aynı segmentte body değiştirmeyi yanlış buluyorum. neden?: çünkü fotoğraf kalitesi olarak fark yok denecek kadar az! peki 1/8000 enstantane iso6400 6fp 16.2mp diyeceksin. cevap: kullanacağın aralıklar 1/30-1/2000 olacaktır %99. isoda çok yukarı çıkmayacaksın çünkü kaliteyi bozmak istemeyeceksin. Mp çok önemli değildir önemli olan iyi bir lensle 12 mpi doyurabilmendir. kısacası hocam 1.000 tl farkı aksesuara yatırın veya segment atlayın(d300s vs d700 gb)

Tarih: 19 Ekim 2011, 11:07 - İp: 88.***.**2.150
lepreghaun
lepreghaun (üye)
Yurtdışı / Amatör

1- Diyaframi maksimuma getir (F/16, F/22) neyse
2- Ölcümleme sistemini Matrix'e al
3- ISO yu en düsüge al, 100 veya 200 neyse (Auto ISO'yu kapat)
4- Otofokusu kapatip manuele al
5- Disaridaysan mavi gökyüzüne icerideysen beyaz bir kagida tüm vizörü kaplayacak sekilde odakla
6- makinayi sabitle ve resim odak disinda kalacak sekilde resmi cek, netlemeden (o nedenle manuel fokusa aldin)
7- bilgisayarinda resmi ac ve herhangi koyu noktalar varmi yokmu incele, olmamasi icin dua et, var ise sensöründe toz vardir, merak etme giderilebilir ama bilmiyorsan dokunma servisine götür temizlettir.

Diger bir yöntem:
yeni makinalarda acilis ve kapanista titresim gibi yöntemler ile sensör üzerindeki tozlar gideriliyor, ayarlardanda ulasilabilir,
birkac defa acip kapatik tekrar bir resim cekilerek toz varmi yokmu kontrol edilebilir, belki servise gerek kalmaz.
Eger hala toz(lar)dan kurtulamadiysaniz tozlu fotografi (beyaz kagit mesela)referans göstererek o noktalari silinmesine izin verebilirsiniz. Capture NX otomatik yapiyor. (Image Dust Off Ref Photo) olmasi lazim menüde.

Tarih: 19 Ekim 2011, 23:26 - İp: 62.***.**6.89
lepreghaun
lepreghaun (üye)
Yurtdışı / Amatör

Nikon D300s ile segment atlamaz düsürürsünüz, Nikon un satisina gelmeyin, herhalde D7000 ile daha iyi bir makina yapip adina D90s demiyecekti degilmi?

yeni bir gövde senin daha basarili resimler yapmani saglamayacak! illede para harcamak istiyorum diyorsan muhtesem üclüyü kur.
14-24,24-70,70-200, yanina birde 85 1.4 sonra makinayi birak o senin yerine ceker
cekmez diyorsan o zaman ne D7000 nede D3x te ceker, sonucta fotografcida biter. Sanati yaratan bizleriz makina ve objektif sadece arac, öylede kalsin...

Tarih: 19 Ekim 2011, 23:35 - İp: 62.***.**6.89
bozcukforum
bozcukforum (üye)
İstanbul / Amatör

herkese merhabalar,benim hayyamdan aldığım d7000 de ilginç bir şekilde net olmama durumu var.en sonunda bütün ayarları lensleri vs,aklınıza gelebilecek (ve benim bildiğim) her şeyi aynı yaparak örnek foto çektim.Sizce sorun ne olabilir,hayyama bir kere götürdüm sorun yok dediler ama başka makine ile de denemediler.Biraz daha bilerek yeniden gitmek istiyorum.Yorumlarınızı esirgemezseniz çok sevinirim

d90 http://www.imagebam.com/image/c5b9ba170321432
d7000 http://www.imagebam.com/image/06fddf170321638

Tarih: 17 Ocak 2012, 23:31 - İp: 85.***.**3.36
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sizinkinde görülen backfocus sorunu değil , ISO 1250 gibi yüksek ISO'da çekildiğinde oluşan noise/gürültünün getirdiği kalite kayıpları.

Yuksek ISO sebepli olduğunu bilmeme rağmen fotoğrafları yine de çekim mesafeleri/fokus noktalarına kadar inceledim - PhotoMe adlı detaylı exif programıyle .Fokus noktaları birbirine çok yakın, çekim mesafesi de milimetresine kadar aynı.

D7000'deki görüntü bozukluğunun daha fazla olma , yazıların okunamama sebebi ise daha fazla pixele - o da eşittir daha küçük piksellere - sahip olması . Pixel sayısı daha az olan makinaların , daha çok pixellilerden daha iyi ISO performansı sunduğu bilinir ama aralarında 1 jenerasyon fark olan makinalarda da bunu görmek benim için şaşırtıcı oldu .

Bu arada resim ayarlarına , keskinliğe, doygunluğa, front fokusa - ne varsa baktım . Görüntüyü etkileyen başka bir şey var mı diye ama tüm ayarlar her 2 makinada da tıpatıp aynı . Yani oluşan tek fark D7000'in yüksek ISO performansının D90'ınkinden kötü olmasına bağlanabilir .

Bu arada eklenen fotoğraflar 12 ve 16 Mp iki DSLR'nin ISO performansının testi açısından son derece yaralı örnekler olmuş

----

Konuyla alakasız - testi yaptığınızda ( 26 Aralık ) , D7000 shutter sayısı 3914 'de imiş - bilginize . Bilmiyorum artık alır almaz mı testi yapmıştınız ( o zaman kötü ! ) yoksa 3900 çekim sonrası mı

Tarih: 18 Ocak 2012, 02:27 - İp: 96.***.**5.17
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

d7000 İN back sorunu olmasa bile fotograflarının çok soft olduğunu daha önce defalarca yazdım Iso performansı çok iyi denmesine rağmen bunu pixellerin yarısını yok ederrek netlikten aşırı fedakarlık ederek yaptığınıda yazdım defalarca aslında bunun iso performansının iyiliğinden değil fotoğrafın aşrı flu hale getirilip grenlerin gizlenmesi şeklinde olduğu ortada daha önce defalarca insanları uyardım bu makine fiyatının makinesi değil problemli almayın diye , hala ısrarla alınıyorsa DİYECEK BİRŞEY YOK BEN DİYECEĞİMİ DEDİM....

Tarih: 19 Ocak 2012, 15:13 - İp: 85.***.**6.12
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

YALNIZ HERŞEYE RAĞMEN bu iki fotograf arasında 2 önemli fark var lütfen d7000 deki ACTIVE D LIGHTING AYARINI EXTRA HIGH dan OFF KONUMUNA GETİRİN , VE AÇIK OLAN HIGH ISO NR : HIGH AYARINI NORMAL KONUMUNA GETİRİP TESTİ TEKRARLAYIN D7000 İLE ÇÜNKİ BU AYARLAR DİĞER D90 ÇEKİMİNDE BU AYARDA AYARLARIN AYNI OLMASI GEREKİR KARŞILAŞTIRMA İÇİN. BİRDE SÜRE OLARAK İKİNİDE 1/100 DE AYNI AYARDA ÇEKİN FARKLI SÜRE OLMASIN... BU AYARLAR FARK YARATIR GRENDE VE NETLİKTE...

bırde D7000 İLE FOTOGRAF ÇEKERKEN MUTLAKA AYNA GEÇİKMELİ MODU KULLANIN VEYA ELLE ÇEKİYORSANIZ AYNA NIN VURMA HIZINI YAVAŞLATAN DEKLANŞÖRÜN Q MODUNA ALIN İNANILMAZ BİR FARK YARATTIĞINI GÖRECEKSİNİZ D7000 DEKİ FLULUĞUN EN ÖNEMLİ SEBEPLERİNDEN BİRİ AYNANIN DİĞER MAKİNALARDAN ÇOK DAHA SERT VURMASI VE İNANILMAZ ORANDA TİTREŞİM YARATMASI Q MODUNDA ÇEKERSEN VEYA AYNA GEÇİKMELİ MODDA ÇOK ÇOK DAHA NET ÇIKACAĞINI GÖRECEKSİN. ayna DİĞER MAKİNALARA GÖRE ÇOK DAHA SERT ÇALIŞIYOR D7000 DE ...O YUZDEN BEN HEP Q DA ÇEKİYORUM. YANİ EVET NETLİKTE FARK VARDIR AMA BU DERECEDE DEĞİL...

#buzlucam' tarafından 20.01.2012 00:14:05 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Ocak 2012, 15:25 - İp: 78.***.**2.198
bozcukforum
bozcukforum (üye)
İstanbul / Amatör

Yorumlarınız için teşekkürler öncelike..
ISO değerini test amaçlı özellikle yüksek tuttum.aynı makineler ve ayarlar ile 100 isoda da denemeler yaptığımda d90 çok daha iyi sonuçlar verdi.Makineyi aldıktan sonra test etmedim ama aldığımda 900 kadar foto çekilmişti fakat forumlarda test çekimleri olabileceğini yazmış insanlar.

başka bir d7000 ile kıyaslama şansım olamadı henüz.Eğer hepsi böyle ise makineyi satıp zarara girip d90 alacağım çünkü net olmayan fotoğraflar beni çok rahatsız etti.D5000 bile çok daha net fotoğraflar çekiyor.

bu arada quiet mod önerisiyle ilk defa karşılaştım ve çok mantıklı gedi.Ama bu bozulmayı kurtarabileceğini hiç sanmıyorum.Sorun yazılımsal gibi çünkü.Eğer her d7000 bu şekildeyse bu makinenin d90 dan nasıl %10 daha net olduğunu söylüyorlar anlamadım.

Tarih: 20 Ocak 2012, 12:25 - İp: 78.***.**9.250