Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Canon Eos 30d Test:
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak sizlere daha önce sitemizce yapılacağını duyurduğumuz makina testlerinin ilkini Canon Foto-Video Türkiye Mümessili Erkayalar dan sitemize gönderilen Canon nun EOS 30D modeli başlatmış bulunuyoruz.
Bu testin sitemizde ve Türkiyede bir ilk olmasından dolayı eksikliklerimiz olabilir.Amacımız burada açtığımız bu forum ile bizlere bundan sonraki testlerimizde yön vermeniz ,test ettiğimiz Canon EOS 30D fotoğraf makinası hakkında görüş ve düşüncelerinizi buradan paylaşabilmeniz.
Testi gerçekleştiren arkadaşımız AS (Adnan) ın yaklaşık bir buçuk aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme sizlere sunulmadan önce sitemizde fotoğrafçılık ve ekipmanları konusunda bilgisine güvenebileceğimiz arkadaşlarımızın önerileri doğrultusunda hazırlanmıştır.
Buradan sitemiz adına bu arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.
Canon EOS 30D hakkındaki görüşlerinizi bu topicten ,DSLR / DSLR Like Satın alma rehberinden yapabileceğiniz gibi Test sayfamızda ki "Forumda Canon Eos 30D" başlığı altından da bu topiğe ulaşabilirsiniz.
Canon EOS 30D Test sayfasına giriş için tıklayınız.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Testi hazırlayan: As ( Adnan )
Teste yorum ve görüşleri ile katkıda bulunan arkadaşlarımız:
Dadanagast ( İlker )
Burkay ( Murat )
Ömergin ( Ömer ).
#netfotograf' tarafından 12.10.2006 12:00:43 tarihinde düzenlendi.
furkan merhaba..
erkayalar ile iliskilendirmeyin demissin ama bu konuda tum suc bu sirkette o yuzden iliskilendirmek kacınılmaz..
sana birkac sorum olacak okuyan arkadasların yorumlarınıda merak ediyorum anlatacagım olay karsısındaki..
yaklasık iki ay once makinemin sensoru kirlenmisti ve hava ile cıkmıyordu lekeler.. o sırada istanbulda oldugum icin sirkecideki erkayaların merkez magazasına gittim temizlik islemi icin.. ikinci katta uzunca bir sure bekledikten sonra oradaki bayan sorunu sordu durumu kendisine anlattım teknik servise telefon actı sonrada bana donup sensor temizliginin 95 ytl oldugunu makineninde bir sure ellerinde kalması gerektigini soyledi.. bu durumda ne yaptıgımı herhalde tahmin edersiniz elimden geldigince sakin olmaya calısarak magazanızdan cıktım hayyamda tanıdıgım bir yere gittim 10 ytl karsılıgında 15 dakikada makinemi tertemiz yaptılar..
bunları niye mi anlattım demissinya erkayalar fiyat konusunda lokomotif degil diye sadece Allah tan degil demek kalıyor bize..
herkese iyi geceler..
Gantry Sd14 te titreşim önleme yok.Ama sanırım başka süprizleri olacak.
o süprizleri acsana
ha buarada 300mm f/1.4 ex dc hsm lensinide verirlermi istesek yoksa çokmu olur.?
Gantry makina gelmeden şimdilik bir şey söylemiyelim.
Çok Büyük Bir Emek ve Zahmet Sarf Edilmiş Göz Ardı Etmemek Gerekir. Hizmetlerinizden Dolayı As' ı ve Yardımda Bulunan Herkesi Tebrik Ederim. Elinize Kolunuza Sağlık. Bir Çok Fotoğraf Severler İçin En Büyük Bilgi Kaynağı Olabilir.
hünkar teşekkür ederim.İnşallah test edilen makina sayısı arttıkça söylediğin gibi hem testleri ile hemde forum sayfalarındaki diğer üyelerin görüş ve düşüncelerinin yer aldığı bu gibi yazılarla güzel bir bilgi kaynağı olacak.
Yine bir sokak çekimi portre çalışması .
Canon EOS 30D
Lens: 17-85 IS USM
F/5.6
1/80sn.
ISO 200
66mm.
Ölçüm modu: Desen.
Pozlandırma +0.3 adım.
Herkese merhabalar..
Phaon;
Canon ve Nikon yıllardır pazarda iki büyük güçtü.Her ne kadar son zamanlarda piyasada bir çok firma pazara ortak olsalarda,En iddialı olarak Sony tehlikeli bir şekilde geliyor olsada,Canon un rakibi asıl Sony dir düşüncesine katılmıyorum.Nikon un tek dejavantajı Sony ilede çalışıyor olması sensör ilişkisinde.Ama Canon Canondur,Nikon Nikondur.
Sony her ne kadar elektronik devi olsada bu iş sadece elektronik değil, eletronik bilgi içeren fotograf işidir.Canon Nikonda Fotograf konusunda sony den tartışmasız daha iyidir.Canoncuyum bak burda Nİkon ada laf söyletmem.
