Fotoğrafçılık Forumları
Test: Fuji S 9500
Fuji s 9500:
Dış görünüm:
Öncelikle makinanın dış görüntüsü çok etkileyici.Bu anlamda şimdiye kadar gördüğüm makinalar içinde en iyisi.Görünüm olarak profesyonel bir makina izlenimi uyandırıyor insanda.Gerçektende yapısı öyle.İnsan kesinlikle bu makinaya sahip olmak istiyor.
Makina büyük ve ağır.Ağır derken rahatsız edici bir ağırlık değil.Gövdeden beklenilen bir ağırlık.Ele çok iyi oturuyor.İlk bakışta hiçbir fazlalık veya eksiklik göze batmıyor.
Görenler bu makinayı dslr sanıyor.Hakakaten öyle bir havası var.Dışarıda fotoğraf çekerken kesinlikle tüm ilgiyi üzerine toplayacak bir makina.Bu bakımdan bir dslr den hiçbir farkı yok.Simsiyah yapısı ayrı bir ağırlık veriyor makinaya. Maalesef kullandığım z2, z3 ve s2 metalik idi.Makina ne kadar iyi olursa olsun metalik renk bir hafiflik veriyor.Bu yüzden benim tercihim siyahtan yana.sSiyahın ağırlığından mıdır bilmem ,olduğundan daha pahalı ve daha üst bir sınıfı havası var makinanın.
Kullanılan plastiğin kalitesi iyi.İşçilik güzel.Zaten japon mallarında bu bakımdan bir sıkıntı olmuyor. Makina geçekten çok iyi dizayn edilmiş.Aynı sınıf olmamakla beraber z2 den sonraki en ergonomik makina diyebilirim.
Ayrıca makinanın lcd ekranının kalitesi çok iyi.Özellikle s2 nin lcd si ile karşılaştırınca fark ortaya çıkıyor.9500 ün lcd si çok parlak ve netbir görüntü ve keskin renklere sahip.S2 nin lcd si onun yanında sanke ucuz bir markanın lcd si gibi kaldı. Ancak z2 ve z3 ün lcd kaliteleri ile hemen hemen aynı düzeyde diyebilirim.
Makinanan dış görünümü ile ilgili son söyleyebileceğim şey :İLK GÖRÜŞTE AŞK.
Devam edeceğim.
pazarbey yorumlarınıza testlerize teşşekürler 9500 ü 2. el olarak kaça satarsınız?
beytullah bey ben size 9500 e filtre takılabiliyor mu(polarize,mavi kırmızı vs) onu sormak istiyorum?
birde bu inceleme için tesekkurler bayagı yoruldunuz.
ama makineyi bana aldırmıs oldunuz. bide bana fotograflarda biraz netlik sorunu varmıs gibi geldi siz ne dersiniz?
vozgur,
S-9500 de 58mm dişli filtre bağlantı imkanı bulunuyor. Polarize filtre de ZİRKULAR tipini kullanın. Diğer efekt filtreleride kullanmak mümkün.
Benim 9500 üm yok daha.Ama alacağım.
Testi bitirdim sayılır.Pil testide bitti.Artık son izlenimleri yazacağım.Artı ve eksilerini yazıp bitireceğim.
Sayın positif size iki defa mail atmıştım ama hiçbir cavap alamadım, gelmedimi acaba. bMail adresinizi verebilirmisiniz
[email protected]
Sevgili xtolga,
iş seyahinde olduğum için yoğunum. Geri döneceğim. Ltf. biraz sabır
Sevgili Pazarbey,
Helal olsun iyi iş çıkardın. Ve en sonunda s9500'ün dikkate alınması gereken bir makine olduğuna inandım. 3 ay kadar evvel herşeyi hazırlamış D-70 yada muadili bir makine alacakken s9500 hakkında birşeyler okudum biryerlerde. Sonrasında R1 dikkatimi çekti ve çok gezen, gezdiği yerlerde dağ bayır tırmanan benim gibi birinin (her şeye rağmen) DSLR + 2 objektif + video kamera taşımasının zorluğunu düşündüm. Uzunca bir süre yerli yabancı birçok siteden araştırma yaptım ve en önemlisi senin gibi birinin değerlendirmeleri önemliydi benim için. Sonuç olarak düşündüm taşındım ve bu makinenin benim için en doğrusu olduğu sonucuna vardım. Bu gün ebay'den linkteki linkteki setin 1 GB CF + 1 GB XD kartlı olanını sipariş verdim. Amerikadaki bir arkadaşımın adresine gidecek. İstedim ki 15-20 gün kadar o kullansın, problem olması halinde garantiyi ilk elden devreye sokabilelim. Ardından Ocak ayının 2. hafta sonu elimde olacak makine. Bunda en çok sanırım senin ve Pozitif'in katkısı var. Her ikinizede teşekkür. Bugün siparişimin ardından verilen Order ID no sunu gürünce sanki cocuğum olacakmış haberini almışçasına sevindim. Bakalım çektiğim fotoğrafları sizlerde beğenecek misiniz? Yalnız bişey sormak istiyorum, Sanırım Pozitif'in bir bilgisi vardır bu konuda. S9500 ün Amerika ve Japonya'da satılan muadili S9000'den model kodu dışında her hangi bir detayında farkı var mı? Bugün bir diğer arkadaşım içime kuşku düşürdü. Çok merak ettim.
