Fotoğrafçılık Forumları
Test: Fuji S 9500
Fuji s 9500:
Dış görünüm:
Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.
Bence D-SLR ve SLR like kullanıcı tipleri ayrı. "Yük" ve takım çantası taşımak isteyenler D-SLR tercih edecekler ve bir cihazda mümkün olduğu kadar SLR özellikleri barındıran bir makine isteyenler S-9500 ve FZ-30 gibi makineleri tercih edecekler. Bu illaki fiyat yapısıyla endeksli bir şey değil. Tercih meselesi. Şu anki tüm markaların satış grafiğine bakılırsa - D-SLR nin kısmen "düşük" fiyatlarına rağmen SLR Like makineler ezici bir çoğunluk tarafından tercih ediliyor. ( Bu aslında 10 - 15 yıl önce analog makine döneminde de aynıydı. O zaman biz SLR veya bridge tipi makineleri tartışıyorduk)
soylediklerinize coguna katiliyorum pozitif.. gercekten fiyat gibi tercihler de buyuk bir etken..
ama bir nokta daha var, o da, sensor buyuklugu..
...
35mm'de film buyuklugu ayniydi.. ister ufacik kamera olsun, ister kocaman..
ama dijital'de olay tamamen farkli..
zaten o yuzden, insanlar, 20D'lerini satip canon 5d almiyorlar mi.. daha buyuk sensor.. (diger yandan, bircok insanin 5d yerine 1dmIIN aldigini da goruyorum aslinda..)
......daha buyuk sensoru de o kadar onemli kilan, bilgisayar monitorlerimiz bence.. cunku artik, fotograf filmini olusturma isini bilgisayarlarimiz ustlenmis durumda..
fotografi, monitorlerde, %100 bakip, ufacik pixellerin duzgun olanini ariyor insanlar..
........................
dslr-like ile dslr'lar arasindaki fiyat farki artik neredeye kalkmak uzere.. yuk tasimak da gerekmiyor aslinda.. bir tane 18-200mm lensle hatta nikon'un 18-200'unu ele alirsak, bir de 4 stop'a kadar destek olan VR lensiyle dememiz gerekir; bir d50'yi kullanan insanin, yaninda takim cantasini gezdirmesi gerekmez bence..
ama iste bu noktada fiyat farkliligi onem kazaniyor.. isin asli, iki kati ucret verince alde edilebilecek bir set..
..ama iste hersey para degil mi zaten.. yine donduk dolastik "para" ya geldik..
...................
ben size aslinda bir soru sormak istiyordum; fuji'nin s3 pro'dan daha hesapli bir dslr cikarma durumu olabilir mi?... yani neden fuji de bu pastadan payini almiyor?
yoksa, uygun ani mi kolluyor aslinda?..
..bunu soruyorum, cunku, s3 pro'nun (ki aslinda konumuz da degil.. ozur diliyorum..) ne kadar iyi bir dslr oldugunu biliyoruz.. iste o yuzden, ne bileyim, s30 gibi -daha az ozellikli- yeni bir dslr'i olsa fena mi olur? eminim, fuji, ucuz dslr savasina bomba gibi girerdi oyle bir makineyle..
Ah Dadanagast ahhhhh. Bir konuşabilseydim de "yasaklarım" olmasa. Ama 2006 bildiğiniz gibi Photokina yılı (Köllnde) Ve orada bir bomba var ama ...... söööleyemeeeeeeeem
Japon amcamlar bu konuda bize bilgi veriyorlar ama belirli bir süre basın ve piyasa yasaklarımız var. Onun için şimdilik üzgünüm
onemli degil pozitif.. bir bomba var demeniz yeter aslinda.. tesekkurler..
Ne oluyor ne bombasıymış bu.Allah Allah bekliyoruz bakalım.
Positif 9500 e kaç çeşit makro lens takılabiliyor.Yada takılabiliyormu. Açıklarsan sevinirim.
Pazarbey, makine 1 cm mesafeden "süper makro" modunda yeteneğe zaten sahip. Macro lensler yakınlaşmayı sağlamayan objektiflerde kullanılır. Soruyu o nedenle anlamadım?! Başka bir şeymi kast ediyorsunuz?
