Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Canon Eos 30d Test:
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak sizlere daha önce sitemizce yapılacağını duyurduğumuz makina testlerinin ilkini Canon Foto-Video Türkiye Mümessili Erkayalar dan sitemize gönderilen Canon nun EOS 30D modeli başlatmış bulunuyoruz.
Bu testin sitemizde ve Türkiyede bir ilk olmasından dolayı eksikliklerimiz olabilir.Amacımız burada açtığımız bu forum ile bizlere bundan sonraki testlerimizde yön vermeniz ,test ettiğimiz Canon EOS 30D fotoğraf makinası hakkında görüş ve düşüncelerinizi buradan paylaşabilmeniz.
Testi gerçekleştiren arkadaşımız AS (Adnan) ın yaklaşık bir buçuk aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme sizlere sunulmadan önce sitemizde fotoğrafçılık ve ekipmanları konusunda bilgisine güvenebileceğimiz arkadaşlarımızın önerileri doğrultusunda hazırlanmıştır.
Buradan sitemiz adına bu arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.
Canon EOS 30D hakkındaki görüşlerinizi bu topicten ,DSLR / DSLR Like Satın alma rehberinden yapabileceğiniz gibi Test sayfamızda ki "Forumda Canon Eos 30D" başlığı altından da bu topiğe ulaşabilirsiniz.
Canon EOS 30D Test sayfasına giriş için tıklayınız.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Testi hazırlayan: As ( Adnan )
Teste yorum ve görüşleri ile katkıda bulunan arkadaşlarımız:
Dadanagast ( İlker )
Burkay ( Murat )
Ömergin ( Ömer ).
#netfotograf' tarafından 12.10.2006 12:00:43 tarihinde düzenlendi.
Valla adanan abi iyiden iyiye düşünür oldum Nikondan Canona geçişi iyi olur inşallah
chopsuey bana soran arkadaşlara önerim şu olur.Bir sefer imkanları var ise giriş seviyesinin üstündeki özellikle magnezyum body e sahip makinaları alsınlar.Bu makinalarla giriş seviyesi makinalar arasında çok fark var.İnsan makinaya uzaktan baktıkça bile eline alıp fotoğraf çekesi geliyor.
Daha sonrada taksit maksit ama mutlaka iyi bir lens alsınlar.
30D testini iki ayrı lens ile yapmamızın sebebide bu idi.
17-85 IS USM lens alınabilirliği olan ortalamanın üzerinde performans gösteren bir lens idi.Sonuçlarını zaten buraya yüklediğim fotoğraflardan görüyorsunuz.
24-105 L IS USM yi ise zaten anlatmaya gerek yok.Ama maalesef pahalı bir lens.Zaten onuda 5D gibi bir makina ile kit olarak vermeleri lensin kalitesini anlatmaya yeter.
abi sen bana bu gün k10d dedinya uyku girmez gözüme artık.
Gantry Kıvanç lens siparişlerini verip kaçtı bak.
Kıymetli arkadaşlar,
30d nin sensoru çizik bir makinesiyle yaz başı tanıştım.
Yaz sonu 5d ye terfi şansını yakaladım.
5d için olumsuz yorumlanacak bir sözüm yok.
Ama 30d nin olmadığı 40 günde 30d nin yokluğunu çok hissettim.
Tabii bu sözlerim bir amatörün içten gelen sesi şeklinde.
Elimde Kodak pro. Dcs.Slr/n gibi bir makine varken de o benim amatör ruhumu okşamıyordu. Yoksa 14 megapiksel Kodak kötü anlaşılmasın.
5d de 5 kare/sn hızı aradım. Kafasındaki flaşı aradım, 5d de başaramadıklarıma kendime bahane bulamadım.20d alışkanlığımın 5d performansını bana yaşatan 30d kendime aldığım bayram hediyem oldu.
Ticari hiç bir faaliyetim yok. İmkanları donanıma kaydırmaktan belki fotoğraflarımın %98 i bilgisayarda dursada 17-85is ve 28-135is lensler ile çoğu beklentimi karşıladı.
28-135is pek 30d ile anılmasa da çarpan ile 216 teleye denk gelince çok güzel tören, spor çekimi sağlıyor.
Sıradan bir yolculukta pil, flaş , tripod endişesi olmadan al-yürü işi görüyor.
Şimdi 30d ile çektiğm her kare 5d min perde ömrünü 1 arttırıyor. Malum amatör önce taşı-kuşu çeker.
Geçen yıl aldığım 20d nin batarya ömrünü denerken 3 saatte 700 kare çekmiştim. Arkadaşların basit bir maç turnuvası srasında 2 günde 2000 daha.
Tabii perde ömründen ne harcadığımı öğrenince terledim.
30d için iki kat perde ömrü ile önceden bildiğimiz bir ergonominin rahatlığı da ayrı bir avantaj oluyor. Aradığım her ayar eski yerinde ve elimin altında.
Yüksek isoda düşük noise ayrı bir güzellik.
Ticari kaygı olmayan amatör için hemen bir müze çekimine geçip doyurucu sonuçlar almak güzel.
Test resimleri usta kullanıcılarda ne harikalar yarattığını ayrıca bize gösterdi.
bu test çalışmasında emek veren bütün ustalara sonsuz teşekkürler, Teşekkürler 30d bize bu gururu yaşattığın için.
Saygılar.
ocant35 samimi görüşlerin için biz teşekkür ederiz.
Gantry ben sana K10d demedim SD14 yani Sigmanın Faveon sensörlü 14mp.lik yeni makinasını dedim.
1000 YTL ye 1 tane 17-85 USM IS lens buldum 2000 YTL yede bi 30D Body 3000 YTL kafadan 1500 YTL ayarlamam lazım. Çok çalımam lazım çooook.
abi sen neyaptın kendine öyle ya.ne donanım yapmışsın öyle.
adnan abi kıvancın istekleri bitmez ben sigmanın k10d uyumlu lenslerinden araştırma yapmaya başladım bile ancak istediğim modellerde ya canon yada nikon uyumlu.pentaxa az secenek kalıyor.
ocant35 aşmış kendini valla helal sana bu yollar abi.
ne ben boşunamı umutlandım şimdi o kadar ya.neyse SD14 de güzel ama ben onun fiyatına yetişemem sanırım.fiyatı ne olaki SD14 ün.önce test edip sonra satın alırım diye umud ediyordum ben k10d yi.hayaller başka bahara kaldı.
SD14 de titreşim önleme varmıydı bi bakayım ben
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
079430 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Youtube Shorts Videosu Nasıl Yapılır
26 Eki. 2022, 12:55 prodersler
084126 Eki. 2022, 12:56
prodersler -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1207019 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm