Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Canon Eos 30d Test:
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak sizlere daha önce sitemizce yapılacağını duyurduğumuz makina testlerinin ilkini Canon Foto-Video Türkiye Mümessili Erkayalar dan sitemize gönderilen Canon nun EOS 30D modeli başlatmış bulunuyoruz.
Bu testin sitemizde ve Türkiyede bir ilk olmasından dolayı eksikliklerimiz olabilir.Amacımız burada açtığımız bu forum ile bizlere bundan sonraki testlerimizde yön vermeniz ,test ettiğimiz Canon EOS 30D fotoğraf makinası hakkında görüş ve düşüncelerinizi buradan paylaşabilmeniz.
Testi gerçekleştiren arkadaşımız AS (Adnan) ın yaklaşık bir buçuk aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme sizlere sunulmadan önce sitemizde fotoğrafçılık ve ekipmanları konusunda bilgisine güvenebileceğimiz arkadaşlarımızın önerileri doğrultusunda hazırlanmıştır.
Buradan sitemiz adına bu arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.
Canon EOS 30D hakkındaki görüşlerinizi bu topicten ,DSLR / DSLR Like Satın alma rehberinden yapabileceğiniz gibi Test sayfamızda ki "Forumda Canon Eos 30D" başlığı altından da bu topiğe ulaşabilirsiniz.
Canon EOS 30D Test sayfasına giriş için tıklayınız.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Testi hazırlayan: As ( Adnan )
Teste yorum ve görüşleri ile katkıda bulunan arkadaşlarımız:
Dadanagast ( İlker )
Burkay ( Murat )
Ömergin ( Ömer ).
#netfotograf' tarafından 12.10.2006 12:00:43 tarihinde düzenlendi.
Selam Kıvaç..
O kadar küçük düşünme, bu işten herkes buradaki kadar anlamıyor,anlamasıda gerekmiyor, bazen sırf F/2.8 olduğu için alanlar var.Kimisi içinde F/2.8 çok önemli.Her ürünün bir alıcısı vardır Kıvanç.
karsınızda cocuk yok o seviyede yazılar yazmanızada gerek yok yarası olan gocunur gibi.. hele saygısızlıgın hic alemi yok erkayalar canonun teknik servisi degilmidir tabiki tamir edecek, kedi gibi sokulmak falan geciniz bunları efendim parasıyla hizmet almaya gittim ben oraya ne sokulamsından bahsediyorsun ama bir sensor temizligine 100 ytl verecek kadar da gerizekalı degilim.. vergilerden bahsetmissin yukarıda sanırım o vergiler sadece canona uygulanmıyor bundan 5-6 ay once karfo bir ara d2x leri amerika fiyatının altına veriyordu haberin vardır umarım yok eger yoksa amerikada aralarında 1500 usd olan d2x ve 5d nin burada aynı fiyatta olmasının sebebinide acıklamanı beklerim.. sony ve pentaxın fiyatlarına hic girmiyorum buarada sanırım onlara farklı bir mevzuat uygulanıyor vergi konusunda.. benim malımı nereden aldıgım seni ne ilgilendirir ayrıca tutki hayyamdan almadım direkt amerikadan bhphoto dan aldım (ki bazı lenslerim boyle) sen canonun yetkili servisi degilmisin o zaman musterileri neden yolunacak kaz olarak goruyorsun..
buarada insallah pazartesi gunu 580 ex flasım geliyor 700 ytl ye aldım yurtdısından bozulursa ne mi yapacagım biirtane daha alacagım nede olsa erkayalar vergiler
yuzunden 1350 ytl ye satıyor..
nasıl olsa ben sana demedim sen gocundun gibi laflar soyleyeceksin uzatmanın alemi yok, size hayırlı isler..
Eos bu Canondaki bazı lenslerin beyaz renkte olmasının bir anlamı var mı??
Birşeyi mi temsil etmek için bu renkteler??
Bana kalırsa uzaktan bile görenler bu lensin renginden dolayı Canon lens olduğunu anlıyorlar.Bu açıdan güzel birşey.
Keşke fosforlu lacivert,vişne çürüğü yada koyu sarı gibi enfes renklerde lensler de sürseler piyasaya.Yada aynı lensin birçok rengini.
Mesela 30D'nin siyah gövdesi üzerine koyu sarı çok çok iyi olur.Hele üzerindeki 70-200mm f/2.8 gibi büyük-ele gelen bir lens ise
Bak beni bu fikrime sanırım herkes katılacaktır.Bıktık artık devamlı siyah renkte lens görmekten [>
ba ba ba sen.. hakkimda dedikodulara baslamissiniz bakiyorum.. yok benim hangi makineyi dedigim belli olmazmis, bir 1d dermisim bir d200 bir de s5pro.. sonra da test yapsam, 3d cikacak o daha iyi dermisim bir de.. derim valla.. vatandas ogrensin neyin iyi oldugunu..
adnan, sen de ahan sd14 falan diyorsun, ne is?.. arkadaslar sonucta benim soyledigim makineler farkli klasmandalar.. imkanim olsa, usenmem gider bir tane d2x veya daha az param varsa da 1dMIIN alir cikarim ortaya.. ama yoksa o kadar d200 ve s5pro'ya oncelik veririm.. (s5pro'yu henuz bilmiyoruz nasil oldugunu, o yuzden kesin konusmam olmaz..)
fakat her konu altinda da soyluyorum, d200 alacak olursam 17-55'i ile birlikte 1800 pound vermek zorunda kalirim diye, ama 5d ile 24-105, 2100 pound.. o yuzden 5d almam daha buyuk bir olasi..
sd14'u de almam hayatta.. ama bu benim zevkim..
k10d alirdim, cunku giris seviyesindeki en iyi kamera olacagina suphem yok gibi.. d80'i de sollayacak..
daha baska..
chopsuey, 30d alirsan 17-40 f/4 L ile birlikte al, 17-85 alma.. bak benden soylemesi, sonra yine sen soylemistin deme diye..
gantry sen k10d al, sd14 alma..
adnan, sen de 5d'yi al, bana gonder ben tet edeyim burada..
kivanc ise 1dsMarkII alir insallah.. [>:D
Ömer sakin ol.Bu ne sinir,rahatla biraz.Kafana takma herşeyi.Hem sen bak Erkayalardan almamışsın malını,ucuza almışsın.Dert etme,akışına bırak.
Yeni gelecek olan flaşın hayırlı olsun.Fotoğraflarını görmek isteriz.Aynı fotoğrafın bir dahili bir de harici flaş ile karşılaştırmasını.
İlker sende hepimize cevap yetiştirebilmek için salladıkça sallamışsın sonlara doğru
Bundan sonra bana özel yorumlar istiyorum,özel olduğum ortaya çıksın dimi ama.
omer, demek 580ex aldin, gule gule kullan..
ben de birseyler soylemek istiyorum erkayalar ve fiyat politikasi hakkinda.. bu konuda forumda cok tartismalar oluyor ve gorundugu kadariyla da herkes hakli.. vergiler yuzunden fiyatlar fazla oluyorsa, neden bir pentax k100d'yi o kadar ucuza satabiliyor? cunku cevap basit.. canon herkesin istedigi bir marka, populer olmasi yuzunden.. nikon'da da fiyatlar cok farkli degil sanirim.. ama bir d2xs'in fiyatinin 5d ile bir olmasina ben hic anlam veremiyorum, veremeyecegim de.. burada biri 1600, digeri en azindan 2500 pound civarinda.. aralarinda bir d200 parasi var yani..
d200 ile 30d ucreti de ayni sanirim.. burada biri 700 digeri 900 pound..
ama d80 ile 400d arasindaki fark normal gorunuyor..
bunun nedeni bence, nikon'un d200 ve sonrasi modellerde canon'u durdurmaya calismasi turkiyede..
erkayalar istese fiyatlar duser, dusmez mi? ama iste niye dusursun ki? herkes canon derse durmadan..
birseyi merak ettim, orada 1dMIIN ne kadar? allah bilir d2xs'den pahalidir..
...omer, ama temizleme isinin erkayalarda pahali olmasi da normal.. ben de simdi burada alip makinemi canon'a gondersem, dunya masraf cikarirlar.. o yuzden bir dukkana gidip yaptirmak daha akilci ve ucuz.. (ama 10 kati ucret de istemezler, orasi baska.. )
....
kivanc merhaba..
sen sordukca benim de anlatasim geliyor her zaman..
beyaz renkli lenslerinin olmasinin nedeni, yuksek isida lensin daha iyi isleyebilmesi icin.. beyaz yansitir gunes isinlarini degil mi?..
ayrica maclarda falan hangi lens canon hangisi nikon oldugu daha iyi belli oluyor..
diger renklerde olmaz miydi? oluyor zaten kivanc.. burada 100 pound karsiliginda boyuyorlar.. kamuflaj desenli yapiliyor mesela.. veya yesil.. (vahsi hayat fotografciliginda onemli bir faktor..)
visne curugu veya sari gibi olmasi bence de iyi olurdu.. ama gerekli de degil..
yok artık şamda kayısı.kıvanc sen ilker için nekadar özelsin sana özel cevap yazacak.
ilker benim tüm hayallerimi yıktı as dün akşam.önce test eder daha sonrada beğenirsem alırım k10d yi diye düşünüyordum ki ben yanlış anlamışım.şimdi kös kös düşünüyorum PENTAX K10D Yİ NASIL BULUP İNCELESEM.XTOLGA ya sanırım gelecekmiş makina ama nezaman.bekliyelim ve görelim.
hepiniz ozelsiniz benim icin arkadaslar..
adnan senin hayallerini nasil yikti gantry?.. k10d'yi bir tek adnan test etmeyecek ki, yabanci siteler ne gune duruyor.. sen bekle, testleri ciksin sonra iyice arastiririz seninle..
gelecek olan k10d değilmiş sigmaymış
Serkant sen D200 almıyormuydun?? [>
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
079430 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Youtube Shorts Videosu Nasıl Yapılır
26 Eki. 2022, 12:55 prodersler
084126 Eki. 2022, 12:56
prodersler -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1207019 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm