netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Canon Eos 30d Test:

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak sizlere daha önce sitemizce yapılacağını duyurduğumuz makina testlerinin ilkini Canon Foto-Video Türkiye Mümessili Erkayalar dan sitemize gönderilen Canon nun EOS 30D modeli başlatmış bulunuyoruz.

Bu testin sitemizde ve Türkiyede bir ilk olmasından dolayı eksikliklerimiz olabilir.Amacımız burada açtığımız bu forum ile bizlere bundan sonraki testlerimizde yön vermeniz ,test ettiğimiz Canon EOS 30D fotoğraf makinası hakkında görüş ve düşüncelerinizi buradan paylaşabilmeniz.

Testi gerçekleştiren arkadaşımız AS (Adnan) ın yaklaşık bir buçuk aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme sizlere sunulmadan önce sitemizde fotoğrafçılık ve ekipmanları konusunda bilgisine güvenebileceğimiz arkadaşlarımızın önerileri doğrultusunda hazırlanmıştır.

Buradan sitemiz adına bu arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Canon EOS 30D hakkındaki görüşlerinizi bu topicten ,DSLR / DSLR Like Satın alma rehberinden yapabileceğiniz gibi Test sayfamızda ki "Forumda Canon Eos 30D" başlığı altından da bu topiğe ulaşabilirsiniz.

Canon EOS 30D Test sayfasına giriş için tıklayınız.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Testi hazırlayan: As ( Adnan )

Teste yorum ve görüşleri ile katkıda bulunan arkadaşlarımız:

Dadanagast ( İlker )
Burkay ( Murat )
Ömergin ( Ömer ).

#netfotograf' tarafından 12.10.2006 12:00:43 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ekim 2006, 01:47 - İp: 81.***.**0.119
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Bu arada bir önceki sayfada yüklediğim foto balım ın gece çekim fotoğrafındaki netliğin IS nin marifeti olmasından dolayı tekrar yükledim.Normalde gece çekimlerinde titreme sorunu bir çok fotoğrafın kullanılamamasına sebeb oluyor.Daha sonra yine gece elde tripotsuz yapılmış çekimler yüklediğimde IS nin ne kadar işe yaradığı açıkça görülecektir.

Canon EOS 30D
17-85 IS USM Lens

#as' tarafyndan 02.11.2006 21:54:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 2 Kasım 2006, 21:48 - İp: 81.***.**4.199
as
as (Üye)

İlkerin ne yapacağı belli olmaz elindeki makinayı sana satabilse idi yeni makina alırdı ama sende oyuncak falan dedin oda satma konusunu kapattı.

40D için söylentiler ve beklentiler var ama bunun için en doğru bilgiyi sanırım e0s (furkan) verecektir.

Tarih: 2 Kasım 2006, 21:52 - İp: 81.***.**4.199
phaon
phaon (üye)
Yurtdışı / Amatör

Bundan sonra mesajlarıma hükümsüzdür bulan belediyeye haber versin yazıcam, demek buraya yazmışım... Tamam Sn. dadanagast o sayfayı inceliycem

Tarih: 2 Kasım 2006, 22:04 - İp: 84.***.**2.142
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

şimdi geldim.hemen söyliyelim kıvanc foton yamuk.yoksa denizmi yamuktu.
deterjanın isminide verde adnan abide kullansın
evet ya lens kapağını bir kaybettim bütün fotoğraflarda noiz çıkmaya başladı bende bari d200 alim dedim.ben topiclerde makina dilenecek yaşı gectimde bu lafın üzerine d200 almak şart oldu yoksa topa tutarlar beni bunlar.

Tarih: 2 Kasım 2006, 23:01 - İp: 88.***.**0.23
phaon
phaon (üye)
Yurtdışı / Amatör

Ya millet bakın ne diyecem.
Bu forumun emotionları çok feminen, valla duygularımı ifade etmeye korkuyorum birisi yanlış anlar diye
Şöyle biraz sert bişeyler yok mu ortaya...

Tarih: 3 Kasım 2006, 00:54 - İp: 84.***.**2.142
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

phaon iyi bulmussun o smiley'i..
haklisin, ozellikle , [>:D

Tarih: 3 Kasım 2006, 03:33 - İp: 86.***.**0.120
as
as (Üye)

Gantry D200 ü alamazsan yandın.Kıvanç o fz30 u sana denize attırır,hele o makinayla İlker in karşısına hiç çıkma.

Tarih: 3 Kasım 2006, 09:08 - İp: 85.***.**6.124
as
as (Üye)

Arkadaşlar bu fotoğraf hareket halindeki bir vapurdan çekildiği için fotoğraf ta biraz titreme ve bundan kaynaklı flu luk oldu.Ancak denize düşen renklerin güzelliğini görebilmeniz için yinede yükledim.

Canon EOS 30D

17-85 IS USM.
F5/6
0.6sn
ISO 800
44mm.

Tarih: 3 Kasım 2006, 09:24 - İp: 85.***.**6.124
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Tüm arkadaşlar,Adnan abi ve İlker merhaba..

Yazışmaları elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum ve öncelikle R1 30D konusunda yapı farkından dolayı kıyaslamanın yanlış olduğu konusundayım,Biri SLR diğer çok iyi SLR-like.R1 in kategorisinde çok iyi olduğunu giriş seviyesi SLR makinelerde iyi lens olmadığı taktirde R1 in daha iyi sonuçlar verebildiğini biliyorum,ancak bu R1 i SLR yapmaz. Maliyet farkları olması çok normal sebepleri aslında yazmaya gerek yok,bu topiğe takılan herkes biliyor.30D nin 100.000 vuruşlu
perdesi sadece 200€.Magnezyum kasası vs.vs.

20D 30D olayına gelince dikkat ederseniz her yeni model çıktığında eski yerine geldiği ürünün fiyatına satılıyor ancak üst özelliklere sahip.20D Türkiye de 1699€ idi 17-85 kit lensi ile 2299€ idi.30D Body 1699€ 17-85 ile 2299 €.30D çıkınca 20D Amerikada 999$ a satılmaya başlamıştı ki,30D body fiyatıda çok farklı değildi 1139$ dı.Fiyatları düşüren bence Firmaların rekabette oluşu.Ben şunu düşünüyorum eğer bu sektörde rekabet doğmasa Canon Nİkon hala aynı havada takılırdı Fiyat konusunda.Sonuçta bu firmalar kar amacı güdüyorlar.Ve tabi aynı zaman da maliyetlerde düşüyor.Zaten 30D çıktığında 20D de bugüne uyarlanması gerektiği farkedildi yani bence yeni bir model değil,makyaj.Spot ölçüm,picture style vs.vs. bence en önemlisi perde gücünün artırılmış olması.Yani kısacası 20D zaten çok iyiydi,30D onun mirasına kondu.Harcamamış bir babanın oğlunun babasının mirasına konup,babasından daha çok haracayarak daha iyi hayat sürmesi gibi birşey bu.

Bu konuyla ilgili açık ve net kısaca şunu söyleyeyim, ilkerin dediği gibi 20D 1200£ satıldığı dönem belki 900£ dada satılabilirdi ancak Rekabet yok alternatif yoksa Canon o fiyattan sunmuştur piyasaya,Ne zaman ki piyasa alevlendi,Fiyat rekabeti doğru, o zaman düştü fiyat.Yani belkide maliyetler önceden düşmüştü ama bu gün yansıtıldı bunu kim bilebilirki bence kimse şaşırmasın.piyasa büyüdükçe rekabet artıkça bu kullanıcıya yarayacaktır.

Sonda söylenmesi gereken söz başta söylenmemeli değilmi hepimiz böyle yaşarız hayatımızı,Herşeyi yerinde uygun olduğunda söylemek lazım.Bu söylediklerim konusunda da Rica ediyorum Aklı başında insanlardan Bunu Erkayalar ile ilişkilndirmesin,Canon un neden böyle yaptığı konusunda fikrimi düşüncemi belirttim böyledir demiyorum,sonuçta Erkayalar Canon ürünlerinin ithalatını ve Türkiye temsilciliğini yapıyor,Kendi üretip üretime göre fiyat politikası düzenlemiyor.Canon dan aldığı fiyata göre belirliyor.Bu gün yeni bir ürün çıktığında onu X+5€ ya almışsa o ürün son döneminde X+2€ ya alınabiliyor.Sonuçta ilk döneminde bir ürünü Erkayalarda pahalı alıyor,son döneminde de ucuz alabiliyor, ve ona göre indirimler doğuyor.Erkayalarda Lokomotifin bir parçası başı değil.Fiyat politikaları konusunda ben fikrimi belirttim diye kimse yanlış anlayıp söylediklerimi Erkayalar ile ilişkilendirmesin lütfen.

Geçte olsa topiği takip ediyorum,Elimden geldiğince sorulara yanıt vermeye çalışacağım.

Saygılarımla.

Tarih: 3 Kasım 2006, 13:21 - İp: 85.***.**3.100
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

furkan haklisin, fiyatlarin dusmus olmasi ve rekabet ortami cok onemli bir etken..

adnan, ben gecen gun aslinda 30d'nin noise durumunu arastirmistim, ama yazamadim..
neyse ki suphe edilecek birsey yokmus.. dpreview'deki forumda da benzer konular tartisilmis daha once.. soylenenlere gore, ilk cikan 30d'lerde noise problemi varmis, ama hemen 2 ay sonrasinda cikan modellerde sorun yokmus.. 30d'nin yuksek iso performansi 5d'ye kafa tutacak kadar iyi dogrusu..
forum linkleri asagida veriyorum;

http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1019&message=20559426&q=30d+noise&qf=m

http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1019&message=20381463&q=30d+noise&qf=m

http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1019&message=20282550&q=30d+noise&qf=m

(ozur dilerim direk link seklinde veremedim, iki saat copy-paste yapmamak icin.. )

Tarih: 3 Kasım 2006, 19:11 - İp: 86.***.**0.120