Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D90 I D7000 İle Değiştirmek
Değerli üyeler bir kaç evvel Nikon D90 almıştım ve severek de kullanıyorum. Ancak kısa süre önce D7000 alan bir arkadaşım aklıma girdi. Daha doğrusu D7000 in kendisi aklıma girdi
D90 a göre artıları Magnezyum alaşımlı gövdesi olması, 16.2 MP lik yeni sensörü ki bir çok sitede en yüksek puanları almış bu sensör (gerenk dinamik aralık, gerek iso başarımı gerek color reproduction açısından)
Beni özellikle 39 noktalı yeni AF sistemi cezbetti. Ciddi bir esneklik sağlıyor çünkü. Saniyede 6 kare sürekli çekim hızı, 1/8000 shutter hızı, çift hafıza kartı alması ki birine jpeg diğerine RAW atayabiliyorsunuz, bu gibi özellikleri ile D90 dan bir adım ileride bir makine.
Video anlamında da ciddi artıları var ama ben onlarla pek ilgilenmiyorum açıkçası.
Bu makineyi kullanan ya da tanıdığı birileri kullanan değerli üyelerden d90 ile kıyaslama rica edeceğim. 1.000 TL civarı bir fark ödeyerek almaya değer mi?
Yağ lekelerinin bir zararı olmaz makinaya . Sirkeci'de mutlaka sorduğunuzda bir usta gösterirler - burada da birileri tavsiye yazar belki . Ben hiç temizlemedim ama çok zor bir şey olmamalı ; bazıları edindikleri "wet"/ıslak setlerle kendi kolayca hallediyor yağ lekelerini.
Bu arada , problemin sensör yağı olduğundan emin miyiz ? En basitinden toz olmasın - peşin hükümlü yaklaşmamak lazım . İsterseniz fotoğraf yükleyin.
çektiğim fotoğraf bu aynı sorunu yaşayanlarla karşılaştırdım aynı şekilde yuvarlak noktalar var. lensi söküp sensörede baktığımda dışardan gözle görnüyor lekeler.
tafsiyenizi dinleyip bir bakacağım sirkecide temizletmek için. aslında kendimde yapabilirim bunu bahsettiğiniz gibi temizleme setleri ile ama yanlış hatırlamıyorsam bir arkadaş forumda bu setlerin öok pahalı olduğundan bahsetmişti. eğer öyleyse bu işi yapan birsine yaotırmak daha mantıklı sanırım.
#pentur' tarafından 24.08.2011 08:50:24 tarihinde düzenlendi.
Noktaların tek başına teşhisi zor ama sağ alt köşe tipik D7000 yağ noktalarının biriktiği yer - tüm forumlarda belirtilen . Başka olasılık kalmıyor bu durumda ...
bu gün sirkeciye hayyam pasajına gittim sormak için bir yer önerdiler temizleme yapan ama benim gözüm pek tutmadı o nedenle temizletmedim. fakat garip olan şu koskoca hayyam pasajında bu soruna rastlayan yada haberdan olan yok. en azından ben kendi adıma 6-7 dükkana sordum kimse bişey bilmiyor. komik gerçekten ama böyle sonra dedim bir de şansımı nikonun servisinde deyeyim ve oaraya gittim orada da iki servis elemanı ürünü yurtdışından almış olmama rağmen ilgilendi benimle sağolsun. fakat oarada da değişen bişey yok nikon servisi kendilerini bu şikayetle gelen bir kamera olmadığını ısrarla söyledi ve işin garip tarafı sensördeki lekeleri görünce bunun yağ sorunu olmasının mümkün olmadığını olsa olsa toz olabileceğini söyledi. gülelim mi aplayalımmı bu durma bilemedim valla. 10 günlük daha doğru dürüst lens bile takılmamış makinanın böyyle toz alması nasıl mümkün olur? ayrıca bütün d7000 lerde tozlar gelirde sensörün sağ tarafına mı yapışır? hadi diyelim o da oldu,üstüne bir de bütün tozların en yuvarlak en şekillilerimi yapışır? resmen komedi....
