Fotoğrafçılık Forumları
Test: Fuji S 9500
Fuji s 9500:
Dış görünüm:
Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.
Canon, S3 ü Fuji S9500 le kıyaslanacak bir şekilde yapmammış. S3, S2 nin aynısı, sonuç fiyasko bence. s9500 fotoğrafçılık adına çok daha fazla seçenek sunuyor
konuyu yine hortlattık galiba..
arkadaşlar S2 düşündüğünüz kadar küçük ve s9500 de düşündüğünüz kadar büyük (boyut olarak söylüyorum) değil..çok fazla olmasa da,S2 daha küçük bir makine imajı veriyor ama öyle cepte taşınacak bir makine değil tabi kesinlikle..S9500 daha büyük ve ağır makine izlenimi bırakıyor..ama ben okuduğum incelemelerden sonra ilk defa elime aldığımda düşündüğüm kadar iri ve ağır olmadığını görmüştüm..
selamlar..
Bilal de çok güzel açıklamış boyut meselesini. S2 genede biraz daha küçük.Büyükçe bir palto veya şu sarkık kaban ceplerine zorlama ile sığabilir. Ama genede tavsiye etmem ben cepte.
s3 s2 ile hemen hemen aynı sanırım. Çok ahım şahım bir fark yok 6 mp dışında. s2 ile zaten kıyasladım ben burada.
evet 9500 ün objektifi kapalı iken bile s2 nin açılmış halinden uzun.9500 ün kini açınca dahada uzun oluyor.
9500 süper makro modunda kenarları içeri doğru büküyor. s2 de büküyor. Süper makro modunun kaçınılması sanırım bu. En iyisi close up lens. Fakat a200 ile aralarında o fotoğrafın croplanmış hali kadar bir fark yok. Bende tüm mükinaların karşılaştırmalı fotoğrafları var. Ben akşam a200 ile 9500 ü baktım. Bazı fotoğraflarda a200 daha iyi, bazılarında ise 9500 daha iyi görünüyor. Bende anlamadım.
Cropladığım fotoğrafları yükleyip linkini vereceğim.Belki aynı sınıfta başka makinalırnkinide veririm.
Sanırım ışık durumu falan çok etkiliyor bunu. Ama magnat arkadaşımızın gönderdiği fotoğraftada olduğ gibi o kısımda 9500 fotosunda mor sacak ve keskinlik kaybı var.
Genel olarak fotoğrafları değerlendirdiğimde a200 ün daha ziyade sarı ağırlıklı, 9500 ün ise mavi ağırlıklı bir renk verdiğini gördüm.magnatın belirttiği bitedeki fotoğraflardanda bu anlaşılıyor.
Ancak ben fotoğraf karşılaştırmak için daha ziyade steves digicam ın sayfasını tercih ediyorum.Oradaki fotoğraflar daha çok fikir veriyor.
Yakında croplanmış örnekleri yüklerim.
Katkılarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim.
"9500 ün objektifi kapalı iken bile s2 nin açılmış halinden uzun.9500 ün kini açınca dahada uzun oluyor.
9500 süper makro modunda kenarları içeri doğru büküyor. s2 de büküyor. Süper makro modunun kaçınılması sanırım bu."
Beytullah Bey, kenarları içeri doğru büküyor derken tam olarak neyi kastettiniz,biraz daha açabilir misiniz?
bir de şu 5mp ye düşürünce daha kaliteli oluyor kısmını çok iyi anlayamıyorum..tamam sensör - mp ilişkisini biliyorum ama,burada kastedilen kalite fotoğrafın orijinal boyutlarındaki kalite farkı değil mi?mesela 17lik bir ekranda,5mp ye küçültülmüş ve 9mp orijinal haliyle kalmış iki fotoğrafı tam ekran izlediğimizde,9mp daha kaliteli olacaktır değil mi?(bu ikinci kısmı karasinek'in yazdıklarına binaen söyledim..)
selamlar..
Magnatın koyduğu fotoğrafta zaten bu anlaşılıyor. a200 10 cm den normal makro çekebiliyor. Fakat çektiği makro pek tatmin edici değil. 9500 ise 1 cm den çekiyor. Kocaman bir makro çekiyorsunuz.Ama kenarlar içe doğru kavis yapıyor.Magnatın makro örneğine bakanız. s2 nin süper makrosundada aynı durum söz konusu idi. Ancak bu çektiğiniz makrolarda hissedilmiyor. Çünkü çektiğiniz makro muhtemelen bir çiçek veya böcek ve düz bir zemin değil.
9-5 mp meselesine gelince ben buna katılmıyorum.Ancak şunuda belirtmek gerekirki küçültülmüş olan fotoğraflar daha net gibi .Ancak 9 mp 5 mp düşürünce düzelmesi pekte mantıklı değil. Yada bana öyle geliyor.
bukadar bilirkişiyi biarada bulmuşken sorayım
geniş açılı bi dslr-like alıcam
s9500 ile kodak p880 arasındayım , kodağı öve öve bitirememişler bi forum başlığında şimdi aklım ikisinde bu haftasonu alıcam kesinlikle
sizler hangisini önersiniz acaba?
pazarbey a200 macroyu 13 cm den çekiyor ama lens 200mm de iken macro çekiyor yakınlaştırma yapıyor yani,fuji ise wide konumda(28 mm) macro çekiyor yanılmıyorsam.
fuji ile 2 kat daha kucuk nesnelerin macrolarını çekebilirsiniz ama bozulma oluşuyor fotoğrafta ,zaten dpreviewın incelemesinde şöyle denmiş''rather pointless super macro mode''.
Evet fuji geniş açıda iken çekiyor makroyu. Birçok makinada tele-makro mevcut fakat bunu bilen az. BEn oğuzdan öğrenmiştim. Pretec dc30a30 makro mesafesi 10 cm olmasına rağmen hemen hemen s2 kadar büyütülmüş makrolar çekebiliyordu.xSebebini sordum tele ile çekildiğini söyledi.
close up lenslerde tele ile çekiliyor. Aslında böcek vs hareketli cisimlere yaklaşmak için en iyiside bu.
9500 ve s2 de süpr makroda kanarlar içe doğru bükülüyor.Tıpkı senin fotoğrafta olduğu gibi.Ancak ben bunun rahatsızlık verdiğini ne s2 de, nede 9500 de görmedim.
9MP-5MP ilişkisini şöyle açıklamaya çalışayım.
birçok kişi s2nin eya 5600ün çektigi fotografları daha güzel buluyor. bence bunun tek sebebi var fotgrafların daha keskin olması. bende 9500ümde çektigim fotografları 5MP ya düşürünce çok daha iyi sonuçlar alıyorum. şahsen şöyle bir test de gerçekleştirdim. aynı fotografı 5MP de gören arkadaşım 'vay ne güzel fotograf olmuş' derken aynı fotografı 9MP de görünce (%100ken) fotografa 'sanki biraz bulanık gibi' dedi. özellikle yüksek isodaki noise reduction ile fotograflar keskinligini epey kaybediyor. (en iyi çözüm tabiki RAW kayıt.)
mesala pazarbeyin tele açısı karşılaştırma testlerindeki örneklerde yüksek noisereduction kendini hissettiriyor. %100crop ile şöyle bir karşışaltırma yaptım. aşşagıfaki örnekte keskinlik kaybı rahatça görülebiliniyor. açıkcası S5000nin iso200 performansı çok daha iyi.
iso karşılaştırması
bu arada yüksek isoda fotografı çekip boyunu küçülttügümüzde fotograf yine keskinligini kazanıyor.
mesala aşşagıdaki fotografı iso 1600de çektim. (siyah beyaz olmasınında avantajı var)
ISO 1600 Siyah beyaz örnegi
9MP de kaliteli fotograf olarak gözükmeyen kare 3MP altında keskinlik kazanıp daha kaliteli duruyor...
#KaraSinek' tarafyndan 23.02.2006 10:54:09 tarihinde düzenlendi.
Canon s2 = 950 ytl
Fuji 9500 = 1300 ytl
yarisi kadar fiyat farkı var. tabi ki farklar olacak bence.
isterseniz benzer fiyatta baska makine ile karsılastır. mesela nikon d50 ile fuji 9500 arasında ne kadar fark olacak acaba?
İlgili olabilecek konular
-
Adsense Vergi Bilgilerini Girme Eksik Belge Uyarısı
09 Oca. 2025, 19:35 prodersler
01209 Oca. 2025, 19:35
prodersler -
Huzur Veren En Güzel Müziksiz İlahiler
09 Oca. 2025, 14:53 prodersler
02309 Oca. 2025, 14:53
prodersler -
İos 18 Güncellemesi İphone Hesap Makinesi Özellikleri
09 Oca. 2025, 14:50 prodersler
01109 Oca. 2025, 14:50
prodersler -
-
Üretimi Devam Eden Minilab Baskı Makinası Var Mı.
08 Oca. 2025, 00:43 cnyt34
06008 Oca. 2025, 00:44
cnyt34 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
013906 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Hiti 525l Termal Baskı Hakkında Yardım
04 Oca. 2025, 13:30 megavision
013904 Oca. 2025, 13:30
megavision -
Beyanlı Trafik Para Cezası İndirimli Ödeme