pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Test: Fuji S 9500

Fuji s 9500:

Dış görünüm:

Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.

Tarih: 30 Kasım 2005, 23:53 - İp: yok
eacinci
eacinci (üye)
İstanbul / Amatör

avi kardeşim... aman sen de ati gibi daha fazla sinirleyim deme... baksana dadayla pazarbey bir olmuşlar ellerinde pul biber ağzımıza sürmek için hazırda bekliyolar....
şaka bi yana gerçekten boşver avi.... bizler burada birşeyler yapabilme gayreti içinde olanların içindeyiz ve destekçileriyiz... tabii bu seferde işbirlikçilikle suçlanıyoruz ama böyle işbirlikçiliğe can feda.... hoşçakal....sevgiler.......

#eacinci' tarafyndan 12.01.2006 13:06:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ocak 2006, 13:07 - İp: 81.***.**0.227
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hah işte sitede 9500 ü en iyi kullanan kişiyide kızdırdınız. Avi kızma boşver sen.
Bu arada avinin çektiği fotoğraflara bakıyormusunuz.Ben bir anda bu kadar hızlı bir gelişme gösteren birini görmedim.Sanki 40 yıllık fotoğrafçı. Harika fotoğrafları var gerçekten.Herkesin bakmasını tavsiye ederim.Bana göre 9500 ü en iyi kullanan kişi avi sitede. Kendisini tebrik ederim.
Ati yede pul biber partisi vereceğiz.Ama katık olarak vereceğiz. Sade değil. Hem bizde yiyeceğiz.
n. baba hakikaten burası hepimiz için çok güzel bir mekan Allah muhabbetimizi bozmasın.

Tarih: 12 Ocak 2006, 13:25 - İp: 85.***.**1.242
konvertor
konvertor (üye)
İstanbul / Meraklı

ocaklılar/ben baltalamaya filan çalışmıyorum,farazilerin üstüne yorum yazıp haklı çıkmaya çalışma.bilakis pozitifi kutladım ben,helal olsun dedim,niye böyle yaptın filan demedim.iyi oku yazdıklarımı.
aviayca/haddini bil filan yazmışsın,asıl sen haddini bil densiz ! sen bu cihazı kullanıyorsun diye yaldızlamak zorundamıyız.
afrikalıya/ işte kendini bilen fotoğraf konusunda geçmişi olan bir üye.
diğerlerine/beyler herkes sizlerle aynı fikirde olmak zorundamı,sizlere ters gelen en ufak şeyde saldırıyorsunuz.birde içinizden biri küfür ediyor,ses çıkarmadığınız gibi,"küfürün adı günah olmuş" gibi haklı gösteren yazılar yazılıyor.küfür eden kişinin hasta olması hiçbirşeyi değiştirmez,ayıptır.
bu sitede onbinlerce üye var ancak 7-8 kişinin tekeline girmiş.işinize gelmeyen noktada bir olup saldırmanız bunun en açık göstergesidir.
bakıyorum bu başlık altında s9500 canon s2 ile mukayese ediliyor.beyler kesinlikle aynı akran cihazlar değildir bu ikisi.mukayese edecekseniz konicaminolta a200/sony r1/nikon 8800 veya olympus c-8080 tarzı cihazlarla yapmalısınız.ama tabii işin kolay yanı bu.
yazdıklarımı saptırmayıda bırakın artık.ben s9500 kötü cihaz demedim hiçbir zaman.ancak kopardığınız kıyamete değecek bir cihaz değil diyorum.bunun neresinde kötülük var.niye sizleri rahatsız ediyor.aynı sınıftaki cihazların tümünün artı ve eksilerini ortaya koyup tercihi insanlara bırakmak çok güzel birşey.zaten bu sitenin amacıda bu değil midir ? pozitif zaten kendi sitesinde kendi cihazının reklamını yapıyor.bu ve bunun gibi siteler tartışmalara açık ve insanlara yönlendirmelerden uzak,amacı sadece gerçekleri ortaya koyarak yardımlaşmanın esas olduğu sitelerdir.ama bu sizi rahatsız ediyor.
son olarak şunu not edeyim,edilen küfüre destek çıkmaya devam ederseniz,bu bardağı taşıran son damla olur ve kullanmayı sevmediğim küfür dağarcığımdan en seçmece olanları esirgemeyeceğimi belirteyim.çünkü bu terbiyesizliğe medeni cevap yazdıkça azıtanlar var.sizin anladığınız dilden başlarım konuşmaya.lütfen juggler,afrikalı vb seçkin üyeleri örnek alın kendinize...

#konvertor' tarafyndan 12.01.2006 14:10:19 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ocak 2006, 13:45 - İp: 85.***.**1.78
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

eee biliyoruz bunları konvertor. Zaten pazarbeyin tanıdığı makineler belli. Bu test amatörce ve pazarbey in elindeki olanaklarla düzenlendi. Elbette bir sony eurasia ve eftaş şirketleri pazarbeye A200 ve R1 modellerini gönderselerdi daha ilginç bir kıyaslama olabilirdi. Sen de biraz olumlu yaklaşsan daha iyi edersin - Yaptığın biraz emeğe saygısızlık. - Neyse bu konu ve tartışma burada kapansın bence - Şu anda kızımla biraz dışarı çıkıp fotoğraf çekeceğim. herkese sevgiler

Tarih: 12 Ocak 2006, 14:09 - İp: 85.***.**1.96
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili pazarbey,
ağızdaki aft lar mantar hastalığıdır.bebeklerde de çok olur .metilen mavisi ile ağzını çalkalayabilirsin....

Tarih: 12 Ocak 2006, 14:09 - İp: 81.***.**0.202
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Konvertor sen hangi makinaları kullandın şimdiye kadar cevap verirsen ona göre konuşabiliriz.
Ayrıca r1 bu sınıfta değil benim kanaatimce. O ap ayrı bir sınıf gibime geliyor.
Ben zaten kullandığım makinaları başta söyledim ve bir çekince olarak koydum.Benden fazlasını beklememenizi de söyledim.
Benim yapabileceğim bu.Ama pekçok kişi bu testin şimdiye kadar gördüklerinin aksine çok daha aydınlatıcı olduğunu söylediler. Alan olduğu gibi vazgeçenler oldu. Benim için önemli olanda bu.
Sevgili burkay;
Sanırım benim ağzımdaki viral bir enfeksiyon. Ama metilen mavisini deneyebilirim. Tabi eski biyoloji deney setimin içinde bulabilirsem.Bakın ne kadar renkli bir kişiliğim var. Yıllarca mikroskoplada çalıştım ben.

Tarih: 12 Ocak 2006, 15:18 - İp: 85.***.**1.242
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Konvertor küfür maalesef biz Türk insanınnın en kolay bulduğumuz bir çözüm(!)..Asla tasvip etmiyorum.Ama yazılarınızı okudum.Pazarbeyi reklamcılıkla suçluyorsunuz..Elinizde bir kanıtınız var mı?..Biliyorsunuz küfür örtmek demektir.Bu itibarla siz de bir insana elinizde kanıt olmadan haksız yere saldırarak onun kişilik haklarını örtüyorsunuz.Yani bir nevi siz de küfür ediyorsunuz.İnsan hakları konusunda biraz daha dikkatli olmalıyız.Yanlış anlaşılmasın konvertor sadece sizin için değil bunu herkes için söylüyorum. Hem konuyu daha fazla uzatmasak iyi olur...Burada deneyimlerimizi paylaşalım..Öngörülerimizi değil..Sitenin amacı hizmeti ve selameti açısından bu en doğrusu diye düşünüyorum.
Evet arkadaşlar konu başlığımıza dönersek ...pazarbey iki sorum olacak..
1-s9500 ü test ederken - gözden mi kaçırdım bilmiyorum ama perfonmans -fiyat kıyaslaması yaptınız mı?
2-Son dediğiniz konuyu yani makinelrin sınıflandırılması konusunu biraz daha açar mısınız.Siz makineleri nasıl sınıflandırısınız..Sizce hangi makineleri birbiriyle karşılaştırmak uygundur?.Herhalde bir adam ile bir çocuğu yaptıkları iş açısından karşılaştırmak adil değildir? Neyse evet ..Bir de bu konudaki fikirlerinizi bizimle paylaşır mısınız?Teşekkür ediyorum.

Tarih: 12 Ocak 2006, 17:51 - İp: 81.***.**8.208
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Makina türkiyede peşin olarak garantili 1100, 12 taksitli 1300 civarında alınabiliyormuş.Yurtdışında 550 euro .
Fiyatına göre verdikleri çok iyi bence. S2 12 taksitli 1000 ytl imiş.Bir alt sınıfta yer alan ama sınıfının en iyisi olan s2 ile kıyaslayıncada fiyatına göre çok iyi olduğu ortayı çıkıyor.
Ama benAlmanyada konicaminolta z3 ü 380 ytl ye almıştım. o fiyata z3 fiyat performans oranı açısından olağanüstü bir makina idi.
9500 bence bu fiyata iyi. Yani fiyat performans oranı iyi diyebilirim. Yalnız bunu chip dergsinde yer alan değerlendirmeler ile bir tutmamak lazım. Çünkü onlar çok garip bence.
Sınıflandırmaya gelince.Bu sınıfta yer alan makinalar
Fuji s 9500 , olypus 8080, nikon 8800, konicaminolta a 200, a2, panasonic fz 30, samsung pro 815.Bunlar hemen hemen tamamı 10x zoomun üstünde. 8 mp sınırını aşıyorlar. Dslr lerden önceki sınıf.Dslr like olarak adlandırılıyorlar. Tüm ayarlar otamatik ve manuel olarak yapılabiliyor.
Bunun hemen altında ise gene dslr like olarak adlandırılan en az 10x zoomlu, 5 mp lık, hem otamatik, hemde manuel ayarların yapılabildiği sınıf yer alıyor. Sanırım bu sınıf parası az olan amatörün biraz üstünde olupta doğa fotoğrafı merakı olan kesime hitap ediyor. Bu sınfta canon s2, sony h1, fuji s 5600, kodak z 740, olympus 770, panasonic fz 20, 5 konica minolta z5, z6 gibi makinalar yer alıyor.
Dünyadada genel değerlendirme bu şekilde.
Bundan sonrada kompak makinalar geliyor.Ama bu makinaların bazılarını kompak sayanlarda varmış.

Tarih: 12 Ocak 2006, 18:29 - İp: 85.***.**1.242
ilinsor
ilinsor (üye)
Ankara / Amatör

Peki madem konunun tatlıya bağlandığı umuduyla kendi acımdan mevzuyu kapatıyorum.. daha önce yazdığım mesajı da özelden iletilmek üzere forumdan çekiyorum
zira gerçekten özelden gönderilmesi gereken bir mesajdı, çünkü tek bir muhattabı vardı mesajın..
Zannediyorum (ve umuyorum) benim üslubumdan bahsetmiyorsunuz Burkay Bey zira bu konuda her zaman dikkatli olmaya uğraşıyorum
Not: bunu yazmamın sebebi daha önce buraya yazmış olduğum mesajı geri çekmiş olmamın yanlış anlaşılması, üslup konusunda soru işaretine sebep olması endişesidir

#ilinsor' tarafyndan 12.01.2006 19:31:26 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ocak 2006, 18:46 - İp: 85.***.**1.118
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Bazen bir konuda haklı olsanız bile bunu dile getiriken takındığınız tavır ve tutum nedeniyle haklılığınızı yitirebilirsiniz.

Lütfen bundan sonraki yazışmalarınızı özelden devam ettiriniz.

Tarih: 12 Ocak 2006, 19:05 - İp: 85.***.**2.143