pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Test: Fuji S 9500

Fuji s 9500:

Dış görünüm:

Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.

Tarih: 30 Kasım 2005, 23:53 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Tarih: 12 Mart 2006, 17:58 - İp: 81.***.**9.115
ozgurs59
ozgurs59 (üye)
Adana / Amatör

evet bende çook merak ediyorum 2.2 teleyi ve macro lensi..
positif bey biran önce beytullah abimize gönderse de bizde merakmızı gidersek.belli mi olur çok hoşumuza giderse biz de alırız....

Tarih: 14 Mart 2006, 00:07 - İp: 85.***.**6.154
emrahçınar
emrahçınar (üye)
Denizli / Amatör

ee yani.

Tarih: 14 Mart 2006, 15:28 - İp: 85.***.**7.126
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

özgür inşallah olurda beraberce inceleriz.
emrah çımar e yani ne.

Tarih: 14 Mart 2006, 17:33 - İp: 81.***.**9.115
ozgurs59
ozgurs59 (üye)
Adana / Amatör

positif beytullah abiye göndermeden ön bilgi edinebileceğimiz bir adres buldum.belki şimdilik merakınızı giderebilir ama kesinlikle beytullah abinin de denemesini istiyoruzzz...

BURAYA TIKLAYIN

Tarih: 14 Mart 2006, 21:57 - İp: 85.***.**6.154
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Bilgisi olanlar aşağıdaki maddeleri yanıtlarlar ise herkes içlerinden kendine yardımı dokunacak cevapları seçer.Aşağıdaki soruların hepsi,Fuji S9500 modeli için sorulan sorulardır...

1)S9500'e hem koruyucu olsun hem de uv ışınlarını filtrelesin diye uv filtre takar.Objektifi koruma amaçlı uv yerine polarize filtre takmak daha mı mantıklıdır?

2)Filtreleri makinaya takmak için bir aparat gereklimidir?
Gerekli ise pahalımıdır?

3)Soft filtre ne işe yarar?

4)S9500'e uygun olan 2x yada üstü tele objektiflerin sarsıntı özelliği olanları varmıdır?(Yani alınan objektifin kendi özelliği)

5)S9500 modeli hem xD kart hem de Cf kart kullanmakta.Anlamadığım Cf ile Microdrive kartları arasıda bir fark varmıdır,var ise nelerdir?Microdrive kartları neden piyasada çok kullanılmamaktadır?

6)Şu an 512 Mb Sandısk xD kart ile 1Gb Sandısk ultra 2 Cf kartlar yaklaşık aynı fiyata satılmaktalar.Sizce hangisi daha iyi tercihtir?Yazma hızları olarak xD ler,ultra 2 lerden performans olarak üstünmüdür?

7)S9500 modeli için şu an piyasada en uygun fiyata ve çok güzel(bilhassa darbeye ve yağmura dayanıklı) çantalar hangileridir.fiyatları ne kadardır?
Lowepro'nun üçgen biçiminde çantaları var.Hani makinayı dikine koyduğumuz.Bu modeller sağlıklımıdır ve iç hacimleri genişmidir?

8)Arkadaşlar;isteğe bağlı fuji aksesuarları arasında kablolu güç kaynağına benzer bir cihaz gördüm.Evde bir ucunu prize bir ucunu da makinaya bağlar isek,pil kullanmadan sınırsız sayıda fotoğraf çekermiyiz?

9)Hızlı sistem mağazasında GP marka pillerin kimisi 2-5 saat arasında pili doldurur demiş,kimisi 2 saatte kimisi ise yarım saatte doldurur denmiş.Sizce bunlara extra para vermeye değermi?

10)Yine aynı mağazada GP nin 2600mAh lık pillerini gördüm. 4adet 2500mAh lık pillerin toplam fiyatı 17.5 ytl,4 adet 2600mAh lık pillerin fiyatı 19 ytl...
Sonuç olarak tabii ki 2600mAh lık piller alınır.Merak ettiğim 2300-2500 arasında fark edilen çekim ömründe 2500-2600 arasında da fark hissedilir mi?

11)Tripod olarak kullanıcıların kafasında uygun markalar varmı?

S9500 ile ilgili aklıma gelmeyen soruları sizde bu foruma taşıyın tartışalım...

Tarih: 17 Mart 2006, 00:19 - İp: 88.***.**4.202
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

osmanlı sorulardan birkaç bildiğimi cevaplayayım..
1. uv filtrenin birinci amacı uv ışınları filtre ederek renkleri düzgün çıkarması. ikincil olarak objektifi fiziksel olarak koruması düşünülebilir.. polarize filtreler özel çekim filtresidir. heryerde her zaman kullanılamayacağı için devamlı olarak objektifin üzerinde durması yanlış olur.. zaten uv filtrelere göre daha hassas ve daha pahalı oldukları için bu amaca göre kullanım mantıksızdır..

2. filtreleri makineye takmak için kimi makinelerde bir aparat gerekli kimilerinde ise gerekli değildir.. eğer makinenin üzerindeki objektif zoomlu ise ve teleskobik olarak gidip geliyorsa.. o objektifin gidip gelebileceği bir tüp sonra da onun ucuna filtre takmak gerekir.. ama s5600 gibi tüpün içinde gelip giden modellerde direkt olarak takılabiliyor.. adaptörler çok pahalı olmazlar genelde ama değişkenlik gösterebilirler.. bir de konvertörler vardır.. bunlar da mesela objektifin ağzı 55 mm ama sizin elinizde 58 mm bir filtre var ise 58 den 55 düşüren bileziklerdir.. yani bir tarafı 58 mm uyumlu diğer tarafı 55 mm oluyor...

3. soft filtreler konuyu oluşturan resimin keskinliğinin azaltılmasında kullanılıyor..

4. sarsıntı önleyici sistem mekanik bir sistemdir.. dolayısı ile bu filtrelerin üzerinde olma şansı yok..olsada sanırım bir objektif fiyatına yakın olurdu.

5. cf kartlar ile microdrive kartların benzerliği sadece aynı yuvaya uygun olmasıdır. bunun dışında cf kartlar manyetik alan üzerine kayıt yapabilen flash bir bellek olmasına karşın (aynı xd veya sdler gibi) micro drive bellekler aynı harddisk gibi fiziki sürücülerdir.. bilgisayarımızda harddisklerin küçültülmüş modelleridir.. içinde dönen bir disk ve onu okuyan kafası vardır.. dolayısı ile gelişmiş bir sürücüdür..adı üstünde mikro sürücü..

6. 2 gb ultra II cf kart almak daha mantıklıdır.. cf kartlar genel olarak daha hesaplıdır.. hız olarak ise senin fark edebileceğin bir fark olacağını sanmıyorum..cf kartların ucuz olmasının sebebi daha yaygın olmaları olabilir..

7. lowepro iyi bir tercih olabilir.. cullman marka çanta kullanıyorum ve oldukça kaliteli.. bu soru göreceli bir kavram.. gidip eline alıp incelemen gerekiyor..

8. evin içinde veya harici bir güç kaynağına bağlayarak çekebilirsin.. karavan veya bazı otomobillerde 220 volt çıkışı oluyor.. ama kısıtlı bir imkan sunuyor tabiki.. o adaptör genellikle stüdyolar için veya sürekli kapalı ortamda yapılan çekimler için ideal..

9. gp marka piller oldukça kaliteli.. ben 2500 mah olanlarını kullanıyorum. şarj cihazım u-smart olanı.. yani 30 dk. içinde dolum yapanlardan.. oldukça memnunum.. bu soruda göreceli bir kavram.. benim acelem yok diyorsan uzun sürede şarj edenleride alabilirsin.. ama olaki bir pil bitmesi yüzünden birilerine şunu şarj edebilirmiyim ricasında bulunmak zorunda kaldığınızda benim aldığım u-smart ile 30 dk. işimi görebiliyorum.. ama diğerleri ile bu mümkün değil.. tabi ben 5-6 saat bekleyebilirim diyorsanız o başka

10. en yüksek mah olanını alman en mantıklısı.. hatta bulabilirsen 3000 mah olanları var.. tabiki yüksek amperlisi daha çok foto çekmene izin verecektir..

11. tripod seçiminde piyasada satılan j-tech veya hama marka olanları tercih edebilirsin.. ama hamaların fiyatları iki katına yakın daha pahalı.. çok profesyonel tripodlar var ama j-tech veya jaguar gibi markalarda işini rahatlıkla görür.. ben hama kullanıyordum ve bir arkadaşımda ki su terazili j-tech ile değiştim.. oldukça güzel.. piyasada 40 ytl civarı.. ama çok hassas bir tripod istiyorsan biraz daha ytl miktarını artırman gerekiyor..

umarım faydam dokunmuştur.. eksik bilgilerimi daha bilgili abilerim ve arkadaşlarım düzelteceklerdir..

sağlıcakla..

Tarih: 17 Mart 2006, 11:25 - İp: 85.***.**8.62
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Çok teşekkür ederim applemac.Aydınlatıcı bilgilerin burayı okuyan herkesi doğru yönlendirecektir kanaatindeyim.Birde S9500 aynı anda içine 2 kart alabiliyor.Yani makinede o an ister xD ister se Cf kullanılabiliyor.Bu doğru değilmi?biri bittiğinde diğerini etkinleştirebiliriz.

Tarih: 17 Mart 2006, 12:17 - İp: 85.***.**2.201
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

doğrudur.. herhangi birisini kullanabilirsin.. mesela birine özel çekimlerini.. diğerine ıvır zıvır atabilirsin

Tarih: 17 Mart 2006, 12:38 - İp: 85.***.**8.62
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

evet hakikaten bence bir tane cf , bir tanede xd kart iyi olur. denildiği gib i cf kart büyük kapasiteli alanabilir. böylece özel fotolar ile genel fotolar aynı anda kart değiştirmeden kullanılabilir. Hoş bir özellik.
Test içing gelen makinada xd kart var yalnızca.

Tarih: 17 Mart 2006, 19:39 - İp: 85.***.**8.170