Fotoğrafçılık Forumları
Test: Fuji S 9500
Fuji s 9500:
Dış görünüm:
Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.
gercekten orhan, ne demek istedin oyle?
..
bu arada ati, biber serpen bendim.. bir serpelim dedik, herkesin agzina dustuk..
ilker çok merak etmişin galiba ne demek istediğimi... merakını pazarbeyin s5600 testinin 3. sayfasında giderebilirsin
sadece biraz gülümseyin istedim..
Nihayet makineyi bende aldım. Yakında bende güzel kareler yükleyeceğim galeri bölümüne.
Nihayet makineyi bende aldım. Yakında bende güzel kareler yükleyeceğim galeri bölümüne.
Koringo güle güle kullan makinanı.Hayırlı olsun.
tŞK. Pazarbey sayende
Makine gerçekten harika birşey. Ben bunu dış çekimler için aldım - Stüdyoya uygun değil biliyordum zaten ama çok hızlı bir alet. Bunun için hangi flaşı kullanabilirim ? Bir fikrin varmı ?
Ya pazarbey naptın Allah için...Bu 9500 leri forumdaysa yanlış hatırlamıyosam ilk ben açmıştım.Daha Türkiye ye gelmemişti..Baktım herkes yapancı.Video çekimlerinde Canon S2 lerin üstün performansı yorumları sonucu tam ABD den s2 siparişi verecektim..Hatta foruma da yazdım..Parayı da bu gün yarın yollayacağım...Beni dumura uğrattın valla...
Valla 1-2 gün içinde şu testleri bitir Allah için
S2 ile karşılaştırıversen ,özellikle video çekimleri açısından..
yettim gali.
klavyim bozuktu onun için yazamıyordum.Ama düzeldi artık.Daha doğrusu yenisini aldım.
gelilim s2, 9500 meselisine.Öncelikle belirtmek gerikirki 2 makinadan hangisini alırsanız alın kesinlikle memnuniyetinize garanti verebilirim.İkiside iyi makinalar.
s2 nn videosu 1 gb karta en iyi kalitede 8 dk kayıt yapıyor.Bunun dışında s2 nin video özellikleri çok iyi. 9500 ise yaklaşık bunun iki katı kayıt yapıyor.
Bir arkadaş kodak z 740 aldı tam 55 dk kayıt yapıyor. eğer canonda 55 dk yapsa üzerine makina olmayacak bu alanda.
s2 ve 9500 ün video kaliteleri hemen hemen aynı düzeyde. aralarında çok fazla fark yok.S2 ninki biraz daha kaliteli gibi duruyor. Bunun yanında s2 video çekerken fotoğraf çekebiliyor. stereo kayıt yapıyor.44 khz kayıt yapıyor.Rüzgar perdesi var. ama 1 gb ile sınırlı çekim yapabiliyor.
işte böyle.>Artık kararı sen ver.İster s2 ister 9500. NE diyeyim. İkisindende memnun kalacaksın.Bİrini alınca hep gözün ötekinde olacak.Acaba onu alsamı idim diyeceksin. Bence aklına en yakın olanı al.
Alıncada eğer s2 almış olursan muhakkak ultra 2 sandisk al. Eğer daha fazlasını verebilirsen extreme al. makina ve kartı amerikadan al. piller falan burdada ucuz.
sevgili koringo.bilmiyorum inan araştırırsan bulabilirsin ama.
yalnız bence 9500 çok da pro olmayan stüdyolar için yeterli.Paraflaş bağlantısı olması çok iyi imiş. küçük fotoğrafçılar tarafından kullanılabilir gibime geliyor.
Arkadaşlar 9500 de eğer daha canlı ve keskin görüntüler istiyorsanız chromatic ayarı ile bunu temin edebilirsunuz. F tuşu ile gireceğiniz menüden bu ayarı seçebilirsiniz.REnkler çok daha canlı oluyor.
İlgili olabilecek konular
-
Adsense Vergi Bilgilerini Girme Eksik Belge Uyarısı
09 Oca. 2025, 19:35 prodersler
0009 Oca. 2025, 19:35
prodersler -
Huzur Veren En Güzel Müziksiz İlahiler
09 Oca. 2025, 14:53 prodersler
01609 Oca. 2025, 14:53
prodersler -
İos 18 Güncellemesi İphone Hesap Makinesi Özellikleri
09 Oca. 2025, 14:50 prodersler
0609 Oca. 2025, 14:50
prodersler -
-
Üretimi Devam Eden Minilab Baskı Makinası Var Mı.
08 Oca. 2025, 00:43 cnyt34
05108 Oca. 2025, 00:44
cnyt34 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
012406 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Hiti 525l Termal Baskı Hakkında Yardım
04 Oca. 2025, 13:30 megavision
013704 Oca. 2025, 13:30
megavision -
Beyanlı Trafik Para Cezası İndirimli Ödeme