Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D90 I D7000 İle Değiştirmek
Değerli üyeler bir kaç evvel Nikon D90 almıştım ve severek de kullanıyorum. Ancak kısa süre önce D7000 alan bir arkadaşım aklıma girdi. Daha doğrusu D7000 in kendisi aklıma girdi
D90 a göre artıları Magnezyum alaşımlı gövdesi olması, 16.2 MP lik yeni sensörü ki bir çok sitede en yüksek puanları almış bu sensör (gerenk dinamik aralık, gerek iso başarımı gerek color reproduction açısından)
Beni özellikle 39 noktalı yeni AF sistemi cezbetti. Ciddi bir esneklik sağlıyor çünkü. Saniyede 6 kare sürekli çekim hızı, 1/8000 shutter hızı, çift hafıza kartı alması ki birine jpeg diğerine RAW atayabiliyorsunuz, bu gibi özellikleri ile D90 dan bir adım ileride bir makine.
Video anlamında da ciddi artıları var ama ben onlarla pek ilgilenmiyorum açıkçası.
Bu makineyi kullanan ya da tanıdığı birileri kullanan değerli üyelerden d90 ile kıyaslama rica edeceğim. 1.000 TL civarı bir fark ödeyerek almaya değer mi?
Sayın Buzlu
Sizi şahsen çıkaramadım kusura bakmayın. Ama genel olarak iyi birisi olduğunuz öğrendim. Yaşınız ve tecrübenize lafım yok belki çok şey biliyorsunuzdur, ama başkalarına aşağılayıcı, bazen tehdit ve hakaret içeren konuşmalarıda size yakıştıramadım. Sonuçta kültürlü olduğunu düşündüğüm birisisiniz. Size baya yazacak birşeyim vardı ama ortak dostlarımız nedeniyle bundan vazgeçtim.
Burada benim ve babamın ve de sevdiklerimin adını zikretmeniz hiç hoş değil. Bende sizin adınızı mesleğinizi meraklarınızı biliyorum ama hiçbirinden şimdiye kadar bahsetmedim çünkü hem ayıp hemde kanunen bu çok yanlış. Hakaret içerikli mesajlarınızı biraz düzeltmişiniz ama aşağılayıcı kısımları hala duruyor. Lütfen bu tür mesajları siliniz ki sorun olmasın.
Beni tanıyorsanız şahsen buyurup gelip bir çayımı içseydiniz yada beni davet etseydiniz konuşsaydık keşke. Neyse artık bunlar içinde çok geç.
Bilgi vermek adına size şunlardan bahsedeyim.
Ben o Harun bey in en büyük oğluyum
Ayrıca diğer forumda sorduğunuz Sema otelinin sahiplerininde öz oğulları sayılırım.
Ayrıca ismini burada saymak istemediğim birçok ortak dostumuz var ki çoğuyla abi kardeş gibiyiz.
Tüm hepsinin hatırına ben size daha fazla laf söyleyemem. Zaten yaşınızda büyükmüş mağdem terbiyem müsaade etmez artık.
Sema otelinin fotoğrafını 5DmarkII ile çeken ben değilim ben D90 ile gayet amatörce çekim yaptım. 5D ile çok profesyonel ve bir otobüs dolusu malzeme taşıyan japon bir film ekibi çekim yaptı. Makinelerin her ikiside otomatik odaklama modundaydı. D90 odaklarken 5D odaklayamamışsa bu benim sorunum değil Canon un sorunu.
MNG olayına gelince. O olayı ben gayet kibar bir şekilde hallettim ve mağdur olmadım. MNG ye de gereken cevabı verdim ve artık o firmayla çalışmıyorum. Bu da MNG nin sorunu.
Bu forumdaki bu konuyuda uzun süredir takip ediyorum. Bahsettiğiniz gibi son sayfayı okuyup mesaj yazmadım.
Bunları sırf bilginiz olsun diye burada anlatıyorum. Yoksa yeri olmadığını bende çok iyi biliyorum. Ama mağdem siz bahsettiniz bende açıklayayım dedim.
Kim olduğunuzu çokda detaylı araştırmadım ve araştırmayacağım. Çünkü ola ki sevdiğim birisinizdir ve sizden soğurum. Bu kadar yazışma olmadan söylemeliydiniz tanıdık birisi olduğunuzu. Ben şimdiye kadar forumlarda bile kimseyle sizinle atıştığım kadar atışıp tartışmadım. Bunu da bilin. Beni iyi tanısanız zaten sizde bana bu aşağılayıcı ve hakaret içeren lafları söyleyemezdiniz. Optik, elektronik ve bilişim mesleklerinde profesyonel olmam nedeni ile bu konular hakkında sizden teknik olarak daha bilgili olduğumu düşünüyorum. Ben sizin hakkınızdaki yorumlarımı siliyorum. Diğer forumlarda adınız değişik. Bunu kendinizi gizlemek içinmi yaptınız bilmiyorum ama buna gerek yoktu bence. Zaten kendinizi bir şekilde kendiniz açık ediyorsunuz. Ben çok iyi biliyorum ki internet yada bilgisayar ortamında olupta gizli olan hiçbir şey yoktur. Buna rağmen ismimi düzetmiş olmam saklanmak istememden değil. Bilgilerimi her önüme kişi gelen bana adımla hitap edemesin diye düzelttim. Buna rağmen isteyen ve arayan herkes adımı kolayca bulabilir. Mail adresim [email protected] dur. Birşey yazmak istiyorsanız mail atın. Forumu daha fazla kirletmeyelim. Hoşçakalın.
#SMALER' tarafından 15.07.2011 15:02:40 tarihinde düzenlendi.
#SMALER' tarafından 15.07.2011 15:06:45 tarihinde düzenlendi.
Sayın buzlu
Birde söylemeyi unuttum. D7000 konusundaki önyargım için sizden özür dilerim. Ama baştan aldığınızı söyleseydiniz böyle bir sorun yaşamazdık. Birde şunu bilin ki sizin sorun yaşadığınız herkesin sorun yaşayacağı anlamına gelmez. Ben D7000 alacağım. Ama D90 ım eskiyince. Sizinde bana karşı birden fazla önyargınız oldu. Ödeşmiş bile sayılmayız ama neyse.
Konu hakkında da sizi hedef almadım. Siz kendinizi hedef gösterdiniz ve diğer forumda herkes size tepki verdi dikkatinizi çekerim.
#SMALER' tarafından 15.07.2011 15:04:16 tarihinde düzenlendi.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Sn Buzlucam;
"bundan sonrada yazmayı düşünmüyorum nasıl olsa anlatamıyoruz derdimizi kendimizi yormanın gereği yok.. ben yoruldum bu konudan,..." yılgınlığnızın göstergesi gibi duruyor.
Şunu bilmenizi isterimki ; 2 ay öncesine kadar D7000 almaya kesin karar vermiştim ki sizin yazılarınızı okudum. Dslr ye yeni başlayan biri olarak, belki bu hatanın farkına varamayacaktım veya hatayı farketsem bile problem bende sanırım diyecektim. Kuvvetle muhtemel hevesim kırılacaktım. D7000 ile alakalı paylaşımlarınız bana yol gösterici oldu. Bu yüzden size teşekkür ederim.
---------------------------------------------------------------------------------------------
sayın barbaros72
bence düşünceniz yanlış yani sorunun farkında olarak makine almaya gitmeniz başka, birkaç kişi veya gurup bu sorunu yaşadı diye makine almaktan vazgeçmek başka...
kendimakinem hariç birçok d7000 test etme fırsatım oldu ve hiç birinde bu sorun yoktu
şimdi bu durumda neye inanmak lazım ? bütün d7000 ler sorunlumu yoksa bir kısmında böyle sorunlar mı var?
sonuç olarak bir kısım kullanıcı bu sorunu yaşadı diye makineyi almaktan vazgeçmeniz yanlış bir karar bence zira bu fiyata alabileceğiniz en iyi İSO performansına ship DSLR makine D7000 dir
saygılar...
bana gore de; gorup deneyip sorunsuz oldugunu anlayarak alabilecekseniz d7000 alınabilecek en iyi makinelerden...
ancak boyle bir sans yoksa riske girmeye deger mi kararı zaten alıcı verecek.
boyle bir riske, turkiyede girmem acıkcası.
hele ki nikon turkiyenin tutumuna bakınca.
Eğer 300-400 tl lik bir fotograf makinesi alıyorsanız, acabalarla hareket edebilirsiniz gözünüzü karartabilirsiniz, ma 3500 tl lik bir fotograf makinesi alıyorsanız acabalarla hareket edemezsiniz multimilyoenerim öenmli değil derseniz orasını bilmem. Birde 1000 tl lik bi makinede bu hatalar mazur görülebilir belki ama 3500 tl ye bir makine alyorsanız mazur goremezsiniz. Bundan önce kaç sene boyunca Olympu E-510 kullandım bunun kadar pahalı bir makine değil fakat onunda zamanında hatırı sayılır bir fiyatı vardı, pek çok profesyoneller genelde 4/3 olduğu için 2 çarpanı olduğu için tercih etmez , ama gerek focusu gerek netlik gerekse sağlamlık olarak OLYMPUS e-510 verdiğin parayı sonuna kadar hakeden bir makinadır ve hakkında yazdğım hiçbir kötü yorum yoktur.
VE şimdi 3500 lira verdik, ya neyse makinada o sorunda olabalir bu da olabilir neyse mi diyeceğiz. Evet adamın yüzü flu ama isosu çok iyimi diyeceğiz.. Bir makinada en önemli faktordur odak. Ne zamanki bunun için doğruı düzgün bir firmware çıkar bu sorun halledilir o zaman ok.
Barbaros yararlandığına sevindim bence akıllılık etmişssin acabalarla 3500 tl VERİLİRMİ..
aYRICA ŞUNUDA belirteyim iso performansı netlikten aşırı ödün vererk sağlanıyor malesef bu makinada....
Son olarak smaler ben kişileri hedef seçmem eğer yazdğına katılmıyorsamda bunu açıkça dile getirmeye çalışırım, bildiğim şeyden eminsemde sonuna kadar savunurum. Sana kızmamın nedeni diğer forumalara yazdığımda dinlemden peşin hukumle hakkımda yazılar yazmandı. İnsanlar sadece marka bazında savunuculuk yapıyorlar koskoca firma yapmaz oyle şey diye düşünüyorlar, ama oyle değil işte boyle şeyler olabiliyor..
Aselsis bende kendi makinam hariç birçok d7000 i test ettim problem olan makina oranı çok yuksek yuzde 80 lerde görüşüne katılamadığımı söylemek zorundayım... Ayrıca emaillerden gönderilen focus problemli bir yığın fotoğrafa da baktım durum bence daha öncede yazdğım gibi münferit bir olay gibi değil..
Ben benim makinanın çektiği bir yığın fotoğraf gonderebilirim focus problemi falan görmezsiniz, ama bu makinada sorun olmadığı anlamına gelmiyor...
Demin değim gibi 3500 tl ye ben acabalarla kıyamam, bile bile lades de diyemem, sizleri bilemem..
Gaijinin dediği gibi yurt dışındaki gibi 4*4 luk servis anlayışı firma anlayışı olur o zaman guvenle alırsınız bu şartlarda ıhhh...
#buzlucam' tarafından 15.07.2011 15:49:56 tarihinde düzenlendi.
#buzlucam' tarafından 15.07.2011 15:56:15 tarihinde düzenlendi.
sayın barbaros72
bence düşünceniz yanlış yani sorunun farkında olarak makine almaya gitmeniz başka, birkaç kişi veya gurup bu sorunu yaşadı diye makine almaktan vazgeçmek başka...
kendimakinem hariç birçok d7000 test etme fırsatım oldu ve hiç birinde bu sorun yoktu
şimdi bu durumda neye inanmak lazım ? bütün d7000 ler sorunlumu yoksa bir kısmında böyle sorunlar mı var?
sonuç olarak bir kısım kullanıcı bu sorunu yaşadı diye makineyi almaktan vazgeçmeniz yanlış bir karar bence zira bu fiyata alabileceğiniz en iyi İSO performansına ship DSLR makine D7000 dir
Sn Aselsis;
Sadece bu sitede değil diğer yerli ve yabancı sitelerde de D7000 ile alakalı bir takım sıkıntılar oldugunu dile getiriyorlar. Bu sıkıntıların bilerek ve yeni DSLR kullanmak isteyen biri olarak, riske girmek bana mantıklı gelmedi. Test ederek almak belki mantıklı olabilir ancak satıcı firmaya gidip ben makineyi test ettikten sonra alacagım dediğinizde nasıl bir tavırla karşılacağımı merak ediyorum.Keza daha önce bilinen bir firmadan 60D yi kutusundan çıkartıramadığım oldu..
Ayrıca makineyi ABD den alacagım için, böyle bir sorunu buradaki servislerde çözme sıkıntısı yaşayacağımdan ve sıkıntı ile karşılaştıgımda ellen çıkarmak istememinde pek ahlaki olmayacağını düşündüğümden fikrim değişmiştir. T
Ayrıca D7000 ni kötüleyici bir ifade kullanmadığım kanatimdeyim.(ki zaten makine hakkında yorum yapabilecek bir teknik bilgiyede sahip değilim) Sn. Buzlucamın, "Makine Tercihimde" yazıları ile yol gösterici olduğunu ifade etmek istedim.
Neticide şuan yolda olan bir 60D sahibiyim. Umarım hayırlı olur...
Saygılar.
BARBAROS İNŞALLAH SENİN İÇİN EN İYİSİ HAYIRLISI OLUR , güle güle kullanırsın makinanı.....
Sn. Buzlucam iyi dilekleriniz için teşekkür ederim..
Son olarak; D7000 ini sıkıntılı olan arkadaşların, sıkıntılarının acil olarak çözüme kavuşmasını diliyorum ki,zevk alarak kadrajladıkları görüntüleri bizler ile paylaşınlar..
Sonuçta ne diyorsunuz? D7000 in sorunu 6 ay içerisinde çözülmezmi sizce? Arızalı çıktı diye arızalı gidermi artık? Nikon battı demektir o zaman. Bakalım D400 yada adı herneyse çıkacak makinede ne olacak bu işin sonu. Netleme elbette çok ciddi bir olay. Ama sadece bu markanın bu modeline has bir özellik olduğunu düşünmüyorum. Yeni çıkan hiçbir cihazın mükemmel olmadığı ve olamayacağı görüşündeyim. Servis konusunda Türkiye de maalesef çoğu firma zayıf bu konuda. Ben iyi bir Türk milliyetçisi olduğum halde üzülerek söylüyorum ki kültürümüz çok zayıf. Kitap okuyan kişi sayısından bu oran kendini biraz belli ediyor zaten. Çoğu kişi mainelerinin kullanma kılavuzunu bile temin edip okumadan millete soruyorlar sorularını. Elbette herkes makinelerin neyi nasıl yaptığını bilmek zorunda değil. Ama en azından herkes kullandığı cihazları etkin bir şekilde kullanmayı öğrenebilse daha bilinçli bir toplum oluruz diye düşünüyorum. Bütün servisleri ele aldığımızda benim şu ana kadar çözemediğim bir sorunum olmadı. Yeter ki etkili bir dille bilinçli bir şekilde sorunumuzu anlatabilelim. Genellikle serviste bilgisiz kişilerde çıkabiliyor karşımıza, bu durumda bizim onu yönlendirmemiz gerek. Ayrıca karşımızdaki kişi bilinçli bile olsa bazen bizim bilgimize ihtiyaç duyar. Mesela içimizde doktor arkadaşlar vardır. Onlara soruyorum. Birisi gelip karnının ağrıdığını söylese doktor müneccim değil ki şık diye bilsin sebebini. Ama ben şunu yedim şunu içtim şöyle bir genel rahatsızlığım var diye bilinçli şekilde doktora derdini anlatsa doktor daha çabuk teşhis koyar değilmi. Olay aynı bu şekildedir. Bazen öyle oluyor ki elimizdeki ölçü aletleri bile işe yaramayabiliyor.
Mesela içimizde doktor arkadaşlar vardır. Onlara soruyorum. Birisi gelip karnının ağrıdığını söylese doktor müneccim değil ki şık diye bilsin sebebini. Ama ben şunu yedim şunu içtim şöyle bir genel rahatsızlığım var diye bilinçli şekilde doktora derdini anlatsa doktor daha çabuk teşhis koyar değilmi. Olay aynı bu şekildedir. Bazen öyle oluyor ki elimizdeki ölçü aletleri bile işe yaramayabiliyor.
mesele burada zaten yurtdısında olsa, makineyi goturup benim boyle bir derdim var derseniz kontrol ederler. siz yagmur altında kullanmıstım gibi detaylı anlatırsanız kısa devreyi gozonune alıp kontrol eder ve teshisi koyarlar.
türkiyede mantık soyle
- doktor bey benim basım agrıyor.
* ozamangürültülü müzik dinleme
- iyi ama ben müzik dinlemedim ki
* ozaman ıslak sacla dısarı cıkmıssındır
- hayır bir haftadır evdeyim
*televizyonu yakından izliyorsun demekki
- hayır o da degil ne olur birkac tahlil yapabilirmisiniz
* tahlile gerek yok siz yanlıs birşey yapmıssınız ki agrıyor
- yahu tahlil istiyorum, sizi saglık bakanlıgına sikayet ederim
* eeh tamam tahlil yapalım
tahlil sonucu gelir
* beyninizde ur var ama sigortanız bunu karsılamıyor..
- sagolun doktor bey allah belanızı versin
* beddua ettin kesin birine ki beyninde ur cıktı
uzun lafın kısası : her sey "kullanıcı hatası"
İlgili olabilecek konular
-
Baki Kılıçarslan Anam Türküsü Bozlak
24 Kas. 2024, 21:05 prodersler
03624 Kas. 2024, 21:05
prodersler -
Ülkelere Göre Araba Markaları Ve Logoları
22 Kas. 2024, 15:47 prodersler
04922 Kas. 2024, 15:47