#pentur' tarafından 24.08.2011 15:59:21 tarihinde düzenlendi.
arkadaşlar bence lütfen d7000 ni olanlar makinelerini f16 ve ya daha yüksek diyaframlarda test etsin ve sensör yağ problemi varmı onu incelesin bence. ve özellikle servislere bu şikayetle ilgili yazalım çünkü ne yurtdışında ki görüştüğüm servislerin ne de Türkiye de ki servisin bu sorundan haberi yok. ben kendi adıma ortalığı ayağa kaldırdım yazmadığım yer kalmadı...
pentur ;
Bu konunun başlarında Nikon yetkili servisinin (Karfo Karacasulu) İstanbulda dijital fotoğrafçılık fuarında D7000 lerinde hatalı fokus ve sensörde leke sorunundan şikayet edenlere " ilk defa sizden duyuyoruz, daha önce bu konuda hiç şikayet gelmemişti" dediklerini yazmıştım.
Aradan geçen bunca zamana ve gelen şikayetlere rağmen, hala salağa yatıp aynı şeyleri söylüyorlarsa, bu müşterileri ürkütmemek için geliştirdikleri bir taktik, makinadaki üretim kaynaklı sorunu gizleme çabası demektir.
Umarım sorununuzu en kısa zamanda ve en az masrafla çözersiniz.
#turk' tarafından 26.08.2011 01:53:00 tarihinde düzenlendi.
Nikon'un , yüzlerce forumda bahsi geçen bu 3 sorundan haberi olmama ihtimali var mı ?
Nikon elemenları tembihlidir , sır vermezler . Yurtdışı servislerde bu 3 konuyla ilgili şikayette bulunulduğunda , genel tavır " getirin, bir de biz bakalım" dır . Makinayı götürdüğünüzde ise hiç sorun çıkarmadan , pixel/back focus problemini giderir veya sensördeki yağı temizlerler . Mutlu mutlu servisten ayrılır , Nikon kullandığınızla gurur duyarsınız.
Yabancı forumlarda da herkes bu problemlerden ve Nikon'un sorunu kabul edip açıklama yapmamasından yakınır ama makinasını Nikon'a götürüp bir çözüm bulamayana veya iade edemeyene pek rastlanmaz . ( Nikon Turkiye temsilcisini hariç tutmak lazım herhalde )
Bu sorunlarla değinildiğini de ne onlarca fotoğraf dergisinde , ne de dpreview gibi sözde her makinayı didik didik inceleyen ciddi test sitelerinde görürsünüz .
Malum kaygılarla tabi - biliyorlar ki bu 2-3 markayla ters düşerlerse varlıklarında bir sebep kalmayacak .
paperman durumu ozetlemişsin, teşekkur ederiz, yalnız ben bu sıkıntıları 4 ay önce yazarken çok sert eleştiriler alıyordum neden markayı karaıyorsun gibi 4 ay sonra benim bahsettiğim her sorun görünür hale gelmeye başladı , BU ARADA PENTUR kardeşim albir kit kendin temizle bence kimseye guvenme tum kiti almana gerek yok 35-40 liralık ıslak temizleme cubuklarından alsan yeter basınçlı hava hiçbir işe yaramıyor ben benimkini temizledim, bir kez leke falan kalmadı şimdilik ama sen bunların 10 gundeolduğunu soyluyorsun bu durun biraz sıkıntılı çünki benimkinde 2.5 ay kullandıktan sonra oldu. bir de yag lekeleri yarı seffaf oluyor sendekiler çok koyu lekeler sensör problemin yoktur inşallah eğer böyle bir şey varsa makinananın değişmesi gerekir. lekelerin sağda olmasının nedeni ayna mekanizma kolunun o tarafta olması oradan yağ sıçrıyor...... Sonuçta Bu çapta bir makinaya yakışmayan sorunlar bunlar...
Ve münferit değil her makinada var...
#buzlucam' tarafından 27.08.2011 11:16:33 tarihinde düzenlendi.
D7000 i çok beğenmemize rağmen o kadar korktuk ki almaktan vazgeçtik birçoğumuz. Ama ben şöyle düşünüyorum. Bana bir tane kusursuz insan gösterin ki, bende o kusursuz insanın bir tane kusursuz birşey üretebilme ihtimaline daha sıcak bakayım. Hepimiz biliyoruz ki bu mümkün değil. Kusursuz birşey arayan hiçbirşeye sahip olamaz. Dolaşmadığım teknik forum kalmadı ve kusursuz bir makine bulamadım. D7000 deki söylentiler gerçektir. Kimi adına yağ lekesi der kimi sensör hatası der kimi yazılım der. Sonuç şu ki Nikon makineyi erken piyasaya sürmüştür. Keşke biraz daha bekleyip kimseyi mağdur etmeselerdi. Ve yine inanıyorum ki en çok mağdur Türkiye de. Çünkü ülkemde çözümden çok soruna odaklanıyor insanlarımız. Merak ediyorum acaba karfo yetkilileri sorun hakkında bir kez olsun ciddi bir şekilde Nikona başvurdularmı konu hakkında. Güzel ülkemde tüm haklarımı bildiğim halde adeta savaş vererek sonuca ulaşıyorum maalesef. Örn: Şu saçmalığa bakın. Cihaza kasko yaptırıyorum. Cihaz kırıldığında kaskoya başvuruyorum ve garantisi devam eden cihazın yapılamayacağına karar veriliyor. Kasko bana o günkü fatura bedelinin %60 şını ödüyor ve kırık ürünüde bana asla iade etmiyor. Anlayacağınız bu ülkede kasko bile halkı sömürmeye çalışıyor. Halkında onlardan kalır yanı yok tabiki. Bunun gibi nice örnekler var. Kısacası eğitim şart. Çok olmamız lazım daha çook. Neyse gözümüzü yeni üretim D7000 lere ve çıkması beklenen yeni modellere dikdik artık. Gerisi şansa kalmış.
Birde sanıyorum yeni şeyler denemenin kötü sonuçları bunlar. Sayın buzlucamın dediği gibi firmaya yakışmayan birşey koldan yağın sensöre sıçraması. Bunu düşünmeleri lazımdı. Bize D90 D7000 in babasıymış gibi lanse ediliyor ama sanırım öyle değil. D80 de D90 ın babası değil demekki. Bu da demek oluyor ki bizim gelenekçi olarak bildiğimiz Nikon meğerse yenilikçiymiş. İnşaallah hatalarını düzeltir ve bundan sonra daha dikkatli olurlar.
#smaler' tarafından 29.08.2011 14:20:24 tarihinde düzenlendi.
Katılıyorum Buzlucam, kesinlikle bu tür bir makinaya yakışmayan sorunlar ve nikon servislerinin bu sorunlardan bihaber görünmesi hiç hoş değil resmen salak muamelesi görüyoruz. o nedenle tepkimizi her yerde dile getirmeli ve insanları bu sorunlarla ilgili bilgilendirip bunun kullanıcılar açısından ciddi bir sorun olduğunu ortaya koymamız lazım bence. Çok can sıkıcı bir problem bendeki sorun. Buzlucam peki senin kullandığın bu ıslak temizleme yastığının bir markası varmı? nereden bulabilirim bilgin varmı ben hayyam da bir kaç yere sordum bir tanesi artık satmadığını çünkü kullanan bir kaç kişinin sesörülerine zarar verdiğini, o nedenle bir servise temzletmenin daha doğru bir çözüm olduğunu söyledi. Ben nikon servisine temizletmeyi düşünüyordum sence güvenmemekmi gerekir servise? birde sen yağ lekesine benzemiyor demişsin bunu nasıl anlaya bilirim sizce? internetten bu sorunu yaşayanların yüklediği imajlara baktığımda senin bahsettiğin gibi yarı sayda noktalarda var bunun gibi koyu olanlarıda var ayırt etmek güç?
İlgili olabilecek konular
-
Baki Kılıçarslan Anam Türküsü Bozlak
24 Kas. 2024, 21:05 prodersler
03624 Kas. 2024, 21:05
prodersler -
Ülkelere Göre Araba Markaları Ve Logoları
22 Kas. 2024, 15:47 prodersler
04922 Kas. 2024, 15:47
prodersler -
Caz'ın Kadrajı'nın Bu Haftaki Konuğu Cenk Mirat Pekcanattı
15 Kas. 2024, 13:35 miratcenk