Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Canon Eos 30d Test:
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak sizlere daha önce sitemizce yapılacağını duyurduğumuz makina testlerinin ilkini Canon Foto-Video Türkiye Mümessili Erkayalar dan sitemize gönderilen Canon nun EOS 30D modeli başlatmış bulunuyoruz.
Bu testin sitemizde ve Türkiyede bir ilk olmasından dolayı eksikliklerimiz olabilir.Amacımız burada açtığımız bu forum ile bizlere bundan sonraki testlerimizde yön vermeniz ,test ettiğimiz Canon EOS 30D fotoğraf makinası hakkında görüş ve düşüncelerinizi buradan paylaşabilmeniz.
Testi gerçekleştiren arkadaşımız AS (Adnan) ın yaklaşık bir buçuk aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme sizlere sunulmadan önce sitemizde fotoğrafçılık ve ekipmanları konusunda bilgisine güvenebileceğimiz arkadaşlarımızın önerileri doğrultusunda hazırlanmıştır.
Buradan sitemiz adına bu arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.
Canon EOS 30D hakkındaki görüşlerinizi bu topicten ,DSLR / DSLR Like Satın alma rehberinden yapabileceğiniz gibi Test sayfamızda ki "Forumda Canon Eos 30D" başlığı altından da bu topiğe ulaşabilirsiniz.
Canon EOS 30D Test sayfasına giriş için tıklayınız.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Testi hazırlayan: As ( Adnan )
Teste yorum ve görüşleri ile katkıda bulunan arkadaşlarımız:
Dadanagast ( İlker )
Burkay ( Murat )
Ömergin ( Ömer ).
#netfotograf' tarafından 12.10.2006 12:00:43 tarihinde düzenlendi.
Niye bu kadar kızıyorsun Ömergin.
Kedi gibi sokulma olayını kendi adıma söyledim.Niye alındın?
Yarası olan gocunur dediysem Kendi adıma söylediğimi açıkladım aman yanlış anlamayın diye uyardığım halde, alınan olursa yarası olan gocunur dedim.böyle açıklama yaptığım halde alındın ki yaran var,kusura bakma.
Evet Erkayalar her ne olursa olsun hizmet vermek zorunda ama garanti dahilinde ama ücretli,ücret çok geliyorsa afra tafraya gerek yok, SEN AMERİKADAN ALIRKEN KİMSE SANA BİR ŞEY DEMEDİ AMA.O zaman ya ücrete razı olursun,yada gider başkasına yaptırırsın.
Çocuk değiliz o seviyede yazılara gerek yok diyorsun ama kızgınlıktan yazdıklarımı doğru dürüst okumuyorsun bile,
Ben sana daha ne diyeyim ki,Yazdıklarımı doğru dürüst okuma,sana söylenmeyen kendi adıma söylediklerimi üzerine alın, ben daha ne yapayım ki..?
Diğer firmaların fiyatlarıda beni ilgilendirmiyor.Pentax ucuza satabilir, ucuz alıyordur.Ben Erkayaların sahibi değilim ki, Fiyatların neden böyle olduğu ile ilgili kısmen bildiklerimi yazıyorum senin yazdıklarına bak..
Erkayalar,Avrupada yaşayan oradan alışveriş yapan Türk vatandaşlarınada çok incelikleri de olmuştur.Amerikadan alınmış,ama burada ücretsiz servis verilen müşteriler çok olmuştur.Yeri geldi bu sitede yazıldı, kimi müşterilere Hediye housing verildi teknik servise makinesini getirdiği zaman.Her firma için iyi kötü şeyler duyuluyor, bir firma çok iyi olsada kötü şeyler yazılabiliyor insanlar doyumsuz çünki.Herşeyin kendi çıkarlarına gülümsemesini istiyorlar çünki.
saygılarımla.
İlker Canon'un Mark 2 N modeli ile D2Xs modeli arasında MP dışında pek bir fark yok.Hız olarak ikiside çok başarılı.Sanırım sensör olarak 1.4x fokal var Mark 2 N'de.
Tercihini hangisinden yana kullanırdın??
kıvanc benim makina aldığım falan yok daha imzamı sildiğimde ancak olabilir.biz testten bahsediyoruz.
ilker tabiki daha pahalı mark II n..
link
link
neyse cok uzadı bu konu.. flas icin cekimler koyacagım insallah.. senin dedigin gibi 430ex alacaktım fakat benim icin master olarak kullanılması onemli flasın, ayrıca 430ex 9 nokta af icin tasarlanmıs olası bir terfide sorun yaratır diye dusundum o yuzden bunu tercih ettim..
30D 100mm macro f/9 1/640
"Diğer firmaların fiyatlarıda beni ilgilendirmiyor.Pentax ucuza satabilir, ucuz alıyordur.Ben Erkayaların sahibi değilim ki, Fiyatların neden böyle olduğu ile ilgili kısmen bildiklerimi yazıyorum senin yazdıklarına bak.. "
furkan, bunun ucuz alma pahali alma ile alakasi yok, sonucta erkayalar, canon'un musterisi cok olacagi icin karini da ona gore koyuyor.. ama bana ne, sonucta koyarsa koysun.. turkiyede yasayanlar da oradan almasinlar, bu kadar basit..
....
kivanc, d2xs ile 1dMIIN farkli makineler dogrusu.. eger ki spor fotografcisi isem 1dMIIN alirdim, cunku canon'un telephoto lensleri daha ucuz, ayrica IS avantajlari da var ve mp artisi da oluyor.. tabii d2xs alip, uzerine de nikon 200-400 VR gibi bir lens almak da var.. her ikisi de super makineler kivanc.. burada yok susu yok busu demek yanlis olur aslinda..
fiyat konusunda ise ne desem bilmiyorum ki.. burada d2xs, 300-400 pound daha pahali, ama turkiyede tam tersi..
.........
omer fotografin inanilmaz derecede guzel.. muthis bir kare.. yerinde olsam bu fotografi poster boyutunda basardim..
İlker selam...
Fiyatların ben böyle olmasını bu polemiklerin doğmasını istemem,ama bu fiyatı ben belirlemiyorum ki..?
Neden böyle diye yakınanlara bildiklerimden bahsediyorum.
Konu nereye geldi,Ömer kendi adıma söylediklerimden kendi üzerine alındı,çocukmuymuş bu seviyede açıklamaya gerek yokmuş,iyi oku o zaman diyesi geliyor insanın.
Ben en başta 20D ile 30D nin ilk çıktıklarındaki fiyat politikası ile ilgili fikrimi yazdığımda, bakarsan görürsün, GENEL OLARAK CANON dan bahsettim düşüncem bu yönde çünki.Dibinede yazdım Canon dan bahsediyorum ERKAYALARIN fiyat politikasından değil,orayla ilişkilendirilmesin diye,Herhangi bir ürünlede kıyas yoktu onun fiyatı bu bunun fiyatı bu diye,20D çıktığında buydu,30D bu fiyattan çıktı neden böyle uçurumlar oluyoru konuşurken,Ömer in yaklaşımı tuhafıma gitti.O kadar açıklıyorum sonunda konu bu diye.Ama genede yanlış anlıyor.
Herneyse,bende fiyatların normal değerlere çekilebilmesini çok istiyorum,Bende makine alacağım elbette.
fiyatı erkayalar belirlemiyor yazdın mı oraya yazdın bende iyiki belirlemiyor yazdım.. diger konuya gelince kızım sana soyluyorum gelinim sen anla derler ya seninkide o hesap hala kendi adıma konustum diyorsun ama lafın kime gittigi gayet acık.. ben garantisiz urun aldıgım icin karsılastıgım muameleyi soyluyorum sende ustune ben garantisiz alıp kedi gibi yanasmazdım diyorsun.. off neyse sıkıldım..
Furkan birşey soracağım.
Şimdi bu erkayalar.com.tr adresine girdiğimizde,burada lenslerile ilgili bir kısım var mesela.Bu lenslerin sadece teknik özellikleri yazıyor altlarında ama bu lensler ile ilgili ne bir açıklama var ne de yanlarında fiyatları??
Ben bu lensleri incelemek için açtığımızda,bu lensler ile çekilmiş fotoğrafları görmek isterdim.Hatta ve hatta işi daha ciddi tutup,aynı lensler ile aynı kadrajın farklı Canon makinaları ile çekilmiş hallerini de görebilmek isterdim.Bu şekilde insanlar 400D mi 30D mi yoksa 5d yada 1ds Mark 2 mi alacağına karar verebilirdi.
Şimdi diyeceksiniz ki 5d ve Mark 2 üst sınıf modeller,profesyonellerin tercihi ama olsun.Sonuçta bu kıyaslama her seviyede insanın merak edeceği bir şey.
Bunun dışında Furkan;lensler kısmından EF 50mm f/1.0 L lensini açmaya çalıştığımda errror hatası veriyor.Ve EF 85mm f/1.8 USM'de,EF 100mm f/2,135mm f/2,EF 28-90 f/4-5.6 2,55-200mm f/4.5-5.5,75-300mm IS USM ve varsa daha başka lenslerin de sayfasında errror veriyor.
Furkan 17-85mm IS lensi erkayalar'ın sayfasında bulamadım.
ben karakter olarak kızım sana söylüyorum gelinim sen anla demem lafı direk söylerim kimseden çekinmem.
Kendi adıma, garantisiz ürün alırsam erkayaların kapısını çalacaksam oradaki fiyat konusunda da sinir yapmam katlanırım,diyorum.
Sadece sen değilsin garantisiz ürün alan,bu konuyu seninle tartıştıysak seni hedef alarak konuşmuyorum,yanlış anlama.
Bu sitede ne tartışırsak tartışalım,asla kişileri hedef almam ama kızmadan tartışmalıyız, sakin olmalıyız.Sen kendinden eminsen vijdanın rahatsa ne diye sinirleniyorsunki.
Neyse,
Ömer gerçekten uzatıp birbirimizi kırmaya gerek yok,bende çok uzattım farkındayım.
Bir daha bir problem olursa,gönül rahatlığıyla benimle irtibata geçebilirsin elimden geleni yaparım.Hoşçakal.
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
079430 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Youtube Shorts Videosu Nasıl Yapılır
26 Eki. 2022, 12:55 prodersler
084126 Eki. 2022, 12:56
prodersler -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1207019 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm