pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Test: Fuji S 9500

Fuji s 9500:

Dış görünüm:

Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.

Tarih: 30 Kasım 2005, 23:53 - İp: yok
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

guronline, nasıl veya ne tip makine kullanıyorsun ?

Tarih: 3 Şubat 2006, 19:01 - İp: 81.***.**2.84
ucanturk76
ucanturk76 (üye)
İstanbul / Amatör

merhaba, ben 3 gün önce makinayı aldım. Tabi buna karar vermemin pazarbey'in test'i de etkili oldu. Teşekkürler pazabey. Daha acemi olduğum için iyi performans almam biraz vakit alacak. Bu makinanın kullanımı (Çekim tekniği) hakkında da bilgi verebilirseniz çok memnun olacağım veya bu konuda bilgi alabileceğim bir adres bildirirseniz sevinirim. Hangi ayar ile nasıl bir çekim yapılacağı gibi...

Tarih: 3 Şubat 2006, 20:17 - İp: 85.***.**1.2
guronline
guronline (üye)
Yurtdışı / Amatör

sevgili positif;
d70s kullaniyorum..simdi benim makineye gore 9500 un tabiki zayif kalacagini soyler gibisin ama eski kullandigim dc3a30 bile 9500 den daha saglamdi..abartmiyorum arkadaslar...
kolay gelsin..

Tarih: 3 Şubat 2006, 21:59 - İp: 85.***.**5.178
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Gurofline;
ben başta zaten parçalanma testini yapmıştım.
Nerden çıkardın 9500 ün parçalanacakmış gibi olduğunu. Şu an makinayı kullananlar veya en azından birkez eline alanlar bile makinanın çok çekici ve sağlam görünümlü bir gövdesi olduğuna kanaat getirmiştir. DIşı plastik olduğu gibi içindede metal çerçeve varmış. BEnce çok sağlam görünümlü bir makina.Tabi dslr gibi heybetli olmayabilir.Ancak onlara yakın bir hali var.
Uçantürk hayırlı olsun makinan. Güle güle kullan. Gerçi bu mevsimde makina almak insanı biraz hayal kırıklığına uğratıyor.Çünkü çekecek birşey yok.Ayrıca ışık az olduğundan çok renkli fotoğraf çekmekte mümkün değil ama olsun.

Tarih: 4 Şubat 2006, 00:22 - İp: 85.***.**9.217
guronline
guronline (üye)
Yurtdışı / Amatör

qazarbey;
nerden cikardin diyosun..burda teknosa magaza acmis bi bakalim dedim.elime alip inceleme firsatim oldu 9500'u..makinenin kasasi bence cok zayif..ayrica hicde iyibir malzemeden uretilmis degil..uzerine tirnagimla hafifce vurdugumda tiz bir plastik sesi geldi..tok bir ses gelse neyse saglam diyecem ama zil gibi ses cikariyor mubarek...
...
alan arkadaslara hayirli olsun diliyorum..benden tavsiye aman yere falan dusurmeyin yazik olur.toplayamazsinz sonra.
gorusmek uzere...

Tarih: 4 Şubat 2006, 00:36 - İp: 85.***.**4.177
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Tamam gürofline dediğin gibi olsun. Ama bence sağlam.
Ha bu arada qazarbey ne oldu ya.Kayboldu gitti.
Kendine iyi bak.

Tarih: 4 Şubat 2006, 00:55 - İp: 85.***.**9.217
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

S-9500 için "sağlam durmuyor" diyen ilk kişisin guruonline. Tüm tanıtımlarda, fuarlarda, tüketiciler ve satıcılar tarafından aksine "muadillerine göre çok sağlam yapılı" ve benzeri yorumlar geliyor. Ama yaptığın plastiğe tırnakla vurma testi de ilginç - Bir denemem lazım. - Sevgilerle...

Tarih: 4 Şubat 2006, 12:35 - İp: 85.***.**0.251
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

valla güronline bende sayın positif gibi düşünüyorum. ne o öyle tırnakla vurmak filan karpuz mu seçiyorsun mübarek

fenerli değil misiniz işte.. nerden anlayacaksınız plastik kalitesinden filan

Tarih: 4 Şubat 2006, 14:50 - İp: 85.***.**8.62
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Canon s2 ve fuji 9500 ün tırnakla vurmadık yerini bırakmadım.
Test Sonuçları:
s2 den daha tiz bir ses geliyor.
9500 den daha tok bir ses geliyor.SAdece kart girişinin kapağı tiz bir ses çıkarıyor.Arkası boş gibi.
Sanki 9500 ün genel olarak plastiğinin altında birşey var gibi.

Tarih: 4 Şubat 2006, 16:26 - İp: 85.***.**9.217
emrahçınar
emrahçınar (üye)
Denizli / Amatör

valla arkadaşlar ben de makinayı alalı 2 3 hafta oldu gerçi servise gitti sağolsun Mustafa bey Talimat verip değiştirdi makineyi ama ben şu an amkineden çok memnunum.bence amatörlerin deyim yerindeyse başından aşacak bir ürün.şu an yanımda duruyor makine,mutluyum.bu arada positif sana mail attım cevap alamdım kingston 1gb cf typeI hakkında.bi sorun olursa bana mail at demiştin 2 defa yazdım.tekno sa ürünü 'ambalajı açılmış bunun!!!'^diyerek geri almadı senden bi yorum bekliyorum.herkese iyi günler görüşmek üzeree...

Tarih: 4 Şubat 2006, 16:59 - İp: 81.***.**1.54