muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Nikon D90 I D7000 İle Değiştirmek

Değerli üyeler bir kaç evvel Nikon D90 almıştım ve severek de kullanıyorum. Ancak kısa süre önce D7000 alan bir arkadaşım aklıma girdi. Daha doğrusu D7000 in kendisi aklıma girdi

D90 a göre artıları Magnezyum alaşımlı gövdesi olması, 16.2 MP lik yeni sensörü ki bir çok sitede en yüksek puanları almış bu sensör (gerenk dinamik aralık, gerek iso başarımı gerek color reproduction açısından)

Beni özellikle 39 noktalı yeni AF sistemi cezbetti. Ciddi bir esneklik sağlıyor çünkü. Saniyede 6 kare sürekli çekim hızı, 1/8000 shutter hızı, çift hafıza kartı alması ki birine jpeg diğerine RAW atayabiliyorsunuz, bu gibi özellikleri ile D90 dan bir adım ileride bir makine.

Video anlamında da ciddi artıları var ama ben onlarla pek ilgilenmiyorum açıkçası.

Bu makineyi kullanan ya da tanıdığı birileri kullanan değerli üyelerden d90 ile kıyaslama rica edeceğim. 1.000 TL civarı bir fark ödeyerek almaya değer mi?

Tarih: 10 Mayıs 2011, 10:13 - İp: 62.***.**2.1
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Ozansan , bana da tersi gibi geliyor . AF-S'de makinam çok sağlam fokus yapıyor sanki- yapmadı mı da zaten çekmiyor . AF-C'de ise fokus noktası gezinip duruyor en hafif ışık probleminde ; son milisaniyede dolandığı 2-3 noktadan hangisine enk gelirse ona ayarlamış oluyor. Bu durumda sence hangisi daha iyi sonuç verir ?

Bu arada yazıyorum ama genelde geniş açı manzara çeken biri olarak açıkçası fokus problemlerine de uzak sayılırım. Önce de yazdığım gibi 18 mm f8'de , 2 metreden sonra her yer net zaten .

Ucuz lenslerin fokusta dezavantajı olsa olsa sürat konusunda olabilir - bahsettiğin oysa katılırım . Ama asıl konumuz olan "doğru fokus noktası bulmada" iş lenste değil gövdede olmalı - o sebeple o konuda kit lensin , pro lensten daha kötü sonuç vereceğini sanmam .

Tarih: 19 Haziran 2011, 10:13 - İp: 96.***.**4.180
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

O konuda hemfikiriz yani bende AF-S kullanan birisiyim zaten ve AF-C ozelligini hemen hemen hic kullanmadim dersem yeri var.Benim bahsettigim adi lensler genelde motorlarinda yada dislilerinde hassaslik sorunu yasayan lensler.
Forumlarda falan zaten cok var Sigma aldim,Tamron aldim back yada front focusing sorunu var diye.Icini acip incelemedim ama merak ediyorum focuslamadaki disli oranlari ve hassasliklari falan nedir gibilerinden
Yada olay cok daha farkli bisey ama ben kendimce boyle bir sorunun bulundugunu dusunuyorum.Yazilimdandir yada baska sebeplerdendir bilemiyorum ama benim elimde olan bazi lenslerde denklansore 2. yarim basista degisen ve daha dogru yapilan fokuslamayi baska turlu aciklayamiyorum

Tarih: 19 Haziran 2011, 11:10 - İp: 221.***.**3.132
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

BİR DİĞER ORNEK ASAGIDA: FOCUS UZAKLIĞINA GORE BODY FINE TUNE AYAR FARKLILIĞI:

User #151614 2330 posts
RobertKD
Whirlpool Forums Addict @Mad Dawg
Where you able to compare the lens on both bodies?

For testing I used a phone book with a roofing square set down the edge of the open phone book camera mounted on tripod (055XRPOB and 808RC4) perhaps not super accurate but indicative and repeatable enough to confirm the issue(s).

http://www.users.on.net/~rkwmd/TestSetup.jpg

I have ended up with a bit of a mixed bag, the best zoom turned out to be my Sigma 120 to 400 with a correction of -7 a slight fudge -8 being better at either end but still improved the focus over the range and will do some field tests to confirm.

Others well

Sigma 24 to 70 f/2.8

70mm +5
50mm -10
35mm -10
24mm -20 and still not correct ;(

Sigma 70 to 200 DG OS

200mm -15
135mm -15
70mm -20 and still not correct ;(

Sigma 70mm f/2.8 Macro -5 and sweet(er)

Nikon 18 to 200mm VR (came with the D90)

LMAO,.. That's going back to Nikon it's been a horrid lens from the get go even on the D90!

This all started when I got the D7000 and sold the D90, I was getting way fewer keepers and thinking new camera and I wasn't used to it, then came the 70 to 200 sure it wasn't a Nikon it had limitations but on paper it's not too shabby given the $ and using at F/4 to f/8 range.

General use with multiple focus points on most lenses the results are "generally" ok to good and occasionally, sometimes great but not as good nor consistent as expected, it is a D7000 (after all and the D90 was pretty bloody good), it's when you start analysing yes pixel peeping you see a pattern emerging and being an enthusiast I put it down to my abilities,... until last week when I had some time and stared doing some testing.

Now what to do? I've bought most of the gear from the local store here who have pretty much looked after me in terms of price, I guess now I get to see whether buying local and not grey actually gives me after sales support.
anchor: whrl.pl/RcMOiZ
posted 2011-Jun-12, 11am AEST

Tarih: 20 Haziran 2011, 10:30 - İp: 85.***.**6.12
aselsis
aselsis (üye)
Artvin / Amatör

Arkadaşlar hiçkimse bu sorun için makinesini yetkili servise götürmedimi??
sanırım en iyi servis sirkecideki nikon servisi ben sirkeciyi aradım bilgisayarlı bir cihaza bağlayıp kalibrasyon yaptıklarını söylediler
daha önce yaptıran varsa fiyat bilgisi ve işe yarayıp yaramadığı konusunda bilgi verirse sevinirim...

Tarih: 21 Haziran 2011, 11:36 - İp: 212.***.**6.26
ozansan
ozansan (üye)

Benim elimde onlarca lens var ve 2-3 tanesinin boyle enteresan sorunlari var.

Dun 17-50 f2.8 tamron lensimin degisik bir karektere burundugunu farkettim ve servise yolladim mesela.En dikkatsizce ve agir kosullarda kullandigim lenslerden birisidir kendileri.

Olay aslinda sorun degil,cunku en dusuk F degerinde yaptigim cekimler oyle cok fazla olan bisey degil.Ihtiyac duyulan ortamlardada zaten lensi tanidigim icin ona gore hareket ediyorum.

Ayrica her lensin kendine ozgu bir karekteri var ve maalesef hor kullanim ve yipranma ile ayarlari kayan yada ilk alindigindan itibaren degisik sorunlar yaratan lensler var.Genelde 3.5 f degeri ile baslayan kit lenslerde bu sorun cok fazla farkedilmiyor olabilir ancak f degeri dustukce lenslerinde hassaslik orani artiyor.

Sonucta hassas olan bu aletler hor kullanildiklarinda bazi ayarlarinda zamanla sapma olabiliyor .Yeni alinan bir lensde bu sorunlarin olmasi servis yolu ile giderilebilir ancak insanlar daha ucuza yoneldikleri icin bilinen hatali yada kontrol sorunlari yasanmis belirli bir serideki lensleri maalesef alabiliyor.

Firmalara gelince; bu sorunlari genelde cok gec kabul ediyorlar yada ayni sorunda belirli bir sikayet seviyesi tutturulmuyorsa,hic lafini bile etmiyorlar.Yani ben japonyadayim ve nedense D7000 hakkinda hic bu problemi tartismiyoruz forumlarda.Memleketiyiz diye bize en kral ve titizlikle hazirlanan modeller falanmi geliyor bilemiyorum

Turkiyede bahsi gecen servisler iyi olmasada(Siz soyluyorsunuz) bas agritmak veya yeni makina kapabilmek adina bir yetkili servisle isi bitirmekte fayda var.24 sayfalik bir konu olmus ve daha gider bu mevzu sanirim......

Tarih: 21 Haziran 2011, 16:35 - İp: 221.***.**3.132
muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Konuyu açan kişi olarak bu gibi durumlarda biraz cehaletin de iyi olduğu kanısındayım Eminimki binlerce D7000 kullanıcısı makinelerinde bu problem olduğu halde mutlu mesut devam ediyorlardır hayatlarına ve hiç farketmemişlerdir bile (ki bu forumda bile bu durumda arkadaşlar olduğunu gördük, hatta olduğu kanıtlandığı halde kabul etmeyeni de gördük)

Belki Japonya'da bu kadar dile getirilmememesin sebebi budur. Bu da değilse zaten bu sorunu farketmiş olanlar hemen ürünü serviste düzeltme ya da anında iade etme gibi gelişmiş müşteri haklarına sahiplerse forumlara taşımaya gerek görmemişlerdir. Adam zaten bakmış ki backfocus sorunu var, götürmüş Nikon servisine artık çözüm ne ise yapılmış düzeltilmiş neden forumlarda feryat etsin ki. Satın aldığı ürünün garanti süresi içerisinde yüzde yüz ve her konuda arkasında duran bir servis hizmeti olduğunu bilen kimse forumlarda dert yanmaz zaten.

O bakımdan Japonyada forumlarda konunun geçmemesi bana anormal gelmiyor ve bunun da ürünlerinin hepsinin sorunsuz olmasından değil müşteri haklarının daha güçlü ve tutarlı olmasından kaynaklanıyor olabileceğini düşünüyorum.

Elbette Japonya'daki müşteri hakları uygulamasını bilme şansım yok ama bahsettiğim gibi olduğunu tahmin ettim. Aksi ise zaten vay halimize

Tarih: 21 Haziran 2011, 17:14 - İp: 62.***.**2.1
ozansan
ozansan (üye)

Tarih: 21 Haziran 2011, 17:52 - İp: 221.***.**3.132
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

Türkiyede servisler işin kolayını bulmuş. Anahtar kelime kullanıcı hatası.

Erkayaların (canon) arıza durumlarında en çok kullandığı cümle budur. Sorun kullanıcı hatası ise çözüm makina garanti altında olsa bile paralıdır.
Karfo da ise (Nikon) durum biraz daha kötü. Müşteriyi iyi hizmet sadece makina satarken. Eğer yolunuz arıza için düşerse sizi tanımazlar, sürekli topu taca atarlar.

Diğer firmaların makinaları çok yaygın olmadığı için onlardaki durum nedir tam bilemiyoruz.

Ancak buzlucam ın makinasındaki sorun ve yaşadığı çözümsüzlük içler acısı. Sen 4000 tl nin üzerinde para ver, şuan Nikon nun en iyi aps-c makinası diye tanıtılan makinasını al ve arızalı makinan ile ortada kal. Türkiyede para böyle sokağa atılacak kadar kolay kazanılmıyor.
İnsanların çıkartılacak yasalar ile bir an önce firmaların insafından kurtarılması gerek.

Benim anlayamadığım koskaca Nikon firmasının, Türkiye ayağında olan bu sorunlara müdahele etmemesi. Niye demiyor kardeşim sen bu işi yapamıyorsun, ithalat iznini başkasına veriyorum. Ya da gönder arızalı makinaları değiştireyim, al yenisini. Üstelik sorunlar üretim kaynaklı iken.

D7000 de ki arızalar münferit arızalar değil. Buzlucam bir çok yabancı forumlardan konu başlıkları koydu, Nikon bunları görmüyormu. Bu arızlar eğer belli serilerde ise, o serileri geri toplayıp makinaları sorunsuzlarla değiştirmiyor. Anlaşılır gibi değil.

Tarih: 22 Haziran 2011, 14:17 - İp: 78.***.**1.2
ozansan
ozansan (üye)

Kac kisi hakkini nasil aramasi gerektigini biliyor?
Cok azdir coookk...

Herhangi bir sikayet mektubu falan attinizmi bi yere?nikon Europe falan mesela arastirdinizmi neresidir merkez ki olaya kalbinden girebilesiniz???

Aglamayan cocuga emzik vermezler.Biraz hakkinizi arayin...Olmadi bana yazin ,ben burdaki Tokyo merkezine aynen aktarayim.Kendi aranizda bagirmakla olmaz bu isler...

Turk toplumunun en eksik noktalarindan birisidir bu hakkini aramama olayi.

Tarih: 22 Haziran 2011, 16:50 - İp: 221.***.**3.132
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

ozansan
buzlucamın sorununu aşağı yukarı anladın. Bu konuyu orada nikon a iletip bir çıkış yolu olup olmadığını araştırırsan belki burada bir arkadaşımızın sorununa çare bulabilirsin.

Ben bir zamanlar konica-minolta makinamda Türkiyede yaşadığım sorunu, japonya ve almanya kanalı ile Türkiyede çözmüştüm.

Tarih: 24 Haziran 2011, 00:42 - İp: 78.***.**0.172