Sevgili pazarbey, şu ana kadar ben canon s2 almaya karar vermiştim, ancak senin yazılarını okudukça bu fikrimden vaz geçmeye başladım,Ancak senden bir iki konuda yardım istiyorum ;Ben alacağım cihazı aynı zamanda kamera olarakta kullanmak istiyorum, sen her iki makineyide kullandın sence hangisinin movie özelliği daha iyi, canonu beğendiğini belirtmişsin ama çekim süresi fujiden daha kısa, süre mi? kalite mi? Birde gönderdiğin resimlerde senin ufaklığın hareketli resimleri gerçekten çok dalgalı çıkmış, yetersiz ışıkta hareketli cisimlerde canonun performansı nasıl ? Ve son olarakta şunu öğrenmek istiyorum,, zoom kapasitesi iki cihaz arasında max değerde ne kadar farklı ?Aynı mesafede iki makineyle max zoom da resim örneğin var mı acaba,,İlgine şimdiden teşekkür ederim,,,
Sevgili positif ;
s2 0cm den makro çekebiliyor ama close up lensi var.close up lens ile 35 cm den çekim yapılabiliyor.Onun için böcekler falan kaçmıyor.
Gerçi 1 cm den yeterli büyüklüğü veriyor 9500.Akşam bir arkadaşa ayçiçeği gönderdim tepkisi ooohhaaa oldu.
5600 için +1 +2 +3 +4 büyütme close up lensler varmış. Bunlar ne kadar büyütüyor acaba.
Sevgili vip;
canon yaklışık fujinin yarısı kadar kaydediyor.Canon 1 gb limitli kaydediyor. 9500 karta bağlı olarak limitsiz. Cf2 kart kapasiteliri çok arttı.Eğer çok uzun videolar düşünüyorsan 9500 iyi. Tam ekran yapıca s2 görüntüyü hiç bozmuyor hemen hemen.9500 biraz daha kötü bu bakımdan.Çok az bir bozuma oluyor.Ancak bu normalde farkedilecek seviyede değil.S2 video çekerken fotoğrafta çekebiliyor.9500 de yok. S2 de zoom kullanılabiliyor.Bence zoom sesinide almıyor.Ama bazı arkadaşlar aldığını söylüyor.Çok sessiz ortamlarda hafif duyuluyor.Ama rahatsız edici değil bence.9500 de zoom manuel olduğu için ses alma diye bir dert yok.Fakat zoomu manuel yapman lazım. s2 sesi stereo 11, 22, 44 khz kalitelende kaydediyor. Ayrıca rüzgar perdesi var. 9500 standart.Ayrıca s2 de movie maker var.
Gönderdiğim fotoğraflar hiç flaşsiz floresan ışıkta çekildi. canon s2 nin böyle bir fotoğrafı çekebilmesi imkansız.9500 1600 ısoya kadar çıkabildiği için çekebiliyor. s2 400 ısoda bitiyor.Buda aynı fotoğrafları çekmesinin imkansız olduğunu gösteriyor. Zaten 9500 de 800 ısoda çekebiliyor.
s2 is sisitemi kullandığı için ısıksız ortamda ve hareketli cisimlerde çok kötü bir performans sergiliyor.Zaten s2 yi değiştirirsem bu yüzden değiştiririm.
9500 ise anti bulur kullanıyor.Bu ışıksız ortamlarda ve hareketli cisimleri çekmede daha avantajlı.
Ancak her iki sisteminde kendine göre avantajları var.
9500 28-300 mm
s2 36 420 mm
ikisinde full tele ile çektiklerinin yakınlaşma oranı yaklışık aynı.Çünkü 9500 ün 9 mp avantajı var. fakat genede s2 az birşey daha fazla büyütüyor.
Buna dair fotoğrafları bu akşam göndereceğim.Kendiniz karşılaştırırsınız. s2, 9500, 5600 ün aynı ışık va kompozisyonda full zoom ile fotoğraflarını göndereceğim.
Pazarbey, S-5600 için bu close up lensler hangi marka ? Kim satıyor ? Ona göre bilgi verebilirim. Bazı satıcılar "elde" kalmış şeyleri uydurmaya çalışıyorlar - onun için soruyorum.
bilmiyorum.Sadece yurt dışından bir arkadaş getirtecekmiş.Tüm bilgim bu.Acaba yan sanayi tabir edilenlerdenmidir.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk
020926 Ara. 2024, 23:56
miratcenk -
Televizyonda Arka Plan Şömine Görüntüsü Verme
26 Ara. 2024, 00:54 prodersler
04126 Ara. 2024, 00:54
prodersler -
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
126825 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
08919 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
259710 Ara. 2024, 18:56
bilgeakcay -