Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Canon Eos 30d Test:
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak sizlere daha önce sitemizce yapılacağını duyurduğumuz makina testlerinin ilkini Canon Foto-Video Türkiye Mümessili Erkayalar dan sitemize gönderilen Canon nun EOS 30D modeli başlatmış bulunuyoruz.
Bu testin sitemizde ve Türkiyede bir ilk olmasından dolayı eksikliklerimiz olabilir.Amacımız burada açtığımız bu forum ile bizlere bundan sonraki testlerimizde yön vermeniz ,test ettiğimiz Canon EOS 30D fotoğraf makinası hakkında görüş ve düşüncelerinizi buradan paylaşabilmeniz.
Testi gerçekleştiren arkadaşımız AS (Adnan) ın yaklaşık bir buçuk aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme sizlere sunulmadan önce sitemizde fotoğrafçılık ve ekipmanları konusunda bilgisine güvenebileceğimiz arkadaşlarımızın önerileri doğrultusunda hazırlanmıştır.
Buradan sitemiz adına bu arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.
Canon EOS 30D hakkındaki görüşlerinizi bu topicten ,DSLR / DSLR Like Satın alma rehberinden yapabileceğiniz gibi Test sayfamızda ki "Forumda Canon Eos 30D" başlığı altından da bu topiğe ulaşabilirsiniz.
Canon EOS 30D Test sayfasına giriş için tıklayınız.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Testi hazırlayan: As ( Adnan )
Teste yorum ve görüşleri ile katkıda bulunan arkadaşlarımız:
Dadanagast ( İlker )
Burkay ( Murat )
Ömergin ( Ömer ).
#netfotograf' tarafından 12.10.2006 12:00:43 tarihinde düzenlendi.
Kıvanç ben ne diyeyim şimdi sana. En iyisi fotoğraflar konuşsun.
Kıvanç valla ben onlara demiştim Kıvanç gelirse görürsünüz gününüzü diye ama dinlemediler işte.
ahan da akillara zarar yuce insan geldi.. kivanc gercekten gantry'nin d200 almasinin sebebi objektif kapagi mi? (konuyu gantry'e yonelteyim de ben kurtulayim.. ) ama gantry, d200'u kapagi icin bile alsa yine de bu bizlere kapak olacak..
bu arada tamron kiz kurusu degil, manken gibi.. [>
30d ile kullandığınız 17-85 lens gerçekten super işler çıkartmış....
Adnan abi benim çektiğim hilton'u çektiğine emin misin??
Çünkü benim çekimimde hilton deterjan ile yıkanmış gibi.Senikisi ile elde çitilenmiş gibi rengi atmış
Sana saece ve sadece şu kısımda üstünlük sağladığını söyleyebilirim fotoğraf adına.O da arkada kalan dağlar'a baktığında 30D o bölgeyi de net çıkarmış.Ama amma şunu unutmayalım ki evdeki hesap çarşıya uymamış Adnan abi.
Hani usta portre fotoğrafçıları arka planı ön plandan ayırıp,asıl konunun dikkati üzerine çekmesi sağlanır ya işte bendeki de o hesap.
Canım İzmir'imin ön plana çıkmasını sağlamaya çalıştım.
Benim çekimim Canon'un ancak şu 16-35mm lensi ile sağlanabilir.İlker'de o lensin ne kalitede olduğunu çok iyi bilir.Ama o lens ile bile çekimden sonra PS'de müdahale gerekir ki bu keskinliğe ve detay'a yaklaşabilsin.
Kullanılacak makine de 5D olmalı ve iso 50'de çekim yapılmalı.
Dadanagast bu topiğin ana konusun dağıtmamak için fazla tefferuata girmeden kısaca şunu şöyleyeyim, o yazılım 20D için optimize edilmiş bir yazılım.
İlker zorla mı söyleteceksin.
Ahanda fotoğraflar burda ,R1 orda 30D burda Kıvanç ta hemen üstte.Kıvanç geldi ortalığı tozu dumana kattı ben ne diyeyim.Kıvanç a göre R1 ile 30D ye ait tüm dünyada bilinen hipotezler çürüdü. Bunlara senin tamronu da eklemeyi unutmayalım.
kobra eger ki eski surumuyle yapilmis bir test ise olabilir diyecegim.. dpp durmadan upgrade ediliyor.. her makine icin optimize olmasi tabii ki onemli ama 30d icin optimize olmasi sorun degil ki..
bu arada asil bu konu test ile ilgili, konu ile ilgili kobra.. biz burada cene caliyorduk, sen onemli bir konuya girdin..
........
adnan, soylemen lazim, catlarim abi.. hem neden artik makineleri karsilastirmiyorsun ki? karsilastir tabii ki.. asil senin karsilastirman gerekir.. sensin makineleri deneyen..
dpreview'de phil su makine daha iyi falan demiyor mu? diyor.. sen de de ki sonucta bilelim..
30d ile r1 zaten pek karsilastirilacak makineler de degiller..
(ve senin neden cekindigini anliyorum.. sonucta burasi kucuk bir site ve testler acisindan hos olmayabilir.. ama sonucta canon'un 30d'sinden konusuyoruz burada.. bu makine zaten tutan bir makine.. ve isin asli, sen r1 desen bile ben yine de gider 30d alirdim, cunku dslr baska kompact baska.. )
Adnan abi test'in daha anlaşılır olması için kıyaslama yapmak ve senin kişisel fikirlerini öğrenmek bizi mutlu edecektir.Ayrıca da faydalı olacaktır.Çünkü senin tarafsızlığına inanıyoruz ve gerçek bir değerlendirme olacağına şüphemiz yok.
Aslında optimizasyondan kastım o yüzeysel ayarlar değil daha temelde yazılım yaratılırken ki hedefi kastettim, (bunu da biraz daha açmam gerekiyor farkındayım ama şimdilik bu kadarla kalsın) bir de unutmadan farklılık göstermelerindeki unsurlardan biri 30D'nin görece daha keskin olması üretim aşamasındaki tercih dolayısıyla, bilirsin noise ve keskinlik birbirlerini çok severler biri gitti mi diğeride peşine takılır.Neyse, burada uzun uzun yazmaktansa aşağıda yazılmışı var diyor ve linki veriyorum ilgini çekerse bir göz at.
http://www.digit.no/wip4/test_diverse.epl?id=102910
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
079430 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Youtube Shorts Videosu Nasıl Yapılır
26 Eki. 2022, 12:55 prodersler
084126 Eki. 2022, 12:56
prodersler -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1207019 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm