Fotoğrafçılık Forumları
Test: Fuji S 9500
Fuji s 9500:
Dış görünüm:
Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.
Uzun zamandır makina almak için araştırma yapıyorum, yabancı sitelerden tutunda dergilere kadar envayi çeşit inceleme okudum, ama hiçbiri burada okuduklarım kadar bilgilendirici ve faydalı olmadı bana... Tekrar tekrar teşekkürler pazarbey elleriniz dert görmesin devamını da bekliyoruz
Bu kadar emeğin üstüne son iki sayfada yazılanlara bir baktımda nereden bakarsanız bakın fesatlık nereden bakarsanız bakın hazımsızlık, keşke iyi niyetli yaklaşabilse herkes olaya... Anlamak mümkün değil
#ilinsor' tarafyndan 12.01.2006 01:34:39 tarihinde düzenlendi.
değerli positif hoş bulduk teşekkür ediyorum.karadenizli olunca bu ismi kendime uygun gördüm. mısır tanesi gibi bir ekilip bin vermeyi amaç edinmiş bir öğretmenim aynı zamanda..tekrar teşekkürler..
karadenizlilik tamamda - benim eşim laz olduğundan dolayı lazut bende karadenizliden ziyade laz olduğunuzu çağrıştırdı.
Mesleğiniz gerçekten en saygı duyduğum ve büyük bir ideolojiyle yürütülmesi gereken, sonsuz özveri isteyen bir görev. Meslek hayatınız boyunca başarılar diler ve ülkemizin çocukları adına size teşekkür ediyorum.
Sevgili Arsen Lüpen veya Cingöz Recai seni uzun zamandır merak ediyordum şimdi çıktın ortaya.Değişen bir şey olmamış sende..yine çamur atıyorsun...
Sevgili ati pro 815 i .X'e versek olur mu diye sordular bende olmaz o bu işe uygun değil en uygun kişi pazarbey dedim eğer tekrar bie öneri daha sorulursa bana o zaman senin adını veririm....Hoş geldin lazut..
#burkay' tarafyndan 12.01.2006 03:02:52 tarihinde düzenlendi.
Sn. Arkadaşlarım, hepinizin bayramını kutluyor vemutluluk dolu yaşam diliyorum. Bir arkadaş maksadını aşan söz etmiş. Bayram münasebetiyle af ola. Amatör gözü ile test edilen bir ürünün özelliklerini alıcılar daha çabuk kavrayacaklar ve kendi anlayışları çerçevsinde uslupla anlatıldığı için yabancılık çekmeyeceklerdir. Bu kadar emek verilmiş az şey mi? Teşekkürler pazarbey, teşekkürler Positif... Bir Burkay, bir ozgür Foto'nun makine üstünde söylediklerine itiraz eden arkadaşa, afedersiniz ama "ukala" demekten başka ne denilir?Kaldı ki pazarbey, tarafsız bir gözlem yaptı ve, neredeyse dada'nın bana Canon aldırmasına ramak kaldığı gibi bu makineyi almamam için de bir neden yok. Eski ekipmanımı taşımam için bir hamal lazım artık. Hepinize teşekkürler.....
Benim çok yakın arkadaşım ve aynı zamanda doktorum dahiliye uzmanı Dr.Selçuk Yalçın s9500 ile fz 30 arasında çok kararsızdı.Ben her iki makineninde artısını ve eksisini anlatarak birazda pazarbeyin deneyimlerini aktardım.Selçuk s 9500 tercih etti.Şimdi tanımasa da sevgili pazarbeye benim aracılığımla teşekkürlerini gönderiyor.
Aslında epeydir sayın positife ben buradaki yazılanları bir araya toplayıp broşür haline getirip insört veya diğer tanıtım materyallerine dönüştürmesini teklif etmeyi düşünüyordum.
Sanırım akdeniz kültürüne sahip insanlarımızın jan janlı reklamlardan farklı olarak sıcak ve kendinden birilerini bulduğu hormonsuz,yapaylıktan uzak doğal yapısıyla mektup tarzı ve sürükleyici bir yazıyı okumaktan mutlu olacağını ve daha kolay karar vermesine yardımcı olacağını düşünüyorum.
Duygulandırdınız beni .Tersten başlayarak cevap vereyim;
Sevgili burkay;
Öncelikle beni tavsiye buyurduğun için teşekkür ederim. Bu benim için büyük bir onurdur. Güvenin içinde teşekkür ederim. Dr Selçuk beye benimde selamlarımı söyleyiniz.Makinası hayırlı olsun.
Sevgili Afrikalı:
Bayram konusunda dediklerine katılıyorum.Ayrıca testin amacını en güzel bir biçimde açıklamışsın. BEn başlığımdada belirttiğim gibi hiçbir standarda tabi olmadan tamamen amatör bir test yaptım.Veya beraberce yaptık. Belkide bu dünyada ilk karşılıklı yapılan test oldu. Bana göre iyide oldu.Burkayın dediği gibi sürükleyici oldu.Ve googlede birinciliğe orturdu.Bu hepimiz için sevindirici değilmi.BEn çok sevindim. Gerçi Burkay haber vermese haberimiz olmayacaktı ama olsun.Fdiker bile şaşırdı.
Alttaki kanuninun şiiri konusundada küçük birşey söyleyeyim.Biliyorsunuz oğlum çok hasta idi.Allaha şükür iyileşti. Şu anda benim ağzımdada aft denilen Herpes symplex oralis var.Valla ne et görüyor insanın gözü. ne başka birşey.Sıhhat gibisi yok.
İlinsor:
Faydalı olabilmek güzel şey.Zira hapimiz aynı sıkıntıları yaşadık.Halada yaşıyoruz. Pro testler standart olduğu için tam olarak istediklerimize cevap veremiyor.Ama böyle olunca çok daha iyi oluyor.Konvertor arkadaşın duygularının ne olduğunu bilemiyorum.Açıkçası bilmekte istemiyorum.
Lazut Hocam:
Teşekkür ederim sanada.Benimde yapmak istediğim bu idi. Yani herkes kendisi karar versin. Bu yüzden sayısız karşılaştırmalı fotoğraf gönderdim. Hiçbirisined müdahale etmedim.Aslında edilse birisi diğerinden çok danha güzel görünebilir.Ama olan neyse o olsun istedim.
Mesela 9500 ün fotoğraflarına bir kademe keskinleştirme uygulandığında hepsinden iyi oluyor.Ama bunu yapmayı ahlaki bulmam.Kesinliklede yapmam.NE ise o.
DadanagasT:
Herzaman bana restek oldun.TEşekkür ederim. Türkiyeye geldiğinde artık yemeği hakettin. Atinin diline serpeceğimiz pul biberleri yemeğimize serperiz.Onuda yemege çağırırız. Gerçe kendisi şu anda çok rahatsız.Allah şifasını versin.
Dediğin gibi hiçbirimizin reklama ihtiyacı yok. Hele benim hiç yok.Sağolsun arkadaşların esprili nickleri yeterince yapıyor reklamımı. qazarbey, manavbey....
Ocaklılar ustam:
Bende anlayabilmiş değilim neden baltalanıyor ama baltalanmaya çılışılıyor işte.Bunun sebebini merak etmedim desem yalan olur. Asıl sebebi sormak lazım konvertore.
sevgili Ati.
kızma sakın .Sinirlerine hakim ol. Kızmakta haklı olsan bile. Dada ile sana bol pul biberli yemek vereceğiz. [>:D
geçmiş olsun pazarbey...... 37 sayfalık kocaman bi ürün incelemesi.. ilk gün hatırlar mısın "hadi pazarbey kolay gelsin sanırım bu testin sonucunda türkiye de FUJİ patlaması olacak demiştim..." sen test ettikçe okudum ve en başta hevesli olmama rağmen 9500 den vazgeçtim... peki vazgeçmem senin tarafsızca yazdığın test sonuçlarını okumamı engelledi mi? tabiki HAYIR.... burada okuduklarımı çevremdeki makina almak isteyen arkadaşlara aktardım...sadece aktarmak değil, yaklaşık 1 yıl önce katıldığım, digital makinalar hk.da hemen hemen hiç birşey bilmediğim, bu site sayesinde ufkum genişledi.. ve tabii sadece bilgi ufkum değil dost,arkadaş ufkum da genişledi... burada benim yaşlarımda olan üyeler sanırım azınlıktadır...ama burada öyle bir lezzet var ki, herkesi kendi kardeşin dostun arkadaşın sırdaşın gibi görebiliyosun... Arada çatlak sesler çıksa da f.diker'den positife...pazarbeyden dadaya...f.fayzinden sado34 e..dunseaden applemac a..ati sinden ceko suna..burkaydan afrikalısına ve adlarını yazmakla bitmeyecek tüm arkadaşlara.... İYİ Kİ VARSINIZ........
burada faydalı birşeyler yapabilme, fotografı sevdirebilme amacı ve gayreti içinde olan tüm arkadaşlara çok teşekkürler....
[>:D]
#eacinci' tarafyndan 12.01.2006 12:10:03 tarihinde düzenlendi.
#eacinci' tarafyndan 12.01.2006 12:13:04 tarihinde düzenlendi.
KARDEŞİM,NE YIRTINIYOSUNUZ HE,BU ADAM BU KADAR UGRAŞMIŞ TEST ETMIŞ BI ÇIKARIMI VAR CEVAP VERIN,TERBIYESIZLIYIN ANLAMI YOK,HER KEZ HADDINI BILSIN,KONVEKTOR MUSUN NE SIN,NE MAKINE KULLANICAKSAN YADA ALICAKSAN AL,HERKEZIN TERCIHI BEGENMEK ZORUNDA DIYILSIN KARDEŞIM.PAZARBEY INSANLARI BURDA BILGILENDIRIYOR,FENAMI YAPIYOR YANI,POLEMIK YARATMIYALIM KIMSENINDE TADINI KAÇIRMIYALIM SON SÖZDE=HERKEZ KENDİ İŞİNE BAKSIN KARDEŞİM...
ati geçmiş olsun ,rahatsızmışsın bak biber sürmektende vaz geçilmiş. biran önce iyileş.Burası güzel bir mekan. buranın değeri biline.Güzel yazılar yazılıyor.okurken bayağı duygulandım.Hepiniz var olun sağ olun.
İlgili olabilecek konular
-
Üretimi Devam Eden Minilab Baskı Makinası Var Mı.
08 Oca. 2025, 00:43 cnyt34
04308 Oca. 2025, 00:44
cnyt34 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
011106 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Hiti 525l Termal Baskı Hakkında Yardım
04 Oca. 2025, 13:30 megavision
012904 Oca. 2025, 13:30
megavision -
-