Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D90 I D7000 İle Değiştirmek
Değerli üyeler bir kaç evvel Nikon D90 almıştım ve severek de kullanıyorum. Ancak kısa süre önce D7000 alan bir arkadaşım aklıma girdi. Daha doğrusu D7000 in kendisi aklıma girdi
D90 a göre artıları Magnezyum alaşımlı gövdesi olması, 16.2 MP lik yeni sensörü ki bir çok sitede en yüksek puanları almış bu sensör (gerenk dinamik aralık, gerek iso başarımı gerek color reproduction açısından)
Beni özellikle 39 noktalı yeni AF sistemi cezbetti. Ciddi bir esneklik sağlıyor çünkü. Saniyede 6 kare sürekli çekim hızı, 1/8000 shutter hızı, çift hafıza kartı alması ki birine jpeg diğerine RAW atayabiliyorsunuz, bu gibi özellikleri ile D90 dan bir adım ileride bir makine.
Video anlamında da ciddi artıları var ama ben onlarla pek ilgilenmiyorum açıkçası.
Bu makineyi kullanan ya da tanıdığı birileri kullanan değerli üyelerden d90 ile kıyaslama rica edeceğim. 1.000 TL civarı bir fark ödeyerek almaya değer mi?
Makinesini servise götüren yokmu yahuu
aselsis;
Konu içinde photodigital furaında Nikon standında firma ve servis elemanları ile D7000 sahibi arasında geçen diyaloglar yazıyor. Servis makinada sorun yok, sizin lensleriniz bozuk, lensleriniz garanti altındaysa ücretsiz kalibrasyon, garantili değilse ücreti karşılığında kalibrasyon yaptıracaksınız diyor.
Adamda ben bu lensleri başka Nikonlarda kullandım, denedim lenslerimde sorun yok dediğinde, firma olsun, şuan ki makinanıza göre ayar yaptırırmanız gerek diyor.
İstanbuldaki servisin kalitesi daha önce bu başlıkta dile getirilmişti.
Aşağıdaki linkte, İzmir servisinin kalitesi hakkında fikir veriyor.
TIKLAYINIZ
#turk' tarafından 01.07.2011 01:27:07 tarihinde düzenlendi.
Bence Türkiye de maalesef kültürel bir eksiklikte söz konusu. Çoğu kişi servise derdini anlatamıyor. Servis anlayıp sorunu gidermeye çalıştığında ise yine aynı kişi şimarıp servisin bi tepesine çıkmadığı kalıyor. Bu olay bilinçli kişilerinde servise ulaşmasını zorlaştırıyor. Bazı servislerde sorun var ama eğer ki tüketici bilinçliyse onunda hakkından gelebilir. Tüketici hakları diye bir olay var. Kısacası önce eğitim şart. Konudan Nikon un haberi varmı bakalım. Birkaç kişi Nikon merkeze konu hakkında bi mail atsında o zaman bakın sonuçlarına.
smaller saçma sapan basit bilgiden yoksun yorumlarla burada yazı falan yazma... sen canon 5 D'yle le 30 metreUZAKTAKİ oteli 3 metre odakla çekip ondan sonrada bulanık çıkıyor bu makinede iş yok diye yorum yapan birisin seni ciddiye bile almam..kültürden en son bahsedecek kişi sensin bırak bu lüzümsuz salataları..
#buzlucam' tarafından 13.07.2011 22:42:28 tarihinde düzenlendi.
Herkese merhaba
Nikon USA ya konu ile ilgili bir mail attım cevap olarak daha önce bu sorundan bahseden bir kullanıcı olmadığını söylediler ve durumu açıklayan birkaç fotoğraf istediler bende test kartıyla çektiğim fotoğrafları gönderdim bakalım yanıt ne olacak...
merhaba
Nikon USA ya yazdığım maile cevap geldi
objektiften olmadığından emin olmak için bajka objektiflerle çekilmiş örnekler istediler cevabı yazdım bakalım ne diyecekler...
SMALER= OSMAN LEVENTER yazdıklarının yasal olarak sorumluluğunun farkındamısın bunları yazmadan hemen önce siteden ismini silmiş olman seni görünmez yapmıyor gerekeni yapacağımdan emin ol.. İnternette adımı siliyorum istediğim saygısızlığı yapabilirim nasıl olsa görünmezim şeklinde sanal bir düşünceyle saldırılara girişiliyor nezaket çerçevesini lütfen bozmayalım kimse görünmez değildir internette... Benim ilk yazımı neye istinaden yazdığımı sen iyi biliyorsun başka bir forumdan sırf inat olsun diye gelen sensin..Hamit işhanı sana neyi hatırlatıyor, Ağabeyli sana neyi hatırlatıyor, Harun bey (le...) sana birşey hatırlatıyormu, demekki o kadar uzakta olmayabiliriz, nasıl olsa tanınmıyoruz mantığıyla gitmeyelim, lütfen uslubumuzda ölçülü olalım , karşımızdakini nasılsa çok uzak istediğimiz hakareti yaparız mantığıyla rencide etmeyelim, fikirlere katılmaya biliriz ama bu bize karşımızdakine kişisel hakaret hakkı tanımaz......Bilgimde , tecrübemde yaşımda senden bir hayli fazla.
bu arada madem gereken yerlere sorunu çok kibarca iletiyorsun sorunların hemen çözülüyorda Mng kargo için yazdıklarını hala hatırlıyorum neden kibarca halledemedin sorunlarını demekki bazen bazı şeyler ne kadar uğraşsanda hallolmuyormuş oyle değilmi Osman bey.....
