Fotoğrafçılık Forumları
Test: Fuji S 9500
Fuji s 9500:
Dış görünüm:
Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.
Arkadaşlar, hafıza kartları konusunda bazı kişileri uyarmıştım. Mümkün olduğu kadar "düz" CF kartlar kullanmayın. Ultra veya HS kartlar daha doğru seçim olacaktır. Düz ve en ucuz kartlar genelde malzeme ve mekanik açıdan çok basit üretilmekte. Bundan dolayı dikkat. XD kartlar daha doğru seçim olacaktır. Sevgilerle...
Ben en azından bir 512 ultra cf denemeye düşünüyorum.
walla bu konuyu en başından bu yana hatim ettim.fuji yi hiç düşünmezken hastası oluverdim.pazarbey abi ellerine sağlık.bu hafta sonu gidip 9500 alıcam hayırlısıyla.tabi gözümden bişi kaçmadı pozitif abi hani şu öğrenci indirimi nasıl bişi abi ordakilere söylesem böyle bişi olurmu.
Valla sezar tüm arkadaşlara iyi incelemeliri için karşılaştırmalı pekçok fotoğraf koydum.Bakın ve iyi bir karar verin.
Öğrenci indirimimi .Hemen açık öğretim sınavlarına giriyorum.
mr.sezar - Öğrenci indirimi konusunda bana öğrenci kimliğinizi tarayarak mail atın - ve bende sizi bir Bursa bayisine yönlendirebilirim. Bayi ile konuşmam gerekiyor. Bu uygulama bir kampanya falan değil benim şahsi girişimimle oluyor. Malum öğrencinin bütçesi çalışan bir insana nazaran kısıtlı oluyor genelde. Bu tür bir uygulamaya etik olarak "sponsor" amca, dayı, babası olanların suistimal etmemelerini rica ederim. Sevgilerle...
en yakın zamanda tarayıp mail olarak gondertecem .
çok teşekkürler.
Biz makineyi aldık öğrenci indirimi çıkmış
Bu kartlar konusunda da, video çekimini Cf kartlara yapmadığını belirtmek lazım. Bide bayii yazım hızı olarak CF kartların daha hızlı olduğunu söyledi ben mi yanlış biliyorum XD kartlar daha hızlı değilmi ?
Sonuçta ben 256CF 512XD kart aldım.
selam ben kullanıyorum ilk aldığımda netlik sorunum vardı ama makine biraz ağir olduğu için ama şimdi gayet güzel alıştım galeride s9500 le çektiğim fotoğraflar var.ben memnunum saygılarımla.
zegan demiş
''video çekimini Cf kartlara yapmadığını belirtmek lazım''
burasını anlamadım.zira cf kart kullanıyorum ve video çekimi de yapabiliyorum.
Arkadaşlar karar verin cf karta video kaydı mümkün mü yoksa değilmi.
İlgili olabilecek konular
-
Huzur Veren En Güzel Müziksiz İlahiler
09 Oca. 2025, 14:53 prodersler
01509 Oca. 2025, 14:53
prodersler -
İos 18 Güncellemesi İphone Hesap Makinesi Özellikleri
09 Oca. 2025, 14:50 prodersler
0509 Oca. 2025, 14:50
prodersler -
Üretimi Devam Eden Minilab Baskı Makinası Var Mı.
08 Oca. 2025, 00:43 cnyt34
05008 Oca. 2025, 00:44
cnyt34 -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
012106 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Hiti 525l Termal Baskı Hakkında Yardım
04 Oca. 2025, 13:30 megavision
013704 Oca. 2025, 13:30
megavision -