pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Test: Fuji S 9500

Fuji s 9500:

Dış görünüm:

Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.

Tarih: 30 Kasım 2005, 23:53 - İp: yok
ati2001
ati2001 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

ya akradaşlar biz burada sabırdan taş olduk.... .

siz orada pillerden millerden.bahsediyorsunuz... .

yav gelin artık konunun özüne.makina nasıl,değermi,alalımmı...???????????? .

makinada paraflaş bağlantısı var ince bir koblo ile yapılıyor.böyle önemli şeyler varsa onlarıda anlatın. .

ben açıkçası makina'nın fotograflarını çok beğenmedim......

yada fotoyu çekenler fokus yapamamış.tam bilmiyorum ama,keskin görünmüyor bana.

siz nedersiniz...sonra pişman olmayalım ...lütfen makinayı kullananlar 1 'er adet makro göndersin,,,, .

ne makrosu olduğu önemli değil.iyi ışıklı bir ortamda olsun yeter...............

o zaman anlarız netlikten...... .

saygılar...

Tarih: 5 Aralık 2005, 13:37 - İp: 85.***.**5.46
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Pazarbey, Raw dosyasını çevirirken hangi programı kullandaınız? Makinenin yanında gelen FinePix viewer cd sinde yüklü olan Raw programını kullanırsanız en yüksek çözünürlükte program otomatik çevirecektir. Ayrıntılı müdahale için Fujifilm Hyper Utility programının yeni versiyonu kısa süre içinde gelecek.

Tarih: 5 Aralık 2005, 13:38 - İp: 81.***.**2.84
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

şimdi anladım.bende eski bir program var. tekrar deneyeceğim.
ati sanada akşam bir makro göndereyim.fotoğraları yüklemeye başladım.
değerlendirmelerim için benim siteme bak.dahada yazacağım.

Tarih: 5 Aralık 2005, 13:45 - İp: 85.***.**8.31
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Dadangast selam. Önceki sayfalarda noise giderici programdan bahsetmişsin. 400 iso yu 100 iso da çekilmiş gibi yaptığını söylüyorsun. Peki bunu yapınca fotoğrafta keskinlik ve netlik kaybı yada hafif flulaşma oluyormu ?

Tarih: 5 Aralık 2005, 15:54 - İp: 85.***.**2.189
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Selam Arkadaşlar

letsgodigital. sitesinde Fuji s9500 değerlendirmesin den bir bölümü bilgilerinize sunmak istiyorum.

Fujifilm FinePix S9500 - RAW ve JPEG dosya formatları

Gözden geçirilmesini düşündüğümüz ikinci nokta ise RAW formatı ile ilgili. RAW dosya formatında çekim yapmak istediğiniz takdirde menü içerisine girerek RAW işlevini aktif hale getirmeniz gerekiyor. Çözünürlükte olduğu gibi RAW dosya formatı seçiminin de neden F-butonu gibi bir hızlı işlem butonu ile gerçekleştirilmediği bir soru işareti. Kullanıcı mümkün olan en yüksek görüntü çözünürlüğünü kullanmak istediğinde RAW formatı ile çekim yapmak durumunda. RAW dosya formatı çekilmiş görüntüler üzerinde oldukça büyük bir bilgi depoluyor ve kullanıcıya görüntü kalitesini tamamen kendi arzularına göre kontrol etme imkanı sunuyor. JPEG formatında kullanılan sıkıştırma işlemi oldukça güçlü. En iyi kalitede JPEG dosyalarında dahi bu sıkıştırma oranı çok güçlü. Dosya boyutlarının küçük olması ve işlem kolaylığı mantıklı görülebilir ancak bu sıkıştırma miktarı JPEG görüntü kalitesini etkilemekte. RAW olarak çekilmiş görüntüler daha sonra JPEG formatına çevrildiğinde aradaki fark çok bariz bir şekilde göze çarpıyor

Tarih: 5 Aralık 2005, 16:08 - İp: 212.***.**0.50
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

pazarbey aslinda raw formatinda gonderebilsen harika olur..
......
xtolga merhaba..
unicross sprint piller bir dergide yapilan degerlendirmede birinci secilmisti.. yani yanlis bir karar almamissin..
..
......
pozitif merhaba..
sanirim o kadar da farklar yok aralarinda piller arasinda.. butun o saydiginiz markalarin pilleri iyidir diye tahmin ediyorum..
......
pazarbey, raw formatinda fotograf cekersen 9 megapixellik olmasi lazim.. cunku makine hicbir isleme tabi tutmadan veriyor goruntuyu sana... adi uzerinde, ham goruntu..
......
pazarbey, raw icin sana adresini verdigim programi kullan..
dahasi raw formatindaki fotograflari cevirmeden bizlere gonder artik.. gercekten gorelim fotograflarin kalitesini artik..
macro denemeleri de yap mutlaka..
.......
okyanus merhaba..
tabii ki belli bir keskinlik kaybi olacaktir.. ayrintilar silinecektir..
ama gercekten 2 stop'a kadar noise olayini silebiliyor bu tur programlar..
en iyisi, sen de dene ve gor..
........
xtolga, sanirim bu makineyi kullanacak kisiler daha cok jpeg modunu kullanacaklardir.. ama iste ayda yilda bir harika bir goruntu yakalandiginda, ziyan olma sansi olmasin diye raw modunda cekecektir kisi.. o yuzden, raw moduna direk ulasimin olmamasi bence o kadar da onemli degil..
jpeg kalitesinin raw'dan farkini en iyisi, pazarbey hayirlisiyla birkac ornek gonderebilirse gorebiliriz..

Tarih: 5 Aralık 2005, 17:58 - İp: 62.***.**2.10
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Valla arkadaşlar inanın vakit bulamıyorum.Bu akşam muhakak yükleyeceğim.En azından dadanagastın belirttiği siteye.
Bu gün öğlen arasında raw ve jpegi 80-1600 iso arasında değerlendirme için fotoğraflar çektim.

Tarih: 5 Aralık 2005, 18:11 - İp: 85.***.**8.31
eerdogan
eerdogan (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili pazarbey test sonuçlarını bekleyemiyeceğim galiba,artık bir makina almak zamanı geldi benim için yoksa mutsuz olacağım...Ve sevgili dadanagast sen bana canon önermiştin ama ben s9500 alacağım...Sevgili positif'in grubuna katılacağım...En kısa zamanda makinama kavuşabilmek dileğiyle İstanbul'a gitmeyi bekliyorum...

Tarih: 5 Aralık 2005, 18:16 - İp: 81.***.**2.13
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

He-He birde Dadanagast ın dediği gibi Pazarbeye S-3 pro yu yollasaydım herhalde avukatlık cübbesini tamamen askıya asardı artık

Tarih: 5 Aralık 2005, 18:33 - İp: 81.***.**2.84
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Dadanagast, bu saydığım pil markaları bence güvenilir zaten. Benim başımdan 99 da bir yangın geçtiği için bu konunun üzerinde fazla durdum. Daireyi bırakın üstümdeki iki daire de yandı altımdaki üç daire su altında kaldı. Batırdık ortalığı yani. Elektronik bir hata yüzünden yangın çıkmıştı. inanılmaz ve dehşet bir şey

Tarih: 5 Aralık 2005, 19:24 - İp: 81.***.**2.84