pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Test: Fuji S 9500

Fuji s 9500:

Dış görünüm:

Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.

Tarih: 30 Kasım 2005, 23:53 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

sevgili özgür foto gmaili pek kullanımyorum. Size önce bir mail atmışqtım.Kalanını şimdi gördüm.
Ancak ben hala neyin yanlış olduğunu anlayamadım.
Ben yanlış ahıtırlamıyorsam özgür adama hayırlı olsun dedim.
Genede hata neyse düzeltir özür dilerim.

Tarih: 7 Aralık 2005, 14:29 - İp: 85.***.**0.232
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Ozgor Foto, o bir dil sürçççççççççmesi. Belli zaten ozguradam ı pazarbey kastetmiş.

Tarih: 7 Aralık 2005, 14:31 - İp: 81.***.**2.84
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hıımmm konuya ben tersten bakıyorum.4 sayfada bulamamıştım. Şimdi düzeltinrce buldum.Özgür adam almış,Bend hemen 1 arkasından özgür adamı kestederek özgür foto hnayırlı olsun demişim. Tekrar özür dilerim.
Özgüradama hayırlı olsun.
Arkadaşlar bana mümkün olduğu kadar gmail den mail atmayın.
[email protected]
adresine atın.

Tarih: 7 Aralık 2005, 14:37 - İp: 85.***.**0.232
ozgur foto
ozgur foto (üye)
İstanbul / Firma

teşekkür ederim pazarbey.

Tarih: 7 Aralık 2005, 15:01 - İp: 85.***.**1.190
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

#drtamer' tarafyndan 07.12.2005 19:09:02 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 7 Aralık 2005, 17:20 - İp: 193.***.**2.10
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

http://www9.rapidupload.com/d.php?file=dl&filepath=8018

gene altıntaşıtan ful tele ile çekilmiş manzara.

Tarih: 7 Aralık 2005, 18:10 - İp: 85.***.**0.232
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

http://www9.rapidupload.com/d.php?file=dl&filepath=8020
floresan ışıkta ıso 80-1600 ve anti buluur modunda flaşsız olarak yapılan çekimler.

Tarih: 7 Aralık 2005, 18:34 - İp: 85.***.**0.232
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

abi su bizim makineye bir altin diwa verseydik be ya..
diwa platinium alan makinelerden biri de hp r707.. o halde hp, makine yapmayi cok iyi biliyor oluyor bu haksiz miyim arkadaslar?.. neden hp kotu deniyor?
..
neyse..
.....................

neden acaba mukemmel dslr-like makine yapilmiyor?
..bunun nedeni basit arkadaslar.. bir ozellik daha katsalar, fiyat katlaniyor.. ama iste fiyatin katlanmamasi lazim..
bence, herkes icin onemli olan faktorler farkli makine seciminde..
s9500'in IS ozelligi de olsaydio harika olurdu, ama bu sefer de iso'su 1600 degil derdik..
......
ama keske IS ozelligi olsaydi..
benim hayalimdeki dslr-like makine aynen soyle:
sony R1'i alin.. lensi 28-300 gibi olsun.. buyuk sensoru olsun ayni R1'inki gibi.. ama video da kaydedebilsin..
...merak etmeyin arkadaslar, cok yakinda..
(ama o zaman da bu ozellikle iyi gorunmeyecek bizlere.. )
................................

Tarih: 7 Aralık 2005, 19:46 - İp: 62.***.**2.10
tekno
tekno (üye)
İstanbul / Amatör

Valla @dadanagast; yeni D-SLR makina almış biri olarak, SLR-like makina hayal etmeyi bırakmış durumdayım. D-SLR makinaların SLR-like fiyatına alındığı şu dönemlerde (lens zoom özelliklerini ve video'yu geçiyorum) fotoğraf çekmek isteyen sanırım SLR-like hayal etmez. Ama bence ideal SLR-like makina daha ucuza alınabilmeli. Fiyatlar cazip değil. Teknik olarakta ultra zoom'lu makinalarda "IS", "VR" veya "AS" gibi bir özellik kesinlikle aranmalı. Yoksa her yere tripod taşımak gerekecek.

#TeknO' tarafyndan 07.12.2005 20:22:51 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 7 Aralık 2005, 20:23 - İp: 81.***.**0.223
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

tripod gerektiğine katılmıyorum. Buna dair fotoğraflarıda gönderdim.Çok az ışık olursa gerekir.Onun haricinde bulutlu havalarda bile en düşük ısoda gerek yok.

Tarih: 7 Aralık 2005, 23:41 - İp: 85.***.**8.120