Sevgilerimle....
Sevgili Akuba,
S-9500 makinen şimdiden hayırlı olsun. S-9000 ile S-9500 arasında bir fark yok. Ancak ABD de satılan model ABD sınırları içersinde garanti içerir. Bizde ne yazıkki "12 ay peşin fiyatına" satış teknikleri ve devlet tarafından işleme konulan giderler yüksek olduğundan dolayı fiyatımız TR de biraz yüksek çıkıyor - ANCAK buradaki satışlarda ve ABD satışlarındaki paket içeriğini ve diğer maliyetleri iyi karşılaştırmak gerekiyor. Çoğu zaman "bireysel" ithalatta ve kargo yoluyla sadece TR KDV oranı olan %18 ve gönderim masraflarını ve peşin aldığınızı hesaba katarsanız aynı seviyelere ulaşıyorsunuz. (Yani vade farkını ve KDV yi dikkate almazsak TR de 600 Euro gibi bir fiyat çıkıyor)
"Kullanıcı Tipi" olarak Akuba aslında klasik bir S-9500 kullanıcısı- DSLR avantajlarını (mümkün olduğu kadar) isteyen ama fazla yük taşımak istemeyen "ileri Amatörler"
Sevgilerle....
Sevgili Pozitif,
Garanti konusunda tamamen haklısın, aldığım ürünlerde garanti, servis vs. gibi konulara dikkat eden bir tüketiciyim. Ancak çok sık olmasa da ben yada yakın arkadaşlarım Amerika'ya gidip geliyoruz. Düşündüm ki bir aksaklık çıkması durumunda çözümünü bu yolla halledebilirim. Bu arada ebay'den alışveriş yapmamin bir diğer nedeni de makinenin yaninda verilen ve parça parça alindiginda neredeyse bir makine kadar tutan aksesuarları oldu. Çok fazla teknosa tarzı magazalarda dolanan birisi değilim ancak gördüğüm kadarı ile pazarlama açısından ana ürünü Türkiye'de bu kadar zengin aksesuarlarla vitrine sunan pek magaza yok. Bir çok aksesuarı parça parça arayıp bulmak durumundasınız. Bu da toplam bir set almaktan daha fazla bir maliyete neden oluyor tüketici açısından. Arada merak ederim neden üreticiler bu tür bir pazarlama stratejisi uygulamaz... Her neyse... Dediğim gibi sanıyorum bu makine uzun bir müddet yol arkadaşım olacak. Ürünle ilgili herhangi bir tereddütüm daha elime almamış olmama rağmen yok. Çekeceğim her fotoğraf karesinde sizin ve pazarbeyin hakkınız olacak. Şimdiden çok teşekkür ederim....
Merhabalar,
sevgili akubanın teşekkür mesajını görünce bir kez daha teşekkür etmek ihtiyacını hissettim,öncelikle sayın pozitife ardından da sayın pazarbey dostlarımıza....Tabi birde dadaganast dostumuza teşekkürler teşvikleri nedeniyle...Yaklaşık 15 gündür makinamı büyük bir keyif alarak kullanıyorum,kılavuzu 2 kez okudum 3. kez tekrarlıyorum,s9500 le ilgili herşey şimdilik güzel gidiyor umarım böyle devam eder.
Saygılar.dr.ertuğrul erdoğan
İlgili olabilecek konular
-
Hiti 525l Termal Baskı Hakkında Yardım
04 Oca. 2025, 13:30 megavision
05904 Oca. 2025, 13:30
megavision -
Beyanlı Trafik Para Cezası İndirimli Ödeme
03 Oca. 2025, 19:04 prodersler
04303 Oca. 2025, 19:04
prodersler -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2