Osmanlı merhaba..
Ef 16-35 F/2.8 L yi o kadar da merak etme 17-40 ın iki katı fiyata ve 17-40 sonuçları daha başarılı olan bir lens.İki katlık fiyat farkı değer bir fark değil bence.
Ömergin merhaba..
Yazdıklarımı iyi okumamışsın,aslında ben aklı başında insanlardan rica ettim yanlış ilişkilendirmesinler die.Nedenine gelince,ben ilkerin merak ettiği Eos 20D ilk çıktığında 1200£ idi,30D 700£ ile piyasaya sürüldü malityetler günden güne düşüyor ama bu kadarda olurmu demesine karşılık Canon neden böyle bir şey yapmıştır die fikrimi söyledim.Yani Canon "WORLD CANON" nun düşüncesi hakkında tahmin yapıyordum.Türkiyede Erkayalar fiyatları neden böylediri konuşmuyorduk.İlgilterede ki fiyatla Erkayalar ne alaka hocam.Canon un fiyat politikasını konuşuyorduk,ayrıca Erkyalar içinde konuşuruz mühim değil ancak şunu unutmayalım ki Canon Europa nın verdiği fiyat doğrultusunda Erkayalar fiyatını belirliyor,ürünlere garanti parça desteğini Avrupa erkayalara sunmuyor,bunu biliyormuydun.O servise giren tüm ürünlerin arızaları Erkayaların cebinden çıktığını.Ülkemize gümrükten giren mala ödenen vergiden haberin varmı,Sen hayyamın üst katından aydınlardan yada metro fotografçılıktan,yada üst katta bu ürünleri kaçak olarak getiren ve hayyama dağıtan dükkandan git kaçak al malı temizletmeye gelince hizmet bekle, sende dürüst ol sende olsan aynı politikayı güderdin.Bi adamın ekmeğine taş koyulursa o adam baş kaldırır.Ayrıca bedava yapsalar ne olacaktı,sen gene alışverişlerini hayyamdan yapmayacakmısın.?Erkayaların fiyatlarının yüksek olmasının sebeplerini hiç düşünmeden,sırf kendi çıkarın doğrultusunda ucuz olmasını istiyorsun.Amerika;Türkiyenin yılda sattığını adamlar 2 ayda satıyor.Tabiki onun fiyatı ucuz olacak.
Bugün Vatan computer 3000 ad ürün alırken herhangi bir XXXX fotografçı bayi 10 ad bile alamazken aynı toptan fiyat uygulaması doğrumudur.Herkesin bir kotası indirimi vardır değilmi.Şunuda kabul edelim Türkiyenin Avrupadan aldığı fiyat politikasına göre,garanti şartlarına göre,ülkemize gelene kadar üstüne binen vergiye göre Erkayalar da bir fiyat belirlemek zorunda, bende görüyorum kör değilim fiyatlar yüksek Avrupa ve Amerikadan bende 20D aldım Erkayalardan indirimim olduğu halde belkide Avrupa fiyatına alamadım.Ama garantili olsun istedim malım,Kaçak alıp sonra bir problem çıktığında şirkete gidip kedi gibi sokulamam teknik servise.Kendi adıma konuşuyorum burada tabi.Herkes istediği gibi düşünmekte özgür.Bu lafımdanda kimse alınmasın da sonra, kendi adıma konuştuğumu söyledim.Açıklama yaptığım haldede artık alınanda alınsın YARASI OLAN GOCUNUR.
Ben de sizin gördüklerinizi görüyorum,ancak benim gördüklerimi siz görmüyorsunuz,ben bir takım eylemlerin sebeplerini kısmen biliyorum,arada bir böyle paylaşıyorum ama ne kadar inanırsınız ne kadar inanmazsınız o sizin taktirinizdir,Saygı Duyarım.
Saygılarımla..
#e0s' tarafından 04.11.2006 13:59:59 tarihinde düzenlendi.
Sevgili Eos,Erkayalar niçin bize de sana uyguladığı indirim ile makina vermiyor?
Senin kendi üzerinden isteyen arkadaşlara makina alman mümkün mü??
Düşünsenize 1100-1200 ytl'ye 400D+18-55mm harika olur ama.
Tabi Canon'dan mal alan mağazalar bu işe çok bozulurlar orası gerçek.
Madem 16-35 hem 17-40 kadar başarılı değil,hem de 2 katı pahalı,niçin Canon bu makinayı piyasaya sürdü ki??
1mm geniş açı avantajına rağmen 5mm dar açı eksiği var.
O halde bu lensin satışı yok denecek kadar azdır.Gitti AR-GE için ayrılan bütçeden desenize.
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
079430 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Youtube Shorts Videosu Nasıl Yapılır
26 Eki. 2022, 12:55 prodersler
084126 Eki. 2022, 12:56
prodersler -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1207019 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm