pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Test: Fuji S 9500

Fuji s 9500:

Dış görünüm:

Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.

Tarih: 30 Kasım 2005, 23:53 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

pazarbeye katiliyorum.. onun actigi her konu onlarca sayfa suruyor.. hem de ne kadar zevkli geciyor..
keske baska makineleri de test etme sansin olsa pazarbey.. eminim herkes merakla bekliyordur..

Tarih: 10 Ocak 2006, 00:39 - İp: 62.***.**2.10
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Baklım dadanafast burkaya sormuş samsung oda beni söylemiş.Sanırım bayramdan sonra gelir.Belkide gelmez. Bilmiyom yani.
Ayrıca teşekkür ederim.

Tarih: 10 Ocak 2006, 00:54 - İp: 85.***.**1.242
ati2001
ati2001 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

yaw kardeşim böylr üyeleri atacaksın bu siteden.gidecekler...FK gibi siteleri görecekler E.A...........

anlayan alnadı alelen küfür etmedim ama......???????

kimse yanlış anlamasın sahışlara söylenmiş değildir.

Burada iyilik olsun ve insanlar bilgilensin diye testler yapılıyor,birtane uyanık çıkmış '' HORTLADI ,, falan gibi aptalca ve salakça laflar yapıyor....eğer bu site olmasa o kişi ne yapacak ben bilmiyorum...

bırakalım artık bu sanal kavgaları...Sinirleri olan adamlar İnternette MASTÜRBASYON yapıp ,,,...birşey yaptığını sanıyor kendince,,,

kardeşim....sen insanların nasıl kişiler olduğunu biliyormusun...?????...

yoksa sen Pazarbey'in fıkrasındaki gibi , zebanilerdenmisin.

BİRAZ SİNİRLENDİM'DE O YÜZDEN..... .

kusura bakmayın............................. .

üzgünüm ,ama bu tür şeyler Ülkemizide , bu siteyide , dünyayıda daha kötüye götürüyor....İnsalar olarak bu tür kişileri aramızda barındırmamak lazım...

ben savaş açıyorum,,,...arkadaşlar.....

bundan sonra böyle yorum gönderenlere hep beraber yüklenelim...

saygılar.sevgiler....

Tarih: 10 Ocak 2006, 04:42 - İp: 85.***.**5.150
n.baba
n.baba (üye)
Ankara / Amatör

ati2001 sinirlenme ve cevap verme böylelerine . cevap vermeyin lütfen.

Tarih: 10 Ocak 2006, 09:22 - İp: 81.***.**1.9
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın positif makineyi fuji adına gönderdi. Evet fuji için güzel bir reklam oldu ama şunu unutma Konvertor testi hepimiz yaptık. Pazarbey çektiği fotoları bizlere gönderdi, bizlerde fotolar hakkında yorumlarımızı yazdık. Herkes herşeye güzel demedi burda. Positif in sayesinde Fuji s9500 ü çok iyi tanıdık.
Bence sayın Positif i eleştirmek yerine diğer firma yöneticilerinin de positif i örnek almalarını istemen daha doğru yaklaşım olurdu bence.

Tarih: 10 Ocak 2006, 11:38 - İp: 212.***.**0.50
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

İŞte ati makinayı almaktan vazgeçen kişi idi. xtolganın buyurduğu gibi bu test beraberce gerçekleştirildi.Bu nedenle hepimizinr başarısı. Fuji gerçekten 500 makina parası ile bu reklamı yapamayacak idiyse ve bana makinaları göndermekle bunu başardı ise bu büyük bir reklamcılık başarısı.Positifi kutluyorum.
N.baba nın dediği gibi en uyusu cevap vermemek galiba ama insan üzülüyor.

Tarih: 11 Ocak 2006, 00:04 - İp: 85.***.**1.242
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Arkadaşlar benim pazarbeye S9500 ü göndermemin ardındaki motivasyon, raklamdan ziyade pazarbey gibi angaje bir amatörün bu makineyi kendi gözüyle (iyisiyle - kötüsüyle) değerlendirip yorumlamasıydı. Reklam ve pazarlama mantığı açısından bu tür yoğun bir ilgi aslında test olumsuz ağırlıklı gelişseydi göze alınamayacak bir risktir. düşünsenize pazarbeyin genel anlamda yorumu "tü kaka" şeklinde olsa ve bunu 13.000 kişi okusaydı?! Ama tekrar söylemek istiyorum - ben pazarbeyi olumlu/olumsuz etkilememek için kendisiyle daha telefonda dahi görüşmedim. Bu tür bir görüşme yanlış anlaşılır düşüncesindeyim.
Pazarbeyin ve sizlerin S9500 hakkında fikir ve yorumları aslında mesleki açıdan bu testi 13.000 kişinin okuyup okumamasından benim için çok daha değerli. Bu makinenin ağırlıklı olarak olumlu "test" edilmesi ve pazarbey ve sizlerin değerli yorumları bu makinenin üstünde benim asıl şimdi yoğunlaşmam gerektiği sinyalini veriyor.
Elbette şimdi belirli ölçüde bir "reklam" etkisi oluşmuştur. Ama böylesine bir ilgi ve alaka ben ve sanırım pazarbeyde beklemiyorduk. Ben elimden gelse pazarbey ve dadanagast gibi angaje amatörlere diğer markaların makinelerinide ulaştırırım. Hatta bende tüm "amatör ruhumla" (profesyonel fotoğrafçı değil/ fotoğraf sektöründe işletme eğitimli yöneticiyim) ve Fuji şapkamı bir kenara bırakarak bir Sony yada Nikon modelini sizler için test etmek isterim. Elbette burada bazı üyeler çıkacaktır:"Adama bak Fuji de çalışıyor ve Nikon test ederek çamur atıyor" diyeceklerdir. Ama ben aldırmamam gerekir - çünkü nickim: POSİTİF

Tarih: 11 Ocak 2006, 01:56 - İp: 85.***.**8.231
eacinci
eacinci (üye)
İstanbul / Amatör

az önce okuyabildim forumun 35nci sayfasını ve gerçekten üzüldüm.. ati kardeşim neden kafanı bozuyosun siniri oynatıyosun ki ? gül çok güzeldir ama hiç dikensiz gül gördün mü? pazarbeyi sembol bizler yaptık... buradaki dostluk arkadaşlık yaptı.. ama eminim ki hiç kimsede bundan rahatsızlık hissetmiyordur.. mustafa bey'in fuji türkiye çalışanı olması büyük bir şans değil midir sitemiz için..? eminim ki diğer markalardan da mustafa bey pozisyonunda arkadaşlarımız olsaydı onlar da makinalarını, REKLAM AMACI DÜŞÜNMEDEN, test edilmesi için belki pazarbeye belki qazarbeye veya tamrona applemac a dada ya ace ye belki de bana yani bu sitede bu teste talip olabilecek herhangi birimize seve seve göndereceklerdi.. neyse biraz içimi döktüm.. ben, hedefim KM olmasına rağmen, 9500 ile ilgili testleri gece gündüz soğuk hatta çocuğunun hastalığına ve aile yaşantısının aksamasına rağmen bıkmadan usanmadan yapıp bizlere an ve yazan pazarbeye.. mustafa beye ve burayı okuyan herkese tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum... sevgiyle kalın...

Tarih: 11 Ocak 2006, 02:26 - İp: 81.***.**0.227
eerdogan
eerdogan (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili arkadaşlar,
bıkmadan usanmadan önce positif'e daha sonrada pazarbey'e bir kez daha teşekkür edeceğim.Pozitif iyiki test için s9500'ü göndermiş iyiki pazarbey hemen teste başlamış.Pazarbey'in eline s9500 geçergeçmez ilk yaptığı yorumdan sonra bende s9500 sahibi olmaya karar verdim ve şükür ki oldum.Elime aldığım günden beri makinamı bırakamıyorum çok ama çok memnunum.Sevgili pozitif ürününe güvenmiş pazarbey'e göndermiş burada garipsenecek bir yaklaşım göremiyorum.Ürünlerine güvenen başka arkadaşlarımızda varsa aramızda onlarda gönderseler bizde pazarbey'in objektif olduğunu düşündüğüm yorumlarından yararlanabilsek.Hepimiz biliyoruzki pazarbey canon s2'yi de olabildiğince tarafsızca test etmişti onun yorumlarındn yararlanarak s2 sahibi olacakken hemde hiç düşünmüyorken yine pazarbey'in ilk yorummuyla s9500 sahibi oldum.Nikon,canon,sony,panasonic,samsung,olympus ve diğerleride bu forumu takip etseler yapılan yorumları görseler ve uygun gördükleri forum katılımcıları tarafından da uygun görülen arkadaşalrımıza test için makinalarını gönderseler demek varken;"-sen kötü çocuk pozitif neden s9500 gönderdin?","-sen daha da kötü çocuk pazarbey neden bu makinayı test ettin ve neden bu makinayı övüp duruyorsun?" ve "sizler çocukların en kötüleri neden s9500 başlığı altında hala yazıp duruyorsunuz?"demek hiç mantıklı değil.
Bu arada bunları söylemeye çalışan arkadaş sayesinde topic yine tavan yaptı,sağolsun var olsun,sevgiyle kalınız,bayramınız mubarek olsun...
Dr.Ertuğrul ERDOĞAN

Tarih: 11 Ocak 2006, 10:29 - İp: 81.***.**5.129
konvertor
konvertor (üye)
İstanbul / Meraklı

"yaw kardeşim böylr üyeleri atacaksın bu siteden.gidecekler...FK gibi siteleri görecekler E.A...........
anlayan alnadı alelen küfür etmedim ama......??????? "

bu satırları yazan ahlaksız insan ! benim yazımın muhatabı sen değilsin,kaldı ki sen bile olmuş olsan bu gayri ahlaki kelimeleri kullanma hakkın olamaz.konunun muhatapları olan pozitif ve pazarbey bile gayet terbiyeli üsluplarla yanıtlamışlarken sen de nereden fırladın ? bu kelimelere tepki göstermeyen diğer üyelerede oldukça şaşırmış durumdayım doğrusu.benim kelimelerimin içinde küfür gördünüzmü diye sorarım sizlere.görseydiniz cümbür cemaat çullanırdınız ancak içinizden biri olunca çıt yok...birgün sizede hakaret eden biri çıkabileceğini unutmayın.

eerdogan dört başı mağrur bir makine almış intibası veriyorsunda bu sınıfın diğer makineleri hakkında ne biliyorsun ? örneğin KonicaMinolta A200 veya Sony R1 veya Olympus C-8080 hakkında araştırma yaptınmı ?

pazarbey,fotoğrafı bilen ve elinde orta karar bir cihaz olan herkes iyi fotoğraf çekebilir.iyi fotoğraf çekmek için illaki s9500 sahibi olmaya gerek yoktur.aylardır s9500 şöyle güzel çekiyor vb.cümlelerle bu cihazı gündemde tutuyorsun.insanları yönlendiriyorsun.
objektif yaklaşım açısından bu sınıfın diğer cihazları hakkındada yorum yazmış olsan ve alım tercihini kişilere bıraksan sana söyleyecek sözüm olamazdı.sende iyi biliyorsunki bu sınıfta daha iyileri var.daha iyisi olduğu için diyorum ki aylarca gündem işgal etmesi kabak tadı verdi.ama sanada hak veriyorum.çünkü sana bir cihaz gönderilmiş ve sen bir nevi onun reklamını yapmak zorundasın.minnet borcu gibi birşeydir bu.ayrıca önceki yazıma vermiş olduğun medeni cevap için teşekkürler.

#konvertor' tarafyndan 11.01.2006 11:38:15 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Ocak 2006, 10:57 - İp: 81.***.**2.111