Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Canon Eos 30d Test:
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak sizlere daha önce sitemizce yapılacağını duyurduğumuz makina testlerinin ilkini Canon Foto-Video Türkiye Mümessili Erkayalar dan sitemize gönderilen Canon nun EOS 30D modeli başlatmış bulunuyoruz.
Bu testin sitemizde ve Türkiyede bir ilk olmasından dolayı eksikliklerimiz olabilir.Amacımız burada açtığımız bu forum ile bizlere bundan sonraki testlerimizde yön vermeniz ,test ettiğimiz Canon EOS 30D fotoğraf makinası hakkında görüş ve düşüncelerinizi buradan paylaşabilmeniz.
Testi gerçekleştiren arkadaşımız AS (Adnan) ın yaklaşık bir buçuk aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme sizlere sunulmadan önce sitemizde fotoğrafçılık ve ekipmanları konusunda bilgisine güvenebileceğimiz arkadaşlarımızın önerileri doğrultusunda hazırlanmıştır.
Buradan sitemiz adına bu arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.
Canon EOS 30D hakkındaki görüşlerinizi bu topicten ,DSLR / DSLR Like Satın alma rehberinden yapabileceğiniz gibi Test sayfamızda ki "Forumda Canon Eos 30D" başlığı altından da bu topiğe ulaşabilirsiniz.
Canon EOS 30D Test sayfasına giriş için tıklayınız.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Testi hazırlayan: As ( Adnan )
Teste yorum ve görüşleri ile katkıda bulunan arkadaşlarımız:
Dadanagast ( İlker )
Burkay ( Murat )
Ömergin ( Ömer ).
#netfotograf' tarafından 12.10.2006 12:00:43 tarihinde düzenlendi.
Adnan abi,Ömer ve Cemone çekimlerinizi pek beğendim.
Adnan abi;
Şu son çektiğin balık tutan adam ve önceki sayfadaki teyze fotoğraflarını tuttum.Ancak şu 24-105mm ile öğle vakti çekmiş olduğun bahçe kapısı fotonu beğenmedim.Nedeni ise o saatlerde hangi makinayı ve lensi kullanırsan kullan,doğru ayarlarda dahi olsa fotoğrafların güneşin güçlü ışığı sebebiyle mağlup oluşundandır.Eğer bu fotoğrafı gün batımına yakın bir saatte çekmiş olsaydın,sonuç çok farklı olabilirdi.
Ömer suyun akışına uzun pozlama ile iyi bir efekt vermişsin.
Yerinde olmuş
Sayın Cemone okuduğum kadarıyla kullandığınız lens çok kaliteli bir lens.
Kapalı mekanda yapmış olduğunuz çekimlerde çok başarılı.Ben flaşlardan ve etkilerinden pek anlamam ancak Ömer'in de dediği gibi,ferrari'nin camı üzerinde fazlaca kirlenme meydana gelmiş.Kullandığınız makinayı ve çekim değerlerini buraya yazarsanız memnun olurum.
aber merhaba isin teknik kısmına hakim olmanın eger ilgilenirsen bir iki aydan fazla surecegini zannetmiyorum.. mesela kız arkadasıma orta sınıf bir dslr alıyoruz kendisi daha once dslr-like bile kullanmadı ama tahminimce bir hafta icinde benim bildigim herseyi ogretirim geriside yetenek zaten, ki bu konuda icinizde cogu kisinin benden cok daha ustun oldugunu tahmin ediyorum.. kısacası diyecegim odur ki 30D yi almak istersen rahatca kullanabilirsin 350D den daha kolay kullanmak tusların yerlesimi nedeniyle..
adnan abi balık tutan adam foton harika
Tekrar merhaba Arkadaslar,
Osmanli Ferrarinin caminda olusan kirliligi bende anlamis degilim butun fotograflarim 30D ve lens olarakta EF-S 17-55mm Is USM kullanilarak cekilmistir. cekim degerleri altlarinda yazmaktadir. O fotografta iso degeri 1000 Omerlede konusmustuk neden olabilir diye ama anlayamadim. Ama bir cevap aklima geliyor oda cekerken isonun 1000 olmasi ve doygunlugun makineden arttirilmasi durumunda olusmus olabilir lakin ben 2 kademe yukseltmistim doygunlugu cekerken bir kademede keskinlik.. Aber bey , ben daha once Dslr-like kullaniyordum alismam zor olmadi bu makineyide alali bir aydan biraz fazla oldu kullanim klavuzum yatagimin ucunda her aksam ders calisirmisim gibi okudum deneme cekimleri derken kisa zamanda cekim teknikleri konusunda biryerlere geldigimi dusunuyorum ki daha once hic DSLR kullanmamis biriyim.. Gorusmek uzere..
38mm
1/100sec.
F/3.5
ISO 800
Arkadaslar bu yuklediklerimin hepsi elde cekildi. IS fazla guvenemedim ve poz suresini ic mekana gore hizli kullandim gonul isterdi birazdaha uzun pozlama yapip Iso dusurmeyi.. Ama gordumki 1/30sec bile IS acik oldugunda cok iyi goruntuler elde edilebiliyor. Ileride onlarida yukleyecegim.. Unutmayalimki bunlar benim ilk icmekan cekimlerim.. Saygilarimla.
#cemone' tarafından 07.11.2006 09:17:15 tarihinde düzenlendi.
#cemone' tarafından 07.11.2006 09:20:44 tarihinde düzenlendi.
Canon EOS 30D
17-85 IS USM.
F/5.6
1/20 sn.
ISO 320
Ölçüm modu: Desen
+0.3 adım.
17mm.
Sharpnes +5
nefis bir netlik var...çok iyi foto....
sanırım izmirden bir kare, özledim walla izmiri.
satıcıda keşke meyve suyu bölümünde yaptığı gibi börek çörek tezgahının üstünede cam raf koysaymış..hijyen olarak
Adnan abi eline sağlık,iyi bir çekim olmuş.Yer neresi??
Ral , Kıvanç teşekkür ederim.
Fotoğraf İzmir Kemeraltının girişinde çekildi.Sol tarafta Valilik binasının bir kısmı göründüğü için yerini az çok tahmin edebilirsiniz.
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
079430 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Youtube Shorts Videosu Nasıl Yapılır
26 Eki. 2022, 12:55 prodersler
084126 Eki. 2022, 12:56
prodersler -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1206919 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm