pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Test: Fuji S 9500

Fuji s 9500:

Dış görünüm:

Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.

Tarih: 30 Kasım 2005, 23:53 - İp: yok
tekno
tekno (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili @eacinci ve @pazarbey;

Teşekkür ederim.

Herkesin özgür iradeleri ile yaptıkları seçimlerde mutlu olmalarını ve mutlu kalmalarını dilerim.

Sevgi ve saygılarımla.

Tarih: 11 Aralık 2005, 03:55 - İp: 85.***.**9.163
tradewind
tradewind (üye)
İstanbul / Firma

selamlar pazarbey,

umarim daha once bu konuda birseyler yazilmamistir.
bildigim kadariyla fuji 9500 hem xd hemde cf kullaniyor.acaba video cekimini sadece xd karta yapabildigi cf a cekim yapamadigi dogrumu ?

tsk

Tarih: 11 Aralık 2005, 10:20 - İp: 128.***.**8.50
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

http://www9.rapidupload.com/d.php?file=dl&filepath=8169

en düşük ısoda raw çekimi. fuji 9500, 5600 ve e900 arasında .
Yer şehit sancaktar.

Tarih: 11 Aralık 2005, 11:24 - İp: 85.***.**9.205
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

http://www9.rapidupload.com/d.php?file=dl&filepath=8170

9500 ün ıso 80-1600 asınad a gece çekimleri.Şehit sancaktardan

Tarih: 11 Aralık 2005, 11:25 - İp: 85.***.**9.205
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

trade vind
cf kartada çekim yapıbiliyormuş.Klavuzda okumuştum.Ancak genede emin değilim.Bunu positifae soralım.Çünkü bana sadece xd kart göndermiş.
Ama çekebildiğni hatırlıyorum.
Tekno:
rica ederim.

Tarih: 11 Aralık 2005, 11:27 - İp: 85.***.**9.205
ozguradam
ozguradam (üye)
Bingöl / Amatör

evet bende cf kart var çekim yapabiliyor cf karta

Tarih: 11 Aralık 2005, 13:23 - İp: 212.***.**7.81
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

özgür adam(özgür teknik değil)
nasıl memnunmusun makinadan.

Tarih: 11 Aralık 2005, 13:52 - İp: 85.***.**9.205
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

selam pazarbey,
gönderdiğiniz gece çekimlerinde en düşük isoda çektiğin sancaktar resimlerinde s2nin 50 iso değeri fujilerin 64 değerinden daha aydınlık sonuçlar vermiş.. sizce nasıl?
birde fuji 9500 ün 80-1600 aralığı gece çekimlerinde 1600 de çektiğin resimde yandaki lambalar star efekti almış.. bu acaba ışığa hassasiyetin çok artmasından mı meydana geliyor.. yoksa farklı bir çekim modu varmı..

Tarih: 11 Aralık 2005, 14:26 - İp: 85.***.**3.216
ozguradam
ozguradam (üye)
Bingöl / Amatör

pazarbey hala makinaya alışamadım.daha doğrusu kurcalamaya vakit bulamıyorum.okul bu aralar çok yoğun geçiyor.ama ilk izlenimlerim olumlu.yinede konuşmak için erken.zaten şu an bu makineyi en çok kurcalayan sizsiniz,o yüzden bende sizi takip ediyorum.artık çıkacak sonuç bizim için referans olacak.iyi çalışmalar

Tarih: 11 Aralık 2005, 14:59 - İp: 85.***.**4.169
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Aple mac;
bu tamamen makinaların kendi tercihi.Demekki autoda s2 daha fazla ışık alma ihtiyacı hissettiği için aydınlık.Tüm fujiler ise aynı aydınlık seviyisinde.
Ancak manuel ile bu ışık istediğiniz kadar artırılabilir.SAnırım autoda enstantane hızı 5 idi.S2 ile 15, fujiler ile 30 sn beklemek mümkün.Ama makinalar için 5 sn yetti.
Aydınlık veya karanlık olma dan ziyade kaliteye bakmak gerek.Bakalım ustalar ne diyecekler.Fakat s2 daha fazla ışık aldığı için aydınlık ve bu göze daha hoş geliyor bence.Fakat aynı aydınlığı fuji ilede yapmak mümkün.Raw formatınıda gönderdim.
Özgür adam,
elimden geldiğince aydınlatmaya çalışacağım.

Tarih: 11 Aralık 2005, 15:17 - İp: 85.***.**9.205