netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Canon Eos 30d Test:

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak sizlere daha önce sitemizce yapılacağını duyurduğumuz makina testlerinin ilkini Canon Foto-Video Türkiye Mümessili Erkayalar dan sitemize gönderilen Canon nun EOS 30D modeli başlatmış bulunuyoruz.

Bu testin sitemizde ve Türkiyede bir ilk olmasından dolayı eksikliklerimiz olabilir.Amacımız burada açtığımız bu forum ile bizlere bundan sonraki testlerimizde yön vermeniz ,test ettiğimiz Canon EOS 30D fotoğraf makinası hakkında görüş ve düşüncelerinizi buradan paylaşabilmeniz.

Testi gerçekleştiren arkadaşımız AS (Adnan) ın yaklaşık bir buçuk aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme sizlere sunulmadan önce sitemizde fotoğrafçılık ve ekipmanları konusunda bilgisine güvenebileceğimiz arkadaşlarımızın önerileri doğrultusunda hazırlanmıştır.

Buradan sitemiz adına bu arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Canon EOS 30D hakkındaki görüşlerinizi bu topicten ,DSLR / DSLR Like Satın alma rehberinden yapabileceğiniz gibi Test sayfamızda ki "Forumda Canon Eos 30D" başlığı altından da bu topiğe ulaşabilirsiniz.

Canon EOS 30D Test sayfasına giriş için tıklayınız.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Testi hazırlayan: As ( Adnan )

Teste yorum ve görüşleri ile katkıda bulunan arkadaşlarımız:

Dadanagast ( İlker )
Burkay ( Murat )
Ömergin ( Ömer ).

#netfotograf' tarafından 12.10.2006 12:00:43 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ekim 2006, 01:47 - İp: 81.***.**0.119
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar bu da aynı fotoğrafın P/S ta farklı filtreler uygulamak sureti ile bir takım işlemlerden geçirilmiş hali.

Tarih: 1 Kasım 2006, 22:38 - İp: 81.***.**1.18
behri
behri (üye)
İstanbul / Amatör

Adnan gözüne kuvvet,
Peşpeşe uçan martılar da çok iyi, Hacı Mehmet Amcada; Hem netlik hem renkler. (Hacı Mehmet Amca ilk foto.da daha hoş bence. Diğeri teknik olarak iyi belki ama konsepte uymamış gibi geldi bana. Nurani ,Piri fani imajı örtmüş demek istedim. )

Eline sağlık

Tarih: 1 Kasım 2006, 23:56 - İp: 81.***.**4.217
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

20D ve 30D'nin iso performans karşılaştırması, meraklısına.
Kaynak:Digit.no

Tarih: 2 Kasım 2006, 05:35 - İp: 85.***.**4.100
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kobra dpp'de neden 30d daha kotu sonuclar vermis oyle?..
...
gantry seninle yaristigim falan yok hocam.. takiliyorum iste..
eger ki alacaksan d200 al.. ki geldigimde kullanabileyim..

....
adnan fotograflar gercekten cok iyiler..
peki hadi bakalim sana bir soru.. r1 mi 30d mi daha iyi cekiyor?..

Tarih: 2 Kasım 2006, 13:16 - İp: 86.***.**0.120
phaon
phaon (üye)
Yurtdışı / Amatör

Evet bence de Sn. dadanagast'ın sorusu çok önemli...
Hatta genişletiyorum R1-30D-D80???
Fiyatları gözardı edelim, ISO'nun hakkını verme, renkler ve keskinlik... Bence renkler konusunda R1 : doygun; 30D ortalama; D80 zayıf... ISO'yu bilmiyorum... Keskinlik R1 emin değilim; 30D gördüklerimden iyi gibi; D80 gördüklerimden oldukça iyi gibi

Tarih: 2 Kasım 2006, 14:35 - İp: 217.***.**4.103
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

phaon, a100 mu 400d mi konusunun 16.ci sayfasinda uzunca bir yazi yazdim, istersen sen de bir oku..

Tarih: 2 Kasım 2006, 14:37 - İp: 86.***.**0.120
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

ilker nebiçim bir soru öyle o buyrun cenaze namazına.
adnan abi martılar olayı bitirmiş ve mehmet amcanın renkleri hoş duruyor.

Tarih: 2 Kasım 2006, 15:59 - İp: 88.***.**0.23
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Var ya buradan hakkımda kötü konuşan tüm ZEBANİLER'E sesleniyorum.Fujim ile yeri göğü inletirim bak ona göre.

Kızdırmayın beni,ne o öyle çin işi Leica ile ortalıkta gezinmekle olmuyor ona göre

Yada son mohikan Tamron ile...

Madem Canon kullanacaktın niye kız kurusu bir lens ile çekim yapıyorsun??

O lens evde kalmış,iş çıkmaz ondan

Bakın Adnan abi ne güzel söylemiş,Kıvanç her an .... dondan çıkabilir gibi hoş bir benzetme ile yüce insan,akıllara zarar mahlukat Kıvanç'ı atıfta bulunmuş kendince

Adnan abi fotoğraf ekleyeceğim de imageshack.us'un bir türlü fotoğrafı yüklememesi canımı sıktı.Tekrar deneyeceğim,başarınca buraya yüklerim.

Birde İlker'in üzülmesinden korkuyorum.30D ile bildiği yada tahmin ettiği tüm hipotezler çürüyecek diye.

İLKER sana tek birşey söyliyeceğim;

Sen D2Xs al gel birde beni babamdan al.

Serkant sen de D200 al,sonrasını alınca söylerim.Şimdi senin D200 alma şansın az da olsa var,büyük konuşmamak lazım şimdi İlker'e konuştuğum gibi.

Ama senden intikamımı almadım daha,onunda sırası gelecek.

Serkant sen Panasonic'in lens kapağını bulamadığın için mi D200 alıyorsun??

Yani İnşallah D200 alır ve kapağı kaybedersen,1Ds Mark 2 mi alacaksın??

İyi bare,Serkant'ı da aradan çıkardık.Kaldı telde bir kuş

Adnan abi'nin fotoğrafında mekanın içinde büfe var.Ben ömrümde hiç ne gördüm ne duydum UÇAK'DA BÜFE olduğunu

Ava giderken avlanmak diye ben buna derim işte.

Adnan abi sen ne düşünüyorsun tüm bu konular hakkında?

Bu Aydın'da çektiğin amcanın hem standart hem de filtre uygulamalı çekimlerini pek beğendim.17-85mm ile mi?

Tarih: 2 Kasım 2006, 16:23 - İp: 85.***.**0.171
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Adnan abi üzgünüm ama 30D'ye dünyalar parası vermeye gerek yok çünkü ondan daha iyi fotoğraf çekmek için sadece 9500 gerekli ve birde başarılı bir fotoğrafçı.

Tarih: 2 Kasım 2006, 16:36 - İp: 85.***.**0.171
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Selam arkadaşlar.

İlker makinalar arasında artık karşılaştırma yapmıyorum.Zaten sen hangisinin daha iyi olduğunu çok iyi biliyorsun.

Ama noise konusunda 30D nin R1 den daha iyi sonuçlar verdiğini söylemem lazım.Çünkü burada işin içine objektif faktörü girmiyor.
Zaten fotoğraf kalitesi yönünden karşılaştırma yapmamamın da sebebi test te kullandığımız objektiflerin kalite farklılığı.Bunun çekilen fotoğrafa etkisi çok fazla.

Sitedeki İzmirli arkadaşların çok iyi bildiği bir yer olan Kemeraltının girişindeki Foto balımın gece çekilmiş bir fotoğrafı.

Canon EOS 30D

Lens 17-85 IS USM

F/5.6
24mm.
1/10sn.
ISO 200

Tarih: 2 Kasım 2006, 16:54 - İp: 81.***.**4.199