Fotoğrafçılık Forumları
Test: Fuji S 9500
Fuji s 9500:
Dış görünüm:
Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.
acilen bekliyoruz....
yapılacak işler var , o yüzden hemen bitir testleri.
bir makina almam lazım .ürün çekimleri yapılacak eğer test sonuçları iyi olursa kesinlikle alacağım.
bekliyorum...
saygılar...
Buraya kadar anladığım : S 9500 için Sarışın ve yeşil gözlü diyorsun öyle mi?
#burkay' tarafyndan 01.12.2005 00:52:09 tarihinde düzenlendi.
Kara kaşlı kara gözlü.
Ama çok güzel.Esmer güzeli. Gerçekten etkiledi beni.Bizimkileri hiç benzemiyor.
Şimde fz30 u daha çok merak ettim.
fz-30 da iyi bir makina özellikle 235,000 piksellik lcd ve vizör'ü gerçekten hoş. ama iso 200 den sonra ne olur onu bilemem.
söylenenlere göre kötüymüş.Ama bana göre en iyi özelliği IF özelliği.
yani objektif dışarı doğru uzamadan,içten hareketle zoom yapıyor...
neyse inşaallah onuda ben denerim.eğer bir gönderen olursa..... .
isterim doğrusu...
..S-9500 ün macro ve süpermacro (1cm) modlarında pazarbey mest olacak. eminim...
Makro için böcek bulup kurutmayı planlıyorum.Bazı sinekler içerde hala uçmaya devam ediyor. Onları yakalıyıp kurutup makro testinde kullanacağım.
günaydın pazarbey... testlerde kolay gelsin... öyle sanıyorum ki şu testlerin sonucuna göre, ülkede ya fuji9500 patlaması yaşanacak ya da... ya da yaşanmayacak... yani hepimiz gözlemlerinizi 4 gözle bekliyoruz... kolay gelsin.. iyi çalışmalar..
Merhaba ve kolay gelsin,
Bende uzun bir süre DSLR-like fotoğraf makinalarına kafayı takmıştım. Bu forumda da yazılanlar gibi insan araştırdıkça kafası daha çok karışıyor.
8 megapixel, yüksel zoom'lu DSLR-like fotoğraf makinaları ile ilgili birçok yerli ve yabancı test/inceleme, kullanıcı yorum ve tecrübelerimi okudum. İlk başlarda Panasonic FZ30 ile başlayan yolculuğum yüksek "noise" nedeni ile Olympus C-8080'e varınca onunda Türkiye'de teknik servis anlamında sıkıtılar olması ve temininde zorluklarla devam etti. Her güzelin bir kusur vardır misali, Konica Minolta A200 Türkiye'de yoktu, Nikon 8080 artık üretilmiyor ve yavaş dendi, Samsung Pro815, Kodak P-880 daha ne olduğu net belli değil, Sony DSC-R1 kimine göre iyi kimine göre diğerlerinden farklı olmayan ama pahallı bir ürün.
Geriye kalan ve bu sitede de hakkında çok yazısı olan FujiFilm s9000/s9500 kalıyor. Makina özellikleri itibarıyla göz dolduruyor; yüksek zoom, geniş açı, sınırsız video çekim ve Türkiye'deki teknik servisinin yeterliliği ve iyi olması gibi.
Ancak, IS, AS veya VR gibi isimlerle anılan görüntü stabilitesi olmaması kötü. Acaba bu özellik böyle yüksek zoom'lu makinalarda olması faydalı bir özellik değilmidir? Yanımızda heran böyle compact makina ile tripod taşıyamayacağımıza göre yüksek zoon oranlarında çekim yaparken görüntüyü nasıl net çekmeyi başaracağız? Yani bu özelliğin aranması gerekmez mi?
Bu test içinde de benim cavabını aradığım bir soru olacak. Internet üzerindek, sitelerden bu sınıftaki makinalar ile çekilmiş fotoğrafları birebir karşılaştırsığımda Fuji s9500'in çektiği resimlerin diğer birkaç alternatife göre (Olympus 8080, Nikon 8800, Canon Pro-1 ve Panasonic FZ30 gibi) net olmadığını biraz resinlerde keskinlikten ziyade yumuşak olduğunu gözledim. Buna benzer yorumlarıda okudum aslında. Acaba bu test sırasında bu konuya da eğilirmisiniz? Aynı kompozisyona yönelik ve aynı ayarlarda örnek resimlerin karşılaştırma açısından faydalı olacağını düşünüyorum.
Birde 400 ISO'da çekilen resimlerde belli belirsiz olan "noise" 800 ISO'da çok belirgin olmaya başlıyor idi. Diğer alternatiflere göre daha iyi ama sanırım çok yeterli de değil. Zaten sanırım bu "noise" olayı DSLR-like sınıfının ciddi bir karın ağrısı.Ve bir sürede böyle devam edecek gözüküyor.
Bu nedenle bende DSLR-like düşünürken DSLR almaya karar vermiş sürüye dahil oldum.
Test sonuçları merak ile bekleyeceğim.
Kolay gelsin, saygılar...
Arkadaşlar bugün öğlen arasında fotoğraf çekmeye bir tepeye gittim. Arabanın hem ön, hemde arka tamponunu vurdum. Tamponlar testten geçti.Hiçbir şey olmadı.
Fotoğraf yavaş yavaş çekmeye başladım.Canon s2, fuji 9500, fuji 5600, fuji e900 ün aynı konumda en düşük ısoda fotağraflarını çektim. Akşam bilgisayara atacağım.BAkalım neye benziyorlar.
Fakat şu an itibarıyla bu 4 makina içinde fuji 9500 ün vizörü insanı etkiliyor.Gerçekten mükemmel bir görüntü kalitesine sahip. Diğerleri yanında esik kalıyor.Ayrıca auto focus konusunda hepsinin önünde olduğunu söylemek isterim.Diğerlerinin focus yapamadığı yerlerde hiç sıkıntı çektirmedi.
Akşama yazacağım.Ayrıca kendi sitemde bu konuda yapılandırılıyor.Fotoğraf karşılaştırmaları ile birlekte yakında gelecek.
Hafta sonu ise tüm günümü teste ayıracağım.
BAkalım 9500 alımı konusunda patlama olacak gibi sonuçlar elde edecekmiyim.
Sevgili pazarbey,
sen şimdi büroda sinek avladığını mı söylüyorsun Kurtmalık ha??
Benim pil testinden sonra fuji s 9500 ile ilgili olarak bir de 300 mm. ve sonrası çekimlerde ki performansı irdelersen iyi olur.Bu makine ile ilgili olarak benimde duyduğum tripodsuz olarak çekimlerde başarısız olduğu.Sırf bu yüzden ben tavsiye etmeme rağmen bir arkadaşım almak istemediği için bende Sayın Hoşbakanın cebini verdim bizzat kendisi sorsun diye senin de tecrüben bu konuya açıklık kazandıracaktır.
#burkay' tarafyndan 01.12.2005 13:47:33 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk
07626 Ara. 2024, 23:56
miratcenk -
Televizyonda Arka Plan Şömine Görüntüsü Verme
26 Ara. 2024, 00:54 prodersler
01426 Ara. 2024, 00:54
prodersler -
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
120725 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
07719 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
258010 Ara. 2024, 18:56
bilgeakcay -