Fotoğrafçılık Forumları
Test: Fuji S 9500
Fuji s 9500:
Dış görünüm:
Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.
Sevgili bilal Kütahyanın kışında nerde bulacağız çiçeğide çekeceğiz. Yokki ortada. Olsa çekeceğim valla.
Bu saydam tarzının İngilizcesi ne acaba. Chromatic mi. Eğer o ise hakikaten çok canlı fotoğraflar çıkıyor ortaya.
Samsung meselesi ise benim elimde değil.Eğer gelirse karşılaştırırım tabiki.
Karşılaştırma meselesine gelince. Valla bende anlamış değilim. aralarında büyük bir fark yok aslında.HEmen hemen aynılar.Ancak sanırım örneğin yeri ve çekim saatindeki ışık çok fazla itkiliyor fotoğrafı. Farklara bunlar sebep oluyor gibi.Tabi çokta emin değilim.
Eğer bu ise bir tane kromatik fotoğraf.Bakın renkler ne kadar canlı.
Kem küm yükleyemedim. Biraz sonra tekrar denerim.
Beytullah Bey, kromatik ing. parlak renkler için kullanılan bir kelime..bendeki türkçe broşürlerde "saydam tarz" yazdığı için onu kullandım ama aynı şey galiba..
çok acelesi yok canım,fırsatınızo lunca eklersiniz artık..
selamlar..
Valla şimdi 2. kes denedim ama gene sonuç aynı. Sanırım yoğunluktan yüklenmiyor.DEnerim sonra.
http://www.hemenpaylas.com/download/251068/gndr.zip.html
chromatic fotoğraf.
http://www.hemenpaylas.com/download/251078/gonder_2.jpg.html
kromatik fotoğraf.
sonunda göndermeyi başardım. REnkler çok canlı değilmi.
Yalnız bu modu seçerseniz mor saçak denilen şey meydana gelebiliyor.Haberiniz olsun.
evet bu modda daha canlıymış renkler..sağol Beytullah Abi yardımın için..(yine de fırsatı olanlar gökyüzü,çiçek gibi daha fikir verici fotolar yüklerlerse sevinirim..) Kütahya'da hala kış var anlaşılan..(bu arada çocuklar iyileşmiş gibiler baya Beytullah Abi..inş iyidirler..)
aklıma gelmişken; s9500 de RAW ve jpeg birlikte kayıt özelliği var mı?
selamlar..
Evet kromatik çok daha canlı. Yaz gelsin neler yükleyeceğim ama.
Çocuklar iyileşti . sağolasın düşünceliliğin için.
Sanırım sadece bini kaydediyor. Hatta eminim. Çünkü seçiyorsun.
Pazarbey,
Umarım kızmazsınız.
Çektiğiniz resmin bir de bu haline bakıp yorum yapabilir misiniz?
Teşekkürler...
Pazarbey İçin
-------------------------------
Gökyüzü fotoğrafı çektim, kromatik ve normal modda. Ama çok fark olmadı gökyüzünde. Sanırım çiçek ve insan resimlerinde daha belirgin farklar olur.
Gökyüzü
#mastertr' tarafyndan 06.03.2006 14:45:42 tarihinde düzenlendi.
Renk daha canlı olmuş.Ama sanırım bu seferde netlik biraz kaybolmuş gibi geldi bana.Belki b.ana öyle gelmiştir.
HEm niye kızayım. NE güzel doğruları arıyoruz burda.
Nikonun programında color booster yaptım. Nikonların daha renkli fotoğrafla çekmesinin sebebi bu olabilir belki de...
İlgili olabilecek konular
-
Adsense Vergi Bilgilerini Girme Eksik Belge Uyarısı
09 Oca. 2025, 19:35 prodersler
01009 Oca. 2025, 19:35
prodersler -
Huzur Veren En Güzel Müziksiz İlahiler
09 Oca. 2025, 14:53 prodersler
02309 Oca. 2025, 14:53
prodersler -
İos 18 Güncellemesi İphone Hesap Makinesi Özellikleri
09 Oca. 2025, 14:50 prodersler
01109 Oca. 2025, 14:50
prodersler -
-
Üretimi Devam Eden Minilab Baskı Makinası Var Mı.
08 Oca. 2025, 00:43 cnyt34
05608 Oca. 2025, 00:44
cnyt34 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
013006 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Hiti 525l Termal Baskı Hakkında Yardım
04 Oca. 2025, 13:30 megavision
013904 Oca. 2025, 13:30
megavision -
Beyanlı Trafik Para Cezası İndirimli Ödeme