pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Test: Fuji S 9500

Fuji s 9500:

Dış görünüm:

Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.

Tarih: 30 Kasım 2005, 23:53 - İp: yok
bilaldeg
bilaldeg (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

arkadaslar S9500 icin kullandıgınız cantalarin fotolarini ekleyebilirmisiniz,marka ve fiyatlar hakkında bilgi verebilirmisiniz?

bugunlerde ben de alabilirim belki makineyi..ank.da fazla dolaşmadan doğru bir tercih yapayım taşıma çantası için..yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

selamlar....

Tarih: 28 Mart 2006, 21:11 - İp: 85.***.**3.121
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Fotoğrafı yok bende.Benim kullandığım 9500'ün orjinal,deri ve sade görünümlü,yapışkanlı Finepix çantası.35-40 ytl arasında bir fiyata sahip kendileri.Bugün teknosada Case-Logic markasının yaklaşık olarak S9500'ü alabilecek kadar büyük olan 1-2 modeline baktım.Fiyatları da yaklaşık olarak 55-65 ytl civarındaydı.Ancak fermuarkı olması büyük avantaj.

Tarih: 29 Mart 2006, 00:50 - İp: 85.***.**9.224
bilaldeg
bilaldeg (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

teşekkürler Osmanlı..Fujifilm Türkiye'nin sitesinde kılıf/çanta mevcut ama fotoğrafı yok malesef..

senin S 9500 ne güne duruyor..fırsatın olursa, çantanın bir fotoğrafını çekip ekleyebilirsin foruma..

selamlar..

Tarih: 29 Mart 2006, 09:47 - İp: 85.***.**3.0
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Foruma nasıl resim ekliyorduk,yardımcı olurmusunuz arkadaşlar!

Tarih: 29 Mart 2006, 10:02 - İp: 85.***.**6.187
ozgurs59
ozgurs59 (üye)
Adana / Amatör

osmanlı ;

foruma yazı yazdığın ekranın üzerinde 7 tane ikon var,bunların en sağda olanında resim ekler yazıyor.oraya istediğin fotoğrafın net adresini yazarak ekleyebilirsin..

örnek şekil-1,a

Tarih: 29 Mart 2006, 15:20 - İp: 85.***.**9.168
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Peki bu resimleri net adressiz koyamazmıyım.Yani bilgisayarımda yüklü olan resimleri nasıl koyacağım?

Tarih: 29 Mart 2006, 15:41 - İp: 85.***.**5.126
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Benim kullandığım orjinal çantanın kodu:SC-S9
Birde Digibag S modeli var.Prohttp://www.fujifilm.de/prod_digital_kamera_zub.html?index=40000345&style=produkte
Bu resimdeki benim kullandığım model.Diğeri biraz daha iyi gibi...

Tarih: 29 Mart 2006, 15:54 - İp: 85.***.**5.126
emrahçınar
emrahçınar (üye)
Denizli / Amatör

işte benim çantam:

göründüğü gibi marka case logic,teknosadan almıştım.kullanışlı sayılır.gözleri fermuarlı,bir kenara pilleri koyuyorum,öbür kenara hafıza kartlarını,ön cebe data kablolarını ve içine ise
s9500ümü.şarj aletine de yer var bu arada...sanıyorum 45 ytl idi fiyatı,emin değilim...

Tarih: 29 Mart 2006, 17:30 - İp: 85.***.**1.125
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

BEnde hala fşu fotoğraf koyma işini öğrenemedim.

Tarih: 29 Mart 2006, 22:47 - İp: 85.***.**7.27
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Emrahçınar arkadaşım çantan harika görünüyor,3 tane çarpı...
Hakikaten ben mi açamadım yoksa sen mi koyamadın foruma?
Case logic çantanın biri benim makinayı tam olarak aldı içine,gayet ergonomik.

Tarih: 29 Mart 2006, 22:53 - İp: 85.***.**0.180