Fotoğrafçılık Forumları
Test: Fuji S 9500
Fuji s 9500:
Dış görünüm:
Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.
Dediklerinizin bir bölümüne katılıyorum. Ben bir s2 kullanıcısıyım. S2 de ıs sistemi var.Çokta iyi çalışıyor. Bence bir makinada muhakka bulunmasıda gerekir. Zaten bunu daha öncede belirttim.
Ancak s2 daha doğrusu 400 asa kış ayları gelince yetmemeye başladı.Zira titreşim engelmeme sistemi sadece makinanın sallantılarını engelliyor.Fakat hareketli cisimlerin bu hareketinden doğan titremeleri engellemiyor. Son zamanlarda hareketli çekimlerini s2 ile 200 asaya kadar çıkarmaya başladım.Fakat bu seferde dediğiniz gibi bozulma başlıyor. s2 nin 200 asası fuji 9500 ün 800 asasına hemen hemen denk. Böyle olunca 2 veya 3 stop kazanma imkanı oluyor. Böylece hareketli cisimler sabitlenebiliyor.
Benim tercihim şu anda bu yönde.Fakat 9500 de ben ıs sisteminin bulunmasını gerçekten isterdim.O zaman makina rakipsiz olacaktı bu alanda. Ayrıca ıso değerlerinin dslr makinalar gibi olmadığını kabul etmek lazım.Benim şahsi kanaatime göre 9500 de 400 asaya kadar rahatlıkla kullanılabilir. 800 asa idare eder.1600 ise çok zorda kalınırsa başvurulacak bir yöntem olmalı.
Ben ne yüksek ısodan nede ıs den vazgeçemiyorum. Temennim fujinin bundan sonra ıs sistemini makinalarına eklemesi. Yada diğer firmaların ısoyu artırması.İkisinin beraber bulunması muhteşem olacaktır.
Pazarbey,
Kesinlikle aynı şekilde düşünüyoruz. Keşke IS'li veya AS'li Fuji sensörü birlikte olsaydı. İşte o zaman D-SLR'lere en iyi alternatif olurdu. Sonuçta az ışıkta, düşük apertürlü bir lens de, greni az yüksek ISO da, IS(AS)'de birer silah. Keşke bu silahların hepsine birden tek makinada sahip olabilseydik.
Keşke
1- F 1.8'den başlayan bir lens yanında
2- ISO400-800 de iyi bir sinyal-gürültü oranı ve
3- IS veya AS
İşte en iyi SLR-like makine olurdu.
Tamer
Evet haklısın.Ama ıs li fz 30 ün ıso fiyaskosuda malum.Demekki hepsi bir arada olmuyor. Mesela s2 nin video özellikleri emsalsiz.Ama neden mpeg 4 koymazlar anlamam. O zaman başka makinaların satılması bile imkansız hale gelir bu sınıfta. Aya ıso değerleri iyi olsa. Ama yok işte.
Fakat fuji mesela fuji 9500 s diye bir model çıkarsa ve bunda ıs koysa artık rakipsiz kalacaktır.
Eksik olduğunu düşündüğünüz özellikler başka bir SLR-Like fotoğraf makinasında yok mu?
http://www.letsgodigital.com.tr/tr/news/articles/story_5201.html
arkadaşlar,sonunda DIWA ödülüne layık görmüşler,ve ödül vermişler.
artık ne duruyorsunuz. yukarıdaki link'e baksanıza...ya da
satın alsanıza....
korkmayın ben'de satın alacağım artık,yapcek birşey yok.
adamlar ödül vermiş...
saygılar...sevgiler..
selamlar
teknolojide sınır yoktur. bu makinayı aldıktan bir müddet sonra daha iyisinin piyasaya çıktığını göreceksiniz. bugüne kadar hep böyle oldu. ben IS 1 almak istemiştim. alıp almamakta kararsızdım düşünürken 9500 çıktı. bu kez düşünmeden aldım. alıncada insan memnun kalıyor yani. istediğiniz her özelliği bir yerde bulmak biraz pahalı bir iş, ama 9500 bence baya iyi bir makina. ben memnunum arkadaşlar. iyi resimler çekmek için birazda fotoğrafçılıktan anlamak lazım. ehhh ne yapalım bunuda öğreneceğiz.
@ati2001 arkadaşım, DIWA odülünde altın, gümüş ve bronz kısmından ziyade "Platin" ödül alanlara dikkat edin. Platinler iyidir, herkese altın, gümüş ve bronz veriyorlar zaten
http://www.diwa-awards.com/awards
#TeknO' tarafyndan 07.12.2005 09:11:25 tarihinde düzenlendi.
#TeknO' tarafyndan 07.12.2005 09:12:26 tarihinde düzenlendi.
biliyorum bu işin sonu yok ama, aranızda samsung pro 815 inceleyen var mı?
http://www.samsungcamera.com/product/pro_view.asp?pro_uid=498&cat_uid=9
Samsung 815 i ben ilk tanıtımında yurtdışı fuarında görüp inceledim. "Fujici" olarak diğer markalar hakkında yorum yapmak taraf olduğum için pek doğru değil ama 815 in büyük ekranı ilk bakışta etkileyici ancak sensörü ve objektif kalitesi Panasonic FZ30 ve Fuji S-9500 den çok daha düşük. Büyük ekran meraklıları için ilginç bir cihaz. Makineyi elinize aldığınız zaman S-9500 gibi "tok" durmuyor. ama dediğim gibi bu yorumu arkadaşlar "taraflı" olarak değerlendirerek kendileri piyasada incelesinler.
bu konunun 4.sayfasında pazarbeyin bize hitaben yazmış olduğu "özgür foto makinen hayırlı olsun" cümlesinin bizimle ilgisi yoktur.kendisine düzeltmede
bulunması için defalarca mail gönderdik ancak bir türlü düzeltme yapmadı
#ozgur foto' tarafyndan 07.12.2005 14:06:05 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk
012126 Ara. 2024, 23:56
miratcenk -
Televizyonda Arka Plan Şömine Görüntüsü Verme
26 Ara. 2024, 00:54 prodersler
02926 Ara. 2024, 00:54
prodersler -
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
122325 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
08419 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
258510 Ara. 2024, 18:56
bilgeakcay -