Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Canon Eos 30d Test:
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak sizlere daha önce sitemizce yapılacağını duyurduğumuz makina testlerinin ilkini Canon Foto-Video Türkiye Mümessili Erkayalar dan sitemize gönderilen Canon nun EOS 30D modeli başlatmış bulunuyoruz.
Bu testin sitemizde ve Türkiyede bir ilk olmasından dolayı eksikliklerimiz olabilir.Amacımız burada açtığımız bu forum ile bizlere bundan sonraki testlerimizde yön vermeniz ,test ettiğimiz Canon EOS 30D fotoğraf makinası hakkında görüş ve düşüncelerinizi buradan paylaşabilmeniz.
Testi gerçekleştiren arkadaşımız AS (Adnan) ın yaklaşık bir buçuk aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme sizlere sunulmadan önce sitemizde fotoğrafçılık ve ekipmanları konusunda bilgisine güvenebileceğimiz arkadaşlarımızın önerileri doğrultusunda hazırlanmıştır.
Buradan sitemiz adına bu arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.
Canon EOS 30D hakkındaki görüşlerinizi bu topicten ,DSLR / DSLR Like Satın alma rehberinden yapabileceğiniz gibi Test sayfamızda ki "Forumda Canon Eos 30D" başlığı altından da bu topiğe ulaşabilirsiniz.
Canon EOS 30D Test sayfasına giriş için tıklayınız.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Testi hazırlayan: As ( Adnan )
Teste yorum ve görüşleri ile katkıda bulunan arkadaşlarımız:
Dadanagast ( İlker )
Burkay ( Murat )
Ömergin ( Ömer ).
#netfotograf' tarafından 12.10.2006 12:00:43 tarihinde düzenlendi.
kobra yaziyi okudum demin.. gercekten canon'un bir hardware degisimine gitmis olmasi muhtemel gibi.. neden olmasin ki.. cunku maliyetlerden kismalari gerekiyor ki 30d'yi satabilsinler, ayni sensorun kullanildigini nereden bilecegiz ki?.. 20d ilk ciktiginda 1200 pound gibiydi, ama simdi 30d, 700 pound'da cikti.. mutlaka ki aralarinda farklar olacaktir.. tabii ki maliyetleri de dusuyor sensorlerin ama bu kadar olmasi da normal mi?..
tabii ki bilmeden konusuyorum su anda.. peki canon aa filtresine kadar ayni diyormus, neden fark olsun, aklim almiyor benim de.. ayni sensor..sacma dogrusu.. birseyi mi unutuyorum?..
30d bir standard modunda daha keskin ama sonucta bunu ekstaradan sharpening uygulayarak basariyor.. 20d ile ayni miktarda sharpening uygulayarak ayni sonuc alinir, testte de soylenmis, 20d'nin standard'i 0'da..
.......
bu arada bu buyuk bir olay da degil sonucta.. cunku her ikisinin de noise performanslari inanilmaz derecede iyi.. 30d'nin bircok artisi var 20d'ye gore.. ve neredeyse yari fiyatina cikti piyasaya.. (burasi icin konusuyorum..)
bir ornek verecegim, mesela sony'nin hc1 ve hc3 camcorder'lari var.. hc3 daha yeni bir model.. hc1 artik bitti mesela.. hc3'nin de artilari var.. ama yine de IQ konusunda hc1 daha iyiydi..
bu da ona benziyor gibi sanki.. artik herkes hc3'yi seciyor, cunku fiyati cok daha ucuz ve performanslari arasinda cok cok az farklilik var..
20d ile 30d de boyle ise, cok da farketmeyecek sonucta..
ama sinir bozucu bir surum, orasini inkar edemem..
ben biraz arastiracagim bu konuyu..
İlker sen bu konuyu biraz araştır bakalım.Furkan da konudan haberdar olduğunda sanırım bir şeyler söyler.
Kıvanç karşılaştırma konusunda söyliyeceğimiz şeyler dslr türü bir makinada kullanılan lenslerin çeşitliliğinden dolayı hep havada kalacak.30d nin body fiyatı sen de biliyorsunki R1 den fazla.Test te kullandığımız 24-105 lensin fiyatı da R1 den fazla.Test te kullandığımız diğer lens 17-85 in fiyatıda R1 e yakın.30D 17-85 ile R1 e yakın performans sunarken 24-105 ile daha fazla performans gösteriyor.Bu seferde bu konfigürasyon ile R1 arasındaki fiyat makası çok açılıyor.Bu durumda nasıl kıyaslama yapılır ki.
Dslr nin uzun vadede kullanım avantajları fazla iken bu fazlalığı yeni lenslerle elde ediyor.Ve bunlarda hep extra maliyet demek.30D yi 18-55 kit lens ile kullanırsan R1 lens kalitesinden dolayı daha iyi,30D yi 24-105 lens le kullanırsan 30D R1 den daha iyi.Her iki makinada aynı kategoride olsa ve kalite,fiyat olarak benzer özellik gösteren lenslerle kıyaslansa ona tamam derim.
Ama bu şartlarda bu makineleri kıyaslamak pek doğru olmayacak.
tamam adnan bakacagim..
..
adnan peki 30d ile 17-50 olsa ne olur r1'e?.. zaten soyledim, r1 ile 30d gibi bir dslr'i karsilastirmak dogru degil.. biliyorsun daha once arastirma yapmistik r1 testi konusunda; 17-85'in performansinin r1'in lensine cok benzer oldugunu gormustuk.. acaba neredeydi o site..
ama biraz daha kaliteli bir lensle 30d ucacaktir.. iste avantajlari da o noktada basliyor zaten..
ve herseyden onemlisi 30d bir dslr..
Adnan abi sana birşey soracağım.Şimdi bu 17-85mm lens aslında çok titremeye müsait değil kullandığı açı aralığından dolayı.Peki bu lens IS özelliği taşıdığı için fiyatı bir miktar daha yükseliyor dersem sanırım yanlış olmaz.Peki bu lense bütçesi yetmeyenler için IS'siz modeli üretilse fiyatı yüzde 50 yada en azından üçte bir oranında düşer.Sence niye bu tür bir uygulama yapmıyor olabilir Canon?
Adnan abi 17-85mm sana göre portre fotoğrafçılığı için uygun mu ve 24-105mm L olan?
Prime lensler'e gerek bırakmayacak kadar.Yoksa prime'ın ne derece kaliteli olduğunu hepimiz biliyoruz.
Birde şu var.Mesela piyasaya yeni sürülen 400D'nin testini yapsan ve bu elindeki lensler kalsa da aynı yerleri 30D yerine 400D ile çeksen,fotoğraf kalitesi açısından sence fark olur mu dersin?
evet ilkeri yine dslr overken ve r1 e laf atarken yakaladım yine. ilker nedir su alıp veremedigin r1 le? yoksa sana bu kadar cektiren makinadan intikam alma niyetinde misin?
Bülent İlker o Tamronu niye aldı sanıyorsun.
Kıvanç IS ,AS,VR gibi titreşim önleme sistemlerini aslında prıme lar hariç her lense koymak lazım.Evet 17-85 IS sinden dolayı biraz pahalı ama bence IS için değer.
Portre fotoğrafçılığı için 17-85 ile yaptığım örnek çekim bir önceki sayfada var.Gerçi sokak ortamında ve normal gün ışığında yapılmasından dolayı o fotoğraf senin beklentilerini karşılıyormu bilmiyorum ama bu lens stüdyo ortamında yani kontrollü ışıkta herhalde daha iyi performans verir.
Bir önceki sayfada yer alan sokak portresine daha sonra bir kaç örnek daha ekliyeceğim.Onlara da sonra bakarsın.
Kıvanç diğer konuda ise sırada 400D ve 5D var.Bu makinalarıda muhtemelen aynı lenslerle test edeceğiz.Belki bir iki farklı lens ilaveside olabilir.
Adnan abi önceki sayfada çekim yaptığın amca fotoğrafına yorum yazmıştım ve ben o fotoğrafı hem standart olarak hemde filtre ile beğendim.
Abi lense yatırım yapmak çok akıllıca ve 30D ile tek lens alınacağına yada 2 lens,400D alıp,yine 30D ile alınacak lenslerin aynısı alınır ve extradan aradaki body farkına bir veya 2 adet lens daha alınır.Senin izlenimlerine göre 30D'nin 400D'den üstün kısımları olan magnezyum gövde,yada her bir renk için ayrı histogram ve sayamadığım diğer fazladan özelikleri sana günlük kullanımda ne kazandırdı??
Yani şimdiye kadar 30D ile binlerce çekim yaptın.Bu süre zarfında elindeki body 400D olsaydı,sen yine aynı sonuçları muhakkak alacaktın.Peki 30D sana günlük kullanımda ne kattı bu artılarından...
İlker 17-50 dediğin lens diye senin aldığın Tamronumu kastediyorsun.
Kıvanç body kalitesi çok önemli.Makina ele daha iyi oturduğu gibi ayrıca çarpma ve darbelere karşı daha dayanıklı.Benim nazarımda 30D ile 400D (400D yi elime almadığım için 350D yi düşünerek konuşuyorum) arasındaki fiyat farkına ve D80 ile D200 arasındaki fiyat farkına baktığımda ben ilave artı özellikler dışında body kalitesi için bile bu farkların verilebileceğini düşünüyorum.Tabi burada darbelere karşı dayanıklılık olarak makinayı taşıma sırasında olabilecek çarpmaları kastediyorum.
Mesala İlker zamanında 350D yerine 20D alsaydı şimdi makinesini değiştirmeyi düşünmezdi herhalde.
Adnan abi 20D'de 1.8 inch lik ufak bir lcd ekran var.Bu bile beni o makinadan soğutuyor.Sen git o kadar para say,sonrada küçücük ekrana mahkum ol.İlker bana kalirsa 40D'yi bekleyecek.
Adnan abi 30D'nin yenisi ne zaman çıkacak,senin bir fikrin var mı bu konuda?
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
079430 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Youtube Shorts Videosu Nasıl Yapılır
26 Eki. 2022, 12:55 prodersler
084126 Eki. 2022, 12:56
prodersler -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1207019 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm