Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Canon Eos 30d Test:
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak sizlere daha önce sitemizce yapılacağını duyurduğumuz makina testlerinin ilkini Canon Foto-Video Türkiye Mümessili Erkayalar dan sitemize gönderilen Canon nun EOS 30D modeli başlatmış bulunuyoruz.
Bu testin sitemizde ve Türkiyede bir ilk olmasından dolayı eksikliklerimiz olabilir.Amacımız burada açtığımız bu forum ile bizlere bundan sonraki testlerimizde yön vermeniz ,test ettiğimiz Canon EOS 30D fotoğraf makinası hakkında görüş ve düşüncelerinizi buradan paylaşabilmeniz.
Testi gerçekleştiren arkadaşımız AS (Adnan) ın yaklaşık bir buçuk aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme sizlere sunulmadan önce sitemizde fotoğrafçılık ve ekipmanları konusunda bilgisine güvenebileceğimiz arkadaşlarımızın önerileri doğrultusunda hazırlanmıştır.
Buradan sitemiz adına bu arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.
Canon EOS 30D hakkındaki görüşlerinizi bu topicten ,DSLR / DSLR Like Satın alma rehberinden yapabileceğiniz gibi Test sayfamızda ki "Forumda Canon Eos 30D" başlığı altından da bu topiğe ulaşabilirsiniz.
Canon EOS 30D Test sayfasına giriş için tıklayınız.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Testi hazırlayan: As ( Adnan )
Teste yorum ve görüşleri ile katkıda bulunan arkadaşlarımız:
Dadanagast ( İlker )
Burkay ( Murat )
Ömergin ( Ömer ).
#netfotograf' tarafından 12.10.2006 12:00:43 tarihinde düzenlendi.
Adnan abi fotograflar çok güzel,eline sağlık.
Diğer testler ne zaman başlıyor..?
Ömer Tuzla foğrafların enfes,
D80 almaya niyetleniyordum, daha yeni bir model olduğu için. Ama Adnan'ın testi üstüne birde senin Tuzla ların tuz biber.
Gelde çık işin içinden
AMA bir dakka; Makinayı satarlarken böylesi fotoğrafları garanti etmiyorlar dimi
sansurlendi
#omergin' tarafından 05.11.2006 17:51:29 tarihinde düzenlendi.
Ömer fotoğraflar gerçekten harika. Fotokritikte görmedim görsem direk kafadan 4x4 ü vereceğim.
As senin fotoğrafta çok güzel, şu son yüklediğin kadın özelikle. Pc de ne gibi işlemler uyguladın bilgi verebilirmisin ?
Ömer o satırları kimse okumadan sil, görenler bişey sanacaklar
Bu arada d80/ 30d ikilemime ne dersin? Özelden mesaj at.
okyanus cok tesekkur ederim.. mustafa abi ozelden yazacaktım ama sonra arkadaslarda okusun diye vazgectim.. bugun erciyese fotograf cekmeye gittim bir iki kare cektikten sonra oyle bir kar yagısı basladıki birdenbire 13 senedir kayseride yasayan biri olarak bile sasırdım.. neyse neticede oraya kadar gitmisken kar falan demeden nasıl olsa lensin onundede filtre var diye bir saat fotograf cektim banamısın demedi makine.. elimdeki makine 400d veya d80 olsaydı suanda calısmayacagına eminim.. iki makinenin goruntu kaliteleri arasında pek fark olacagını zannetmiyorum.. tercih tamamen kullanacagın sartlara baglı yani sende reproduksiyonda kullanacagın icin d80 yeterli olacaktır ha ama 30D alırsan zararın olur mu bence kesinlikle olmaz.. insanın icinin ısınması var bide valla hic sevmiyorum nikonların vizorunude, tipinide.. daha once konustugumuz gibi lens faktorude var tabi.. karısık konu valla
Arkadaşlar exif bilgilerini yazdığım bütün fotoğraflar orijinal dir.Sadece bazılarında eğik kadraj hatası var ise onlar cropla düzeltiliyor.
P/S müdahelesi olan fotoğraflarda ise zaten bunu özellikle belirtip exif değerlerinide yazmıyorum.
Buraya yüklediğim fotoğraflar 30D ve test te kullandığımız 17-85 ve 24-105mm. lik lenslerle birlikte makinayı ve lensleri merak edip bu üç konfigürasyondan birini almayı düşünecekleri yanıltmamak için küçültme dışında bir işleme tabi tutulmamaktadır.
P/S müdahelesi olanları da zaten belirtiyorum.
Arkadaşlar bu fotoğraf da 24-105L IS USM ile çekildi.
Canon EOS 30D
Lens: 24-105 L IS USM.
F/10
1/100 sn.
24mm.
ISO 100
Diyafram öncelikli mod.
Sharpnes +6
#as' tarafından 05.11.2006 21:36:46 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
079430 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Youtube Shorts Videosu Nasıl Yapılır
26 Eki. 2022, 12:55 prodersler
084126 Eki. 2022, 12:56
prodersler -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1206919 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm