Fotoğrafçılık Forumları
Test: Fuji S 9500
Fuji s 9500:
Dış görünüm:
Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.
http://www9.rapidupload.com/d.php?file=dl&filepath=7954
Buda 9500 ile full tele ile çekilmiş foto.Bakın bakalım sallanma varmı. İkindi ışığında çekildi .300 mm de. Bence sallanma falan yok.
ıso 80 den başlıyor 1600 e kadar.En sonda ise anti bluur ab var.Bakalım beğenecekmisiniz.
Sevgili Pazarbey,
Bir kaç gündür bu makine ile ilgili yorumlarını izliyorum. Gerçekten ellerine sağlık bizler için oldukça yorucu günler geçirdin. Ancak bu son mesajınla ilgili bir önerim olacak. Gün ışığında antiblur özelliğini kullanmak az fikir verecektir. Çünkü muhtemelen, shutter speed 1/80'den daha hızlıdır). Asıl gece nasıl sonuç verir,onu görmek lazım. Şimdi senden ricam benim aşağıdaki linki tıklayıp ve Minolta A1 ile el çekimi (tripodsuz) fotografıma göz atman.
F2.8
AS +
Shutter speed: 0.4 saniye (yaklaşık 1/2)
Flash'sız
ISO 100
Ayrıntılı EXIF datası linkte var.
http://photobucket.com/albums/a81/terdem/?action=view¤t=PICT0009.jpg
(İstersen fotonun orijinalini de gönderebilirim.)
Eğer bu gibi çok kısıtlı ışıklarda etkinliğini görmek önemli ama, Fuji'de az ışıklı ortamda titreşimi önlemek için ISO değerini yükseltmeyi manuelden otoya almış. Yanı çok anlamlı değil gibime geliyor.
Selamlar
Tamer
Size gece floresan ışıkta çocuk oyun oynarken çekilmiş bir foto göndereyimde şaşırın biraz.
merekla bekliyorum.
bence patlamaya az kaldı... yani F9500 patlamasına.... ne dersin pazarbey? uğraşların için tekrar teşekkürler... bu arada sözünü ettiğin şu floresan ışğındaki fotografı www9.rapidupload.com a yollarsan sevinirim... kolay gelsin...
İşte gönderdim.Flaş kullanmadım.Oğlu oyuncakları ile oynarken.Objektif bir netice alabilmek için çocuğun hareketlerine müdahale etmedim.Normal oyunu esnasında.
sadece anti bluur modunda.Sanırım ısoyu 800 e çıkardı makina.
Iso 80-1600 arasınıda göndereceğim.Aradaki farkı anlamanız için.
Ayrıca raw formatınıda göndereceğim.
http://www9.rapidupload.com/d.php?file=dl&filepath=7973
sayın drtamer,
bende daha önce fuji s5600 ve noise değerleri diye bir forum açmıştım.orada 1600 iso ile çekilmiş. farklı enstantene ayarı ve siyah beyazla çekilmiş basit resimler var.. belki onlarda bir fikir verebilir size.. sevgiler..
" seferdir foto gönderemiyorum. Raw fotoğrafları falanda hazır halbiki
as merhaba..
sana mail atmistim.. sakin gelmedi deme, gercekten uzulurum, o kadar yazip gonderdim.. bir daha cek e-mail'ini istersen..
......................
pazarbey, minare fotograflari fena degil..
Slm Pazarbey,
Fotograf için teşekkür ederim. Evet söylediğin gibi şaşırdım, ama sonucun bu derece başarısız olmasına şaşırdım. Fotografın EXIF data'sında
Flashsız
f2.8
Shutter speed 1/18 sn
ISO 800
olduğu görülüyor.
Fotografta çocuğun yüzündeki detaylar çok aşırı şekilde kaybolmuş. Tamam blur'u engellemek için ISO artırılmış, ama artmış gren ve kaybolan detay pahasına. Küçük sensör için ISO 800 sonucu iyi, ancak kesinlikle DSLR ile kıyaslanmaz. O yüzden küçük sensörlü makinelerde bluru engellemek için ISO'yu artıran değil de CCD veya lensi stabilize eden firmalar daha başarılı gibi geliyor. İşte matematiksel açıklaması. Sensöre ulaşan ışık mıktarı 4 faktörün etkilediğini düşünürsek,
1-ISO (sensör ya da filmin sensitivitesi- artıkça shutter kısalıyor ama gren artıyor)
2-F-stop (apertür) azaldıkça apertürden geçen ışık artıyor. Genelde iyi lensli SLR-like makinelerde 2.8'den başlıyor)
3-Shutter speed, iyi ışıkta perde hızlı açılıp kapanarak yeterli ışığı alabiliyor. Blur'u önleyen temel şey, Shutter speed'in sağlam titreşimsiz bir elde 1/30'dan kısa olması bunun için de az ışıkta f-stop'u küçültüp, ISO'yu artırarak bu hıza ulaşılabiliyor.
4-Ortam ışığı
İşte burada en iyi seçenek ISO'yu artırmak değil SLR olmayan makinalar için. En iyi çözüm düşük İSO'da CCD veya lensi stabilize ederek 1/30'dan daha uzun f-stoplarda (1/10 1/8 gibi) titreşimi engellemek. Benim fotograflarımda 1/2 sn'lik her çekim hızı her zaman net olmuyor, bu fotograf iyilierden biri ama 1/8 snLik shutter hızlarında hemen her zaman iyi sonuç alabiliyorum. ISO'yu yükseltmeden.
Sizin fotografın shutter speedi 1/18 yani benim gönderdiğim fotodan neredeyse 3 f-stop (1/18, 1/9, 1/4, 1/2) daha hızlı. Yani ISO olarak (100, 200, 400, 800) 100 ile 800 arası kadar. F ise 2.8 olarak eşit. Ben kesinlikle 1/18'de ama ISO 800'deki grenli ama titreşimsiz fotograf yerine, ISO 100'deki ve 1/2 sn'lik (CCD'deki Antishake sayesinde) grensiz ve titreşimsiz fotografı tercih ederim. Üstelik Ev içindeki ışık miktarı, gece fotografındaki ışıktan (4-ortam ışığı miktarı) çok daha fazla olmasına rağmen, daha iyi sonucu aldığımı düşünüyorum.
Yorumlarınızı bekliyorum.
Sevgiler
Tamer
#drtamer' tarafyndan 06.12.2005 21:19:05 tarihinde düzenlendi.
#drtamer' tarafyndan 06.12.2005 21:23:43 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk
012126 Ara. 2024, 23:56
miratcenk -
Televizyonda Arka Plan Şömine Görüntüsü Verme
26 Ara. 2024, 00:54 prodersler
02926 Ara. 2024, 00:54
prodersler -
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
122325 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
08419 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
258510 Ara. 2024, 18:56
bilgeakcay -