Fotoğrafçılık Forumları
Test: Fuji S 9500
Fuji s 9500:
Dış görünüm:
Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.
Merhaba,
Ne hackeri pazarbey, isim olmaz oyle seylerle.
Senin gonderdigin .raw dosyalarina baktim ve 5600'unkiler gercekten 3688*2776 cozunurlugunde bunu sonradan jpeg yapinca cozunurluk ayni kaliyor. Bu durumda bu fotograf makinasi 10(9.98) megapixel mi olmus oluyor yoksa benim mi yanlisim var.
#Emre.' tarafyndan 12.12.2005 22:43:41 tarihinde düzenlendi.
http://www9.rapidupload.com/d.php?file=dl&filepath=8202
Birkaç iyi fotoğraf.9500 den.
Bilmiyorum valla.
SERİ ÇEKİM:
Makina arka arkaya 4 fotoğraf çekebiliyor.1.5 saniyede 1 fotoğraf çekiyor.Çekilen ilk dört kareyi yada en son dört kareyi saklayabiliyorsunuz.Makina seri çekim yaptıktan sonra birkaç saniye bekliyor.Ayni eski makinam o lan z2 gibi.Z3 arka arkaya çok daha fazla çekim yapabiliyordu.S2 ise maul.Kart bitinceye kadar.Bu bakımdan seri çekim söz konusu olunca s2 nin üstüne yok.Kompak sınıfın birincisi s2 bu alanda.Seri çekim bitincede hiç beklemiyor sonrası için.
9500 bu konuda standartlar dahilinde kalıyor.Bu büyüklükte fotoğraflar için iyi sayılır.5600 de aynı değerleri veriyor
Sevgi pazarbey, almayı düşündüğüm her iki makineyide kullanma imkanın oldu, ben öteden beridir fuji makineleri takip ediyordum ancak senin canonla yaptığın çekimleri görünce canon s2 almaya karar verdim ta ki sen fuji alıyorum deyince ya kadar,şimdi sana bir kaç sorum olacak cevaplarsan gerçekten çok memnun olurum,
1-)CANON S2 de sana eksik gelen veya sıkıntı çıkaran en önemki şey neydiki fuji ye geçmeye karar verdin ?
2-)Senin gönderdiğin fotolar arasında Canonla fuji arasında bariz bir kalite farkı göremedim,Senin görüşün nedir ?
3-)Benim kullandığım (kendime ait olmayan) digital makinelerde en çok yaşadığım sıkıntı yetersiz ışıkta hareketli nesnelerde iyi sonuç alamamaktı, senin ufaklığın hareketli resimlerindede bunu gördüm, bu makineye acemilikten mi yoksa fuji de yetersiz mi kalıyor ?
4-)Ben de alacağım makineyi aynı zamanda kamera olarakta kullanmak istiyorum, Bu açıdan iki makineyi kıyaslıyabilirmisin,,
5-)Ve son olarakta bir isteğim var, Fujiyle Canonun geniş açı farkını gördük, birde aynı mesafeden max zoom da farkı gösteren iki foto gönderirsen çok sevinirim,,
Son kararı vermeden önce buraya bir bakın, aklınıza gelebilecek hertürlü ürünü kıyaslayabilirsiniz.
http://googlefight.com/index.php?lang=en_GB&word1=Fuji+s9500&word2=Canon+S2
alisahin,
http://www.foto-freeware.de/s7raw.php adresinden indirebilirsin.. program dili ingilizce..
selamm
sevgili pazarbey
dizi çekimler hakkında sanırım eksik bilginiz var. 9500 farklı dizi çekimler yapıyor. sözünü ettiğin en iyi 4 kare yada en son 4 kare ile ilgili. bunun dışında ard arda 40 kareye yakın dizi çekim yapabiliyorsunuz.
Arkadaşlan canondan son derece mennunum.Hatta bana göre teknik özellikleri sınıfının üstünde bir makina.Bana göre ve bana kendini sattıracak 2 eksisi var.
1-yüksek ıso ile çekim yapmak mümkün değil.400 ısoda çekilen fotoğraflar kullanılamaz derecede kötü.Tabi bu bence.
Is sistemi olmasına rağmen bu hareketli objeleri az ışık olan ortamlarda çekerken işe yaramıyor.Bu durumda ısonun yükseltilip enstantane hızının artırılması şart.
2-Biraz yavaş focus hızı.Yalnız buda göreceli bir kavram. Z3 bu bakımdan çok hızlı idi.Fujilerde ona yakın.Ancak s2 ile focus yapmak bazen insanı çileden çıkarıyor.
Birde önemsiz olmakla beraber objektif kapağı çok kötü.
Ancak asıl sebep hareketli cisimleri çekmedeki sıkıntı. Fuji ile benim oğlanı gece oda içinde hiç flaş kullanmadan çektim.Hemde oynarken.Bana göre bu performans çok iyi.Zİra diğer kompak makinalar ile çekmek imkansız bunu.Asıl etkisi ise akşam üzeri çekilenlerde görülüyor.Bence idare eder. Çünkü neticede bunlar kompak makinalar.Eğer daha fazlasını istiyorsak gidip bir dslr almamız gerekecek.Zira onların 3200 ısosu kompakların 100-200 ısosuna denk geliyor.
Fuji ile canonun fotoğrafları arasında hakikaten abartılı bir fark yok.Konicaminolta ile var.ancak s2 ile yok. Benim kanaatime göre fuji 5600 birinci.s2 ve 9500 onun arkasından geliyor.Ancak bu dikkatli bakınca görülüyor.Bu konuda fotoğraflar gönderdim sanırım.Özellikle altıntaş minare fotoğraflarına bakarsan iyi olur.
Kamera olarak s2 çok iyi makina.ancak video kaydetme süresi 9500 ün yarısı kadar.Fakat bunun yanında video çekerken fotoğraf çekme, stereo 3 kalitede ses, movie maker, gibi özellikleride var.Video kalitesi biraz daha s2 nin iyi.Ama bu çok belirgin değil.Her iki makinadada zoom kullanılabiliyor.
Dediğim gibi tele çok gönderdiim.Ama gene göndereyim.4 makinanın karşılaştırmalı olaram.Gerçi e900 4x olduğu için gerek yok.
Açıklamaların için çok teşekkür ederim pazarbey.Benim için yetersiz ışıkta ve hareketli cisimleri çekim gerçekten önemli.Senin yazdıklarından çıkardığım bu konuda fuji gerçekten tatminkar olduğu canon s2 nin ise yetersiz kaldığı.Çekimlerinde şu dikkatimi çekti, canon s2 de 50 iso fuji de 200 iso ya denk, gece şehitlikte yapmış olduğun çekimlerden çıkardığım sonuç bu, ozaman canonda 400 iso da fujide 1600 iso da ki sonucu alırız gibi bir sonuç şıkmıyor mu ? Veya 200 iso=800 iso gibi ? yani sonuçta aynı hassasiyeti verdikten sonra isonun 50 veya 200 olması birşeyi değiştiriyor mu ? Bu konuda ne dersin ?
İlgili olabilecek konular
-
Beyanlı Trafik Para Cezası İndirimli Ödeme
03 Oca. 2025, 19:04 prodersler
02103 Oca. 2025, 19:04
prodersler -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
08701 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk