netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Canon Eos 30d Test:

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak sizlere daha önce sitemizce yapılacağını duyurduğumuz makina testlerinin ilkini Canon Foto-Video Türkiye Mümessili Erkayalar dan sitemize gönderilen Canon nun EOS 30D modeli başlatmış bulunuyoruz.

Bu testin sitemizde ve Türkiyede bir ilk olmasından dolayı eksikliklerimiz olabilir.Amacımız burada açtığımız bu forum ile bizlere bundan sonraki testlerimizde yön vermeniz ,test ettiğimiz Canon EOS 30D fotoğraf makinası hakkında görüş ve düşüncelerinizi buradan paylaşabilmeniz.

Testi gerçekleştiren arkadaşımız AS (Adnan) ın yaklaşık bir buçuk aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme sizlere sunulmadan önce sitemizde fotoğrafçılık ve ekipmanları konusunda bilgisine güvenebileceğimiz arkadaşlarımızın önerileri doğrultusunda hazırlanmıştır.

Buradan sitemiz adına bu arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Canon EOS 30D hakkındaki görüşlerinizi bu topicten ,DSLR / DSLR Like Satın alma rehberinden yapabileceğiniz gibi Test sayfamızda ki "Forumda Canon Eos 30D" başlığı altından da bu topiğe ulaşabilirsiniz.

Canon EOS 30D Test sayfasına giriş için tıklayınız.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Testi hazırlayan: As ( Adnan )

Teste yorum ve görüşleri ile katkıda bulunan arkadaşlarımız:

Dadanagast ( İlker )
Burkay ( Murat )
Ömergin ( Ömer ).

#netfotograf' tarafından 12.10.2006 12:00:43 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ekim 2006, 01:47 - İp: 81.***.**0.119
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kivanc canon'un 105mm prime lensi yok.. 100mm'yi mi kastettin?
..
gantry, 5d'yi bir de 28-135 IS ile satiyorlar..
yani 30d ile 17-85 IS hesabi oluyor bir yerde..
......
bulent bence 5d alacak olsan bile bekle, bence cok yakinda canon da nikon da yeni bombalar patlatacaklar..
canon 1dsN cikmadi daha, ki photokina'da cikacak deniyordu..
d3x cikmadi henuz..
ayrica 5d icin verilen cashback gecen ayin sonunda bitti.. bunun manasi, canon biraz daha bekleyecek ve ardindan yeni body'leri piyasaya surecek..
digic III cikti mesela, ama henuz dslr'larda yok.. bence ilk 1dsN'de kullanilacak.. sonra da 5d'nin agabeyi 3d cikacak gibime geliyor..
tabii fiyat ilk ciktiginda yuksek olacaktir ama oyle bir makine icin de beklenir bence.. ne de olsa acelen yok.. r1 simdilik yeter..

Tarih: 3 Kasım 2006, 23:46 - İp: 86.***.**0.120
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

ilker bana 24-105 yeter bu lensi 30d ile gördüm bikere.5d ile coşacağı kesin.
kıvanc sık 2 hafta dişini dönüşümüz(as-ben -fikret)muhteşem olacak gibi.ama önceden sipariş alamıyoruz
ilker sana 5D ne yakışır ya.öyle karizmatik yaparki izmir kordonunda boynunda asılı dolaşmak cıstak cıstak.

Tarih: 3 Kasım 2006, 23:53 - İp: 88.***.**7.140
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

valla yakisir..
sana da yakisir valla gantry.. (biz birbirimize boyle gaz verip dururmusuz.. )
..
gantry valla imkan olsa asil kendime bir tane 1d cekerdim ama nerede.. bir gun yeminimi bozacagim, alip cikacagim ortaya bir anda..

Tarih: 4 Kasım 2006, 00:02 - İp: 86.***.**0.120
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

varmı bana yan bakan heyt len.
bu arada forumun nöbetcileri bizleriz gibi.adnan abi izmirden dönemedi galiba.

Tarih: 4 Kasım 2006, 00:05 - İp: 88.***.**7.140
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

Anlıyorum seni ilker demiştin
30D alırsam L serisi lenslerden almayı düşünüyorum 17-40, 16-35 olabilir veyada testteki 17-85 usm is de olabilir.
İlker bi yazında hatırladıysan keskinlik hastasıyız diye bi söz geçiyordu aynen öyle keskin olsun 3 kuruş fazla olsun gerçi çağımız soft'luk çağı ama biz keskinlik hastasıyız.

Tarih: 4 Kasım 2006, 00:08 - İp: 88.***.**1.212
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

as ilker 1d alıyo bak ona göre.sonra bütün testleri fikret ona yaptırır.

Tarih: 4 Kasım 2006, 00:13 - İp: 88.***.**7.140
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

ilker FinePix S5 Pro alıcaktı yanlış hatırlamıyosam

Tarih: 4 Kasım 2006, 00:16 - İp: 88.***.**1.212
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

adamın ne istediği belli değilki yanar döner ama bir bakmışsın elinde 350d.bune lahana turşusu vs. vs.

Tarih: 4 Kasım 2006, 00:19 - İp: 88.***.**7.140
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

Hemde sitede ilk alan ben olucam. Hatta FinePix S5 Pro ilk izlenimlerim diye başlık açıcam felan diyordu.

Tarih: 4 Kasım 2006, 00:22 - İp: 88.***.**1.212
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

chopsuey selam.
Hocam bende çektiğim fotoğraflarda keskinliğe çok önem veririm.Bu konuda L serisi bir lens alma imkanın yok ise 17-85 IS USM de çok iyi bir tercih olur.

Gantry bakıyorum siparişleri toplamaya başlamışsın.

Bunları bir yere not et te İstanbulda gündeme getirelim.
Siparişleri sen şimdiden toplamaya başla.

İlker e test mest yaptırmaz fikret onun gözü daha piyasaya çıkmamış makinalarda.İlker 1d yi test derken 3d çıktığında bundan daha iyi olacak der.

Kıvanç lens siparişlerini Gantry topluyor.

Bülent 5D yi kit lensi 24-105 L ile yapmak lazım değilmi.
Bu lens insanın başını döndürüyor.Fotoğraf çekmesen bile yatarken baş ucuna koyacağın bir lens.

Tarih: 4 Kasım 2006, 00:25 - İp: 88.***.**0.153