pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Test: Fuji S 9500

Fuji s 9500:

Dış görünüm:

Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.

Tarih: 30 Kasım 2005, 23:53 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

evet gercekten kaliteli brosurler positif..
dergide, fotografcilikla ilgili ogretici konularin da islenmesi cok iyi.. artik fuji yayinlarini kacirirsak uzulecegiz..
.......
pazarbey, avatari degistiremedik bir turlu.. ama feridunu tebrik etmek gerekiyor dogrusu..
erdem ise kullanmaya baslanmisti en son..
neyse..
evet artik brosurum var.. gule gule kullanirim..

Tarih: 28 Ocak 2006, 14:00 - İp: 62.***.**2.10
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Evet n baba yaşlandım galiba.Biraz dinleneceğim.İyi olur. Ama duramıyorum siteye girmedin. HAstalık gibi oldu bu iş.

Tarih: 30 Ocak 2006, 22:17 - İp: 85.***.**1.129
n.baba
n.baba (üye)
Ankara / Amatör

Birine 40 gün deli dersen gerçekten delirirmiş.Size yaşlı dedikçe yaşlandığızı sanıyorsunuz (ah bu yaramaz uşaklar). Ben hastalıklar falan girince yazılarınızdan öyle sanmıştım ama maşallahınız var baktım son sürat devam iyi bari dedim ve keşke yazmasaydım diye düşündüm. Bende siteye girmeden duramıyorum bendede hastalık oldu, işin kötüsü iş yerindede giriyorum işten atacaklar beni. Ha çoçukların durumu iyidir inşalah. hoşca kalın.

Tarih: 30 Ocak 2006, 22:43 - İp: 85.***.**7.142
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

Tarih: 30 Ocak 2006, 22:53 - İp: 62.***.**2.10
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Haklısınız.Çocukların ikiside iyi Allaha şükür
[>:D

Tarih: 31 Ocak 2006, 00:38 - İp: 85.***.**1.129
mezzy
mezzy (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

çok ayıptır sorması ama bu başlık neden 42 sayfa?

Tarih: 1 Şubat 2006, 22:27 - İp: 81.***.**2.221
burakk
burakk (üye)
Batman / Meraklı

Tebrik ederim yaklaşık iki buçuk günde ancak okuyabildim 42 sayfayı. Gözlerim buğlu görüyor (neden acaba?) .
pazarbeye teşekkur ederim. Şu fuji s5600 konusunu okursam karar verme aşamasına gelirim inşallah. Geçmiş sayfalarda arkadaşların yazdığı gibi bu dijital makina seçememe hastalağı çok kötü bir şey.
Birde 28mm geniş açıda kenarlarda bozulma olması dijital çağı geçmeyle ortaya çıkmış. Sensör(ccd-cmos) üzerinde bilindiği üzere rgb algılayan küçük odacıklar var. ışık bunların üzerine tam dikey düşmemesi durumunda kayma yaşanabiliyor. Eskiden film kullanılarken işlem kimyasal olduğu için böyle bir bozulma olmuyordu. Ben bu yüzden bunun bir kusur olduğunu düşünmüyorum.

#burakk' tarafyndan 02.02.2006 22:15:26 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 2 Şubat 2006, 18:34 - İp: 85.***.**5.58
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Mezzy sorduğun sorunun ceavabını bende bilmiyorum inan.
Burak kendi sitemde sadece benim yazdıklarım ve fotoğraflar vardı.Keşke ordan baksaydın.
İnşallah karar verebilirsin.
Eğer 9500 ve 5600 arasında kaldı isen ve alacak gücün varsa kesinlikle 9500 derim.

Tarih: 2 Şubat 2006, 21:19 - İp: 85.***.**4.71
burakk
burakk (üye)
Batman / Meraklı

Maddi durum yurt kurun verdiği krediye göre valla. Biraz daha bekliyebilirim.Taksitle bile almaya kalksam beklemek mecburi.
Baya emek harcacmışsınız. Takdir etmek lazım. Yeni testlerinizde başarılar.

Tarih: 2 Şubat 2006, 22:28 - İp: 85.***.**3.104
guronline
guronline (üye)
Yurtdışı / Amatör

merhaba;
bugun inceleme firsatim oldu 9500ü..kasasi cok zayif geldi bana..nerdeyse paramparca olacakmis gibi arkadaslar..netten baktikca cok saglam bisey gibi ama elime aldigimda hayal kirikligina ugradim.ayrica lenside ayni durumda..
valla bana pek parlak makine gibi gelmedi arkadaslar..cok hassas bi makine gibi duruyo..

Tarih: 3 Şubat 2006, 18:43 - İp: 85.***.**5.178