netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Canon Eos 30d Test:

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak sizlere daha önce sitemizce yapılacağını duyurduğumuz makina testlerinin ilkini Canon Foto-Video Türkiye Mümessili Erkayalar dan sitemize gönderilen Canon nun EOS 30D modeli başlatmış bulunuyoruz.

Bu testin sitemizde ve Türkiyede bir ilk olmasından dolayı eksikliklerimiz olabilir.Amacımız burada açtığımız bu forum ile bizlere bundan sonraki testlerimizde yön vermeniz ,test ettiğimiz Canon EOS 30D fotoğraf makinası hakkında görüş ve düşüncelerinizi buradan paylaşabilmeniz.

Testi gerçekleştiren arkadaşımız AS (Adnan) ın yaklaşık bir buçuk aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme sizlere sunulmadan önce sitemizde fotoğrafçılık ve ekipmanları konusunda bilgisine güvenebileceğimiz arkadaşlarımızın önerileri doğrultusunda hazırlanmıştır.

Buradan sitemiz adına bu arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Canon EOS 30D hakkındaki görüşlerinizi bu topicten ,DSLR / DSLR Like Satın alma rehberinden yapabileceğiniz gibi Test sayfamızda ki "Forumda Canon Eos 30D" başlığı altından da bu topiğe ulaşabilirsiniz.

Canon EOS 30D Test sayfasına giriş için tıklayınız.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Testi hazırlayan: As ( Adnan )

Teste yorum ve görüşleri ile katkıda bulunan arkadaşlarımız:

Dadanagast ( İlker )
Burkay ( Murat )
Ömergin ( Ömer ).

#netfotograf' tarafından 12.10.2006 12:00:43 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ekim 2006, 01:47 - İp: 81.***.**0.119
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Aber selam.
Sorunu şimdi farkettim gerçi Ömer cevaplamış ama bende birşeyler ilave edeyim.
DSLR kullanmayı kısa bir sürede öğrenebileceğini düşünüyorum.DSLR de illede manuelde çekim yapmak gibi bir mecburiyetin yok.Artık bu makinalar çekim özelliğine göre bir çok hazır modlar sunuyor.Mesela 30D de bu modlar o kadar geliştirilmişki (Picture Style modlar) makina fotoğrafa keskinlik ve renk ayarlarını bile senin çekeceğin objeye göre yapabiliyor.Alacağın makinayı tanıma sürene bağlı olarak yapacağın deneme çekimleri ile kısa bir sürede benzer fotoğraflar çekebilirsin.

Tarih: 9 Kasım 2006, 13:36 - İp: 81.***.**7.220
cemone
cemone (üye)
İçel / Amatör

[/IMG]

23mm
F3.5
1/100sec.
Iso 1000
Elde cekim.

Lens: EF-S 17-55 F2.8 Is Usm

Tarih: 9 Kasım 2006, 15:36 - İp: 198.***.**2.226
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

arabalar fazla guzel

Tarih: 9 Kasım 2006, 19:51 - İp: 88.***.**0.58
cemone
cemone (üye)
İçel / Amatör

Omer sadece arabalari begendin sanirim..

Tarih: 9 Kasım 2006, 21:46 - İp: 196.***.**3.17
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

yok abi yanlıs anladın
kadrajında, tekniginde gayet basarılı..
abi beyaz ayarında bir sorun mu var fotograflar turuncu olmus biraz yada bana oyle geliyor..

Tarih: 9 Kasım 2006, 22:13 - İp: 88.***.**0.58
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

bi fotografta benden..
30d 17-40 polarize

Tarih: 9 Kasım 2006, 22:23 - İp: 88.***.**0.58
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar fotoğraflarınız çok güzel tebrikler.
Ömer bu gibi kapalı mekanlarda çekilen araba fotoğraflarında beyaz ayarı ve focus noktasına dikkat etmek gerekiyor.Yoksa makinalar fazlaca yanılabiliyor.İzmir fuarında yaptığım benzer çekimlerde bunu yaşamıştım.

Bende bir fotoğraf yükleyeyim.Fotoğraf üzerinde P/S çalışması olduğu için exif değerlerini vermedim.

Canon EOS 30D

24-105 L IS USM.

Tarih: 9 Kasım 2006, 22:50 - İp: 85.***.**8.237
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Arkadaşlar merhaba.Her birinizin son yüklediği fotoğrafı beğendim.

Adnan abi bu fotoğrafında görünen gökkuşağı PS'nin eseri mi??

İlker nerelerde bu birkaç gündür??
Ben ikametgah çıkartacaktım ama o buralarda yok

Tarih: 9 Kasım 2006, 22:57 - İp: 85.***.**5.97
cemone
cemone (üye)
İçel / Amatör

Selam omer beyaz ayarini cekimlerde flash pozisyonunda brakmistim buda renk derecesi olarak 6000e esitti sanirim mutlaka ondandir bunu biliyorum. Dedigim gibi ilk ic mekan cekimlerim suan olsa yine AWB yapmam ama K yapip kendim verebilirim degerini zira makinenin hicbiryerindeki otomatik modunu kullanmayi sevmiyorum Speedlite flashi bile M modunda kullanmak daha zevkli bence yani suan bir fikrim var bu konuda en azindan.. Raw cekimleride yaptim ps islemesi cok cok daha keyifli tadida bir baska zaten.. bu fotograflarda gozumede hos gelmedi degil hani.. tabiki herkesin agiz tadi baskadir. cogunda kadraj problemi var bununla beraber birsuru eksiklik var mazur gorun arkadaslar daha once hic dslr kullanmadim ve bu benim 2. ayim bile degil.. Daha iyileri olacak Insallah.. Sevgiyle kalin..

Tarih: 9 Kasım 2006, 23:20 - İp: 196.***.**3.17
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

abi arkadaki lambo beyaz yanılmıyorsam beyaz ayarını rawı islerken click moduna getirip arkadaki arabaya gore yaparsan sonuc nasıl olur merak ettim valla..

Tarih: 10 Kasım 2006, 01:29 - İp: 88.***.**0.58