''forumun birinde d7000 i karalıyorsun sonra d7000 almışssın'' demende tamamen mantık hatası ben d7000 eleştirilerimi neden yazdım sence bir düşünsene ben bu makinayı aldım ve hatalarını görüp başkaları mağdur olmasın diye yazdım hatalı olduğunu bildiğim eleştirdiğim bir makineyi bile bile neden alayım mantığın ters çalışıyor senin..Senin mantığın'' bu makinayı ben aldım hatalıda olsa kimseye laf söyletmem makinanın değerini düşürmem mantığı herhalde..'' MAKİNADA SORUN OLMASA ASELSİS NEDEN - AMERİKAYA KADAR YAZMAYA ÇALIŞSIN SENDE HİÇ MANTIK YOKMU!!! BU FORUMDA VE BAŞKA FORUMLARADA BEN BİR YIĞIN MESAJ EMAİL ALIYORUM BENDE DE AYNI SORUN VAR NEDİR DURUM DİYE. sen d90 kulanıyorsun o zaman o deneyimlerini paylaş kullanmadığın makine hakkında körü körüne fikir yürütme.. FORUMUN BU KONUSUNDA DAHA ÖNCE YAZILMIŞ 25 SAYFAYI OKUMADAN BURAYA YAZRSAN HİÇBİR ŞEY ANLAMAZSIN zaten sürekli olarak bu yapılıyor son sayfayı oku ve saldırıya geç mantığımıdır nedir...
muhatabım değilsin..
#BUZLUCAM' tarafından 15.07.2011 00:40:53 tarihinde düzenlendi.
#BUZLUCAM' tarafından 15.07.2011 00:45:03 tarihinde düzenlendi.
bu arada aselsis sonucu bende merakla bekliyorum... ama amerikada bu sorunu hiç duymadık gibi bir yaklaşım bana pek inandırıcı gelmedi çünki pekçok şikayet forumlarda amerika kaynaklıydı, ayrıca meşhur fotoğraf makinası inceleme , test sitelerinin pek çoğu aynı eleştiriyi d7000 için yaptı...bana hiç mantıklı gelmedi..konu başka yerlere kaymaması içi zamanındada uğraştık ama ne hikmetse.. zaten şu d7000 konusunada yazmak içimden bile gelmiyor... Önüne gelen, bilen bilmeyen, bildiğini zanneden.... sen nikonumu eleştirdin al sana mantığıyla uçuşa geçiyor.. sanki markayla ortaklar... 21 hazirandan beri forumda bu konuya hiçbirşey yazmadım içimdende gelmiyordu taki smaler ın beni hedef aldığını bildiğim yazısına kadar bundan sonrada yazmayı düşünmüyorum nasıl olsa anlatamıyoruz derdimizi kendimizi yormanın gereği yok.. ben yoruldum bu konudan,...
#BUZLUCAM' tarafından 15.07.2011 01:08:10 tarihinde düzenlendi.
Sn Buzlucam;
"bundan sonrada yazmayı düşünmüyorum nasıl olsa anlatamıyoruz derdimizi kendimizi yormanın gereği yok.. ben yoruldum bu konudan,..." yılgınlığnızın göstergesi gibi duruyor.
Şunu bilmenizi isterimki ; 2 ay öncesine kadar D7000 almaya kesin karar vermiştim ki sizin yazılarınızı okudum. Dslr ye yeni başlayan biri olarak, belki bu hatanın farkına varamayacaktım veya hatayı farketsem bile problem bende sanırım diyecektim. Kuvvetle muhtemel hevesim kırılacaktım. D7000 ile alakalı paylaşımlarınız bana yol gösterici oldu. Bu yüzden size teşekkür ederim.
İlgili olabilecek konular
-
Baki Kılıçarslan Anam Türküsü Bozlak
24 Kas. 2024, 21:05 prodersler
03524 Kas. 2024, 21:05
prodersler -
Ülkelere Göre Araba Markaları Ve Logoları
22 Kas. 2024, 15:47 prodersler
04922 Kas. 2024, 15:47
prodersler -
Caz'ın Kadrajı'nın Bu Haftaki Konuğu Cenk Mirat Pekcanattı
15 Kas. 2024, 13:35 miratcenk