Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Canon Eos 30d Test:
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak sizlere daha önce sitemizce yapılacağını duyurduğumuz makina testlerinin ilkini Canon Foto-Video Türkiye Mümessili Erkayalar dan sitemize gönderilen Canon nun EOS 30D modeli başlatmış bulunuyoruz.
Bu testin sitemizde ve Türkiyede bir ilk olmasından dolayı eksikliklerimiz olabilir.Amacımız burada açtığımız bu forum ile bizlere bundan sonraki testlerimizde yön vermeniz ,test ettiğimiz Canon EOS 30D fotoğraf makinası hakkında görüş ve düşüncelerinizi buradan paylaşabilmeniz.
Testi gerçekleştiren arkadaşımız AS (Adnan) ın yaklaşık bir buçuk aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme sizlere sunulmadan önce sitemizde fotoğrafçılık ve ekipmanları konusunda bilgisine güvenebileceğimiz arkadaşlarımızın önerileri doğrultusunda hazırlanmıştır.
Buradan sitemiz adına bu arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.
Canon EOS 30D hakkındaki görüşlerinizi bu topicten ,DSLR / DSLR Like Satın alma rehberinden yapabileceğiniz gibi Test sayfamızda ki "Forumda Canon Eos 30D" başlığı altından da bu topiğe ulaşabilirsiniz.
Canon EOS 30D Test sayfasına giriş için tıklayınız.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Testi hazırlayan: As ( Adnan )
Teste yorum ve görüşleri ile katkıda bulunan arkadaşlarımız:
Dadanagast ( İlker )
Burkay ( Murat )
Ömergin ( Ömer ).
#netfotograf' tarafından 12.10.2006 12:00:43 tarihinde düzenlendi.
canon kameralarin prolar tarafindan ne kadar cok tercih edildigini gosteren iki fotograf koyuyorum.. ikincisinde nikon'a biraz saldiri var..
According to Kodak: At the Athens Olympic Games, accredited professional photographers at the games were using 70% Canon, 30% Nikon.
This picture from the games seems to back those numbers. Showing Canon 43, Nikon 17, Unidentifiable 14, which equates to a Two Brand preferred total of: Canon 73%, Nikon 27%.
...............
Bence 120 bin çalışanlı Canon ve 14 bin çalışanlı Nikon'u karşılaştırmaya bile gerek yok. Bugün Nikon piyasayı Canon'la paylaşıyorsa bu kit olarak verdiği lenslerin kalitesindendir diye düşünüyorum... Niye derseniz canon'un kit lens olarak pro kameralara bile takarak verdiği 18-55'lik lensin nikon'un D50 üzerindeki kit lensi kadar bile kaliteli olmadığı söyleniyor... ki Nikon D70s ve D80 gibi makinelerinin yanında efsane olan lensler veriyor... Bu lenslere takacak bir canon lensin fiyatı neredeyse makinenin body fiyatına yaklaşacak... benim şahsi fikrim canon'un gerçek rakibinin sony olacağı yönünde... sony bu işe girmeye karar verdiyse çok yakında canon bütün piyasa hedeflerini ve fiyatlarını gözden geçirmek zorunda kalacaktır... çünkü herkes bilir ki sony elektronikte girdiği işte bir numara olur, trendi ve teknolojiyi yönlendirir... Bu işte çok derin bilgim yok ama Sony'nin piyasaya DSLR like sınıfından soktuğu bir fotoğraf makinesi alt kademelerdeki DSLR'ları silip süpürdüyse, piyasadaki bütün DSLR üreticilerinin bacaklarının titreme zamanı yaklaşıyor demektir... Şu anda hem nikon'da hem de canon'da kapısının üstünde Manager yazan ufak boylu Japon arkadaşlarımızın gözleri bıldır bıldır dönüyor olmalı... Aynı yatağa girdikleri zalımın adı Sony... Rekabetin sonunda bir taraf çarşafları düzeltirken diğer taraf balkonda purosunu tüttürüp NY Times okuyor olacak... İşte bütün mesele...
Nikon D70s i satıp Canon 30D ile şu L serisi lensleremi geçiş yapsam acep? acaip imrendiriyor beni bu keskin fotoğraflar ne diyorsunuz sayın arkadaşlar.
phaon, ne alakasi var hocam..
canon'un 18-55'i cok da fena bir lens degil aslinda ama kotu digerleriyle karsilastirildiginda.. pro makine diyorsun da, sadece 400d ve 30d ile kit yapip satiyor.. 5d ile 24-105 L lensi kit olarak satiliyor.. (ve ilginctir, 650-700 pound'luk lens 24-105, 5d ile kit olarak alininca, 450 pound'a geliyor..)
burada mesela 30d'yi alan insanlar aslinda 17-85 ile kit seklinde aliyor.. 17-85'in fiyati sadece 300 pound'a geliyor.. nikon'un 18-135mm lensi d80 ile 200 pound'a falan geliyor piyasada..
300'e 200 ama deger bir yerde..
..nikon'u hic kucumseme bence.. nikon bu iste kolay kolay silinmez..
sony konusunda haklisin.. uc devden biri artik.. ama hala daha canon ve nikon'un gerisinde..
gelecekteki planlari nikon'un onune gecmek ve canon'la basbasa kalabilmek..
Sn dadanagast ben de onu diyorum zaten
Canon 30D + 18-55 lens : $1,249
'' + 17-85 lens : $1,679
Nikon D80 + 18-135 lens : $1,299
Nikon D80 + 18-200 lens : $1,359
Valla lens kaliteleri açısından benim bi fikrim var ama sizin yanınızda bu konuda konuşmak düşmez
Haksızmıyım Sn dadanagast?
karşılaştırma tekniğim yanlış mı yoksa...
"Valla lens kaliteleri açısından benim bi fikrim var ama sizin yanınızda bu konuda konuşmak düşmez"
phaon, soyle hocam, sanki ben kimim ki..
phaon, burada 30d ile 17-85 lensi 1000 pound.. d80 ile 18-200 vr da ayni..
(hatta her ikisi de 1050 pound gibi tutuyorlar..)
30d'nin bir ust klas makine oldugunu dusununce, durumlar esitleniyor..
....
chopsuey, al hocam.. daha yeni aldin d70'i, simdiden makineyi degistirmek istiyorsun.. d80 de olabilir mi peki?.. hani demistim diyecegim ama sen nasil olsa biliyorsun..
peki hangi lensleri alacaksin 30d alirsan?..
ilker canon 5d ile bırakta 24-105 i versin artık.o sensörün önüne başka hangi lensi takıp satacak.satsada kim kullanacak.
yaw anasını satayım bi ben alamadım bu 5d yi. bi turlu nasip olmadı gitti.. araya bir yıgın mesele girdi durdu. adnan abi sen 5d testini ne zaman yapacaksın? tarih yakın mı ve bu test olayı kesin mi? ayrıcaa 5d testini 30d deki kullandıgın lenslerle mi yapacaksın?
5D testini için birde şu meşhur 17-40 olmazsa olmaz.
Adnan abi 400D testine rica etsem bir lens isteyebiliyormusun yoksa onlar sana sormadan mı gönderiyorlar?
Benim gönlümde,performansını çok merak ettiğim 16-35mm var.
Birde şu 105mm prime olan.Bunu ise portre çekimlerde nasıl bir kaliteyi yakalayabilir onu görmek için,ilk lesni de geniş açıda verebileceklerini görebilmek için istiyorum.
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
079430 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Youtube Shorts Videosu Nasıl Yapılır
26 Eki. 2022, 12:55 prodersler
084126 Eki. 2022, 12:56
prodersler -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1207019 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm